Sådan Bliver Du Nefrologisk Sygeplejerske

Nefrologiske sygeplejersker arbejder med patienter, der oplever nyrerelaterede problemer. Hvis du er interesseret i dette erhverv, hjælper det at vide, hvad denne karriere indebærer, og hvordan du forfølger den. At vide mere om jobbet kan hjælpe dig med at afgøre, om du kan se dig selv i dette erhverv. I denne artikel diskuterer vi pligter, færdigheder, løn og jobudsigter for en nefrologisk sygeplejerske, lister trinene til at forfølge denne karriere og besvarer ofte stillede spørgsmål.

Relateret: 10 sygeplejefelter at overveje for din karriere

Hvad er en nefrologisk sygeplejerske?

En nefrologisk sygeplejerske er en registreret sygeplejerske, der arbejder med patienter, der oplever eller er i risiko for nyresygdom. Som sygeplejerske yder de specialiseret pleje og behandling til nyrepatienter i alle aldre. Disse patienter kan have unormale nyrefunktioner, nyresygdom eller være i risiko for at udvikle nyreproblemer som nyresten, polycystisk nyresygdom eller nyrecyster. Som nefrologisk sygeplejerske kan du specialisere dig inden for en række forskellige områder, herunder dialyse, transplantation, hæmodialyse, konservativ behandling og pædiatrisk nefrologi.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

Hvad laver en nefrologisk sygeplejerske?

En nefrologisk sygeplejerskes opgaver afhænger ofte af deres arbejdsmiljø. For eksempel kan de have nogle andre opgaver i en ambulant dialyseafdeling, end de ville have på en indlæggelse eller ved pleje af en patient, der valgte hjemmedialyse. Her er nogle af deres generelle pligter:

 • Vurdere og behandle patienter med eller i risiko for at udvikle nyresygdomme eller -problemer
 • Gennemgå en patients sygehistorie
 • Administrere medicin til patienter
 • Assistere med dialysebehandling
 • Diskuter symptomer med en patient
 • Hjælp med diagnostiske procedurer
 • Hjælpe med nyretransplantationer

Relateret: Hvad gør en dialysetekniker?

Sådan bliver du nefrologisk sygeplejerske

For at blive nefrologisk sygeplejerske skal du opfylde en række jobkrav. Jo flere jobkrav du opfylder, jo nemmere kan du få et job i dette fag. Brug disse trin til at blive nefrologisk sygeplejerske:

1. Bliv registreret sygeplejerske (RN)

For at forfølge en karriere som nefrologisk sygeplejerske skal du starte din karriere som RN. For at blive en RN skal du få dit sygeplejediplom eller -grad. Du skal også have en bestået score på National Council Licensure Examination for Registrerede Sygeplejersker.

Relateret: Komplet vejledning til sygeplejerskekvalifikationerne

2. Få erfaring

Efter at være blevet en licenseret RN, arbejde hen imod din certificering. Få mindst 3.000 timers klinisk nefrologisk erhvervserfaring. Du skal desuden have 30 timers relevant efteruddannelse.

3. Bestå Certified Nephrology Nurse (CNN)-certificeringen

Efter at have fået den rigtige erfaring og afsluttet din uddannelse, tag CNN. Du kan tage dette gennem Nephrology Nursing Certification Commission. Når du har modtaget en bestået score, er du en certificeret nefrologisk sygeplejerske.

Relateret: Sådan bliver du en registreret sygeplejerske: Karrierevejledning og krav

Færdigheder for en nefrologisk sygeplejerske

Som med enhver profession er det vigtigt for nefrologiske sygeplejersker at have et stærkt sæt færdigheder til at udføre deres opgaver. Når du søger job som nefrologisk sygeplejerske, skal du fremhæve disse færdigheder både i dit CV og under en jobsamtale. Her er nogle af de færdigheder, du har brug for som nefrologisk sygeplejerske:

 • Nyreviden: Da nefrologiske sygeplejersker har specialiseret sig i at hjælpe patienter med nyresygdomme eller personer med risiko for at udvikle nyresygdomme, har de brug for en stærk baggrund i normale nyrefunktioner. Dette hjælper dem med at vide, hvad de skal være opmærksomme på hos patienter, og hvordan de kan give patienterne den bedste behandling og pleje.

 • Empati: Som nefrologisk sygeplejerske er det vigtigt at forstå, hvad dine patienter går igennem. At forstå dem på et personligt plan kan hjælpe dem til at føle sig mere komfortable omkring dig.

 • Opmærksomhed på detaljer: Nefrologiske sygeplejersker bruger deres opmærksomhed på detaljer til at overvåge eventuelle ændringer hos deres patienter. Når de finder relevante ændringer, kan de justere behandlingsplanerne og rapportere bekymringerne til nefrologen eller patientens læge.

 • Kommunikation: Nefrologiske sygeplejersker har brug for stærke kommunikationsevner for at interagere med nefrologer og andre medlemmer af en patients sundhedsteam. Når de interagerer effektivt med disse parter, har patienten større chance for at modtage optimal pleje.

Løn og jobudsigt for en nefrologisk sygeplejerske

Registrerede sygeplejersker tjener en national gennemsnitsløn på $78.456 om året. Din løn som nefrologisk sygeplejerske kan dog variere på grund af dit speciale. Det kan også variere baseret på din geografiske placering, din arbejdsgiver og din erfaring eller færdighedsniveau.

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke rapporterer beskæftigelsesdata for nefrologiske sygeplejersker, har det data for registrerede sygeplejersker generelt. Ifølge BLS kan registrerede sygeplejersker forvente en beskæftigelsesvækst på 7% - en sats, der er meget hurtigere end den gennemsnitlige sats for andre job i arbejdsstyrken. BLS krediterer denne vækstrate til mange faktorer, herunder den stigende frekvens af kroniske lidelser og en øget vægt på forebyggende pleje.

Relateret: Hvor meget tjener registrerede sygeplejersker?

Ofte stillede spørgsmål om nefrologiske sygeplejersker

Brug disse spørgsmål til at lære mere om rollen som en nefrologisk sygeplejerske:

Hvor arbejder nefrologiske sygeplejersker?

Nefrologiske sygeplejersker arbejder på en række forskellige steder, herunder hospitaler, klinikker, hjemmesundhedsbureauer og lægekontorer.

Hvilke job ligner en nefrologisk sygeplejerske?

Her er nogle job, der ligner nefrologiske sygeplejersker:

 • Registreret sygeplejerske
 • Nefrolog
 • Nefrologisk konsulent
 • Dialysesygeplejerske
 • Dialysetekniker

Relateret: Spørgsmål og svar til samtale med dialysesygeplejerske

Hvordan kan du komme videre i din karriere som nefrologisk sygeplejerske?

Du kan komme videre på en række forskellige måder som nefrologisk sygeplejerske. Her er nogle måder at overveje:

 • Hold din viden opdateret. Som nefrologisk sygeplejerske er det vigtigt at holde sig ajour med den seneste medicinske udvikling, da de vedrører din ekspertise. Læs medicinske tidsskrifter eller deltag i konferencer for at holde dig opdateret.
 • Bliv nefrolog. Overvej at fremme din karriere og få større ansvar med en karriere som nefrolog. Som nefrolog studerer du nyrer og nyrerelaterede sygdomme.
 • Start din egen virksomhed. Som nefrologisk sygeplejerske kan du skabe din egen virksomhed ved at tilbyde din ekspertise i hjemmet eller på et hospital.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Fie Fischer
Fie Fischer Nefrologiske sygeplejersker arbejder med patienter, der oplever nyrerelaterede problemer. Hvis du er interesseret i dette erhverv, hjælper det at vide, hvad denne karriere indebærer, og hvordan du forfølger den. At vide mere om jobbet kan hjælpe dig med at afgøre, om du kan se dig selv i dette erhverv. I denne artikel diskuterer vi pligter, færdigheder, løn og jobudsigter for en nefrologisk sygeplejerske, lister trinene til at forfølge denne karriere og besvarer ofte stillede spørgsmål.