Sådan Bliver Du Medicinsk Instrumenttekniker

At blive medicinsk instrumenttekniker (MIT) involverer flere trin, der involverer træning, uddannelse og certificering. Mange af disse trin er valgfrie, mens nogle er nødvendige for en karriere som MIT. At forstå detaljerne i rollen som medicinsk instrumenttekniker og hvilke trin du skal bruge for at blive det, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karrierevej er den rigtige for dig. I denne artikel skitserer vi, hvordan du kan være medicinsk instrumenttekniker og udforske detaljerne involveret i at være en MIT.

Læs mere: En omfattende liste over medicinske feltfag

Hvad er en medicinsk instrumenttekniker?

En medicinsk instrumenttekniker er en person, der bruger medicinsk teknologi såsom ultralyd, sonografer, hæmodialysemaskiner og andet udstyr i henhold til vejledningen fra deres behandlende læger. Typisk skal teknikere til medicinske instrumenter gennemføre en grad eller et certifikatprogram på grund af den række af systemer, de bruger til at hjælpe med at diagnosticere tilstande og behandle patienter. De arbejder ofte tæt sammen med patienter og andet medicinsk personale på hospitaler, klinikker eller behandlingscentre.

Læs mere: 32 karriereveje på det medicinske område at udforske

Hvad laver en medicinsk instrumenttekniker?

Medicinske instrumentteknikere tager sig af patienter, fortolker medicinsk terminologi og forstår indviklet de forskellige maskiner, de bruger med patienter. Medicinske instrumentteknikere betjener instrumenter involveret i hjerteundersøgelser, ultralyd, elektrokardiografi, hæmodialyse og andre tests på en læges anmodning. MIT'er udfører billedbehandlingsarbejde og andre diagnostiske opgaver. De forklarer diagnostiske og testprocedurer til patienter, steriliserer udstyr, forbereder patienter til test, kompilerer testresultater, så læger kan fortolke og administrere medicinske journaler.

Færdigheder for medicinske instrumentteknikere

Medicinske instrumentteknikere skal have færdigheder til at arbejde direkte med patienter og håndtere deres administrative opgaver. For at kunne betjene udstyr korrekt og analysere medicinsk information kræver de en stor viden om medicinske emner:

 • Kemi
 • Menneskets anatomi
 • Fysiologi
 • Fysik
 • Farmakologi

Bortset fra at have en baggrund i videnskabelige og medicinske emner omfatter væsentlige færdigheder for medicinske instrumentteknikere:

Mekanisk og teknisk egnethed

Fordi en medicinsk instrumenttekniker arbejder med medicinske maskiner dagligt, skal de forstå, hvordan medicinsk teknologi fungerer. Medicinske instrumentteknikere bør forstå de tekniske aspekter af de maskiner, de arbejder med, herunder hvordan man adskiller, reparerer, vedligeholder og transporterer maskinerne. At have en evne til at forstå maskiner samt en evne til teknisk arbejde kan hjælpe ansøgere med at trives som medicinsk instrumenttekniker og tage mere ansvar på arbejdspladsen.

Interpersonelle og ledelsesmæssige færdigheder

Et medicinsk miljø kræver både evnen til at arbejde godt med patienter og med maskiner. At være i stand til at kommunikere effektivt og samtidig forblive organiseret er en altafgørende evne, som alle håbefulde MIT'er bør række ud efter. De har brug for interpersonelle og ledelsesmæssige færdigheder for at koordinere tests med læger og patienter, holde styr på udstyr og hjælpe patienter med at forblive rolige under testprocedurer.

Fysisk udholdenhed

Fordi medicinske instrumentteknikere arbejder i medicinske omgivelser, bruger de en betydelig mængde tid på at stå, gå rundt og transportere udstyr. Når de udfører vedligeholdelse på ethvert udstyr, har medicinske instrumentteknikere brug for styrke, udholdenhed og fingerfærdighed for at kunne rengøre, udskifte og reparere maskindele. De bruger også fysisk udholdenhed, når de betjener udstyr og kontrollerer medicinske sensorer gennem hele testprocessen.

Fleksibilitet

Fordi akutte medicinske situationer kan involvere højprioritetstest med medicinsk udstyr, bør medicinske instrumentteknikere være forberedte på at arbejde uregelmæssige tidsplaner og komme på arbejde med kort varsel. De bør være i stand til at følge standardpraksis for betjening af udstyr, samtidig med at de forstår, hvornår de skal foretage justeringer og kalibreringer, så de passer til hver enkelt patient og deres medicinske behov.

Læs mere: Lær om at være lægeassistent

Sådan bliver du medicinsk instrumenttekniker

Afhængigt af den specifikke karakter af den stilling, du ønsker, kan du blive medicinsk instrumenttekniker gennem et par forskellige metoder. For nogle er det at erhverve en grad den hurtigste måde at opnå og fremme deres karriere inden for deres ønskede felt. Du kan også vælge at få erfaring i en medicinsk setting som en måde at komme ind på det medicinske instrument tekniker område. Overvej at tage følgende trin nedenfor, når du søger at starte din karriere som MIT:

1. Få træning

Et af de første skridt til at overveje at tage mod en karriere inden for medicinsk instrumentteknologi er at få praktisk træning. At gennemføre et år i on-the-job-træning i et medicinsk miljø kan hjælpe din karriere eksponentielt, da mange arbejdsgivere leder efter primært erfaringsbaserede kvalifikationer. Mens andre måder at fremme en karriere på som MIT involverer at forfølge associerede eller bachelorgrader, er det muligt at starte en MIT-karriere udelukkende gennem træning og certificering.

Læs mere: Hvorfor arbejde i sundhedsvæsenet? 8 grunde til at overveje en karriere i sundhedsvæsenet

2. Få en grad inden for et beslægtet område

En almindelig måde for medicinske instrumentteknikere at modtage deres uddannelse på er gennem en associeret grad. At få en formel uddannelse lærer dig, hvordan du forstår og betjener medicinske instrumenter i et struktureret miljø, hvor du kan få feedback fra professorer og kammerater. Mens en associeret grad kan dække mange vigtige emner for en medicinsk instrumenttekniker, kan du overveje en bachelorgrad for at lære om nogle typer specialudstyr og behandlingsmuligheder. Uanset om du beslutter dig for at forfølge en associeret eller bachelorgrad, skal du vælge et studieområde relateret til medicinsk udstyr, herunder men ikke begrænset til:

 • Biomedicinsk teknologi
 • Biomedicinsk ingeniørteknologi
 • Biomedicinsk elektronikteknologi

Enhver af disse hovedfag eller beslægtede fag vil give uddannelsen unødvendig for en stilling som medicinsk instrumenttekniker.

3. Bliv certificeret

Certificering er ikke altid et krav for at kvalificere sig til roller som medicinsk instrumenttekniker, men det kan gøre en stor forskel, når du søger job. En certificering viser arbejdsgivere, at du er fuldt ud i stand til at udføre de opgaver, der kræves af en medicinsk instrumenttekniker og har en grundig forståelse af, hvordan forskellige slags biomedicinsk udstyr fungerer. At opnå en certificering gennem Association of Advancement of Medical Instrumentation bekræfter, at du kan håndtere biomedicinsk, radiologi- og laboratorieudstyr i henhold til industristandarder.

4. Få erfaring

At få erhvervserfaring er en vigtig del af at blive medicinsk instrumenttekniker. At gennemføre et praktikophold på området kan vise arbejdsgivere, at du forstår den medicinske industri og har den praktiske viden til at få succes på deres hold. Du kan også ansøge om andre entry-level jobs, der giver dig mulighed for at arbejde med medicinsk udstyr og derefter gå over til en teknikerrolle. Felterfaring udvikler medicinske instrumentteknikere på en række vigtige måder og hjælper dem med at udvikle alle de færdigheder, de kunne have brug for som MIT.

5. Bliv specialiseret

Hvis du ønsker at vokse din karriere ud over en rolle som medicinsk instrumenttekniker, kan du blive specialiseret inden for dit felt. Specialisering i en bestemt type medicinsk udstyr kan hjælpe dig med at øge din indtjening og åbne op for endnu flere muligheder for karrierevækst og avancement. Medicinske instrumentteknikere kan specialisere sig i en bestemt type udstyr, herunder:

 • Sundhedsudstyr
 • Medicinsk laboratorieudstyr
 • Radiologi udstyr
 • Kirurgisk udstyr
 • Billeddannende enheder
 • Producentspecifikt udstyr

Certifikatprogrammer på universiteter og community colleges tilbyder specialiseret træning i forskellig udstyrsteknologi.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Kurt Hedegaard
Kurt Hedegaard At blive medicinsk instrumenttekniker (MIT) involverer flere trin, der involverer træning, uddannelse og certificering. Mange af disse trin er valgfrie, mens nogle er nødvendige for en karriere som MIT. At forstå detaljerne i rollen som medicinsk instrumenttekniker og hvilke trin du skal bruge for at blive det, kan hjælpe dig med at beslutte, om denne karrierevej er den rigtige for dig. I denne artikel skitserer vi, hvordan du kan være medicinsk instrumenttekniker og udforske detaljerne involveret i at være en MIT.