Sådan Bliver Du Stylist For En Berømthed

Hvis du har en passion for trends, berømtheder og styling af andre, kan du udmærke dig som celebrity stylist. De følger aktuelle trends og vælger outfits til berømtheder, der afspejler disse stilarter. At tjene et job som celebrity stylist kræver branchekendskab og en stærk portefølje. I denne artikel gennemgår vi, hvad en berømthedsstylist er, hvad de laver, de færdigheder, de har, og hvordan man bliver stylist for en berømthed.

Hvad er en berømthedsstylist?

En berømthedsstylist klæder, passer og styler offentlige personer til begivenheder, såsom film- eller tv-produktioner, reklamekampagner, koncerter, musikvideoer eller andre offentlige optrædener. Mange af dem arbejder tæt sammen med makeupartister og frisører for at sikre, at berømthedens outfit matcher andre elementer i deres look. Kendisstylister fungerer typisk som konsulent for berømtheden ved at holde sig opdateret på trends for at sikre, at de ser moderigtige ud ved alle begivenheder.

Relateret: Hvad er makeup-karrierer?

Hvad laver en berømthedsstylist?

En berømthedsstylist vælger en berømt persons garderobe og rådgiver dem om beklædningsgenstande, tilbehør og sko, de skal have på til en begivenhed. De bestiller typisk berømtheders tøj og finder outfits, der følger tidens trends. Berømthedsstylister arbejder også tæt sammen med kunder for at lære mere om deres stilpræferencer. De vælger outfits, der komplementerer en berømtheds personlighed, image, hår og makeup for at fange fans eller nyhedspublikationers opmærksomhed. En berømthedsstylists jobopgaver omfatter:

 • Udvælgelse af tøj og tilbehør til publikationer, reklamer, musikvideoer, film eller tv-shows og koncerter
 • Opbygning af et genkendeligt og tiltalende modebillede for berømtheder
 • Hold dig opdateret om aktuelle og populære trends, modedesignere og modemærker
 • Udfører forskning i potentielle tilbehør, stoffer og tøjkonstruktioner, som berømtheder kan bære ved kommende begivenheder
 • Samarbejde med skræddere, designere, fotografer, hårstylister, makeupartister og medierne for at sikre, at berømtheder ser moderigtige ud ved alle begivenheder
 • Gå til modeshows for at afdække nye stilarter eller looks for berømtheder at bære ved forskellige begivenheder
 • Forudsigelse af kommende modetrends, som berømtheder skal bære først

Relateret: Hvor mange penge tjener makeupartister?

Berømthedsstylistfærdigheder

Berømthedsstylister skal til enhver tid holde sig opdateret om aktuelle modetrends for at sikre, at den berømthed, de styler, bærer denne mode før andre. De skal også have effektive interpersonelle færdigheder til at lytte til og forstå berømtheders behov og præferencer for at sikre, at de forsyner dem med outfits og tilbehør, der er velegnede til deres personlighed og image. Almindelige færdigheder berømthedsstylister bør have for at udmærke sig i deres rolle inkluderer:

 • Detaljeorienteret
 • Forskningskompetencer
 • Kreativitet og fantasi evner
 • Design færdigheder
 • Interpersonelle og verbale kommunikationsevner
 • Selvtillid og selvmotivation
 • Stort kendskab til modebranchen
 • Evne til at spotte stilarter og trends
 • Netværksfærdigheder

Relateret: 18 modedesignerfærdigheder

Sådan bliver du en berømthedsstylist

At blive en succesfuld celebrity stylist tager typisk tid at få den nødvendige uddannelse og brancheerfaring. Følg disse trin for at blive en succesfuld berømthedsstylist:

1. Tjen den nødvendige uddannelse

Efter at have afsluttet gymnasiet, tilmeld dig et college, et universitet eller en anden uddannelsesinstitution, der tilbyder enten en bachelor- eller associeret grad i modedesign eller modemerchandising. Disse uddannelser tilbyder kurser i en bred vifte af emner, såsom computerstøttet modedesign, trendprognose, modehistorie, modeshowproduktion og tekstiler.

Nogle akkrediterede institutioner tilbyder også modestylingcertifikater. Du vil typisk tage kurser inden for områder som tøj- og tilbehørsdesign, modeforretningspraksis, modeprognoser og farveteori.

* *Relateret: Hvor meget tjener modedesignere? **

2. Forfølge en praktikplads

Enten før eller efter endt uddannelse fra et modeprogram, forfølge et praktikophold for at få praktisk træning og erfaring inden for mode og styling. Mange modeprogrammer tilbyder praktikmuligheder for college-kredit. Du kan få førstehåndserfaring med at arbejde sammen med designere, modeforhandlere eller andre professionelle stylister. Nogle af dem kan have forbindelser til branchen, som kan give dig fuldtidsmuligheder efter endt uddannelse.

3. Byg din portefølje

Når du har fået erfaring i modebranchen, kan du tilføje dit arbejde til en professionel portefølje. Din mode- og designportefølje skal indeholde billeder af de stylingprojekter, du er mest stolt af og har fået positiv feedback fra.

Hvis du endnu ikke har opnået professionel erfaring, kan du dele eksempler på skoleprojekter og opgaver, du har gennemført, som kan imponere ansættelsesledere eller branchefolk. Nogle uddannelsesprogrammer kan endda lære dig, hvordan du sammensætter en professionel modeportefølje.

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive kosmetolog?

4. Hold dig opdateret på modetrends

Når du forfølger muligheder i modeindustrien, kan trends og stilarter konsekvent opdateres i overensstemmelse hermed. Det er vigtigt at udføre konstant research og opdatere dig selv om disse skiftende tendenser for at sikre, at du altid er klar over, hvad der er i stil lige nu. Du kan deltage i et interview, hvor ansættelseschefen spørger ind til de nyeste trends, hvilket giver dig mulighed for at imponere dem med din viden og erfaring ved altid at være opdateret på, hvad der klarer sig godt i modebranchen.

5. Få brancheerfaring gennem freelancearbejde

Da modeindustrien kan være konkurrencedygtig, med flere kandidater, der ansøger om roller som celebrity stylist, kan det tage et stykke tid, før du kan tjene en fuldtidsmulighed. Overvej at gennemføre freelanceprojekter og arbejd selvstændigt for at style andre mennesker, der kan være lavere profilerede berømtheder eller offentlige personer. Dette er en fantastisk måde at komme i gang på, opbygge porteføljeerfaring og møde flere mennesker i branchen, som kan forbinde dig med potentielle muligheder på højt niveau.

6. Netværk med andre modebranchens fagfolk

Deltag i branchebegivenheder, såsom modeshows eller konferencer for at opbygge dine netværksfærdigheder og præsentere dig selv for branchefolk. Lav et fængslende elevatorpitch, mens du præsenterer dig selv for potentielle arbejdsgivere. En elevator pitch er en tale på 30 til 60 sekunder, der introducerer dig selv, kort beskriver din baggrund og detaljer, hvorfor du ville være en god tilføjelse til deres team.

Medbring din portefølje for at vise til andre, og distribuer visitkort, hvis det er muligt, for at sikre, at potentielle arbejdsgivere har dine oplysninger og ved, hvordan de kontakter dig for potentielle muligheder.

Gunner Munch
Gunner Munch Hvis du har en passion for trends, berømtheder og styling af andre, kan du udmærke dig som celebrity stylist. De følger aktuelle trends og vælger outfits til berømtheder, der afspejler disse stilarter. At tjene et job som celebrity stylist kræver branchekendskab og en stærk portefølje. I denne artikel gennemgår vi, hvad en berømthedsstylist er, hvad de laver, de færdigheder, de har, og hvordan man bliver stylist for en berømthed.