Sådan Bliver Du Statistiker

Sådan Bliver Du Statistiker

Hvis du kan lide tanken om at arbejde i en karriere, hvor du kan bruge matematik til at løse hverdagens problemer, så kan en karriere som statistiker være noget for dig. Med et højt indtjeningspotentiale og evnen til at arbejde i en række forskellige brancher, kan et job som statistiker være yderst tilfredsstillende. At lære om de forskellige ansvarsområder statistikere har og uddannelseskrav kan hjælpe dig med at afgøre, om det kunne være det rigtige for dig.

I denne artikel diskuterer vi, hvad en statistiker er, deres primære ansvar, de færdigheder, der er nødvendige for at få succes i rollen, den gennemsnitlige løn og jobudsigter og de skridt, du skal tage for at forfølge denne karriere.

Hvad er en statistiker?

En statistiker er en professionel, der udvikler eller anvender statistiske metoder eller matematiske teorier og modeller til at løse problemer i den virkelige verden inden for erhvervslivet, videnskaben eller andre områder i den offentlige eller private sektor. De bruger computere, der er udstyret med specialiseret software til at analysere data og lede efter relationer og tendenser.

De arbejder ofte tæt sammen med andre fagfolk for at finde løsninger på problemer. For eksempel kan de arbejde tæt sammen med industrielt design for at evaluere og forbedre en bils aerodynamik. De kan også arbejde med kemiske ingeniører og kemikere for at evaluere effektiviteten af ​​lægemidler.

Ifølge USA. Bureau of Labor and Statistics (BLS), flertallet af statistikere arbejder i den føderale regering, selvom mange andre arbejder for gymnasier og universiteter eller tekniske konsulenttjenester. Mens de fleste arbejder på fuld tid, kan de periodisk arbejde overarbejde for at imødekomme anmodninger i sidste øjeblik eller overholde korte deadlines.

Hvad laver en statistiker?

Mens en statistikers ansvar kan variere afhængigt af den specifikke branche, de arbejder i, omfatter nogle af deres primære ansvarsområder:

  • Anvendelse af matematiske og statistiske metoder og teorier til at løse problemer inden for videnskaber, teknik, erhvervsliv og andre områder
  • Udvikling af nye matematiske teorier og regler inden for geometri og algebra
  • Design af eksperimenter og meningsmålinger for at indsamle data
  • Udvikling af matematiske modeller for at analysere data og identificere eventuelle tendenser
  • Brug af dataanalysen til at forbedre forretningsbeslutninger

Sådan bliver du statistiker

Følg disse trin for at forfølge en karriere som statistiker:

1. Få en bachelorgrad

For at kvalificere dig til en stilling som statistiker skal du have en bachelorgrad. En bachelorgrad i statistik er af de mest relevante grader for et job som statistiker, selvom en uddannelse i matematik eller et andet nært beslægtet felt også er velegnet til karrierevejen.

Studerende i disse uddannelser gennemfører kurser som statistik, datalogi, økonomi og anvendt matematik. Hvis du på forhånd ved, at du vil arbejde inden for et bestemt område, kan du overveje en mindre eller en anden hovedfag for at give dig en konkurrencefordel i den pågældende branche.

Relateret: 20 jobs for matematikkunder

2. Få erfaring

For at adskille dig fra andre kandidater, når du søger stillinger, er det vigtigt at få så meget erfaring på området som muligt. Hvis du stadig er på college, skal du kigge efter praktikmuligheder, der giver både universitetskredit og muligheden for at anvende din viden i et virkeligt miljø.

Du kan også kigge efter dataanalysekonkurrencer, der giver dig mulighed for at teste og demonstrere dine evner ved hjælp af data fra den virkelige verden. Konkurrencer som disse kan også skabe muligheder for at netværke med andre fagfolk i branchen, hvilket potentielt kan føre til fremtidig beskæftigelse. De kunne også føre til uvurderlige mentorskabsmuligheder for deltagerne.

3. Overvej en avanceret grad

Hvis du ønsker at opnå en endnu større fordel i forhold til ansøgere og muligvis forfølge lederroller inden for dit felt, bør du overveje en avanceret grad, såsom en master- eller endda doktorgrad i matematik eller anvendt statistik.

Hvis du i sidste ende ønsker at undervise på et universitet, er en doktorgrad nødvendig. Hvis du planlægger at forfølge en karriere i en offentlig eller privat sektor, bør en kandidatgrad være tilstrækkelig til at kvalificere dig til disse stillinger. Du vil måske undersøge aktuelle jobåbninger i virksomheder, som du er interesseret i, for at lære om de specifikke uddannelses- og erfaringskrav til disse roller.

4. Forfølge professionelle certificeringer

En anden måde at opnå en konkurrencemæssig fordel i forhold til andre kandidater til jobåbninger er at forfølge professionelle certificeringer. Disse certificeringstests kan bevise for arbejdsgivere, at du har de færdigheder, de har brug for til at udføre det ansvar, der er forbundet med en specifik rolle.

Færdigheder

Der er en række færdigheder, du skal udvikle for at lykkes i rollen som statistiker, herunder:

  • Kommunikation: Statistikere arbejder ofte tæt sammen med andre fagfolk som kemikere og ingeniører for at løse problemer. For at kunne arbejde med disse personer med succes, har de brug for stærke skriftlige og verbale kommunikationsevner. Statistikere skal også kunne forklare komplekse statistiske og matematiske metoder til dem, der måske ikke har en dybdegående forståelse af matematik.
  • Problemløsning: Fordi det primære formål med deres rolle er at identificere løsninger på problemer i den virkelige verden, skal statistikere have stærke problemløsningsevner. De skal vide, hvilke spørgsmål de skal stille, hvordan de indsamler den rigtige type data på passende vis, hvordan de analyserer disse data og derefter være i stand til at fortolke resultaterne for at nå frem til en løsning.
  • Analytiske færdigheder: Statistikere skal kunne bruge matematiske modeller og teknikker til at evaluere store mængder data. De har brug for stærke analytiske færdigheder for at være nøjagtige med resultaterne.
  • Matematikfærdigheder: Statistikere skal have en stærk forståelse af matematiske teorier og metoder til at identificere nye og effektive løsninger på problemer inden for videnskab, teknik, erhvervsliv og andre områder.

Læs mere: Matematikfærdigheder: Definition, eksempler og hvordan man udvikler dem

Gennemsnitsløn

Den gennemsnitlige løn for statistikere er $98.332 om året. Nogle af de primære faktorer, der bestemmer lønnen, inkluderer statistikernes uddannelse og erfaring, den branche, de arbejder i, og deres geografiske placering. BLS rapporterer, at statistikere, der arbejder i videnskabelige og tekniske konsulenttjenester såvel som for den føderale regering, generelt tjener de højeste lønninger.

Geografisk placering er også en væsentlig medvirkende faktor, der bestemmer en statistikers løn. De højest betalende byer for statistikere er San Francisco, Cambridge, MA, Rockville, MD, Washington, DC og Suitland, MD.

Relateret: 30 højtbetalte matematikjob

Jobudsigt

BLS rapporterer, at beskæftigelsen for statistikere forventes at vokse 23% fra 2019 til 2019, betydeligt hurtigere end gennemsnittet på 4% for alle erhverv. Væksten er resultatet af, at flere organisationer bruger statistisk analyse til at vejlede beslutningstagningen. Efterhånden som flere virksomheder indsamler data online fra webstedstrafik, sociale medier og mobile enheder, vil et stigende antal virksomheder få brug for statistikere til at analysere dataene og bruge dem til at udvikle nye processer og produkter. BLS projekterer også nye åbninger for statistikere inden for rådgivning, forskning og udvikling og computersystemdesign.

Stig Villadsen
Stig Villadsen Hvis du kan lide tanken om at arbejde i en karriere, hvor du kan bruge matematik til at løse hverdagens problemer, så kan en karriere som statistiker være noget for dig. Med et højt indtjeningspotentiale og evnen til at arbejde i en række forskellige brancher, kan et job som statistiker være yderst tilfredsstillende. At lære om de forskellige ansvarsområder statistikere har og uddannelseskrav kan hjælpe dig med at afgøre, om det kunne være det rigtige for dig.