Sådan Bliver Du Madløber I 5 Trin

Sådan Bliver Du Madløber I 5 Trin

Hvis du er interesseret i at arbejde i restaurationsbranchen, kan du overveje at få et job som madløber. Madløbere er værdifulde teammedlemmer, der arbejder på en række forskellige fødevarevirksomheder, herunder både eksklusive restauranter og afslappede spisesteder. At arbejde som madløber-job kan også være en god måde for folk at avancere til højere stillinger i restaurationsbranchen, såsom en server, leder eller kok.

I denne artikel diskuterer vi, hvad madløbere laver, hvordan man bliver madløber, færdigheder, madløbere bør udvikle og gennemsnitslønninger for madløbere.

Hvad er en madløber?

En madløber er en restaurantmedarbejder, der bringer mad og drikkevarer til en kundes bord. Madløbere tjekker, at ordrer fra køkkenet er korrekte og leverer disse ordrer til det rigtige bord. En madløbers primære ansvar er at assistere servere, bartendere og andre tjenere, der har travlt med andre opgaver.

Hvad laver en madløber?

Madløbere er hovedsageligt ansvarlige for korrekt og hurtigt at levere ordrer til en kundes bord. Yderligere opgaver for en madløber varierer afhængigt af typen af ​​mødested, størrelsen af ​​virksomheden og tidspunktet på dagen, men kan typisk omfatte:

 • Rydning af service, bestik og glas fra borde mellem kunder
 • Kommunikere beskeder mellem køkkenpersonalet og serveringspersonalet
 • Formidling af madbestillinger til køkkenet
 • Genopfyldning af kunders drikkevarer
 • Hente og arrangere nye kuverter, såsom redskaber og servietter, før nye kunder ankommer
 • Besvarelse af kunders spørgsmål om menupunkter, allergener og relaterede faktorer
 • Levering af selepuder, børnemenuer, plastikkopper eller relaterede varer til kunder med børn

Relateret: Sådan skriver du et Food Runner CV (med skabelon og eksempel)

Sådan bliver du madløber

De fleste food runner-stillinger kræver ikke nogen særlig uddannelsesbaggrund eller erhvervserfaring. Kravene varierer dog afhængigt af faktorer som restaurantens type og størrelse. At have visse erfaringer og færdigheder kan hjælpe dig med at skille dig ud fra andre kandidater. Følg disse trin for at forfølge et job som madløber:

1. Få et GED- eller gymnasieeksamensbevis

De fleste restauranter kræver, at madløbere har enten et gymnasieeksamen eller en GED. Nogle restauranter kan dog ansætte personer, der stadig går i gymnasiet.

2. Få erfaring

Nogle restauranter foretrækker, at madløbere har relevant erhvervserfaring. Overvej at få et begynderjob i fødevareindustrien, såsom en fastfoodmedarbejder, foodservicemedarbejder, barista eller fødevareproduktionsmedarbejder. Du kan også kigge efter andre job, der hjælper med at opbygge kundeservicefærdigheder, der er nødvendige for madløbere, såsom en kasserer, callcenterrepræsentant eller receptionist.

3. Arbejd med fysiske konditionsevner

Madløbere bruger det meste af deres skift på at bevæge sig rundt på fødderne. Aspirerende madløbere bør arbejde på deres fysiske udholdenhedsevner, så de kan gå og stå i lange perioder. En madløber medbringer også flere måltider, drikkevarer eller tomme retter på én gang. Potentielle madløbere kan overveje at løfte vægte eller forbedre deres balance, så de kan være effektive og sikre, når de bærer genstande til og fra køkkenet.

4. Opbyg interpersonelle færdigheder

Selvom madløbere sjældent tager imod kundeordrer eller leverer checks, interagerer de stadig med kunder, mens de rejser til og fra borde. Madløbere kommunikerer også ofte med køkkenteammedlemmer, servere, bartendere og andre restaurantansatte. Aspirerende madløbere bør også fokusere på at udvikle interpersonelle færdigheder, såsom aktiv lytning og effektiv kommunikation, for at etablere positive relationer til både kunder og medarbejdere.

5. Fortsæt med videregående uddannelse

Food runner-stillinger kræver sjældent nogen videregående uddannelse. En grad kan dog hjælpe med at tiltrække en ansættelsesleders opmærksomhed, når du søger om job som food runner. En grad er også værd at overveje, hvis du håber at avancere til en tilsyns- eller højere niveau i restaurationsbranchen. At tjene en associeret eller bachelorgrad i gæstfrihed, food service management eller et relateret område kan hjælpe med at uddybe din viden om restaurationsbranchen, kundeservicestrategier og lignende emner.

Relateret: 21 stillinger for restaurantarbejdere

Madløberfærdigheder

Her er nogle færdigheder, som madløbere har brug for for at fuldføre deres jobopgaver:

 • Detaljeorienteret: Madløbere er ansvarlige for at levere ordrer til de rigtige kunder. Selv når restauranten har travlt, bør madløbere være meget opmærksomme, når de transporterer mad- og drikkebestillinger til kunderne rettidigt og præcist.
 • Fysisk udholdenhed: Madløbere bruger typisk det meste af deres skift på deres fødder og bærer byrder af varierende vægt. En madløber har brug for fysisk udholdenhed for at kunne bringe mad, drikkevarer og tomme retter til og fra køkkenerne.
 • Evne til at håndtere stress: Restauranter er ofte tempofyldte miljøer, især under måltiderne. Madløbere bør være dygtige til at håndtere stressende og muligvis meget travle miljøer.
 • Professionalisme: Madløbere skal præsentere en professionel opførsel, hver gang de er foran restauranten, hvor kunderne kan se dem. De skal være høflige, opmærksomme og positive, når de er omkring gæster.
 • Organisatoriske evner: Madløbere bør håndtere deres tallerken- eller bakkebelastninger korrekt. De er ansvarlige for at organisere varerne på en bakke for at holde det afbalanceret og nemt for dem at levere ordrer til kunderne.
 • Viden om fødevaresikkerhed: Selvom madlavning sjældent involverer madløbere, skal madløbere stadig være fortrolige med fødevaresikkerhedspraksis og juridiske standarder. Det kan være en madløbers ansvar at sikre, at temperaturen på en kødret er op til sikkerhedsstandarderne før levering.
 • Kommunikationsevner: Madløbere bør kommunikere effektivt med andre restaurantansatte om madbestillinger, snavset opvask, kundeønsker og relaterede emner. De skal også kommunikere godt med kunderne, uanset om de adresserer deres bekymringer eller lytter til deres anmodninger.

Læs mere: 20 kundeservicetips

Food runner arbejdsmiljø

Madløbere arbejder i restauranter, barer og andre spisefaciliteter. Detaljerne i en madløbers miljø varierer afhængigt af mange faktorer, såsom om de arbejder på en fin spisestue eller en café. Madløbere arbejder ofte på en restaurants travleste tider, såsom frokosttid, aftener eller weekender, så deres arbejdsmiljø er typisk højt tempo.

Relateret: 22 lektioner, du lærer, mens du arbejder i en restaurant

Food runner løn og jobudsigt

Fra 2021 tjente madløbere i USA en gennemsnitsløn på $11,32 i timen. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) projekterer, at beskæftigelsen for alle mad- og drikkeserveringsstillinger vil stige med 10 % mellem 2019 og 2029, hvilket er en højere stigning end forudsagt for de fleste job. Denne stigning i madserveringspositioner skyldes typisk den forventede stigning i forbrugere, der spiser ude, henter mad for at gå eller får deres måltider leveret i løbet af de næste par år.

Janus Frost
Janus Frost Hvis du er interesseret i at arbejde i restaurationsbranchen, kan du overveje at få et job som madløber. Madløbere er værdifulde teammedlemmer, der arbejder på en række forskellige fødevarevirksomheder, herunder både eksklusive restauranter og afslappede spisesteder. At arbejde som madløber-job kan også være en god måde for folk at avancere til højere stillinger i restaurationsbranchen, såsom en server, leder eller kok.