Sådan Bliver Du Sportschef: 6 Trin

Hvis du kan lide tanken om at arbejde i sportsbranchen, så kan en karriere som sportsgeneral manager være et godt valg for dig. Med evnen til at arbejde sammen med professionelle atleter og opbygge et stærkere hold, kan dette være en givende karrierevej. I denne artikel diskuterer vi, hvad en sportsgeneral manager gør, og trinene for at blive det.

Hvad er en sportsdirektør?

En sportsgeneral manager er teamlederen, der arbejder tæt sammen med atleter, trænerteam og spejdere. Sports general managers er holdets personaleafdelings øverste medarbejder og svarer direkte til ejeren. I forhold til en virksomhed er en sportsdirektør som den administrerende direktør, der fører tilsyn med medarbejderne – eller atletens i dette tilfælde.

Typiske arbejdsopgaver for en sportsdirektør

Sports general managers jobopgaver kan variere afhængigt af den sport, de fører tilsyn med. For eksempel har en sportschef i amatørligaen muligvis ikke det samme ansvar som en leder af en professionel sportsorganisation. Sports general managers kan styre et helt hold eller organisation på et professionelt niveau, men deres primære opgaver er at tage fat på de forretningsmæssige aspekter.

Typiske opgaver for en sportschef kan omfatte:

  • Oprettelse af holdplaner
  • Promovering gennem forskellige medier
  • Forhandling af spiller- og trænerkontrakter
  • Vedligeholdelse af public relations
  • Sikre overholdelse af politikker og regler

Sådan bliver du sportschef

Følg disse trin for at blive en sportsgeneral manager:

1. Få en grad i sportsledelse

De fleste arbejdsgivere kan forvente, at en daglig leder inden for idræt har en baggrund inden for idræt, økonomi eller erhvervsliv. Flere grader kan kvalificere sig til stillingen. Men at modtage en bachelorgrad i sportsledelse dækker de etiske, sociale, økonomiske og lovlige aspekter af sport.

For at få en fuldstændig forståelse af jobbet kan sportschefer kombinere en erhvervsuddannelse med sportsledelse. Du kan dog stadig søge en stilling med en enkelt grad.

2. Få praktisk erfaring

Før de arbejder i praktik, vil sportsledere måske få erfaring med at arbejde i et sportsmiljø, som kan antage mange former, afhængigt af deres færdigheder og de tilgængelige muligheder. En måde at få erfaring på er ved at blive medlem af et universitetssportshold eller frivilligt arbejde i en sportsklub.

2. Få en praktikplads eller jobformidling

Studerende, der er tilmeldt et sportsledelsesprogram, kan have mulighed for at få erfaring med at arbejde i feltet, enten gennem et praktikophold eller praktikophold. Når du skal beslutte dig for dit sportslederkursus, skal du undersøge, hvilken slags praktikophold eller praktikophold skolen tilbyder. Ved at gøre dette får du den bedst mulige chance for praktisk læring. Hvis du ikke er studerende, kan du stadig organisere ansættelse for dig selv ved hjælp af online jobsøgningskataloger, eller du kan undersøge virksomheder og kontakte direkte. Hvis du har et netværk af kontakter, kan du gå dem igennem for at finde ud af, hvad der er tilgængeligt.

Relateret: Sådan får du mest muligt ud af dit praktikophold

5. Find en niche og byg din profil

Uddannelse og erhvervserfaring kan hjælpe dig med at opdage områder, der interesserer dig på tværs af sports-management-spektret. Det næste skridt er at oprette en mere specifik profil for dig selv og målrette job, der matcher dine kompetencer. Nogle gange kræver et valgt felt specifik certificering ud over din grad. Entry-level stillinger som idrætslærer, sportsdataanalytiker eller sports-tv-produktionsassistent kan hjælpe dig med at opbygge erfaring, før du arbejder dig op til en sportsgenerel lederstilling.

Relateret: 11 Sports Management Jobs

6. Netværk

At vælge en skole med etablerede branchepartnerskaber er det første skridt mod at møde nye kontakter. Du kan også netværke med klassekammerater og undervisere, engagere dig i sportsorganisationer eller melde dig ind i en sportsklub.

En anden kreativ måde at netværke på er ved at starte en sportsblog, som kan hjælpe dig med at komme i kontakt med andre på området. Det kunne være en mulighed for at interviewe folk, du beundrer, og dermed give dig mulighed for at stille alle de spørgsmål, du måtte have.

7. Lær at forhandle

Forhandling kan være en anden nyttig færdighed, som du kan bruge, mens du regelmæssigt arbejder som sportschef. General managers forhandler typisk kontrakter med spillere og trænere, såvel som general managers for andre hold.

8 . Søg job

Efter at have opnået de nødvendige grader og opnået brancheerfaring, kan håbefulde sportschefer begynde at søge job. Der er flere måder, hvorpå en sportschef kan søge job, herunder online jobtavler, gennem deres netværkskontakter og sende CV'er til potentielle arbejdsgivere.

For at maksimere dit CV's effektivitet, se jobbeskrivelsen og noter dig de nøgleord, du kan tilføje til dit CV. At tilpasse dit CV og følgebrev for hvert job er en af ​​de bedste måder at få dit CV til at skille sig ud fra andre kandidater.

Relateret: Sådan redigerer du dit CV: 8 trin til at gøre dit CV perfekt

Færdigheder og viden

Generelle ledere af et sportshold kan bruge tid på at forhandle og kommunikere på et professionelt niveau, hvilket kan kræve særlige færdigheder at opnå. Disse færdigheder kan omfatte:

  • Koordinerings- og organisatoriske færdigheder: Sportsledere skal koordinere med deres kunder og kolleger for at udføre deres opgaver.
  • Strategisk planlægning: Ledere kan arbejde sammen med trænere for at planlægge spillesteder og strategisere gameplay.
  • Rekruttering og ansættelse: En pligt for sportschefer er at interviewe og vælge spillere og trænere til holdet.
  • Evaluering: Ledere af et sportshold skal evaluere spilleres og træneres præstationer for at sikre deres holds styrke.
  • Projektering af resultater: Sportschefer arbejder tæt sammen med trænere for at forudsige resultater og gameplay.

Hvad er en sportschefs arbejdsmiljø?

Arbejdsmiljøet varierer afhængigt af det sportslige niveau. Imidlertid arbejder de fleste sportschefer primært i kontormiljøer, og de rejser nogle gange i løbet af atletiksæsonen. Arbejdstiden kan variere fra sædvanlige kontorplaner til 7 dage om ugen med aftener og weekender. Ledere af et sportshold bruger måske ikke så meget tid på at arbejde sammen med atleterne som en træner, men deres opgave er at overskue de forretningsmæssige aspekter, så spillere og trænere selv kan fokusere på sporten.

Carl Erichsen
Carl Erichsen Hvis du kan lide tanken om at arbejde i sportsbranchen, så kan en karriere som sportsgeneral manager være et godt valg for dig. Med evnen til at arbejde sammen med professionelle atleter og opbygge et stærkere hold, kan dette være en givende karrierevej. I denne artikel diskuterer vi, hvad en sportsgeneral manager gør, og trinene for at blive det.