Sådan Bliver Du Sundhedskoordinator: Trin Og Tips

Sådan Bliver Du Sundhedskoordinator: Trin Og Tips

Sundhedskoordinatorer spiller en vigtig rolle inden for sundhedsfaciliteter. De hjælper anlægget med at køre mere effektivt, samtidig med at de forbedrer patientplejen. Hvis du ønsker et givende job, hvor du kan hjælpe mennesker, kan du ønske at blive sundhedskoordinator. I denne artikel diskuterer vi, hvad en sundhedskoordinator gør sammen med de trin, du kan følge for at komme ind i dette felt.

Hvad er en sundhedskoordinator?

En sundhedskoordinator er en professionel, der arbejder inden for medicinske faciliteter for at hjælpe med at administrere patientpleje. Dette er et relativt nyt felt, der har til formål at give patienterne bedre pleje og at hjælpe medicinske faciliteter til at fungere mere effektivt. En sundhedskoordinator har opgaver svarende til en sygeplejerske og en kontoradministrator.

Hvad laver en sundhedskoordinator?

De specifikke jobopgaver for en sundhedskoordinator varierer fra sted til sted. Nogle af de mest almindelige opgaver omfatter dog:

  • Hjælp patienter med at fuldføre papirarbejde
  • Giv instruktioner relateret til pleje, såsom medicin eller procedurer
  • Diskuter sundhedsproblemer med patienter og deres familier
  • Planlæg behandlinger og andre procedurer for patienten
  • Design arbejdsplaner for en sundhedsfacilitet
  • Hjælp til at indsætte nye medarbejdere
  • Administrer facilitetens økonomi, herunder budgetter og patientfakturering
  • Find måder at forbedre kvaliteten af ​​pleje eller effektiviteten af ​​anlægget
  • Koordiner pleje med andre læger eller faciliteter

Sundhedskoordinator arbejdsmiljø

Sundhedskoordinatorer arbejder typisk på klinikker eller hospitaler, men du kan også finde dem på plejehjem, skoler og offentlige faciliteter. De tilbringer det meste af dagen på et kontor, ofte bag et skrivebord.

En sundhedskoordinators arbejdstid varierer afhængigt af den type facilitet, de arbejder i. De fleste sundhedskoordinatorer arbejder dog med normal arbejdstid i løbet af ugen og nogle gange i weekenden. En sundhedskoordinator kan arbejde i et meget tempofyldt miljø, såsom et hospital, eller et langsommere, såsom et plejehjem.

Relateret: Sådan bliver du en klinisk koordinator

Sundhedskoordinator færdigheder

Sundhedskoordinatorer er typisk afhængige af en bred vifte af færdigheder, herunder:

Meddelelse

Sundhedskoordinatorer arbejder regelmæssigt med patienter og hjælper dem med at forstå komplicerede emner som forsikringsdækning. De hjælper patienter med at føle sig mere komfortable i et sundhedsmiljø og diskuterer deres bekymringer med dem. Sundhedskoordinatorer har stærke kommunikationsevner, så de nemt kan interagere med patienter og andre medicinske fagfolk.

Tidsadministration

At prioritere og sikre fuldførelsen af ​​alle vigtige opgaver er et stort aspekt af sundhedskoordineringen. Når du arbejder i et medicinsk miljø, kan prioriteterne ændre sig hurtigt. Sundhedskoordinatorer kan beslutte, hvad der skal gøres først og allokere deres tid passende. De er også typisk ansvarlige for at hjælpe sundhedspersonale med at administrere deres tid og sikre, at alle patienter får tilstrækkelig opmærksomhed, og at alle medarbejdere opretholder sunde arbejdsvaner.

Relateret: 5 vigtige tips til at forbedre dine tidsstyringsevner

Detaljeorienteret

Når det kommer til at håndtere den medicinske behandling af en patient, har du brug for stor opmærksomhed på detaljer, da en fejl kan have store konsekvenser. Sundhedskoordinatorer er opmærksomme på de små detaljer og tjekker regelmæssigt deres arbejde for at sikre dets nøjagtighed. Derudover, da de er i en ledelsesposition, er de også opmærksomme på detaljerne for andre for at sikre, at der ikke er fejl.

Organisation

Sundhedskoordinatorer håndterer en masse papirarbejde og dokumenter på daglig basis. De har stærke organisatoriske evner, så de hurtigt kan finde det, de har brug for, og så intet går tabt. Sundhedskoordinatorer organiserer ikke kun de filer og ressourcer, de har brug for, men ofte også dem på hele institutionen.

Relateret: Hvad er organisatoriske færdigheder? (Med eksempler)

Teknologi

En stor del af en sundhedskoordinators daglige opgaver foregår på en computer. Derfor har sundhedskoordinatorer et betydeligt komfortniveau med teknologi. De bruger disse færdigheder til at indtaste oplysninger i patientdatabaser, sende e-mails og administrere planlægningssoftware.

Sådan bliver du sundhedskoordinator

Hvis du har en interesse i at blive sundhedskoordinator, er nedenstående trin til at overveje følgende:

1. Få en bachelorgrad

De fleste arbejdsgivere for sundhedskoordinatorer kræver en bachelorgrad. Når du udforsker bacheloruddannelser, skal du kigge efter uddannelser relateret til sundhedsadministration, folkesundhed, erhvervsadministration eller sundhedsledelse. Andre uddannelser, der kan hjælpe dig, er biologi eller sygepleje.

I løbet af disse programmer lærer du de væsentlige værktøjer til at arbejde som sundhedskoordinator. Typiske studieområder i disse programmer omfatter folkesundhedspraksis, kommunikation, etik, administration, ledelse og teknologi. Studerende får også regelmæssigt øvelse i at bruge de forskellige værktøjer fra en sundhedsadministrator, såsom softwareværktøjer og hvordan man håndterer forskellige situationer.

Relateret: En omfattende liste over medicinske felter

2. Få relevant erfaring

Da en sundhedskoordinator ikke typisk er en entry-level stilling, leder de fleste arbejdsgivere efter kandidater med relevant erfaring. Inden du søger denne stilling, skal du prøve at få erfaring, der vedrører opgaver, som en sundhedskoordinator udfører. Du kan for eksempel få erfaring med at arbejde som sygeplejerske, administrator i en mindre virksomhed eller i en anden rolle inden for sundhedsvæsenet.

Der er to primære måder at få erfaring på både under og umiddelbart efter din bacheloruddannelse. Den første måde er gennem et praktikophold. Nogle bacheloruddannelser kræver, at du gennemfører en praktikplads for at blive færdig, men andre gør det ikke. Men i begge tilfælde giver det at gennemføre et praktikophold dig stor praktisk erfaring, et bedre CV og potentialet til at tilføje til dit professionelle netværk.

På samme måde kan du også opnå en entry-level position. For eksempel kan det at arbejde på et hospital som hjælper give dig mulighed for at se, hvordan sundhedskoordinatorer fungerer og lære mere om jobbet. Du kan herefter søge, hvis en stilling opstår, efter at du har etableret dig på hospitalet.

3. Modtag en licens

Afhængigt af hvor du ønsker at arbejde som sundhedskoordinator og den stat du bor i, kan du have brug for en licens fra staten. For eksempel kræver alle stater, at sundhedskoordinatorer, der arbejder på plejehjem, har en licens. Hver stat har deres egne licenskrav. Slå op på kravene til din egen stat for at lære mere om, om du har brug for en licens til at arbejde på en bestemt type facilitet.

De stater, der kræver en licens, har typisk lignende krav. Du skal muligvis gennemføre et træningsprogram, der er godkendt af staten, efterfulgt af en eksamen. Du skal muligvis også forny din licens regelmæssigt eller gennemføre efteruddannelsesprogrammer hvert år.

4. Forfølge en videregående uddannelse

Nogle arbejdsgivere foretrækker at ansætte sundhedskoordinatorer, der har yderligere uddannelse ud over en bachelorgrad. For at opnå disse højere stillinger skal du overveje at gennemføre en kandidatuddannelse. I løbet af en kandidatuddannelse lærer du mere om rollen som sundhedskoordinator og gennemfører typisk en superviseret oplevelse på et sundhedscenter.

5. Få valgfrie certificeringer

Selvom det normalt ikke er nødvendigt, kan opnåelse af certificeringer relateret til sundhedskoordinering hjælpe med at forbedre dit CV og dermed dine chancer for at opnå en stilling. Nogle populære certificeringer inkluderer Certified Medical Manager, Certified Nursing Home Administrator og Health Information Management. Hver af disse certificeringer forbedrer din viden og erfaring inden for et bestemt område af sundhedskoordinering.

Jørn Skou
Jørn Skou Sundhedskoordinatorer spiller en vigtig rolle inden for sundhedsfaciliteter. De hjælper anlægget med at køre mere effektivt, samtidig med at de forbedrer patientplejen. Hvis du ønsker et givende job, hvor du kan hjælpe mennesker, kan du ønske at blive sundhedskoordinator. I denne artikel diskuterer vi, hvad en sundhedskoordinator gør sammen med de trin, du kan følge for at komme ind i dette felt.