Sådan Bliver Du Mainframe-udvikler

Sådan Bliver Du Mainframe-udvikler

Der er mange forskellige job inden for softwareudvikling og på teknologiområdet, der kan betale høje lønninger og tilbyde en stabil beskæftigelse. En populær karrierevej inden for softwareudvikling er som mainframe-udvikler, der udfører vedligeholdelse på et computersystems mainframe. Du kan godt lide at arbejde som mainframe-udvikler, hvis du er interesseret i computerprogrammering og softwareudvikling. I denne artikel undersøger vi, hvordan det er at være mainframe-udvikler, og overvejer en liste over trin til, hvordan man starter en karriere som mainframe-udvikler.

Relateret: Top mainframe interviewspørgsmål til at hjælpe dig med at forberede dig

Hvad er en mainframe-udvikler?

En mainframe-udvikler er en softwareudvikler, der har specialiseret sig i at arbejde med mainframes. Mainframe-udviklere og generelle softwareudviklere har mange af de samme ansvarsområder, som at være fortrolig med computerprogrammeringssprog og systemadministration, men en mainframe-udvikler arbejder typisk kun i mainframen eller et stort computersystem, der kan lagre og behandle store mængder data i korte perioder. De fleste mainframe-udviklere arbejder i industrier, der administrerer en masse data konsekvent, såsom finans, detailhandel, sundhedspleje og forsikring. Du kan også finde arbejde som mainframe-udvikler hos den føderale eller lokale regering.

Relateret: 10 gode grunde til at være softwareudvikler

Hvad laver en mainframe-udvikler?

En mainframe-udvikler skaber og vedligeholder applikationer til computere med mainframe-systemer. Dette kan involvere at skrive kode, teste kode for fejl og arbejde med andre udviklere for at sikre, at alle komponenter i en mainframe fungerer korrekt. At samarbejde med teams af andre udviklere og systemingeniører er ofte en stor del af en mainframe-udviklers job, da det at skabe nye applikationer typisk er en gruppeindsats på grund af de specifikke tekniske elementer, der kræver forskellige typer udviklere, ingeniører og teknikere. Mainframe-udviklere kan også udføre vedligeholdelse på applikationer, der har brug for opdateringer eller ændringer, som kan hjælpe dem med at arbejde mere effektivt.

Relateret: Hvad er softwareudvikling?

Sådan bliver du mainframe-udvikler

Her er nogle trin til at starte din karriere som mainframe-udvikler:

1. Få en bachelorgrad

Gennemfør en bacheloruddannelse på et akkrediteret college eller universitet. Da en mainframe-udvikler udfører avanceret, specialiseret arbejde i deres job, har de typisk brug for den dybdegående uddannelse og træning, som en bacheloruddannelse kan tilbyde. De fleste håbefulde mainframe-udviklere har hovedfag i softwareteknik eller computerinformationssystemer, men du kan også vælge et nært beslægtet hovedfag såsom informationsteknologi, datalogi eller matematik. Programmer inden for disse studieområder kan lære eleverne om computerprogrammeringssprog, teknikker til vedligeholdelse af computersystemer og metoder til kodning af forskellige funktioner i et computerprogram.

2. Få erfaring som softwareudvikler

Ansøg om entry-level jobs inden for softwareudvikling. Mange mainframe-udviklere arbejder inden for softwareudviklingsområdet i mindst tre eller fire år, før de går videre til mainframe-udvikling for at sætte sig ind i almindelige procedurer i branchen, lære om nye programudviklingsteknikker fra andre softwareudviklere og udvikle deres færdigheder gennem praktisk erfaring. For at finde entry-level erfaring, der kan forberede dig til arbejde som mainframe-udvikler, kan du kigge efter åbninger hos virksomheder, som du ved bruger mainframe-computere. Dette kan omfatte sundhedsselskaber, forsikringsselskaber eller enhver virksomhed, der behandler store mængder data.

3. Optjen certificering

Ansøg om certificering som softwareudvikler. Der er flere typer certificeringer til softwareudviklere, der kan hjælpe en kandidat med at udvikle deres færdigheder og ekspertise og give en legitimation, der viser deres evner, når de opfylder kravene. Mange mainframe-udviklere forfølger certificering hos IBM, da de tilbyder IBM Professional Certification Program, der giver over 100 certificeringer til softwareudviklere og andre teknologiprofessionelle. Du kan også finde certificeringer til softwareudviklere online, som kan opnås ved at gennemføre onlinekurser og tage en eksamen.

Fordi mainframe-udviklere arbejder med specifikke kodningssprog, kan det være en fordel at få certificering i de kodningssprog, som du måske bruger på jobbet. Nogle almindelige programsprog, som mainframe-udviklere bruger, omfatter Mainframe, COBOL, DB2 og CICS, som alle har tilgængelige certificeringer.

Relateret: 7 certificeringer til at booste din softwareudviklerkarriere

4. Find job som mainframe-udvikler

Se efter ledige stillinger for mainframe-udviklere, og søg dem, der interesserer dig. Da mainframe-udviklere typisk arbejder med store virksomheder eller virksomheder, kan det være nyttigt at søge efter jobmuligheder hos organisationer, som du ved bruger mainframe-computere. Du kan også finde jobopslag for mainframe-udviklere på jobhjemmesider, firmawebsteder eller ved at foretage en internetsøgning. Nogle mainframe-udviklere kan også finde arbejde under en lignende jobtitel, såsom "mainframe-programmør" eller "mainframe-systemingeniør".

Færdigheder for en mainframe-udvikler

Mainframe-udviklere har brug for et særligt sæt tekniske færdigheder, der relaterer til computerprogrammering. Dette kan omfatte et indgående kendskab til computerprogrammeringssprog, da mainframe-udviklere typisk skriver og tester deres egen kode til nye mainframe-programmer og applikationer. Mainframe-udviklere bør også have fremragende samarbejdsevner, da de ofte arbejder tæt sammen med andre udviklere og programmører under hver fase af oprettelsen af ​​en ny applikation eller et nyt program. En mainframe-udvikler kan også drage fordel af at have erfaring med generel softwareudvikling, da mainframe-udvikling bruger mange af de samme værktøjer og teknikker.

Løn og jobudsigt for mainframe-udviklere

Faktisk angiver den nationale gennemsnitlige løn for mainframe-systemingeniører, et nært beslægtet erhverv til mainframe-udviklere, i USA som $99.983 om året. Dette kan betragtes som en meget konkurrencedygtig startløn. Mange mainframe-systemingeniører tjener også fordele uden for deres løn, såsom livsforsikring, sundhedsforsikring og professionel udviklingsbistand.

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes antallet af ansatte som softwareudviklere at vokse med 22% fra 2019 til 2029, hvilket er en usædvanlig hurtig vækstrate. Bureauet oplyser, at denne vækst kan skyldes et stigende antal nye teknologiske enheder og computersystemer, der har brug for udviklere til deres software. De peger også på en stigning i antallet af virksomheder, der bruger digitale platforme til at administrere deres data, hvilket kan resultere i flere job specifikt for mainframe-udviklere.

Hugo Brøndum
Hugo Brøndum Der er mange forskellige job inden for softwareudvikling og på teknologiområdet, der kan betale høje lønninger og tilbyde en stabil beskæftigelse. En populær karrierevej inden for softwareudvikling er som mainframe-udvikler, der udfører vedligeholdelse på et computersystems mainframe. Du kan godt lide at arbejde som mainframe-udvikler, hvis du er interesseret i computerprogrammering og softwareudvikling. I denne artikel undersøger vi, hvordan det er at være mainframe-udvikler, og overvejer en liste over trin til, hvordan man starter en karriere som mainframe-udvikler.