Sådan Bliver Du Specialist I Børneliv

Sådan Bliver Du Specialist I Børneliv

Når børn skal indlægges på grund af skade eller alvorlig sygdom, hjælper børnelivsspecialister på sundhedsfaciliteter disse patienter og deres familier med at lindre stress og angst. Disse fagfolk fokuserer på at forbedre livskvaliteten og resultaterne for børn i hospitalsmiljøet. I denne artikel kan du lære, hvordan du bliver specialist i børneliv og udforske kravene og forventningerne til denne rolle.

Hvad er en børnelivsspecialist?

En certificeret børnelivsspecialist hjælper med at reducere den angst og stress, børn og deres familier kan føle, når de får adgang til sundhedspleje. Denne person fremmer effektiv håndtering af forberedelse, uddannelse og leg for at understøtte en sund børns udvikling. Overvej interventioner, som børnelivsspecialister yder:

 • Medicinsk leg
 • Forberedelser til test, procedurer og operation
 • Ikke-farmakologisk smertebehandling
 • Udviklingsleg
 • Patientstøtte
 • Præoperative ture
 • Uddannelse vedrørende eksisterende eller nye diagnoser
 • Følelsesmæssig støtte
 • Familie og børnebidrag

Relateret: 9 job for sygeplejersker, der ønsker at arbejde med babyer

Opgaver for en børnelivsspecialist

Personer, der forfølger denne karriere, bør overveje følgende pligter:

Lindre psykologisk ubehag

Børnelivsspecialister fokuserer på at lindre angst og forbedre deres klienters tillid, før de får lægehjælp. De anvender en række strategier for at lette ubehag i familier, hvilket afhænger af patienternes behov og alder. For eksempel bliver personer i alderen 4-6 år, der modtager lægehjælp, ofte angste på forhånd. En professionel på dette område kan beordre forældre til at trøste deres børn, lave vittigheder og lege med dem for at lette psykisk ubehag.

Hjælp børn med at forstå behandlingsprocedurer

Et ældre barn, der går til medicinske behandlingsprocedurer, såsom kirurgi, kan have ting, de ønsker at vide om de medicinske procedurer. En børnelivsspecialist kan diskutere og lytte til klientens bekymringer. Disse fagfolk distraherer børn med historier, bøger eller fjernsyn for at sikre, at de forbereder sig på medicinske procedurer. Mens deres strategier fokuserer på at øge uddannelse og lette angst, kan de også anvende lignende strategier, efter at et barn har gennemgået en operation og andre seriøse procedurer for at hjælpe dem med at håndtere smerte.

Trøst pårørende og forældre

En børnelivsspecialists arbejde går ud over at lindre ubehag, og de hjælper omsorgspersonen med at håndtere bekymringer relateret til barnets medicinske procedurer. De engagerer sig også med forældre for at trøste dem, når deres børn gennemgår alvorlige procedurer på sundhedsinstitutioner. De kan arbejde med omsorgspersoner, børn og forældre hver for sig eller sammen som en enhed for at trøste dem.

Hjælp patienter med at forstå behandlingsprocessen

Selv når barnet ikke er på behandlingslisten, diskuterer børnelivsspecialister igangværende procedurer med børn på hospitalet. Det kan være deres forældre, der gennemgår behandling såsom kemoterapi, og det er nødvendigt at lade børnene vide om begivenhederne. Udover at diskutere problemer har børn brug for nogen til at trøste dem, når deres forældre gennemgår alvorlige medicinske procedurer. På denne måde vil en børnelivsspecialist diskutere detaljer med børn for bedre at forstå, hvad der foregår i den medicinske facilitet.

Hjælp børn med at tilpasse sig forandringer

Børn under behandling kan opleve forskellige udfordringer på hospitaler og føle, at de er i et nyt miljø. Det er en børnelivsspecialists ansvar at være der for at tale med klienterne og give omsorgspersonen eller forældrene vejledning om, hvordan man tilpasser sig. De kan også henvise børn, forældre eller omsorgspersoner til terapeuter, hvis de finder det mere udfordrende at tilpasse sig ændringer. Nogle børnelivsspecialister kan arbejde med ambulante faciliteter for at fortsætte plejen med forældre og børn, indtil de tilpasser sig ændringer.

Give assistance under behandlingen

Det er ikke børnelivsspecialisters ansvar at give direkte medicin til patienter eller lægehjælp, såsom fysisk forberedelse af et barn til medicinske procedurer. Nogle gange kan pædiatri kræve, at børnelivsspecialister hjælper dem med at håndtere patienter under lægebehandling eller efter at patienter har modtaget behandling.

Fortaler for barnets behov

De fleste børnelivsspecialister diskuterer og lytter til spørgsmål, som børn og forældre har relateret til lægebehandling. De kan bruge den information, de får, til at informere pædiatrien om, hvordan de kan håndtere patienter. De repræsenterer også andre spørgsmål, som familier kan rejse før, under og efter medicinske procedurer. En børnelivsspecialist kan tilbyde nyttig information til pædiatrien, før de starter behandlingsprocessen.

Opbyg tillid

En børnelivsspecialist kan bruge legeterapier til at hjælpe børn med at lindre smerter, håndtere angst og opbygge tillid under og efter behandlingsprocedurer. Skræddersyede skuespil til unge patienter såsom udstoppede dyr, medicinsk udstyr og dukker hjælper med at forklare hospitalsindlæggelse, diagnose, medicin og behandlinger.

En børnepasningsspecialists mangefacetterede ansvar fokuserer på at imødekomme et barns unikke behov, som kan ændre sig i løbet af medicineringsprocessen. De vurderer børn og deres behov ud over deres lægehjælp og forsikring og skaber alderssvarende støttestrategier.

Skab et trygt miljø

Børnelivsspecialister taler for børn og deres familier. At administrere børnepasning og fastlægge den rigtige omsorgsstrategi kan være en udfordring, hvis familier ikke kan dele deres bekymringer. Yngre patienter kan også finde det svært at udtrykke deres medicinske tilstande, og børnelivsspecialister kan udvikle et trygt miljø, hvor børn og familier kan dele deres problemer.

Disse fagfolk hjælper familier og børn med at vænne sig til det nye sundhedsmiljø og fokusere på at få sterile behandlingsindstillinger til at føles normale og varme. Udover at skabe et sikkert sundhedsmiljø, øger de deres selvtillid til at gennemgå medicinske procedurer mere komfortabelt.

Udvikle en plejestrategi

At skabe en plejestrategi kræver, at en professionel navigerer i komplicerede plejerelaterede problemstillinger, traumer, handicap, sygdom og indlæggelse. Børnelivsspecialister skal overvåge fremskridtene i patienternes kirurgi, kræftbehandlinger og fejre succesfulde sundhedsydelser.

Børnelivsspecialister yder kvalitetspleje til deres klienter, herunder spædbørn, børn i folkeskolealderen, unge voksne og småbørn. De kan også arbejde sammen med socialrådgivere og koordinere medicinske procedurer med læger, kirurger og sygeplejersker.

Relateret: Top 100 karrierer i psykologi

Færdigheder, du har brug for for at blive specialist i børneliv

De, der ønsker at forfølge en karriere som specialist i børneliv, bør besidde følgende grundlæggende færdigheder og egenskaber:

 • Lederskab: At gå op for at lede andre under usikkerheder og fungere som mentorer for andre. De bør også vise lederevner til nybegyndere på dette område, og hvordan man bliver succesfulde børnelivsspecialister.
 • Kommunikation: Fokus på at forbedre deres kommunikationsstrategier og -stile, så de passer til både omsorgspersoners og børns behov. At opnå fremragende kommunikationsevner kan gøre behandlingsprocedurerne effektive.
 • Opmærksomhed: Lyt, mens du engagerer børn og deres familier, før du diskuterer problemer og stiller passende spørgsmål.
 • Interpersonel: Udvikling af et samarbejdsforhold med pårørende og klienter kan forbedre effektiviteten af ​​tjenester, der leveres i en sundhedsfacilitet.
 • Organisatorisk: Navigerer gruppe- og organisatorisk dynamik for at skabe den bedste patientbehandlingsstrategi på arbejdspladsen.
 • Fleksibel: Tilpasning af din tidsplan for at imødekomme andre vigtige aktiviteter eller planer i din organisation. Du kan inkludere patienter med akutte problemer i dit program og sikre, at du opfylder alle dine klienters sundhedsbehov.
 • Medfølelse: At give dine klienter en prioritet og hjælpe både patienten og sygeplejersken med at finde løsninger på barnets problemer.

Relateret: 22 specialcertificeringer for LPN'er

Sådan bliver du specialist i børneliv

Hvis det er tilfredsstillende at tjene børn og familier, er det her, hvordan du bliver en børnelivsspecialist:

1. Få en bachelorgrad

De, der søger at blive børnepasningsspecialister, bør forfølge uddannelse og erhverve en bachelorgrad inden for et relevant område, såsom en Bachelor of Arts i menneskelig udvikling og familiestudier. De vil udvikle viden, der er afgørende for at bygge et fundament for en karriere og forstå at skabe et sikkert miljø for børn til at overvinde medicinske tilstande.

Dette grundlæggende uddannelsesprogram involverer samfunds- og familiepartnerskaber, samfundsvidenskab, familieret, fortalervirksomhed, kritisk tænkning og politik. En børnelivsspecialist kan lære rådgivning, læger, ungdomspsykologi og udviklingslæring og leg.

2. Søg certificering

Du kan supplere en bachelorgrad i menneskelig udvikling og familiestudier med Certified Child Life Specialist (CCLS) legitimation fra Association of Child Life Professionals (ACLP). De, der ønsker at forfølge CCLS-eksamenerne, skal have opnået en bachelorgrad i det beslægtede felt og dimitteret fra et ACLP-akkrediteret akademisk program for børneliv. De bør også gennemføre en 600-timers klinisk praktik for børnelivet for at forfølge certificering. Professionelle organisationer, herunder ACLP, har fremskridtskrav til uddannelse for at beholde dit certifikat.

3. Få oplevelse i den virkelige verden

Aspirerende børnelivsspecialister bør engagere sig i frivillige muligheder og deltage i praktikprogrammer, der tilbyder oplevelse i den virkelige verden. Arbejdsgivere ansætter kandidater, der har forfulgt et pædiatrisk praktikophold overvåget af en certificeret børnelivsspecialist. Frivilligt arbejde gør det muligt for eleverne at teste deres færdigheder i rollen som børnelivsspecialist og udvikle organisatoriske og kommunikationsmæssige færdigheder, der er integreret i denne karriere.

4. Find et job

Når du har opnået kravene til denne karriere, kan du begynde at forfølge jobbet. Mange virksomheder og sundhedsfaciliteter efterspørger flere børnelivsspecialister til at arbejde for dem med den forventede vækst af patienter, der søger sundhedspleje. Stigende nyfødte og befolkning giver nye åbninger for disse fagfolk i pædiatriske medicinske faciliteter, pædiatriske brandsårsfaciliteter, pædiatriske ambulatorier, hospitaler og andre medicinske centre.

Johannes Christiansen
Johannes Christiansen Når børn skal indlægges på grund af skade eller alvorlig sygdom, hjælper børnelivsspecialister på sundhedsfaciliteter disse patienter og deres familier med at lindre stress og angst. Disse fagfolk fokuserer på at forbedre livskvaliteten og resultaterne for børn i hospitalsmiljøet. I denne artikel kan du lære, hvordan du bliver specialist i børneliv og udforske kravene og forventningerne til denne rolle.