Sådan Bliver Du Militærjournalist I 4 Trin

Der kan være mange job i militæret for folk, der er interesserede i en journalistisk karriere. Uanset om du har arbejdet med journalistik før, eller du lige er begyndt på din karriere, kan det at blive militærjournalist være et godt karrierevalg for folk, der elsker at rejse, efterforske og skrive. Alle militærgrene tilbyder job inden for journalistik, og i nogle tilfælde kan du blive ansat som militærjournalist som civil uden at melde dig til hæren. I denne artikel diskuterer vi, hvad en militærjournalist er, hvad de laver, og hvordan man bliver militærjournalist.

Hvad er en militærjournalist?

En militærjournalist er en professionel, enten en hvervet soldat eller en privat borger, der udsender nyheder til en række forskellige publikationer inden for militæret og offentlige forretninger. Gennem kanaler som video- og webdistribution planlægger og frigiver de indhold relateret til offentlige anliggender og samfundsforhold. Hvis de hverver sig med en militærgren, træner disse fagfolk ofte til yderligere militære opgaver. Hvis de ansættes som civile, kommer deres viden fra at have de passende grader eller tidligere journalistisk erfaring.

Relateret: Skal jeg være journalist? Sådan afgør du, om en karriere i journalistik er det rigtige for dig

Hvad laver en militærjournalist?

Afhængigt af hvilken militærgren de arbejder for, udfører militærjournalister en bred vifte af jobs. Nogle efterforsker, skaber og frigiver nyheder om militært personel i form af artikler, fotografier, videoer eller webbaseret indhold. Andre optræder som forfattere, reportere eller videografer i tv- eller radioproduktioner.

Mens militærjournalisters opgaver varierer afhængigt af deres militære operationelle specialitet (MOS), omfatter nogle af de generelle opgaver:

 • Forsker i emner til kommende artikler, kopi- eller fotoindhold
 • Etablering af skitser for indhold
 • Indsamling af information og besvarelse af nyhedsmedieforespørgsler
 • Fastlæggelse af udstyrskrav, før et nyt projekt påbegyndes
 • Tjener som militær talsmand, når han taler til medier
 • Udførelse af udstyrstjek på videoudstyr
 • Vedligeholdelse af kommunikation med medier
 • Opdatering af hjemmesider for den brede offentlighed for at se aktuelle nyheder og vigtige emner

Hvordan bliver man militærjournalist

Her er en liste over trin, du kan tage for at blive journalist i militæret, uanset om du melder dig gennem militæret eller bliver ansat som civil:

1. Udfør indledende undersøgelser

Der er flere militærjournalistjob at vælge imellem, afhængigt af hvilken gren af ​​militæret du vil arbejde med. Overvej at undersøge de forskellige ledige job baseret på dine færdigheder og interesser, før du vælger, hvilken du gerne vil forfølge. Her er grenene af militæret og militærjournalistjob relateret til hver:

 • Hæren: Public Affairs Broadcast Specialist, Combat Documentation/Production Specialist, Public Affairs Specialist

 • Marinekorps: Massekommunikatør, kommunikationsstrategi og operationschef

 • Søværnet: Massekommunikationsspecialist

 • Air Force: Broadcast Journalist

 • Kystvagt: Specialist i offentlige anliggender

2. Gennemfør uddannelse

Der er to veje til at blive militærjournalist. Den mest almindelige måde er at melde sig til en militærgren. Selvom det ikke er så hyppigt, kan du også søge et civilt job som militærjournalist, hvilket betyder, at du kan arbejde under militæret som civil, mens du udfører dine opgaver. Begge veje kræver typisk en gymnasial eksamen.

Hvis du beslutter dig for at melde dig til militæret, kan du tage den militære egnethedsprøve. Du skal bestå testen og mødes med en rekrutterer til din ønskede militærgren. Hvis du søger et job som civil, foretrækker en rekrutterer, at en kandidat har en bachelorgrad i journalistik eller et beslægtet område, og det er en fordel at have tidligere erfaring med at arbejde med journalistik. Overvej at vælge en vej tidligt i din karriere for at hjælpe dig med at afgøre, hvilket uddannelsesniveau der passer bedst til dine mål.

Relateret: Sådan skriver du et CV til journalistjob

3. Gennemfør uddannelse

Hvis du vælger at blive militærjournalist ved at melde dig til militæret, er det første skridt mod din karriere at gennemføre en grundlæggende kampuddannelse, som varer omkring 10 uger. Grunduddannelsen er opdelt i tre faser og lærer dig det grundlæggende i at være soldat, herunder at lære grenens kerneværdier, disciplin, overlevelsesevner, fysisk træning, våbentræning og at arbejde som medlem af et team.

Efter endt grunduddannelse gennemfører du så videregående individuel træning. Uddannelsens længde afhænger af, hvilken konkret karriere du uddanner dig til, men den varer typisk 8 til 16 uger. Under avanceret individuel træning kan du forvente praktiske førstehåndserfaringsteknikker, der vil hjælpe dig med at udføre alle former for dit job, når du har gennemført programmet. Nogle generelle færdigheder, du kan lære, omfatter medierelationer, offentlige taler, skrive nyhedskopier til tv- eller radioudsendelser, interviewfærdigheder og hvordan man betjener en række forskellige kamera- og produktionsudstyr.

Læs mere: United States Military AIT (Advanced Individual Training): Hvad kan du forvente

4. Få erfaring

Efter at have gennemført både grunduddannelse og videregående individuel uddannelse er du klar til at starte din karriere i dit specifikke militære erhvervsspeciale (MOS) i militærjournalistik. Herfra får du erfaring, mens du arbejder på jobbet. Med tilstrækkelig erfaring kan andre jobmuligheder opstå både i og uden for militæret, såsom at blive public affairs officer, reporter eller korrespondent.

Relateret: 16 job for journalister

Arbejdsmiljø

Arbejdsmiljøet for en militærjournalist varierer afhængigt af, hvor militæret stationerer eller placerer den professionelle. Nogle gange arbejder militærjournalister i nærheden af ​​potentielt farlige fysiske konflikter, når de rapporterer om kampzoner. Hvis du arbejder i disse zoner, kan du bruge grundlæggende taktisk træning for at hjælpe dig med at forblive sikker. Mange militærjournalister arbejder uden for disse zoner, på kontorer eller stationer. Hvordan dit arbejdsmiljø ser ud, kan afhænge af, hvor du er udstationeret, og dit militære erhvervsspeciale.

Vigtige færdigheder for militærjournalister

Der er mange hårde og bløde færdigheder, som militærjournalister bruger, mens de arbejder. Nogle af disse færdigheder omfatter:

Interpersonelle færdigheder

Et vigtigt aspekt af dit job er at kommunikere med andre dagligt. Uanset om du diskuterer et aspekt af et projekt med andre medlemmer af dit team eller interviewer personale for indhold på et kommende stykke, er det at have karisma og vide, hvordan man effektivt interagerer med andre, en færdighed, som militærjournalister har fordel af at have.

Tekniske færdigheder

Afhængigt af din præcise militære erhvervsspeciale (MOS), lærer du forskellige tekniske færdigheder, så du kan udføre dit arbejde dygtigt. At kende grundlæggende kodningsfærdigheder som HTML kan være nyttigt i mange roller, fordi det kan give dig en bedre forståelse af, hvordan du opretter indhold. Det kan også sætte dig i en bedre position, når du taler med udviklere og andre indholdsskabere.

Skrive evner

Som militærjournalist omfatter skriftlige færdigheder at kunne skrive hurtigt, klart og præcist. At kende stenografi kan hjælpe dig med at tage hurtige og effektive noter, når du interviewer nogen eller laver research om et emne. Derudover er det vigtigt at forstå korrekt grammatikmekanik og ordfluiditet, når du skriver og redigerer artikler eller nyhedsindhold, fordi det er færdigheder, du bruger i de fleste aspekter af dit job.

Læs mere: Skrivefærdigheder: Definition og eksempler

Kommunikationsegenskaber

Mens interpersonelle færdigheder fokuserer på din evne til at interagere med andre, er kommunikationsevner forskellige ved, at de fokuserer på din evne til at formidle ideer eller instruktioner til andre klart. Militærjournalister arbejder sammen med andre mennesker i lignende roller såsom redaktører, kommunikationsspecialister og ansatte i offentlige anliggender. Derfor er det vigtigt, at journalister kan kommunikere effektivt og stille grundige spørgsmål.

Leo Frederiksen
Leo Frederiksen Der kan være mange job i militæret for folk, der er interesserede i en journalistisk karriere. Uanset om du har arbejdet med journalistik før, eller du lige er begyndt på din karriere, kan det at blive militærjournalist være et godt karrierevalg for folk, der elsker at rejse, efterforske og skrive. Alle militærgrene tilbyder job inden for journalistik, og i nogle tilfælde kan du blive ansat som militærjournalist som civil uden at melde dig til hæren. I denne artikel diskuterer vi, hvad en militærjournalist er, hvad de laver, og hvordan man bliver militærjournalist.