Sådan Bliver Du Sportsmedicinsk Sygeplejerske

Sportsmedicinske sygeplejersker hjælper læger med at tage sig af sportsfolk lige fra professionelle atleter til ungdomsspillere. De medicinske fagfolk tager sig af sportsfolk, der oplever muskel- og knogleskader såsom muskelspændinger, overrevne ledbånd, dislokationer, ledforstrækninger og knoglebrud. For at blive uddannet idrætsmedicinsk sygeplejerske kræver du mindst en bachelorgrad på de relevante lægeuddannelser. I denne artikel diskuterer vi, hvad en idrætsmedicinsk sygeplejerske er, en idrætsmedicinsk sygeplejerskes opgaver, kompetencer, løn og jobudsigt.

Hvad er en sportsmedicinsk sygeplejerske?

Sportsmedicinske sygeplejersker er primært ortopæd- og familiesygeplejersker, der har gennemført et idrætsmedicinsk stipendium. En idrætsmedicinsk sygeplejerske assisterer lægen ved operationer i bevægeapparatet, diagnosticering og behandling af idrætsrelaterede skader og pleje af sportsudøvere i restitutionsperioden. Sygeplejerskerne sikrer, at deres patienter kommer ordentligt tilbage i kræfterne og heler godt. Sportsmedicinske sygeplejersker uddanner også sportsfolk i måder at lindre symptomer og forebygge yderligere skader. De sundhedsplejerske idrætsmedicinske sygeplejersker behandler følgende skader:

 • Forstrækninger og forstuvninger især baglår og ankelforstuvninger
 • Dislokation og knoglebrud
 • Betændelse i væskesække, som dæmper kroppens led (bursitis)
 • Albueskader
 • Slid og flænge
 • Ømme og ømme muskler forårsaget af overbelastning, dårlig funktion af den nedre rygsøjle og stressfrakturer
 • Betændelse i sener forårsaget af dårlig form eller overforbrug
 • Knæskader som f.eks. revner i anterior curate ligament (ACL).
 • Achillesseneskade

Relateret: Hvad er en familiesygeplejerske? (Med lønforventninger)

Hvad laver sportsmedicinske sygeplejersker?

Sportsmedicinske sygeplejersker behandler fysisk aktive mennesker og atleter for kroniske og akutte skader, der forårsager ubevægelighed. Her er de almindelige roller og ansvar for sportsmedicinske sygeplejersker:

 • Hjælp idrætsmedicinske læger med at tage sig af muskel- og skeletskader
 • Overvåg vitale skadestegn hos atleter
 • Behandle og pleje skader med sårafstøbninger og forbinding
 • Håndter smertebehandlingsplaner for atleter ved at administrere smertedoser og overvåge allergier og medicinreaktioner
 • Lær atleter om, hvordan de sikkert kan komme sig over skader og operationer
 • Hjælpe atleter med at forbedre mobilitet og styrke efter behandling af muskuloskeletale problemer
 • Konsultere og arbejde med sundhedsteams for at evaluere, planlægge og implementere de rigtige plejeplaner for sportsfolk
 • Forbered atleter til operationer, hjælp kirurger og udskriv patienter efter operationer
 • Yde traumebehandling til atleter, der lider af muskel- og skeletskader
 • Udskriv medicin til skadede idrætsudøvere selvstændigt eller i henhold til en aftale med en idrætslæge
 • Bestille, fortolke og udføre laboratorieundersøgelser og diagnostik
 • Tilbyde plejeplaner efter operationen
 • Tilbyder førstehjælp til skadede atleter under sportsbegivenheder

Relateret: Hvad er sygepleje? (Med jobeksempler og lønninger)

Sådan bliver du sportsmedicinsk sygeplejerske

Sportsmedicinere hjælper atleter med at forberede sig til sportskonkurrencer, behandle skader og hjælpe sportsfolk med at komme sig efter skader. Hvis du er interesseret i at forfølge en sportsmedicinsk karriere som sygeplejerske, skal du forstå de nødvendige kvalifikationer. Her er vejen for at blive sportsmedicinsk sygeplejerske:

1. Opfyld uddannelseskrav

For at arbejde som idrætsmedicinsk sygeplejerske kræver du minimum en bachelorgrad på relevante lægeuddannelser. Du kan dog starte som autoriseret praktisk sygeplejerske ved at opnå et diplom i praktisk sygepleje. Gennem diplomuddannelsen lærer du primær sygepleje i en bred vifte af sundhedsmæssige rammer som plejehjem, akutte klinikker, hospitaler, hospicer og lægekontorer. Det næste skridt til at blive sportsmedicinsk sygeplejerske efter at have erhvervet et praktisk sygeplejerskediplom er at opnå en associeret grad i sygepleje. Bliv en registreret sygeplejerske (RN) om to år med en associeret grad i sygepleje.

Efter at have opnået bred erfaring som sygeplejerske kræver du også en bachelorgrad i sygepleje (BSN) for at kvalificere dig som sportsmedicinsk sygeplejerske. BSN-programmer tager fire år, hvor de studerende tilegner sig viden om patientcentreret pleje, klinisk dømmekraft, fysisk vurdering og lederevner. Et BSN-program omfatter generelle uddannelseskurser. Nogle af de almindelige kurser for BSN-elever inkluderer anatomi, farmakologi, sygeplejeforskning, akutpleje, fykologi, mikrobiologi, sygeplejeteori, ernæring og sundhedsvurdering.

2. Få erfaring og fuldfør medicinfællesskab

For at kvalificere dig til rollen som sportsmedicinsk sygeplejerske kræver du mindst tre års erfaring. Du kan tilegne dig disse færdigheder ved at arbejde som ortopædsygeplejerske eller på klinikker, der tager sig af patienter, der kommer sig efter muskuloskeletale operationer eller behandler patienter med knoglebrud.

Sportsmedicinske stipendier er et-årige akkrediterede programmer for sygeplejersker, der har afsluttet opholdsuddannelse i ortopædi, akutmedicin og familiemedicin. Sportsmedicinske stipendier hjælper sygeplejersker med at udvikle ekspertise inden for sportsmedicin.

Nøglefærdigheder for sportsmedicinske sygeplejersker

Hvis du er interesseret i at blive sportsmedicinsk sygeplejerske, skal du besidde eller udvikle et bestemt sæt færdigheder. Nogle af de færdigheder, lægerne på sportsområdet kræver, omfatter:

1. Kommunikation

Fremragende sygeplejersker besidder fremragende mundtlige og skriftlige kommunikationsevner. Sygeplejerskerne kommunikerer vigtige instruktioner til atleter om, hvordan de skal håndtere deres helbred og behandle skader. For effektivt at videregive tilsigtet information, kan praktikerne bruge enten skriftlig eller mundtlig kommunikation, der er let at forstå med kortfattede og præcise budskaber.

2. Empati

Sportsmedicinske sygeplejersker beskæftiger sig hovedsageligt med skader, der kan være traumatiserende for sportsudøvere. Store sygeplejersker viser medfølelse over for atleterne for vanskelighederne. Sportsfolk kræver medfølelse, forståelse og omsorg for at tilpasse sig situationen og komme sig hurtigt. En støttende, opmuntrende og empatisk holdning hjælper atleterne til at føle den kærlighed, de har brug for i svære og smertefulde situationer.

3. Beslutningstagning

Sportssygeplejersker skal træffe hurtige og præcise beslutninger vedrørende behandlingsplaner for skadede sportsudøvere. For eksempel, under en sportsbegivenhed, hvis en sportsudøver kommer til skade, vurderer udøverne omfanget af skader, evaluerer og administrerer den korrekte behandling inden for en kort periode. I tilfælde af at skaden er alvorlig, skal sygeplejersker hurtigt beslutte at stoppe atleterne i at fortsætte med spillene for at undgå yderligere skade eller få flere skader.

Relateret: Beslutningsevner: Definition og eksempler

4. Teamwork

Sportsmedicinske sygeplejersker samarbejder med sportslæger, trænere og andre sportsinteressenter. For eksempel, efter at have vurderet skaden, vil en sygeplejerske forklare resultaterne for atleterne og trænerne for at sikre, at de forstår omfanget af skaden og behandlings- og håndteringsplanerne. For at sportsfolk hurtigt kan helbrede, kræves teamwork mellem de involverede parter.

5. Teknikkyndige

Sygeplejearbejde involverer rapportskrivning og journalføring af sportsudøvere. Computere er fremragende måder at skrive og gemme information på. Effektive sygeplejersker har computerkendskab. Sygeplejersker bør være i stand til at bruge medicinsk-relateret computersoftware, herunder Microsoft Excel og Word til at vedligeholde lægejournaler.

6. Udholdenhed

Idrætssygeplejerskers ansvar kan involvere opgaver, der kræver fysisk styrke. For eksempel, når sportsfolk er skadet og ude af stand til at gå, bærer sygeplejerskerne dem. Sygeplejersker har også brug for evnen til at opretholde en langvarig fysisk og mental indsats. Udøverne står længe under operationer og andre medicinske procedurer, der involverer atleter.

7. Tidsstyring

Tidsstyringsevner er baseret på planlægning, prioritering, opbygning og implementering af systemer. Håndtering af ugentlige eller endda daglige tidsplaner bliver muligt med opmærksomhed og gennemtænkt planlægning. Udvikling af effektive tidsstyringsevner kan have en positiv indvirkning i alle aspekter af livet.

Relateret: Hvad er tidsstyring? (Plus nyttige tips og råd om tidsstyring)

8. Stresstolerance

Når sportsfolk ikke kommer sig så hurtigt som forventet, kan sportssygeplejersker føle pres fra trænere og andre sportsinteressenter. For at udmærke sig på dette medicinske område bør sygeplejersker effektivt håndtere situationer med høj stress og positivt acceptere kritik.

9. Problemløsning

Det meste af diagnosticeringsprocessen for sportsmedicin er at undersøge arbejde. Sygeplejersker forespørger fra atleter, hvor de er skadet, vurderer omfanget af skader, finder løsninger og fastslår årsagen til problemerne. Hvis du ikke har naturlige problemløsningsevner, kan du udvikle dem. Ikke alle skader har den samme præcise årsag, selvom de ser ud til at være den samme skade. Sygeplejersker skal undersøge for at forstå, hvad der forårsager skaderne, og hvordan man kan stoppe årsagen.

10. Faglighed

Fremragende sportssygeplejerske udviser professionel adfærd og kvaliteter ved den måde, de arbejder på og deres attitude. For eksempel behandler gode sygeplejersker tilskadekomne sportsudøvere høfligt, respektfuldt og høfligt uanset deres baggrund. Professionelle sygeplejersker opretholder høje standarder for pleje og korrekte behandlingsprocedurer, der viser følelsesmæssig modenhed.

Relateret: Ultimativ guide til professionalisme

Løn og jobudsigt for sportsmedicinske sygeplejersker

Ifølge Bureau of Statistics Labor (BSL) forventes beskæftigelsesmulighederne for sportsmedicinske sygeplejersker også kendt som atletiske trænere at stige med 16 % fra 2019 til 2029. Væksten er fire gange mere end den forventede gennemsnitlige vækst for alle erhverv i De Forenede Stater. Efterhånden som folk forstår virkningerne af sportsskader, og de ældre og mellemstore mennesker forbliver aktive, forventes efterspørgslen efter sportssygeplejersker at stige. Yderligere øger antallet af tilfælde af kroniske skader og sofistikeret behandling og detektion efterspørgslen efter sportsmedicinske tjenester.

Selvom Bonjoures ikke giver lønoplysninger om sportsmedicinske sygeplejersker, var sportstrænernes nationale gennemsnitsløn ifølge BSL $48.440 i 2019. Lønningerne varierer med lokationer og hvor sygeplejerskerne er ansat.

Maj Lassen
Maj Lassen Sportsmedicinske sygeplejersker hjælper læger med at tage sig af sportsfolk lige fra professionelle atleter til ungdomsspillere. De medicinske fagfolk tager sig af sportsfolk, der oplever muskel- og knogleskader såsom muskelspændinger, overrevne ledbånd, dislokationer, ledforstrækninger og knoglebrud. For at blive uddannet idrætsmedicinsk sygeplejerske kræver du mindst en bachelorgrad på de relevante lægeuddannelser. I denne artikel diskuterer vi, hvad en idrætsmedicinsk sygeplejerske er, en idrætsmedicinsk sygeplejerskes opgaver, kompetencer, løn og jobudsigt.