Sådan Bliver Du Museumsarkivar

Sådan Bliver Du Museumsarkivar

Bevaring er et af de vigtigste aspekter af historiestudiet. Gendannelse, bevarelse og vedligeholdelse af vigtige historiske dokumenter giver folk mulighed for at opleve fortiden på en taktil, førstehånds måde. For dem, der er interesseret i at udføre sådanne vigtige opgaver, er det et afgørende første skridt at forstå, hvordan man bliver arkivar. I denne artikel beskriver vi, hvad en arkivar laver, hvilke kompetencer jobbet kræver, og hvordan man bliver arkivar.

Relateret: Top 9 karrierer, der arbejder i eller med museer

Hvad laver en arkivar?

En arkivar arbejder normalt for eller med et museum for at sikre opbevaring af historisk betydningsfulde genstande. En arkivars primære opgaver omfatter:

 • Undersøg og opdag vigtige ting
 • Gendan beskadigede genstande til en bedre stand
 • Opbevar genstande til fortsat undersøgelse
 • Vedligehold genstande for at forhindre skade
 • Opret sikkerhedskopier eller digitale kopier
 • Organiser genstandene og deres kopier i arkiverne
 • Lette undersøgelsen af ​​disse emner
 • Uddan andre i emnernes betydning og kontekst

Arkivarer arbejder på at bevare enhver genstand, der anses for at have historisk betydning. Det er ting, der fremmer forståelsen af ​​historien og den måde, tidligere mennesker og kulturer levede på. Dette kan omfatte:

 • Vigtige dokumenter, såsom bøger, statslige dokumenter og kort
 • Kunstværker, såsom malerier og skulpturer
 • Historiske artefakter, såsom gammelt keramik eller værktøj
 • Historiske personers personlige ejendele

Hvilke færdigheder har en arkivar brug for?

For at kunne udføre deres arbejdsopgaver præcist har en arkivar brug for uddannelse og erfaring i følgende hårde og bløde færdigheder:

 • Forskning: Kan afdække information, der fører til opdagelse, kontekstualisering og autentificering af historisk vigtige genstande og dokumenter
 • Restaurering: Besidder en forståelse af de metoder, der bruges til at gendanne dokumenter til de bedst mulige betingelser sikkert
 • Organisation: Har evnen til at organisere, mærke og opbevare sådanne genstande for både sikkerhed og nem adgang
 • Analyse: Kender bedste praksis for at studere sådanne dokumenter til vurdering og godkendelse
 • Computerkendskab: Forstår den nødvendige software til at studere, bevare og kopiere dokumenter
 • Interpersonelle færdigheder: Kan kommunikere med kunder, overordnede og kolleger for strømlinede arbejdsprocesser og forsendelse, opbevaring og salg af sådanne dokumenter.

Relateret: Hårde færdigheder vs. bløde færdigheder

Hvad er en arkivars løn?

På grund af den specialiserede karakter af deres arbejde og det høje ansvarsniveau, der følger med det, kan arkivarer forvente at tjene et gennemsnit på $73.144 om året. Denne løn kan ændre sig afhængigt af andre faktorer som erfaringsniveau, uddannelse og placering.

Relateret: 10 job i populær historie

Sådan bliver du museumsarkivar

At blive arkivar kræver en kombination af uddannelse og erfaring for at vise en forståelse af historien, brugen af ​​procedurer til at bevare genstande af historisk betydning og det nødvendige ansvar for at passe på disse vigtige artefakter. For dem, der spørger, "Hvordan bliver du arkivar?", er her de grundlæggende krav:

1. Få en relevant bachelorgrad

Før du begynder en karriere som arkivar, skal du først opnå en bachelorgrad inden for et relevant område. Selvom det er en mulighed at tjene en grad i selve arkivering, er der andre muligheder, der vedrører jobbet. Nyttige studieområder for dem, der ønsker at blive arkivar omfatter:

 • Historie, med en specialisering i mindst ét ​​specifikt område, såsom borgerkrigen eller det antikke Grækenland
 • Biblioteksstudier
 • Arkivering, arkivvidenskab, arkiv- og arkivforvaltning eller arkivering og bevaring med specialisering i én dokumenttype, såsom kort, manuskripter eller fotos
 • Andre relevante områder, der giver grundlæggende viden om historie eller dens bevaring

2. Få en kandidatgrad

De fleste museer kræver, at deres arkivarer opnår en avanceret grad i historie, arkivering eller konservering for at vise en beherskelse af den viden, der vedrører deres arbejde. Selvom denne grad kan være inden for ethvert relevant felt, kan det være en fordel at opnå en mastergrad i en af ​​arkivstudierne for at styrke en tidligere historiegrad.

3. Praktikant eller frivillig

For mange arbejdsgivere har arkivarer brug for erfaring med at arbejde i felten eller i et museumsmiljø, så overvej at forfølge et praktikophold eller et frivilligt program. Museer og professionelle arkiveringsorganisationer tilbyder sådanne programmer, og de kan ofte føre til jobtilbud eller netværksmuligheder.

Hvis du kender en arkivar eller tilhører en netværksgruppe, så overvej at spørge en, der arbejder i marken, om du kan skygge dem eller arbejde ved siden af ​​dem for at få den nødvendige erfaring.

Relateret: Hvorfor er et praktikophold vigtigt?

4. Optjen din certificering

Selvom arbejdsgivere ikke altid kræver certificeringer, kan yderligere legitimationsoplysninger fremme din uddannelse som arkivar og tilføje salgbarhed til dit CV. Den mest almindelige certificeringsproces foregår hos Akademiet for Certificerede Arkivarer. For at opnå et certifikat skal du bestå en eksamen, der tester din evne til at udvælge, referere, organisere og opbevare dokumenter og vise andre vigtige arbejdsopgaver.

5. Fortsæt din uddannelse

At holde sig uddannet om de nyeste arkivtrends og -metoder er en vigtig del af at få og vedligeholde en karriere som arkivar. Museer og arkivorganisationer tilbyder workshops, kurser og on-the-job træning, der kan hjælpe dig med at opnå en højere position i din karriere.

En anden måde at fortsætte din uddannelse på er at deltage i uafhængig forskning. Overvej at læse bøger om emnet, finde onlinefora for dem i branchen og holde styr på nyheder om de nyeste metoder og råd til arkivarer. Du kan også øve dig i nye processer for bevaring og organisering derhjemme på dine egne dokumenter, før du implementerer dem på arbejdet.

6. Netværk

Fordi arkivering er et højt specialiseret område, findes der kun job i udvalgte brancher. At deltage i organisationer, finde mødegrupper og klubber online eller andre netværksmuligheder er gode måder at møde dem, der enten kan tilbyde dig et job eller advare dig om en åbning.

At møde andre arkivarer kan også være en måde at forblive uddannet på de nyeste metoder til arkivering og bevaring, hvilket giver dig mulighed for at forblive vidende om dit felt, mens du udvider dit netværk og skaber de forbindelser, der kan føre til din næste karrieremulighed.

Mai Nikolajsen
Mai Nikolajsen Bevaring er et af de vigtigste aspekter af historiestudiet. Gendannelse, bevarelse og vedligeholdelse af vigtige historiske dokumenter giver folk mulighed for at opleve fortiden på en taktil, førstehånds måde. For dem, der er interesseret i at udføre sådanne vigtige opgaver, er det et afgørende første skridt at forstå, hvordan man bliver arkivar. I denne artikel beskriver vi, hvad en arkivar laver, hvilke kompetencer jobbet kræver, og hvordan man bliver arkivar.