Sådan Bliver Du Neuropsykolog

Sådan Bliver Du Neuropsykolog

Det medicinske område er bredt med en række specialer. For dem, der er interesseret i den menneskelige hjerne og menneskelig adfærd, er neuropsykologi et fantastisk område at overveje. Disse lægespecialister har omfattende uddannelse og træning til at udføre deres job godt. I denne artikel forklarer vi, hvad en neuropsykolog er, fremhæver vigtigheden af ​​neuropsykologi, beskriver, hvordan man bliver neuropsykolog, og giver tips til at udvikle en karriere inden for det medicinske område.

Relateret: Hvor meget tjener en neuropsykolog?

Hvad er en neuropsykolog?

En neuropsykolog er en læge, der har specialiseret sig i, hvordan hjernen fungerer, og hvordan den påvirker kognitive evner og adfærd. Neuropsykologi er en specialisering inden for psykologi. Nogle neuropsykologer arbejder med patienter, der har fået hjerneskader eller traumer for at hjælpe dem med at genoprette deres kognitive evner og færdigheder. Andre arbejder primært inden for forskning med at uddybe den kollektive forståelse af hjernen, og hvordan den kan påvirke den måde, vi behandler information og opfører os på. Fælles jobopgaver for neuropsykologer omfatter:

 • Vurdering af patienter: Neuropsykologer, der ser og behandler patienter, udfører normalt tests for at vurdere patientens kognitive evner, før de diagnosticerer eller ordinerer behandling.
 • Behandling: Efter at have diagnosticeret en patient, ordinerer neuropsykologer ofte et behandlingsforløb, der kan omfatte terapi, medicin eller en kombination af de to.
 • Forsker i hjernefunktion: Mange neuropsykologer udfører forskning i løbet af deres karriere for at udvide det medicinske felts samlede viden om hjernefunktion og neuropsykologi.
 • Superviserende teammedlemmer: Nogle neuropsykologer fører tilsyn med et team af studerende eller andre neuropsykologer og udfører tilsynsopgaver.
 • Samarbejde med andre: De fleste neuropsykologer arbejder tæt sammen med andre læger for bedst muligt at vurdere og betjene deres patienter.

Relateret: Neuropsykolog vs. psykolog: Hvad er forskellen?

Hvorfor er neuropsykologi vigtig?

Neuropsykologi er et meget vigtigt område. Hjernen er et af de mest komplekse organer i den menneskelige krop, så jo mere læger forstår det, jo bedre kan de behandle mennesker, der har fået skader på det organ. Neuropsykologer bruger deres psykologiske og neurovidenskabelige baggrunde til både at udvide den medicinske forståelse af, hvordan hjernen fungerer og påvirker vores valg og handlinger, men også til at behandle patienter med hjerneskader eller sygdomme, der påvirker deres kognitive og adfærdsmæssige funktioner.

Relateret: En liste over 22 forskellige typer psykologi

Sådan bliver du neuropsykolog

At blive neuropsykolog kræver omfattende skolegang og dedikation, ligesom de fleste medicinske erhverv. Hvis du er interesseret i at arbejde inden for dette felt, skal du gennemgå disse trin for at blive neuropsykolog:

1. Læs naturvidenskab i gymnasiet

Mange kommende neuropsykologer begynder deres uddannelse allerede i gymnasiet. Hvis du ved, at du er interesseret i det medicinske område, så tag masser af naturvidenskabelige klasser for at lære alt, hvad du kan om den menneskelige krop. Tal med din vejleder om de bedste kurser at tage for at forberede sig til college og post-graduate medicinske programmer.

2. Få en bachelorgrad

Gå på et akkrediteret college eller universitet for at opnå en bachelorgrad. Fælles hovedfag for aspirerende neuropsykologer omfatter psykologi, klinisk psykologi, neurovidenskab, biologi eller præ-medicin. Afhængigt af hvilken skole du går på, kan du muligvis tilmelde dig en kombination af bachelor- og kandidatuddannelse, der er tilpasset fremtidige læger.

3. Fuldfør kandidatarbejde

Neuropsykologer har brug for yderligere skolegang, før de kan praktisere medicin. Nogle gennemfører en kandidatuddannelse efterfulgt af en ph.d.-uddannelse, mens andre går direkte fra deres bacheloruddannelse til en ph.d.-uddannelse. Tal med dine karriererådgivere og professorer for at finde det bedste program til dine mål og færdigheder. De fleste neuropsykologer opnår efterhånden enten en PhD i klinisk psykologi eller en Psy.D i klinisk psykologi.

4. Deltag i et praktikophold

Praktikophold er en integreret del af den medicinske uddannelse og certificeringsprocessen. Arbejd med dine ph.d.-professorer og karriererådgivere for at finde et praktikprogram, der opfylder dine behov og stemmer overens med dine langsigtede karrieremål. Mere end sandsynligt vil du vælge, om du vil deltage i et forskningsbaseret neuropsykologipraktik eller et klinisk patientfokuseret neuropsykologipraktik. Uanset hvilken vej du vælger, skal du sikre dig, at praktikopholdet opfylder kravene fastsat af American Psychological Association, eller APA'er, retningslinjer for at hjælpe dig med at få licens senere.

5. Tag bestyrelseseksamen

For at kunne praktisere medicin som neuropsykolog skal du bestå Eksamen for Professionel Psykologi, eller EPPP. Denne omfattende eksamen tester din viden på otte områder:

 • Biologiske grundlag for adfærd
 • Kognitiv-affektiv adfærdsbase
 • Sociale og kulturelle grundlag for adfærd
 • Vækst og levetidsudvikling
 • Vurdering og diagnose
 • Behandling, intervention, forebyggelse og supervision
 • Forskningsmetoder og statistik
 • Etiske, juridiske og faglige spørgsmål

6. Få og vedligehold certificering

Når du har bestået EPPP, ansøger du om certificering. Du skal levere dokumentation, der bekræfter, at du opfylder kravene til licens i din stat, herunder bevis for didaktiske læringserfaringer. Tjek med din stats licensudvalg for at se, hvilken anden dokumentation du skal levere for at opnå og vedligeholde din licens og certificering gennem hele din karriere.

7. Beslut dig for en praksis

Overvej, hvor du vil praktisere som neuropsykolog. Nogle læger foretrækker en udelukkende forskningsbaseret karriere, ofte på et universitet eller college, mens andre ønsker at åbne en privat praksis eller arbejde for et hospital for at se patienter. Tænk på din ideelle position for at hjælpe dig med at indsnævre din liste over potentielle job.

8. Søg stillinger

Når du har besluttet dig for dit ideelle arbejdsmiljø, skal du søge stillinger, der opfylder dine behov. Mange neuropsykologer bruger onlineressourcer som Association for Psychological Science's Employment Network til at lede efter åbne stillinger og udfylde jobansøgninger. Du kan også rådføre dig med dine professionelle netværk og praktikvejledere for potentielle jobmuligheder.

Relateret: 12 populære karrierer i neurovidenskab

Tips til en karriere inden for det medicinske område

Brug disse tips til at hjælpe dig med at maksimere din tid i skolen og under træning for at få optimale muligheder for karriereudvikling senere:

 • Vælg dine programmer med omhu. Mange gymnasier og universiteter har præmed- eller doktorgradsprogrammer for neuropsykologer og andre læger. Vælg programmer, der stemmer overens med dine interesser og mål.
 • Byg dit professionelle netværk. Tag dig tid til at udvikle relationer med dine professorer, mentorer og medstuderende på hvert trin i din uddannelse. Disse forbindelser kan hjælpe dig med at finde job senere.
 • Skab en karrierevej. Udvikl en plan for din karriere med kort- og langsigtede mål. Vurder regelmæssigt din karrierevej for at sikre, at du er på rette spor, eller juster efter behov.
 • Ved, hvordan man studerer. Et vigtigt element i at forberede sig til arbejde i neuropsykologi er at vide, hvordan man studerer. Finpuds og udvikle dine studiefærdigheder tidligt, så du er forberedt på den akademiske arbejdsbyrde gennem hele din uddannelse.
 • Frivillig. Under gymnasiet og college, bliv frivillig på hospitaler eller andre medicinske centre, når du kan, for at få en bedre fornemmelse af det arbejde, du skal udføre senere.

Nikolai Mørk
Nikolai Mørk Det medicinske område er bredt med en række specialer. For dem, der er interesseret i den menneskelige hjerne og menneskelig adfærd, er neuropsykologi et fantastisk område at overveje. Disse lægespecialister har omfattende uddannelse og træning til at udføre deres job godt. I denne artikel forklarer vi, hvad en neuropsykolog er, fremhæver vigtigheden af neuropsykologi, beskriver, hvordan man bliver neuropsykolog, og giver tips til at udvikle en karriere inden for det medicinske område.