Sådan Bliver Du Psykologiprofessor I 5 Trin

For dem, der brænder for psykologisk forskning og uddannelse, kunne det være et givende karrierevalg at blive psykologiprofessor. Psykologi er et mangfoldigt felt med mange muligheder for at specialisere sig i emner relateret til mental sundhed, menneskelig adfærd, kognition og udvikling. Psykologiprofessorer har ekspertviden inden for deres speciale og nyder en stilling, hvor de kan bidrage med ny viden til deres felt og dele den med andre. I denne artikel diskuterer vi karrieren for en psykologiprofessor, herunder deres jobansvar og færdigheder, og hvordan man bliver psykologiprofessor.

Hvad er en psykologiprofessor?

En psykologiprofessor er en feltekspert, der udfører psykologisk forskning, instruerer studerende og kan endda fortsætte med at praktisere som autoriseret terapeut eller kliniker. De arbejder ofte på et kollegium eller universitet, hvor de specialiserer sig i et bestemt område af psykologi. Nogle specialområder, de kan studere, inkluderer:

 • Udviklingspsykologi: Denne gren af ​​psykologi fokuserer på menneskelig udvikling gennem hele levetiden. Det omfatter ofte emner i den tidlige barndoms udvikling, såsom hvordan børn lærer sprog, teenagers udvikling, såsom hvordan teenagere udvikler selvregulering og hvordan aldrende voksne håndterer kognitive ændringer.

 • Social- og personlighedspsykologi: Social- og personlighedspsykologi er et bredt felt, der involverer studiet af individer og deres sociale miljø. Det kan lægge vægt på forskningsemner i relationer og interpersonelle opfattelser eller interaktioner, menneskelige følelser, personlighedsudvikling, holdninger og social kognition og udvikling af selv og social identitet.

 • Biologisk psykologi: Professorer, der studerer biologisk psykologi, er interesserede i at forstå det biologiske grundlag for adfærd. Disse psykologer kan studere hjernens anatomi, de fysiologiske virkninger af stress, sundhedspsykologi, neurobiologien af ​​indlæring og hukommelse eller psykologi af dyreadfærd.

 • Perception, kognition og kognitiv neurovidenskab: Dette område af psykologi fokuserer på de mentale processer, der bidrager til tænkning og bevidsthed. Det kan involvere forskning i sprogudvikling, sansning og perception, hukommelse og symbolsk bearbejdning.

 • Kvantitativ psykologi: Kvantitativ psykologi ser på de forskningsmetoder, der bruges til at indsamle og analysere data fra psykologiske eksperimenter og korrelationsstudier. Dette studieområde lægger vægt på udviklingen af ​​nye forskningsmetoder og -teknikker til at skabe modeller og analysere data.

Hvad laver en psykologiprofessor?

Psykologiprofessorer udfører en række funktioner relateret til undervisning og forskning. Som instruktører har professorer ansvar vedrørende:

 • Udarbejdelse og afholdelse af foredrag
 • Tildeling af lektier og lektier
 • Udvikling af klasseaktiviteter
 • Skrivning og afholdelse af eksamener
 • Bedømmelse af opgaver
 • Møde med og vejlede elever

Psykologiprofessorer udfører også forskning af:

 • Design af studier
 • Gennemgang af publikationer
 • Indsamling og analyse af data
 • Skrive rapporter og publicere research
 • Deltagelse og præsentation ved konferencer
 • Samarbejde med andre forskere

Nogle psykologiprofessorer kan også arbejde som klinikere. De kan arbejde som terapeuter, rådgivere eller endda psykiatere for at levere mentale sundhedsydelser til klienter ud over deres forsknings- og undervisningsansvar.

Relateret: 6 mentale sundhedsjob og måder at få succes i feltet

Psykologi professor færdigheder

Psykologiprofessorer kan udvikle en kombination af hårde og bløde færdigheder for at udmærke sig i deres roller. Her er nogle færdigheder, som psykologiprofessorer bruger:

Kritisk tænkning

Kritiske tænkningsevner giver psykologiprofessorer mulighed for at analysere, organisere og fortolke information. Disse færdigheder kan hjælpe dem med at definere forskningsproblemer og fortolke resultaterne af deres undersøgelser eller andres undersøgelser. Ud over at have forskningsapplikationer kan psykologiprofessorer, der arbejder som klinikere, bruge kritiske tænkningsfærdigheder til at vurdere klienter og udvikle behandlinger.

Relateret: 10 essentielle kritiske tænkningsfærdigheder (og hvordan man kan forbedre dem)

Præsentation

Psykologiprofessorer bruger præsentationsevner til at holde foredrag og præsentere forskningsresultater på konferencer. Præsentationsfærdigheder involverer planlægning, research, organisering og levering af en præsentation, der forbinder med publikum. På konferencer kan psykologiprofessorer lægge vægt på deres forskningsmetoder og resultater, mens de kan præsentere mere generelle emner i klasseværelset.

Skriftlig kommunikation

Det er vigtigt for forskere at have gode skriftlige kommunikationsevner. Forskere skriver ofte rapporter og sender dem til akademiske tidsskrifter til offentliggørelse. At have gode skriftlige kommunikationsevner kan hjælpe forskerne til klart at udtrykke deres forskningsmetoder og resultater til et videnskabeligt publikum. Skriftlige kommunikationsevner kan også hjælpe psykologiprofessorer med at kommunikere med deres kolleger og studerende via e-mail.

Forskning

Gode ​​forskningsfærdigheder er afgørende for psykologiprofessorer. Disse omfatter forståelse af bedste praksis for at designe effektive eksperimenter og undersøgelser baseret på forskningsmetoder i samfundsvidenskaberne. Forskningsfærdigheder involverer også at vide, hvordan man indsamler, analyserer og fortolker data og statistik. Inden for psykologi kan forskning også involvere at følge etiske retningslinjer for at arbejde med mennesker eller dyr i forskningsmiljøer. Etik involverer at bevare forskningsdeltagernes privatliv og sikkerhed til de højest mulige standarder.

Interpersonel

Psykologiprofessorer kan bruge interpersonelle færdigheder til at samarbejde med andre professorer, forbinde med studerende og støtte klienter. Interpersonelle færdigheder omfatter at kommunikere effektivt, lytte aktivt, tage ansvar og reagere på andre med tålmodighed og empati. Ved at bruge gode interpersonelle færdigheder kan psykologiprofessorer forbedre deres forhold til dem omkring dem, hvilket kan give dem mulighed for at arbejde effektivt med kolleger og samtidig fremme vækst hos deres studerende og klienter.

Relateret: Interpersonelle færdigheder: Definitioner og eksempler

Lidenskab

Det kræver meget hårdt arbejde og akademisk dedikation at blive psykologiprofessor, så det er vigtigt at have en passion for feltet. Psykologiprofessorer bruger deres passion til at inspirere deres forskningsinteresser, forblive nysgerrige på deres specialeområde, drive innovation og fremme videnskabelig opdagelse. Deres passion kan også tilskynde deres elever til at forfølge deres egne karrieremål på området.

Psykologiprofessor arbejdsmiljø

Fordi psykologiprofessorer arbejder i mangefacetterede roller, kan de arbejde i en række forskellige miljøer. De fleste psykologiprofessorer arbejder på en højere uddannelsesinstitution, som et kollegium eller et universitet. De kan flytte fra at arbejde på deres kontor til at holde klasseværelsesforelæsninger på forskellige tidspunkter i løbet af deres arbejdsdag. Andre gange kan de arbejde på et laboratorium, hospital eller klinik for at udføre forskning eller overvåge studerende, der udfører laboratorie- eller klinisk arbejde. Psykologiprofessorer kan også rejse hele året for at deltage i konferencer.

Relateret: Sådan opretter du et psykologi-CV (med eksempel)

Sådan bliver du psykologiprofessor

Her er trinene til at blive psykologiprofessor:

1. Overvej dine karrieremål

Det første skridt til at blive psykologiprofessor er at overveje dine karrieremål. Psykologi er et mangfoldigt felt, så det er vigtigt at lære om de mange forskellige karrierer, der er tilgængelige inden for psykologiens grene. Tidlig overvejelse af dine karrieremål kan hjælpe dig med at bestemme din uddannelsesvej, baseret på hvilke gymnasier, der tilbyder programmer inden for dit foretrukne studieområde. Mens mange gymnasier og universiteter tilbyder kurser i psykologi, kan nogle lægge vægt på andre grene end andre. For eksempel kan nogle universiteter fokusere på forskning, mens andre kan lægge vægt på kliniske færdigheder.

Når du overvejer dine karrieremål, så brug frivillige muligheder for at få noget praktisk erfaring på området. For eksempel kan du være frivillig på en lokal sundhedsklinik, med et sommerlejrprogram for børn med udviklingsforstyrrelser eller til et krisecenter. Disse muligheder kan hjælpe dig med at møde branchefolk og identificere dine interesser inden for feltet. Yderligere kan du se nærmere på den slags forskning, som instruktørerne på de enkelte institutioner udfører. Dette kan hjælpe dig med at vælge, hvilken institution du vil deltage i.

2. Få en bachelor i psykologi

Efter at have overvejet dine karriereinteresser, er næste skridt at opnå en bachelorgrad. Selvom de fleste avancerede uddannelser ikke kræver, at ansøgere har en bachelor i psykologi, foretrækker de måske, at ansøgere har en baggrund i psykologi, sociologi eller naturvidenskab.

Bacheloruddannelser tager typisk fire år at gennemføre. En bachelorgrad i psykologi inkluderer almindeligvis kurser fra forskellige psykologiske specialer for at sikre, at studerende dimitterer med grundlæggende viden inden for mange områder af feltet. Nogle bacheloruddannelser i psykologi kan omfatte:

 • Kognitiv psykologi
 • Udviklingspsykologi
 • Unormal psykologi
 • Socialpsykologi
 • Industriel og organisationspsykologi
 • Aldringspsykologi
 • Eksperimentel psykologi

3. Etabler et specialeområde

Brug dine bachelorkurser til at hjælpe dig med at bestemme din gren af ​​psykologi fokus og specialisering. Tænk over, hvilke klasser der interesserede dig mest. At arbejde som forskningsassistent eller tage et praktikophold som bachelor kan også hjælpe dig med at indsnævre dit interessefelt og beslutte et fokus for din videregående grad.

4. Forfølge en avanceret psykologi grad

Selvom nogle toårige gymnasier kan ansætte en psykologiprofessor med en uddannelse på kandidatniveau, kræver de fleste institutioner, at professorer har en doktorgrad inden for deres felt. At opnå en ph.d. demonstrerer din ekspertise på området og kan udstyre dig med de færdigheder, der er nødvendige for at få succes som forsker, instruktør og praktiker. I de fleste ph.d.-programmer vælger de studerende et speciale og fuldfører kurser relateret til deres interesseområde. Et doktorgradsprogram tager typisk fem til syv år at gennemføre.

Ph.d.-studerende skal ofte bestå en eksamen og skrive speciale, før uddannelsen accepterer dem som ph.d.-kandidat. Derefter skal ph.d.-kandidater bestå en skriftlig eksamen inden for deres specialeområde, skrive en afhandling og fremlægge deres afhandlingsforskning til godkendelse af deres afhandlingsudvalg. Udover deres kurser kan de have undervisningsansvar, eller de kan udføre superviseret klinisk arbejde.

5. Fremme din karriere

Efter at have opnået din Ph.D., kan du begynde din karriere som psykologiprofessor som adjunkt. Adjunkter kan arbejde sig ind i en fuld professorstilling ved at få erfaring og producere arbejde af høj kvalitet.

Mange professorer håber på at opnå ansættelse, hvilket betyder, at de har opnået legitimationsoplysninger til deres institution for at anerkende dem som fuld professor. At blive fastansat involverer typisk at udvikle en professionel portefølje, der inkluderer beviser på dine succeser inden for forskning, publikation og undervisning. Et udvalg af andre fakultetsmedlemmer i din afdeling kan derefter vurdere din portefølje for at afgøre, at dit arbejde repræsenterer højkvalitetsstipendiet til ansættelse.

Keld Brøndum
Keld Brøndum For dem, der brænder for psykologisk forskning og uddannelse, kunne det være et givende karrierevalg at blive psykologiprofessor. Psykologi er et mangfoldigt felt med mange muligheder for at specialisere sig i emner relateret til mental sundhed, menneskelig adfærd, kognition og udvikling. Psykologiprofessorer har ekspertviden inden for deres speciale og nyder en stilling, hvor de kan bidrage med ny viden til deres felt og dele den med andre. I denne artikel diskuterer vi karrieren for en psykologiprofessor, herunder deres jobansvar og færdigheder, og hvordan man bliver psykologiprofessor.