Sådan Bliver Du Modelagent: Inklusiv Nødvendige Færdigheder

Sådan Bliver Du Modelagent: Inklusiv Nødvendige Færdigheder

At arbejde som modelagent giver dig mulighed for at rejse og interagere med højt profilerede kunder. Som modelagent kan du hjælpe en professionel model videre i deres karriere ved at finde jobmuligheder til dem. At forstå kravene til at blive modelagent kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er karrierevejen for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en modelagent er, beskriver deres arbejdsopgaver og tilbyder trin til, hvordan man bliver en modelagent.

Hvad er en modelagent?

En modelagent er en person, der repræsenterer en professionel model og hjælper dem med at opnå anerkendelse i modebranchen. De booker jobs til repræsenterede modeller, udvælger jobs, der stemmer overens med modellens brand og hjælper med modellens udvikling inden for deres felt. Modelagenter arbejder normalt for et modelbureau, driver deres eget modelbureau eller er selvstændige.

Hvad laver en modelagent?

Modelleringsagenter kan repræsentere flere modeller, men de fokuserer på hver enkelt models karriere. Almindelige jobopgaver for modelagent omfatter:

 • Finde og booke jobmuligheder for repræsenterede modeller
 • Udbygning og vedligeholdelse af professionelle kontakter i modebranchen
 • Distribution af repræsenterede modellers reklamemateriale til ansættelsesenheder
 • Undersøgelse af nye muligheder for kunder
 • Forhandling for repræsenterede kunder, med deres interesser for øje
 • Håndtering af aftaler og tidsplaner for en model
 • Deltage i arrangementer for at finde nye modeller at repræsentere
 • Assistere modeller med at skabe deres porteføljer
 • Anmodning og behandling af betalinger for en models afsluttede job

Sådan bliver du modelagent

Her er nogle trin, du skal tage for at blive modelagent:

1. Bliv vidende om modebranchen

Undersøg store modebureauer for at blive mere vidende om branchen. Overvej at tage et onlinekursus eller finde en mentor til at hjælpe dig med at lære mere om modeindustrien og trends. Du kan gøre dette gennem professionelle sociale netværkssider og andre websteder og fora dedikeret til denne niche.

2. Arbejde i et relateret job

Før du bliver modelagent, kan det være nyttigt at arbejde i et relateret job, såsom en salgsmedarbejder, kundeservicerepræsentant eller juridisk assistent. Disse stillinger hjælper dig med at udvikle færdigheder relateret til modeindustrien som at kommunikere med andre og forhandle kontrakter. Nogle modelagenter starter deres karriere som modeller, hvilket giver mulighed for en dybere forståelse af, hvordan modeindustrien fungerer.

3. Få en bachelorgrad

Selvom det ikke er påkrævet, gennemfører de fleste modelleringsagenter en bachelorgrad. Da modellering er inden for medieindustrien, overvej at tage hovedfag i kommunikation, PR eller marketing. Andre veje at overveje er kunst, mode, design eller salg. Kurser i fotografi, design, business og et fremmedsprog kan give dig yderligere færdigheder, som mange modelbureauer leder efter.

4. Få erfaring

For at få erfaring som modelagent kan du søge en praktikplads hos en erfaren modelagent eller finde et assistentjob på entry-level hos et modelbureau. Dette hjælper dig med at lære, hvordan modelbureauer fungerer, og hvordan modelbookingsprocessen fungerer. Mens du får erfaring, kan du også skabe kontakter i branchen, som kan gavne dig, når du fremmer din karriere.

Relateret: Sådan finder du en praktikplads

5. Vælg dit speciale

Fokuser på at blive ekspert inden for ét område af modellering. Dette kan omfatte specialisering på et område som herremodemodeller eller kosmetikmodeller. At have en specialisering i modebranchen giver dig mulighed for at blive professionel inden for et bestemt område og opnå anerkendelse inden for en niche.

6. Netværk

Fordi at finde job involverer at have forbindelser med folk i modebranchen, er det vigtigt at netværke tidligt i din karriere. Det er en fordel at deltage i modelkonferencer for at mødes med andre agenter. Mens du er der, kan du finde bureauer, du gerne vil arbejde for, eller muligheder for dine kunder.

Relateret: Den komplette guide til netværk

7. Lær grundlæggende aftaleret

For at forstå, hvordan man forhandler kontrakter, studerer mange modelagenter kontraktret online. Selvom de kan søge ekspertise hos en advokat, er det nyttigt at lære om de forskellige typer kontrakter og deres bestemmelser. Modelleringsagenter beskæftiger sig med tre hovedtyper af kontrakter:

 • Kun én gang: Dette er kontrakter, der er indgået for et specifikt modeljob og varer, indtil projektet er afsluttet.
 • Eksklusivt: En model accepterer at arbejde med én kunde og handler ikke med andre i kontraktens varighed.
 • Ikke-eksklusiv: En aftale, der ikke begrænser modellen til kun at arbejde med én virksomhed i kontraktens varighed.

8. Opret en portfolio

Udvikl en portefølje af dit arbejde med tidligere modeller for at vise fremtidige arbejdsgivere din erfaring. Du kan poste dette på din professionelle hjemmeside, så både bureauer og potentielle kunder kan få adgang til det.

9. Opbyg en kundebase

Deltag i modeshows og begivenheder for at spejde efter modeller, som du kan tilføje til din kundebase. Hvis du finder modeller, du er interesseret i at arbejde med, skal du kontakte dem og tilbyde dine tjenester. Når du først vokser din kundebase og bliver mere fremtrædende i modebranchen, kan du overveje at åbne dit eget modelbureau eller arbejde som selvstændig professionel.

Færdigheder for en modelagent

Nedenfor er nogle færdigheder, der er fælles for succesrige modelleringsagenter:

 • Interpersonelle færdigheder: Da modelagenter interagerer med forskellige kunder og bureauer, bruger de effektivt interpersonelle færdigheder til at opbygge relationer med potentielle forretningsforbindelser.
 • Forhandling: Når de laver aftaler og arrangerer job for kunder, bruger modelagenter forhandlingsevner til at prioritere deres kunders interesser.
 • Tidsstyring: Som en models leder af aftaler og tidsplaner er en modelleringsagent organiseret og i stand til at styre tiden dygtigt, både dem selv og deres kunder.
 • Detaljeorienteret: Da modeindustrien er i konstant forandring, er modelagenter opmærksomme på aktuelle tendenser og udsving for at identificere muligheder for deres kunder. De er også vidende om hver af deres kunders arbejde og specialer.

Relateret: Trin til færdighedsforbedring

Modelagent løn og jobudsigt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics tjener agenter og virksomhedsledere for kunstnere, kunstnere og atleter i gennemsnit $98.070 om året. En modelagents løn varierer afhængigt af deres erfaring og placering.

Ib Henningsen
Ib Henningsen At arbejde som modelagent giver dig mulighed for at rejse og interagere med højt profilerede kunder. Som modelagent kan du hjælpe en professionel model videre i deres karriere ved at finde jobmuligheder til dem. At forstå kravene til at blive modelagent kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er karrierevejen for dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en modelagent er, beskriver deres arbejdsopgaver og tilbyder trin til, hvordan man bliver en modelagent.