Sådan Bliver Du Marineelektriker

Sådan Bliver Du Marineelektriker

Marineelektrikere er vigtige for vedligeholdelse og sikkerhed af marinefartøjer. De kan være involveret i design og bygning af nye butikker eller bruge det meste af deres tid på at reparere eksisterende. At blive skibselektriker kræver deltagelse og gennemførelse af et maritime akademi samt en praktisk læreplads. I denne artikel diskuterer vi kravene til at blive skibselektriker, og hvordan du kan udvikle de nødvendige færdigheder til at gøre det godt som en.

Hvad er en marineelektriker?

En marineelektriker er en person med elektrisk uddannelse, som specifikt arbejder på både og skibe. Marineelektrikere kan arbejde med alle typer marineudstyr, herunder lystbåde, krydstogtskibe eller endda runabouts. De vil generelt bruge det meste af deres tid på at arbejde på både. De kan også arbejde på vagt og rejse til både på havet. Andre marineelektrikere kan arbejde på et skibsværft, hvor de forbereder eller vedligeholder skibe.

Marineelektrikere er specialiserede i alle elektriske komponenter på skibet, herunder fejlfinding, reparation, forbedring og bygning. Nogle marineelektrikere kan også påtage sig en tilsynsrolle, hvor de leder et team af andre marineelektrikere.

Relateret: 18 erhvervsjob, der betaler godt

Hvad laver en skibselektriker?

Marineelektrikere vedligeholder de elektriske ledninger og systemer på både. De kan have følgende opgaver:

 • Fejlfinding af ledninger og andre elektriske systemer på marineudstyr og foretag reparationer
 • Test lav- og højspændingskredsløbssystemer for sikkerhed
 • Arbejd på elgeneratorer eller andre alternative energikilder, såsom sol- eller vindkraft
 • Ledning og test af alarm- og kommunikationssystemerne
 • Overvåg for potentielle elektriske spændingstrusler
 • Design og opdater bindingssystemer for at beskytte skibet mod vejrelementer
 • Beskyt bådens udstyr ved hjælp af drypløkker og varmekrymper
 • Fortolke og skrive tekniske rapporter og estimere reparationsomkostninger
 • Installer ledninger og elektrisk udstyr, når du bygger nye skibe
 • Installer og konfigurer generatorer
 • Test marine elektrisk udstyr som voltmetre og oscilloskoper for effektivitet

Relateret: 9 typer af elektroingeniørkarrierer

Sådan bliver du en marineelektriker

At blive skibselektriker kræver, at du gennemfører en vis uddannelse og uddannelse. Du kan blive skibselektriker med følgende trin:

1. Gennemfør en gymnasieuddannelse eller GED

Fordi deltagelse i et maritimt akademi er et krav, skal du først gennemføre gymnasiet eller få en GED. At tage undervisning i computere, fysik, matematik og fysik kan hjælpe dig med at forberede dig på dette.

2. Få din FCC General Radio Telephone Operator License

Mange marine elektriske programmer kræver, at eleverne har deres GROL, før de går i skole. Denne licens giver dig mulighed for at betjene og arbejde på skibs- og bådradio- og kommunikationssystemer. Du kan få denne licens, du skal tage to multiple choice-tests. Når du har gennemført element 1 og 3 i GROL-testen, kan du indsende formularer 159 og 605 med bevis for testcertificeringer for din licens.

3. Deltag i og gennemfør et søfartsakademiprogram

Dette erhvervsuddannelsesprogram vil specifikt forberede dig til havarbejde. Under din træning kan du forvente at tage klasser som elinstallation og vedligeholdelse efter protokol. Du vil også have praktisk erfaring med elektrisk værktøj og udstyr, såsom loddekolber og multimetre. Nogle akademiske programmer vil også tilbyde felttræning, som kan kræve tid tilbragt på havet. Nogle mennesker kan også vælge at få en bachelorgrad i stedet for at deltage i et associeret erhvervsuddannelsesprogram.

4. Overvej at arbejde hen imod certificeringer

De fleste arbejdsgivere kræver, at marineelektrikerkandidater har visse certificeringer. American Boat and Yacht Council (ABYC) certificering er normalt et krav. Dette certificeringsprogram kan normalt afsluttes på en uge eller mindre med fuldtidsuddannelse i programmet. Andre certificeringer, som du kunne overveje, omfatter:

 • Transportation Workers Identification Card (TWIC): TWIC-certificeringen er et krav for marineelektrikere, der skal arbejde på et marinefartøj til søs.

 • Statscertificeringer: Statscertificeringer kan også være et krav, afhængigt af den stat, hvor du arbejder. Elektrikere på land skal normalt have de samme certificeringer som andre elektrikere.

 • Standard for uddannelse, certificering og vagthold (STCW): STCW kan være nødvendig, afhængigt af fartøjets størrelse, og er også et krav for marineelektrikere ombord på en marine.

 • Specialiserede certificeringer: Nogle marineelektrikere kan vælge at studere og opnå visse specialiseringer, såsom korrosionscertificeringer. Dette kan gøre dig til en mere konkurrencedygtig kandidat.

Relateret: Hvad er certifikatprogrammer?

5. Find en læreplads

Selvom du gennemfører et specialiseret maritimt elektrikerprogram, kan en læreplads hjælpe dig med at få praktisk erfaring. Dette kan også hjælpe dig med at beslutte dig for hvilke specialiseringsområder, du måtte ønske dig videreuddannelse i.

6. Søg marineelektrikerstillinger

Nogle mennesker kan finde arbejde i den virksomhed, hvor de afsluttede deres læretid. Men når du har gennemført alle uddannelses- og træningskrav, kan du begynde at søge stillinger. Opdater dit CV med dine seneste uddannelsespræstationer og certificeringer. Opret et nyt følgebrev for hver stilling.

I nogle tilfælde er det også muligt at blive skibselektriker ved at gennemgå de nødvendige trin for at blive elektriker og derefter tage en læreplads i et skibsmiljø. Men denne proces er mindre almindelig.

Relateret: Perfektion af jobtitelafsnittet i dit CV (med eksempler og tips)

Færdigheder for en marineelektriker

Visse bløde og hårde færdigheder er nyttige, når du arbejder som marineelektriker:

 • Teknisk: At arbejde som skibselektriker involverer meget teknisk arbejde. Du bliver nødt til at fejlfinde det elektriske system, omkoble systemer og installere udstyr i skibet.

 • Mekanisk: Gode mekaniske færdigheder er også nyttige, da du vil bruge visse værktøjer og maskiner til at installere og reparere systemer. En grundlæggende forståelse af mekanik kan være nyttig.

 • Problemløsning: En stor del af en marineelektrikers job er at identificere elektriske problemer og reparere dem. Dette indebærer gode fejlfindingsevner og evnen til hurtigt at komme med en løsning.

 • Projektledelse: Marineelektrikere vil ofte styre flere projekter på én gang. De kan gennemføre projekter for forskellige skibe og skal administrere tid og uddelegere opgaver.

Marineelektrikere kan også have brug for specialiserede færdigheder, som ofte vil blive lært, mens de deltager i et maritimt program. Dette er nogle af de specialiserede færdigheder, de muligvis har brug for:

 • Kendskab til elektriske systemer: Et godt kendskab til elektriske systemer i skibe er vigtigt. Ud over at læse og navigere i elektriske tegninger, skal marineelektrikere vide, hvor de kan finde visse adgangspunkter og ledninger.

 • Kystvagt: Nogle marineelektrikere kan vælge at arbejde med den amerikanske regering på militærskibe. Hvis dette er din foretrukne rute, har du muligvis brug for speciel kystvagtuddannelse.

 • Kendskab til afbrydere, transformere og højspændingskontrolpaneler: Når du arbejder som skibselektriker, vil du sandsynligvis arbejde med hver af disse ting. En læreplads kan være en god måde at lære disse områder til bunds.

 • Kendskab til visse sikkerhedsprotokoller: Der er behov for opdaterede sikkerhedsprotokoller, da marineelektrikere ofte arbejder på elektriske systemer i nærheden af ​​vand. Kendskab til nødprotokoller er nødvendig.

Marineelektriker løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige årsløn for en marineelektriker er $55.112 om året. Marineelektrikere kan også være berettiget til yderligere fordele, såsom overarbejde. Overarbejde kan give marineelektrikere i gennemsnit yderligere $8.109 om året. Afhængigt af arbejdsgiveren kan de også være berettiget til andre ydelser, såsom forældreorlov, faglig udviklingsbistand og sundhedsforsikring. Lønnen vil også variere afhængigt af sted og arbejdsgiver. Marineelektrikere kan arbejde i forskellige miljøer, herunder militæret, regeringen eller for et privat firma, der tilbyder vedligeholdelse og reparationer.

Jobudsigterne for marineelektrikere forventes ifølge BLS.gov at vokse med én procent i år 2029. De anslår, at mange af de nye job vil være i at bygge nye skibe og både til militæret. De mener også, at med et skift mod miljøvenlig praksis, vil der være behov for flere marineelektrikere for at hjælpe med at fuldføre offshore vindenergiprojekter.

Tobias Bak
Tobias Bak Marineelektrikere er vigtige for vedligeholdelse og sikkerhed af marinefartøjer. De kan være involveret i design og bygning af nye butikker eller bruge det meste af deres tid på at reparere eksisterende. At blive skibselektriker kræver deltagelse og gennemførelse af et maritime akademi samt en praktisk læreplads. I denne artikel diskuterer vi kravene til at blive skibselektriker, og hvordan du kan udvikle de nødvendige færdigheder til at gøre det godt som en.