Sådan Bliver Du Sportsfysioterapeut: Inklusiv Licens Og Certificering

Hvis du har en interesse for sport og ønsker et andet karrierevalg end at konkurrere som atlet, kan du overveje at blive idrætsfysioterapeut. Erfarne sportsfysioterapeuter har et højt indtjeningspotentiale som autoriseret læge, der arbejder med atleter for at evaluere og behandle fysiske skader. Denne karriere involverer omfattende uddannelse og træning sammen med praktisk erfaring i sportsrehabiliteringsfaciliteter. I denne artikel forklarer vi jobbet som idrætsfysioterapeut, hvordan denne rolle adskiller sig fra generel fysioterapi og deler de skridt, du kan tage for at blive idrætsfysioterapeut.

Hvad laver en idrætsfysioterapeut?

En sportsfysioterapeut er en højtuddannet og autoriseret læge, der tager sig af patienter efter en sportsrelateret skade. Disse fagfolk rehabiliterer atleter ved at give behandling og evaluering, efterhånden som patienter gennemfører helbredende øvelser eller terapier designet til at øge mobiliteten og styrke skadede områder af kroppen.

En sportsfysioterapeut kan udføre enhver af følgende opgaver i deres daglige arbejde:

 • Evaluer patienter for at bestemme sværhedsgraden af ​​en atletisk skade.
 • Identificer fysiske begrænsninger i en patients rækkevidde af bevægelse, balance og koordination.
 • Planlæg det bedste behandlingsforløb for at hjælpe en atlet med at komme sig så hurtigt og sikkert som muligt efter en atletisk-relateret skade.
 • Led patienter gennem øvelser for at øge koordination, smidighed og styrke.
 • Brug behandlingsprodukter og medicinske rehabiliteringsværktøjer som et goniometer, der måler ledvinkler for at fuldende patientens genoptræning.
 • Gennemfør terapeutiske behandlinger såsom elektrisk stimulation eller massage på berørte områder.
 • Tilskynd og coach atleter til at arbejde hen imod helbredelse ved at genlære visse processer og aktiviteter.

Relateret: 9 Fysioterapeutcertificeringer til specialisering

Fysioterapeut vs. sportsfysioterapeut

Forskellen mellem en fysioterapeut og en sportsfysioterapeut er niveauet af specialiseret træning af sportsterapeuter. En idrætsfysioterapeut skal først uddanne sig og opnå en licens som fysioterapeut. Efter at have opnået en kandidatgrad og en licens som fysioterapeut, skal en idrætsfysioterapeut gennemføre yderligere certificeringer og arbejde inden for idrætsmedicin, før han optjener retten til at udøve idrætsfysioterapi på egen hånd.

Selvom både fysioterapeuter og sportsterapeuter arbejder med at rehabilitere patienter efter en skade, fokuserer en sportsfysioterapeut på at hjælpe en atlet med at genvinde evnen til at spille og konkurrere. Sportsfysioterapeuter behandler hævelse af led, muskelstyrke og bevægelsesområde, da de relaterer til en patients atletiske talenter.

Løn til idrætsfysioterapeuter

Den nationale gennemsnitlige løn for fysioterapeut er $81.963 om året. Lønningerne varierer ofte afhængigt af placering, erfaring og arbejdsgiver. Nogle terapeuter kan tjene over $100.000 om året i højtbetalende storbyområder og faciliteter. Texas, New York og Californien er blandt de stater med de højeste rapporterede lønninger for fysioterapeuter.

Læs mere: Job i Fysioterapi: Beskrivelse og løn

Jobudsigt for idrætsfysioterapeuter

United States Bureau of Labor and Statistics (BLS) forudsiger en højere den gennemsnitlige vækst i det generelle erhverv som fysioterapi fra 2019 til 2029. BLS anslår en vækst på 18 % i fysioterapeutstillinger sammenlignet med den nationale gennemsnitlige jobvækst på 4 %. Med så høj en forventet jobvækstrate er sportsfysioterapi et karrierevalg, der kan give mange muligheder for beskæftigelse, når du har gennemført den nødvendige uddannelse og certificering til at praktisere som sportsfysioterapeut.

Færdigheder for en idrætsfysioterapeut

En sportsfysioterapeut har brug for både specialiseret medicinsk viden og de interpersonelle egenskaber, der er nødvendige for patientbehandling. Her er de bedste færdigheder, som en sportsfysioterapeut bruger for at få succes med deres arbejde:

 • Kritisk tænkning: Da sportsfysioterapeuter evaluerer patientskader for at beslutte det bedste rehabiliteringsforløb, har de brug for stærke analytiske færdigheder for at udføre diagnostiske screeninger og vælge en behandlingsplan.
 • Empati: Læger praktiserer empati ved at vise bekymring og forståelse, når en patient gennemgår rehabiliteringsterapier og øvelser. Sportsfysioterapeuter er opmærksomme på verbale og ikke-verbale signaler, der viser frustration eller modløshed, så de kan opmuntre en patient gennem fysioterapiprocessen.
 • Anatomi- og fysiologitræning: En idrætsfysioterapeut bruger indgående kendskab til den menneskelige krop til at planlægge og udføre terapeutiske behandlinger for patienter, der har pådraget sig atletisk-relaterede skader.
 • Akutmedicinsk træning: Sportsfysioterapeuter skal være i stand til at udføre akut lægehjælp som CPR i tilfælde af, at en patient pludselig oplever livstruende symptomer under behandlingen.
 • Fysisk styrke og udholdenhed: Fysioterapiprofessionelle bruger mange timer på at arbejde med klienter, ofte fysisk at administrere pleje gennem rehabiliteringsøvelser, massageterapi og guidet træning til sportsaktiviteter.
 • Mentoring og coaching: Efterhånden som atleter genvinder styrke og smidighed, arbejder en terapeut på at genoprette det samme niveau af atletiske evner og færdigheder for en patient. Patienter, der er professionelle atleter, kan have brug for opmuntring og specifikke øvelser for at komme i form til en ny sæson

Sådan bliver du sportsfysioterapeut

Karrierevejen til at blive en fysioterapeut, der har specialiseret sig i at rehabilitere patienter med sportsrelaterede skader og hjælpe dem med at genvinde deres evne til at spille enten rekreativt eller professionelt kræver streng træning og certificeringer. Udforsk nedenstående trin for at se, hvordan du kan arbejde hen imod at praktisere som autoriseret sportsfysioterapeut:

1. Fuldfør din bacheloruddannelse

For at begynde din karriere som fysioterapeut skal du opnå en bachelorgrad inden for et relevant område såsom biologi, træningsvidenskab eller atletisk træning. Se efter måder at forbedre dine kurser gennem praktikophold i sportsmedicinske faciliteter. Overvej frivilligt arbejde til college atletiske programmer eller i fysioterapi centre.

Læs mere: De bedste bachelorstudier til fysioterapi

2. Få din kandidatgrad i fysioterapi

For at praktisere som fysioterapeut skal du opnå en doktorgrad i fysioterapi (DPT). Du kan deltage i et DPT-program direkte efter at have opnået en bachelorgrad, dog kan nogle programmer kræve specifikke bachelor-forudsætninger. Dit DPT-program skal være akkrediteret af Kommissionen for akkreditering i fysioterapiuddannelse. Disse programmer varer omkring tre år og fokuserer på både fysioterapiundervisning og klinisk praksis.

Relateret: Spørgsmål og svar: Er det værd at blive fysioterapeut?

3. Få en licens som fysioterapeut

Efter eksamen fra et doktor i fysioterapi-program kan du tage licenseksamenen i den stat, hvor du planlægger at praktisere. Når du har bestået den nationale fysioterapieksamen, kan du begynde at arbejde som autoriseret fysioterapeut for at få den nødvendige erfaring til at træne i et specialiseret område som sport.

4. Få erfaring med sportsmedicin

Det næste skridt for at begynde en karriere som idrætsfysioterapeut er at arbejde inden for idrætsterapi. Du skal tjene mindst 2.000 timers arbejdserfaring med at tage dig af patienter i en sportsterapifacilitet eller gennemføre et anerkendt opholdsprogram i et lignende lægecenter. Kig efter ressourcer og karriereplaceringstjenester gennem dit doktor i fysioterapi-program.

5. Bliv certificeret i akut lægehjælp og HLR

For at kvalificere dig til den eksamen, der certificerer dig til at udøve sportsfysioterapi, skal du tage kurser i HLR og akutbehandling. Du kan opnå en CPR-certificering ved at tilmelde dig et træningsprogram fra det amerikanske Røde Kors eller American Heart Association.

Akutmedicinsk uddannelse er en mere kompleks proces. Du kan opnå en certificering i akut lægehjælp på følgende måder:

 • Ved forudgående uddannelse som certificeret EMT eller paramediciner
 • Gennem et Røde Kors træningsprogram
 • Som en certificeret atletisk træner licenseret af National Athletic Trainers Association

6. Tag certificeringseksamen for sportsfysioterapi

Når du har al den nødvendige træning og erfaring, kan du teste til sportsspecialiseringseksamenen, der tilbydes af American Board of Physical Therapy Specialties (ABPTS). Før du tager vurderingen, kan det være nyttigt at blive medlem af American Physical Therapy Association (APTA). Som medlem af APTA kan du tage testen til en nedsat pris. ABPTS giver retningslinjer for prøveforberedelse og registrering sammen med forslag til, hvordan man forbereder sig til eksamen.

Jobs, der ligner en sportsfysioterapeut

For dem, der er interesseret i et sportsrelateret job, der hjælper andre, er der en række karrieremuligheder at overveje. Her er 10 job relateret til sportsfysioterapeuter:

1 . Fysioterapi hjælper

2 . Ydeevne specialist

3 . Ergoterapeut

4 . Atletisk træner

5 . Ambulant terapeut

6 . Fritidsterapeut

7 . Styrke- og konditionsspecialist

8 . Rehabiliteringsvejleder

9 . Åndedrætsterapeut

10 . Træningsfysiolog

Sigurd Greve
Sigurd Greve Hvis du har en interesse for sport og ønsker et andet karrierevalg end at konkurrere som atlet, kan du overveje at blive idrætsfysioterapeut. Erfarne sportsfysioterapeuter har et højt indtjeningspotentiale som autoriseret læge, der arbejder med atleter for at evaluere og behandle fysiske skader. Denne karriere involverer omfattende uddannelse og træning sammen med praktisk erfaring i sportsrehabiliteringsfaciliteter. I denne artikel forklarer vi jobbet som idrætsfysioterapeut, hvordan denne rolle adskiller sig fra generel fysioterapi og deler de skridt, du kan tage for at blive idrætsfysioterapeut.