Sådan Bliver Du Sygeplejerske Med En Ikke-sygeplejerske Bachelorgrad

Sådan Bliver Du Sygeplejerske Med En Ikke-sygeplejerske Bachelorgrad

Hvis du har en interesse i sundhedsvæsenet, kan du overveje en karriere som sygeplejerske. Sygeplejersker kan yde direkte patientbehandling, modtage en høj årsløn og arbejde i en række forskellige miljøer. Selvom praktiserende sygeplejersker har brug for en videregående sygeplejerskeuddannelse, er det ikke alle praktiserende sygeplejersker, der modtager en bachelorgrad i sygepleje. I denne artikel kommer vi ind på, hvad en sygeplejerskes ansvar er, hvilke kompetencer sygeplejersker har, og hvordan man bliver sygeplejerske med en ikke-sygeplejerskebachelor.

Hvad er en sygeplejerske?

En sygeplejerske er en medicinsk professionel, der er licenseret som en avanceret praksis registreret sygeplejerske (APRN). Ligesom registrerede sygeplejersker (RN'er) og licenserede praktiske sygeplejersker (LPN'er), tilbyder sygeplejersker grundlæggende patientplejeforanstaltninger. Derudover undersøger, diagnosticerer og behandler sygeplejersker også patienter. Afhængigt af deres placering kan sygeplejersker have brug for supervision eller godkendelse fra læger til disse handlinger, eller de kan levere disse medicinske tjenester uafhængigt.

De fleste sygeplejersker er specialiserede inden for et specifikt sundhedsområde, såsom:

 • Familiens sundhed
 • Ældrende voksne
 • Diabetes sundhed
 • Psykiatrisk eller mental sundhed
 • Voksen sundhed
 • Pædiatri eller børns sundhed
 • Akut eller akut behandling
 • Neonatal eller nyfødte
 • Kvinders sundhed
 • Onkologi, hvilket betyder studiet af tumorer

Læs mere: Lær om at være sygeplejerske

Hvad laver en sygeplejerske?

Som andre typer sygeplejersker yder sygeplejersker grundlæggende patientpleje. Men praktiserende sygeplejersker har også evnerne og licensen til at tilbyde mere avancerede plejeforanstaltninger til deres patienter. En sygeplejerskes ansvar varierer afhængigt af deres medicinske specialisering, men de omfatter typisk:

 • Udførelse af medicinske evalueringer, såsom fysiske undersøgelser, der vurderer en patients hjerte, lunger og andre større organer
 • Diagnosticering af medicinske tilstande, sygdomme eller skader
 • Udarbejdelse af individualiserede behandlingsplaner for patienter baseret på deres medicinske behov og omstændigheder
 • Udskrivning af medicin til patienter
 • Evaluering af resultaterne af sundhedsundersøgelser, såsom blodprøver
 • Vedligeholdelse og opdatering af grundige journaler for hver patient
 • Tilbyder patienter personlig vejledning, støtte og ressourcer til at understøtte deres sundhed og velvære
 • Tilvejebringelse af basale patientplejeforanstaltninger, såsom at hjælpe patienter med at komme i kørestol, bringe patienterne deres måltider eller skifte hospitalssengetøj
 • Konfererer med læger, sygeplejersker og andre læger efter behov

Relateret: 52 typer sygeplejersker

Sygeplejerske færdigheder

Sygeplejersker besidder både hårde færdigheder og bløde færdigheder, hvilket betyder, at de har specifikke sundhedsfaglige evner såvel som nyttige adfærdstræk. Her er nogle færdigheder, der kan hjælpe sygeplejersker med at få succes:

Fleksibilitet

Sygeplejersker skal hurtigt tilpasse sig en række forskellige situationer. Nye medicinske omstændigheder og patientbehov kan ændre en sygeplejerskes arbejdsmiljø og daglige tidsplan. At være fleksibel hjælper sygeplejersker med at give deres patienter den nødvendige pleje, selv under udfordrende eller uventede situationer.

Empati

En praktiserende sygeplejerske ser mange patienter, hver med deres egne medicinske tilstande, behov og bekymringer. Sygeplejersker, der kan føle empati med hver patients unikke helbredsproblemer eller angst, kan danne mere meningsfulde forbindelser med deres patienter. En praktiserende sygeplejerske kan vise empati over for patienterne ved aktivt at lytte til deres bekymringer, udtrykke sympati for deres helbredstilstande og give personlige ressourcer eller vejledning.

Teknologiske færdigheder

Da flere medicinske faciliteter i stigende grad bruger elektroniske frem for papirjournaler, skal sygeplejersker have en grundlæggende forståelse af sundhedsteknologi. Sygeplejersker bør være i stand til at se, opdatere og vedligeholde elektroniske sundhedsjournaler og databaser. Afhængigt af deres speciale kan sygeplejersker også bruge anden medicinsk teknologi, såsom digitale blodtryksmålere eller telesundhedstjenester.

Organisatoriske evner

Sygeplejersker balancerer typisk flere opgaver og plejer mange patienter inden for en dag. En praktiserende sygeplejerske skal være organiseret for at udføre deres ansvar til tiden og effektivt. At være organiseret kan hjælpe sygeplejersker med at finde ud af, hvilke opgaver de skal prioritere først, opretholde nøjagtige helbredsjournaler og effektivt styre deres tid.

Samarbejde

Sygeplejersker deltager ofte i team-baseret pleje, hvilket betyder, at de koordinerer deres sundhedsydelser med en patients andre medicinske fagfolk. Sygeplejersker er nødt til at samarbejde med disse andre sundhedsudbydere for at sikre, at deres tjenester og behandlinger arbejder sammen mod et fælles medicinsk mål.

Afhængigt af deres placering kan sygeplejersker også have brug for supervision eller tilladelse fra læger til at udføre visse opgaver, såsom at ordinere medicin eller udvikle behandlingsplaner. På disse steder bør den praktiserende sygeplejerske være i stand til effektivt at kommunikere deres patientevalueringer og behandlingsplaner til deres tilsynsførende læge.

Ledelse

Sygeplejersker har mere autonomi end nogle andre sygeplejersker til at vurdere, diagnosticere og behandle patienter. En praktiserende sygeplejerske med stærke lederevner kan have lettere ved at tage initiativ og træffe velbegrundede sundhedsbeslutninger.

Læs mere: 7 ledelsesstile i sygepleje

Evner til kritisk tænkning

Sygeplejersker skal ofte reagere hurtigt på forskellige omstændigheder, løse udfordringer og træffe beslutninger. At have kritiske tænkeevner kan hjælpe sygeplejersker med hurtigt at vurdere en situation, udvikle en plan og implementere det nødvendige handlingsforløb.

Sygeplejerskes løn og jobudsigt

Sygeplejersker i USA tjener en gennemsnitlig løn på $113.270 om året. En individuel sygeplejerskes løn afhænger dog af mange faktorer, herunder års erfaring, geografisk placering og sundhedsfaglig specialisering.

US Bureau of Labor Statistics (BLS) forudsiger, at beskæftigelsesmulighederne for sygeplejerske jordemødre, sygeplejerske anæstesilæger og sygeplejersker vil vokse med 45% mellem 2019 og 2029. Dette er hurtigere end BLS's gennemsnitlige forventede vækst for de fleste andre karrierer. BLS projekterer denne stigning til dels på grund af voksende behov for udvidede sundhedsydelser rettet mod aldrende voksne i USA. BLS forudsiger også, at antallet af stater, der tillader sygeplejersker at yde sundhedspleje uden tilsyn med læger, kan stige, hvilket medfører større efterspørgsel efter sygeplejerske.

Sådan bliver du sygeplejerske med en ikke-sygeplejerske bacheloruddannelse

Nogle læger bliver sygeplejersker med en ikke-sygeplejerske bachelorgrad. Du skal dog først opfylde andre uddannelses-, erfarings- og licenskrav. Her er fem trin til at hjælpe dig med at blive sygeplejerske med en bachelorgrad, der ikke er i sygepleje:

1. Modtag en master i sygepleje

Ansøg om og tilmeld dig et Master of Science in Nursing (MSN) program. Ansøgningskravene varierer afhængigt af den særlige skole og program, men de fleste ansøgninger om sygeplejeskoler kræver en personlig erklæring om, hvorfor du ønsker at modtage et MSN, udskrifter fra tidligere skoler og anbefalingsbreve.

Aspirerende sygeplejersker kan vælge mellem flere typer MSN-programmer, såsom bridge-, accelererede og online-programmer. Det mest almindelige valg for studerende med bachelorgrader inden for andre områder er direkte adgangsprogrammet. Direkte adgangsprogrammer er fireårige programmer, der specialiserer sig i at hjælpe studerende med ikke-sygeplejerske bachelorgrader med at tjene deres MSN. Direkte adgangsprogrammer hjælper dig med at opfylde forudsætninger, du måske ikke har taget, mens du modtog din bachelorgrad, såsom avancerede naturvidenskabelige kurser, typisk i løbet af de første to år. Programmet tilbyder normalt klasser, der er specifikke for sygepleje over de følgende to år.

2. Få en sygeplejerskelicens

Når du har modtaget et MSN, er du berettiget til at modtage enten en registreret sygeplejerske (RN) eller licenseret praktisk sygeplejerske (LPN) licens. RN'er og LPN'er giver begge grundlæggende plejeforanstaltninger til deres patienter. En RN er dog en mere avanceret licens, der giver sygeplejersker mulighed for at udføre yderligere opgaver, såsom administration af medicin og behandlingsplaner, der bestemmes af en læge. De fleste håbefulde sygeplejersker med ikke-sygeplejerske bachelorgrader beslutter at få licens som en RN. At være en RN giver mulighed for større sygeplejeautonomi, der kan hjælpe dig med at forberede dig på at blive sygeplejerske.

For at blive en RN skal du først bestå National Council Licensure Examination (NCLEX-RN). Andre krav varierer afhængigt af den stat, du håber at praktisere sygepleje i, men kan omfatte et baggrundstjek, udskrifter fra dit MSN-program eller bevis på statsborgerskab.

Relateret: RN til NP: Sådan går du fra en registreret sygeplejerske til en sygeplejerske

3. Arbejde som sygeplejerske

Få sygeplejeerfaring ved at arbejde på et hospital, klinik eller anden medicinsk facilitet. De fleste sygeplejerske praktiserende certifikatprogrammer kræver, at ansøgere har mindst et års erfaring i sygepleje. At opnå professionel sygeplejeerfaring kan også hjælpe dig med at bestemme, hvilket medicinområde du senere vil arbejde inden for som sygeplejerske.

4. Få en sygeplejerske praktiserende certifikat

Modtag en sygeplejerske praktiserende certifikat inden for dit valgte medicinske område. Nogle aspirerende sygeplejersker vælger at tilmelde sig et certifikatprogram, der kræver yderligere videregående uddannelseskurser. At tage et certifikatkursus kan være den bedste mulighed, hvis dit valgte medicinområde er mere specialiseret, såsom til pleje af nyfødte eller ældre voksne. Du kan også beslutte i stedet for at tage en national sygeplejerskeundersøgelse, der tilbydes af en velrenommeret lægeorganisation.

5. Få en avanceret sygeplejerskelicens

Modtag en avanceret licens i sygepleje. Licens navne og krav varierer afhængigt af den stat, du håber at arbejde i. Nogle stater beder dig om at ansøge om en ny licens specifikt i avanceret praksis registreret sygepleje. I andre stater kan du ansøge om en opgradering til din eksisterende sygeplejerskelicens. Visse stater kræver også yderligere godkendelsesforanstaltninger for, at du kan udskrive recepter til patienter.

Relateret: Er det svært at blive sygeplejerske?

Ofte stillede spørgsmål om sygeplejersker

Her er svarene på nogle ofte stillede spørgsmål om sygeplejersker:

Er der forskel på en sygeplejerske og en praktiserende sygeplejerske?

Selvom nogle mennesker bruger udtrykkene sygeplejerske og avanceret praksis registreret sygeplejerske (APRN) i flæng, er der forskelle mellem de to erhverv. En praktiserende sygeplejerske er en type APRN, og alle praktiserende sygeplejersker skal have en APRN-licens. Men andre læger modtager også APRN-licenser, herunder:

 • Anæstesiplejerske: En anæstesiplejerske administrerer anæstesi. Anæstesiplejerske yder specialiseret patientbehandling før, under og efter at de har givet dem anæstesi, såsom justering af patientens bevidsthedsniveau og overvågning af deres vitale tegn.
 • Kliniske sygeplejersker: Kliniske sygeplejersker er som sygeplejersker, idet de yder avanceret sygepleje, såsom evaluering af patienter, ordinering af medicin og udarbejdelse af behandlingsplaner. Kliniske sygeplejersker bruger dog ofte mere tid på forskning eller administrative opgaver, mens praktiserende sygeplejersker bruger mere tid på at yde direkte pleje til patienterne.
 • Sygeplejerske jordemødre: Sygeplejerske jordemødre specialiserer sig i behandling af kvinders sundhedsproblemer relateret til graviditet. De hjælper kvinder med medicinske områder såsom reproduktiv sundhed, fødsel og familieplanlægning.

Relateret: Hvad er en registreret sygeplejerske med avanceret praksis?

Hvor arbejder sygeplejersker?

Afhængigt af deres interesser og medicinske specialisering kan sygeplejersker arbejde i en række forskellige miljøer, såsom:

 • Hospitaler
 • Specifikke afdelinger, såsom onkologi eller pædiatri
 • Hospice faciliteter
 • Ledede plejeorganisationer
 • Akutcentre
 • Klinikker
 • Fællesskabets sundhedsfaciliteter
 • Private lægekontorer
 • Skoler eller universiteter
 • Regerings kontorer
 • Rehabiliteringscentre
 • Langtidsplejefaciliteter, såsom plejehjem
 • Militære baser
 • Forskningsfaciliteter

Hvorfor skal du blive sygeplejerske?

Der er mange fordele ved at være sygeplejerske, herunder:

 • Direkte patientpleje: Sygeplejersker kan udføre flere patientplejeopgaver end RN'er og LPN'er. En praktiserende sygeplejerske kan nyde større uafhængighed fra dag til dag, mens han er på arbejde.

 • Valg af din specialisering: Da de fleste sygeplejersker fokuserer på et specifikt område af sundhedsvæsenet, kan du vælge et medicinsk område, der er mest relevant for dine unikke interesser og færdigheder.

 • Forbedring af patienternes sundhed og velvære: Sygeplejersker gør en forskel i deres patienters liv. En praktiserende sygeplejerske kan hjælpe med at helbrede en patients medicinske tilstand, lindre deres symptomer eller forbedre deres generelle livskvalitet.

 • At have kompensationspakker af høj kvalitet: Ud over en gennemsnitlig høj løn modtager praktiserende sygeplejersker ofte generøse fordele fra deres arbejdsgivere. Kompensationspakker kan omfatte erhvervsansvarsforsikring, betalt frihed og sygeforsikring.

Hvad er sygeplejeklinikker?

Sygeplejeklinikker er en del af sygeplejeskolen på både bachelor- og kandidatniveau. Sygeplejeklinikker giver de studerende mulighed for at øve deres sygeplejefærdigheder, mens de bliver overvåget og ledet af en registreret sygeplejerske eller klinisk instruktør. Sygeplejeklinikker varierer afhængigt af en aspirerende sygeplejerskes erfaringsniveau og valgte medicinske speciale, men omfatter typisk grundlæggende patientplejeforanstaltninger, medicinske evalueringer og diagnostiske procedurer.

Sophus Mathiesen
Sophus Mathiesen Hvis du har en interesse i sundhedsvæsenet, kan du overveje en karriere som sygeplejerske. Sygeplejersker kan yde direkte patientbehandling, modtage en høj årsløn og arbejde i en række forskellige miljøer. Selvom praktiserende sygeplejersker har brug for en videregående sygeplejerskeuddannelse, er det ikke alle praktiserende sygeplejersker, der modtager en bachelorgrad i sygepleje. I denne artikel kommer vi ind på, hvad en sygeplejerskes ansvar er, hvilke kompetencer sygeplejersker har, og hvordan man bliver sygeplejerske med en ikke-sygeplejerskebachelor.