Sådan Bliver Du Pengeforvalter

Sådan Bliver Du Pengeforvalter

Hvis du er interesseret i en karriere inden for finans, kan du overveje at blive pengeforvalter. En pengemanagers primære fokus er at forbedre en klients økonomiske sundhed, hvilket kan være givende og engagerende. At forstå de trin, du skal tage for at blive pengeforvalter, kan hjælpe dig med at begynde din jobsøgning med tillid. I denne artikel diskuterer vi, hvad en pengemanager gør, hvordan man bliver det, og deres gennemsnitlige løn og jobudsigter.

Relateret: Hvad er økonomistyring?

Hvad er en pengemanager?

En pengeforvalter er en virksomhed eller person, der fører tilsyn med en organisation, regering eller individs økonomi. Pengeforvaltere leder typisk et team af finansielle specialister, og de arbejder sammen om at samle finansielle rapporter, skabe pengestrømsopdateringer, direkte investeringer og planlægge initiativer, der driver mod en kundes langsigtede finansielle mål.

Pengeforvaltere kaldes også nogle gange:

 • Økonomi- eller økonomichefer
 • Porteføljeforvaltere
 • Investeringsforvaltere
 • Kapitalforvaltere

Læs mere: Lær om at være økonomichef

Hvad laver en pengeforvalter?

Pengeforvaltere har ét kernemål: at udvide deres kunders finansielle porteføljer. For at opnå dette bruger de en hensynsfuld del af deres tid på at analysere finansielle data og give deres kunder grundigt undersøgt råd om muligheder for at maksimere afkastet.

De daglige opgaver for pengeforvaltere kan omfatte:

 • Gennemgang af en kundes bankaktivitet for at overvåge pengestrømme
 • Oprettelse og analyse af finansielle datasæt og modeller
 • Overvåge en kundes budget for at lokalisere besparelsesmuligheder og maksimere indtjening
 • Etablering af standarder for effektivitet, kvalitet og rapportoprettelse

Sådan bliver du pengeforvalter

Følgende trin kan hjælpe dig med at opbygge den viden, de færdigheder og den erfaring, du har brug for for at blive en højt kvalificeret pengeforvalter:

1. Få en bachelorgrad

Pengeforvaltere har typisk en bachelorgrad. Arbejdsgivere kræver ikke altid en specifik hovedfag, selvom håbefulde pengeforvaltere ofte har hovedfag i finans, økonomi, regnskab, forretning og jura. Når du vælger dit program, skal du tænke på den type kunder, du gerne vil arbejde med for at sikre, at du tilegner dig den viden, du har brug for for at nå dine karrieremål.

For at hjælpe med at udpege dine mål kan du stille dig selv følgende spørgsmål:

 • Vil jeg arbejde med enkeltpersoner og hjælpe dem med at administrere deres personlige formue?
 • Er jeg interesseret i at samarbejde med regeringen?
 • Tiltaler investering på vegne af en virksomhed, virksomhed eller virksomhed mig?

Hvis du allerede er på college, eller du overvejer at tage faglige udviklingskurser, kan det være nyttigt at tilmelde dig branchespecifikke klasser. Pengeforvaltere har ofte baggrundsviden inden for ejendomsplanlægning, skat, investeringer, regnskab, finansielle reguleringer og risikostyring. Hvis du er interesseret i at udvide din ekspertise inden for et af disse emner, kan du med fordel også tage en kandidatgrad.

2. Overvej at tage en kandidatgrad

Nogle arbejdsgivere foretrækker, at pengeforvaltere har mastergrader relateret til finansiering, især når organisationens økonomiske sundhed er knyttet til investeringer, der kræver høj ekspertise, såsom råvarehandel. Råvarer omfatter ressourcer som metal, energi og landbrugsprodukter. Erfarne pengeforvaltere investerer normalt i dem, når markedet er særligt volatilt. For at få den nødvendige erfaring, der er nødvendig for denne form for stilling, kan du forfølge en kandidatgrad. Denne grad på højere niveau kan også gøre dig til en mere ønskværdig kandidat generelt.

3. Få erfaring med økonomi

For håbefulde pengeforvaltere, der stadig er på college, kan det at gennemføre et praktikophold være en effektiv måde at få erfaring på, før du søger til økonomiske stillinger. Efter at du har afsluttet dit praktikophold eller dimitteret fra skolen, er det at finde et finansjob på indgangsniveau ofte det næste skridt mod at blive pengeforvalter. Kandidater har ofte brug for mindst tre års erfaring inden for finansiering for at opnå en relevant certificering og mindst fem års erfaring for at begynde deres pengemanagerjobsøgning.

Finansielle job på indgangsniveau inkluderer:

 • Revisor
 • Junior skattemedarbejder
 • Finansiel revisor
 • Værdipapirsalgsagent
 • Finansiel analytiker

Læs mere: 8 populære job i finansuddannelsen

4. Bliv professionelt certificeret

Mens der er hundredvis af finansielle certificeringer, du kan forfølge, vælger pengeforvaltere typisk en af ​​disse tre: Certified Financial Planner (CFP)-certificeringen, Chartered Financial Analyst (CFA)-betegnelsen og Certified Government Financial Manager (CGFM).

Den grundlæggende forskel mellem disse tre certificeringer involverer de kunder, de typisk arbejder med:

 • CFP'er fokuserer på at skabe økonomiske planer for enkeltpersoner.
 • CFA'er arbejder med organisationer for at analysere deres investeringer.
 • CGFM'er samarbejder med føderale, statslige eller lokale myndigheder for at forbedre deres økonomiske sundhed.

Selvom nogle arbejdsgivere måske ikke kræver dem, viser en certificering din professionelle ekspertise og engagement i etik, hvilket kan hjælpe dit CV med at tiltrække opmærksomhed. For at opnå disse nøglecertificeringer skal du følge tjeklisten nedenfor:

Sørg for, at certificeringsudvalget godkender dit akademiske program

Der er 300 akademiske uddannelser, der kvalificerer sig som en forudsætning for at blive en CFP. Hvis du allerede er færdiguddannet, eller dit program ikke er inkluderet, kan du også blive en statsautoriseret revisor (CPA) for at opfylde dette krav.

Association of Government Accountants kræver, at CGFM-kandidater også har en bachelorgrad fra et akkrediteret college. Til sammenligning er der ingen faste akademiske forudsætninger for at blive en CFA, selvom en bachelorgrad i en finansrelateret hovedfag kan give nyttig baggrundsviden. Derudover har folk, der forfølger CFA-certifikater, ofte stor erfaring med finansiering.

Relateret: Alt du behøver at vide om, hvordan du bliver revisor

Bestå prøverne

Hver certificering inkluderer en til tre skriftlige eksamener for at måle paratheden hos håbefulde pengeforvaltere. Her er de eksamener, hver certificering kræver:

 • CFA'er gennemfører typisk tre terminer, der hver inkluderer seks måneders kurser og en eksamen.
 • CFP'er behøver muligvis kun at gennemføre én eksamen og bestå en test for etiske standarder.
 • CGFM-certificering kræver, at kandidater består en eksamen og fortsætter med professionel uddannelse.

Demonstrere erfaring

For alle certificeringer giver succesfulde kandidater typisk dokumentation for mindst tre års fuldtidsfinanserfaring. Dette kan omfatte praktikophold og kurser på kandidatniveau, selvom mange arbejdsgivere foretrækker kandidater med betydelig erfaring på begynderniveau.

Løn og jobudsigt for pengeforvaltere

Den gennemsnitlige løn for en pengeforvalter i USA er omkring $66.690 om året. Pengeforvalterens løn kan dog variere meget baseret på to vigtige faktorer: kandidatens erfaring og placering. Pengeforvaltere med mere erfaring eller dem, der er placeret i områder med høj befolkning, tjener typisk mere. For at maksimere din indtjening, når du ansøger om en pengemanagerstilling, kan det være nyttigt at lave et følgebrev, der fremhæver din unikke ekspertise, baggrundsviden og økonomiske færdigheder.

I stedet for at tjene en kommission fra hver transaktion, de foretager ved hjælp af en klients kapital, modtager pengeforvaltere typisk afkast fra en procentdel af deres klients kapitalgevinster. Dette er en gensidig fordelagtig ordning - jo bedre en kundes portefølje præsterer, jo mere tjener en pengeforvalter.

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forudsiges økonomichefer at se beskæftigelsen vokse med 15 % mellem 2019 og 2029. BLS forudser en konstant efterspørgsel efter økonomichefer med ansvar for planlægning, styring og organisering af investeringer og en betydelig vækst i efterspørgslen efter pengeforvaltere med speciale i risiko- og kontantstyring.

Else Sloth
Else Sloth Hvis du er interesseret i en karriere inden for finans, kan du overveje at blive pengeforvalter. En pengemanagers primære fokus er at forbedre en klients økonomiske sundhed, hvilket kan være givende og engagerende. At forstå de trin, du skal tage for at blive pengeforvalter, kan hjælpe dig med at begynde din jobsøgning med tillid. I denne artikel diskuterer vi, hvad en pengemanager gør, hvordan man bliver det, og deres gennemsnitlige løn og jobudsigter.