Sådan Bliver Du Pensionsadministrator

Virksomheder med et stort antal ansatte har ofte brug for en professionel til at overvåge deres pensions- og forsikringsordninger. De kan ansætte en pensionsadministrator til at administrere disse konti og distribuere midler til pensionerende medarbejdere. Hvis du har stærke interpersonelle og organisatoriske færdigheder og kan lide regnskab og menneskelige ressourcer, kan du overveje at arbejde som pensionsadministrator. I denne artikel forklarer vi, hvordan du bliver pensionsadministrator og deres ansvar, kompetencer og løn, så du kan beslutte, om dette er karrieren for dig.

Hvad er en pensionsadministrator?

En pensionsadministrator administrerer en virksomheds pensionsordninger. De vælger og fører tilsyn med fordelsprogrammer såsom 401(k)s, aktieoptioner, overskudsdeling, bidragsbaserede ordninger og pensionsordninger. Mens pensionsadministratorer kan arbejde i enhver branche, kan de finde job hos finansieringsselskaber eller andre organisationer med mange ansatte og komplekse ydelsesordninger og politikker.

Relateret: 12 almindelige typer af HR-job

Hvad laver en pensionsadministrator?

En pensionsadministrator udfører opgaver relateret til den daglige drift og forvaltning af pensionsordninger. Deres arbejdsopgaver kan omfatte:

 • Afgørelse af, om medarbejdere er berettiget til visse fordele
 • Undersøgelse og valg af pensionsordninger for virksomheden
 • Hjælper medarbejdere med at tilmelde sig pensionsordninger
 • Vedligeholdelse af medarbejderpensionskonti
 • Sikring af, at virksomheden følger statslige og føderale love og regler
 • Besvarelse af medarbejderspørgsmål om deres fordele
 • Anbefaling af pensionsprogrammer til virksomhedsledere
 • Føring og opdatering af fortegnelser over pensionsordninger
 • Udarbejdelse af pensionsopgørelser
 • Løsning af skattespørgsmål og deltagelse i revisioner

Pensionsadministratorer arbejder normalt som en del af en personale- eller ydelsesafdeling og rapporterer til en pensionschef.

Sådan bliver du pensionsadministrator

Pensionsadministratorer har typisk brug for en universitetsgrad, to til fire års erhvervserfaring og færdigheder som kundeservice og kommunikation. Hvis du ønsker at blive pensionsadministrator, skal du følge disse almindelige trin:

1. Få en bachelorgrad

De fleste arbejdsgivere kræver, at pensionsadministratorer har mindst en bachelorgrad. Almindelige grader for pensionsadministratorer omfatter personaleadministration, økonomi, økonomi, regnskab, forretningsadministration og datalogi. Mens du optjener din grad, kan du tage kurser, der forbereder dig til en pensionsadministratorkarriere, såsom finansprincipper, erhvervsjura, mikro- og makroøkonomi og omkostningsstyring.

2. Gennemfør et praktikophold

Ansøg om betalte eller ulønnede praktikophold, mens du optjener din bachelorgrad eller umiddelbart efter eksamen for at få erfaring fra det virkelige liv på området. Et praktikophold i en virksomheds afdeling for fordele eller menneskelige ressourcer kan give håbefulde pensionsadministratorer værdifuld træning på jobbet og viden om typer af pensionsordninger. Praktikophold hjælper dig også med at opbygge dit professionelle netværk og kan føre til et fuldtidsjob, hvis du klarer dig godt i din tid i virksomheden. Nogle bacheloruddannelser kræver, at du gennemfører en praktikplads for at blive færdig.

Relateret: Sådan finder du en praktikplads (og hvorfor det er vigtigt)

3. Få erfaring

De fleste arbejdsgivere leder efter pensionsadministratorer, der har mindst et par års erfaring med at arbejde med menneskelige ressourcer eller regnskab. Ansøg om entry-level jobs i disse felter for at lære om relevante computerprogrammer, regnskabs- og fordelsprocedurer og daglige pensionsadministratoransvar. Du kan udvikle dine kommunikations- og kundeservicefærdigheder og få erfaring til at tilføje til dit CV.

4. Bliv certificeret

Selvom det ikke er nødvendigt, foretrækker nogle arbejdsgivere pensionsadministratorer, der har optjent branchelegitimationsoplysninger. Certificering viser din ekspertise og dedikation til din karriere og kan give dig en fordel i forhold til andre kandidater, når du søger job. En af de mest populære legitimationsoplysninger er National Institute of Pension Administrators (NIPA) Accredited Pension Administrator titel. For at opnå denne certificering skal du gennemføre de påkrævede studiekurser om pensionsordninger og administration og bestå en firedelt onlineeksamen. Du skal desuden gennemføre mindst 15 timers efteruddannelse om året.

En anden certificering for pensionsadministratorer er American Society of Pension Professionals and Actuaries (ASPPA) Qualified Pension Administrators. For at kvalificere dig til denne legitimation skal du have mindst to års relevant erfaring og bestå en række på seks eksamener om pensionsordninger. For at bevare din certificering skal du være betalende medlem af organisationen og gennemføre mindst 40 timers efteruddannelse hvert andet år.

5. Fortsæt din uddannelse

Hvis du vil avancere til lederroller inden for pensionsadministration, vil du måske opnå en kandidatgrad i forretningsadministration eller menneskelige ressourcer. Mange arbejdsgivere foretrækker, at pensionsforvaltere har en videregående uddannelse. En kandidatgrad inden for et af disse felter kan forbedre dit job og dine indtjeningsmuligheder.

Tag også skridt til at holde dig opdateret om aktuelle pensionstendenser, planændringer og love og regler, såsom Employee Retirement Income Security Act gennem hele din karriere. Du kan fortsætte med at lære ved at deltage i workshops, konferencer og seminarer ved at bruge de pædagogiske ressourcer fra professionelle organisationer som NIPA eller ASPPA og læse branchepublikationer.

Relateret: 12 typer efteruddannelse

Kompetencer for en pensionsadministrator

Pensionsadministratorer har brug for de hårde og bløde færdigheder til at beregne og administrere pensionsordninger for virksomheder og deres ansatte. Disse færdigheder kan omfatte:

 • Kundeservice: Pensionsadministratorer samarbejder med kunder og medarbejdere for at besvare deres spørgsmål og hjælpe dem med at tilmelde sig og vedligeholde deres pensionskonti. De skal være hjælpsomme og imødekommende.

 • Kommunikation: Disse fagfolk bør have stærke verbale kommunikationsevner, så de klart kan forklare fordelsprogrammer og besvare medarbejderspørgsmål. De kan også holde præsentationer for virksomhedsledere og medarbejdere.

 • Organisation: Pensionsadministratorer fører detaljerede optegnelser over alle ansattes pensionsordninger og ændringer. De bør have ekstraordinær opmærksomhed på detaljer for at sikre, at deres databaser er nøjagtige.

 • Beslutningstagning: Pensionsadministratorer er ansvarlige for at analysere tilgængelige ydelsesordninger og vælge dem, der bedst opfylder virksomhedens behov og budget.

 • Teknologi: Disse fagfolk har brug for tekniske færdigheder til at administrere store databaser med information og opdatere pensionsplaner i computersystemer. De bør være dygtige i grundlæggende kontorsoftware samt branchespecifikke programmer.

Relateret: 9 tips til at forbedre dine kundeservicefærdigheder

Pensionsadministrator løn

Den gennemsnitlige grundløn for en pensionsadministrator i USA er $95.127 om året. Dette tal kan variere afhængigt af arbejdsgiver og års erfaring. Pensionsadministratorer modtager også fordele såsom sygesikring, pensionsopsparing, betalt fri og undervisningsgodtgørelse.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Leo Dam
Leo Dam Virksomheder med et stort antal ansatte har ofte brug for en professionel til at overvåge deres pensions- og forsikringsordninger. De kan ansætte en pensionsadministrator til at administrere disse konti og distribuere midler til pensionerende medarbejdere. Hvis du har stærke interpersonelle og organisatoriske færdigheder og kan lide regnskab og menneskelige ressourcer, kan du overveje at arbejde som pensionsadministrator. I denne artikel forklarer vi, hvordan du bliver pensionsadministrator og deres ansvar, kompetencer og løn, så du kan beslutte, om dette er karrieren for dig.