Sådan Bliver Du Logistisk Analytiker I 5 Trin

Virksomhedsledere søger ofte måder at øge effektiviteten og omkostningseffektiviteten af ​​deres forsyningskæde. Logistiske analytikere hjælper ledere med at nå disse mål gennem deres specialiserede viden og ekspertise inden for forsyningskæde og logistikstyring. At lære om logistikanalytikerstillinger kan hjælpe dig med at beslutte, om en sådan stilling er den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man bliver logistisk analytiker, ansvaret for en og rollens gennemsnitlige løn og arbejdsmiljø.

Hvad er en logistisk analytiker?

En logistisk analytiker er en person, der hjælper virksomheder med at analysere deres forsyningskæder med det mål at gøre dem mere effektive og omkostningseffektive. En forsyningskæde er en række trin, som virksomheder tager for at producere deres produkter og transportere dem til kunderne. Logistiske analytikere arbejder på at forbedre alle komponenter i en forsyningskæde, så kunderne kan modtage produkter så hurtigt som muligt, og virksomheder kan spare penge. For eksempel kan en logistisk analytiker hjælpe med at forbedre en virksomheds transportproces for at eliminere spild eller forbedre fremstillingsteknikker, så virksomheden kan producere produkter med færre råmaterialer.

Relateret: Hvad er logistik, og hvordan fungerer det?

Hvad laver logistiske analytikere?

Logistiske analytikere opnår deres mål om at forbedre supply chain processer ved hjælp af flere teknikker, hvoraf mange involverer analyse af store mængder data. Her er nogle almindelige praksisser for logistiske analytikere:

  • Analyser forretningsmålinger: Forretningsmålinger eller nøglepræstationsindikatorer kan være enormt nyttige for logistiske analytikere til at forstå, hvilke områder af en forsyningskæde de kan forbedre. For eksempel kan de være i stand til at identificere en kategori af udgifter, de kan gøre mere omkostningseffektive ved at analysere en balance.

  • Tildel råvarer: Logistiske analytikere kan forbedre produktionsprocesserne ved at allokere råvarer, som organisationer bruger til at producere deres produkter mere effektivt og omkostningseffektivt. For eksempel kan de implementere en strategi for produktion af produktemballage, der bruger 50 % mindre plast.

  • Spor og planlæg transporten af ​​varer: De kan også hjælpe virksomheder med at bestemme de mest effektive og omkostningseffektive måder at transportere deres produkter til kunder på. For eksempel kan de omdesigne lastbilruter for at minimere spild og reducere mængden af ​​tid, chauffører er på vejen.

  • Identificer optimale lagerniveauer: Logistiske analytikere bruger almindeligvis software og andre metoder til at bestemme den optimale mængde produkter til at opbevare, sende og producere. Sådan software kan forudsige fremtidig efterspørgsel efter specifikke produkter ved hjælp af kvantitative data fra tidligere køb.

  • Udvikle processtandarder: Når de først har etableret processer, der maksimerer effektiviteten og omkostningseffektiviteten, kan logistiske analytikere offentliggøre og distribuere standarder for vedligeholdelse af disse processer. For eksempel kan de skrive en manual til produkttransportører og transportledere, der illustrerer de mest effektive leveringsruter.

Relateret: Top 38 dataanalytikerinterviewspørgsmål

Sådan bliver du logistisk analytiker

Her er en liste over trin, du kan tage for at blive logistisk analytiker:

1. Gennemfør en bacheloruddannelse inden for et relevant område

Mange logistiske analytikere har en bachelorgrad inden for et område, der relaterer til logistik, forretningsledelse eller supply chain management. En Bachelor of Science i logistik og supply chain management er den mest relevante grad for dette erhverv, men mange logistiske analytikere har også grader i business analytics, business administration og operations management. Disse grader uddanner dig ofte om mange emner, der er værdifulde for logistisk analyse, såsom operationsforskning, produktionsplanlægning, transportlogistik, databasestyring og forsyningskædestrategier. En associeret grad i et beslægtet felt med lignende kurser kan også være en levedygtig erstatning for en bachelorgrad.

Relateret: 22 højtbetalende logistiske job, du kan forfølge

2. Gennemfør en kandidatgrad

Nogle logistiske analytikere beslutter at fortsætte deres uddannelse og forfølge en kandidatgrad, før de går ind på arbejdsstyrken. En Master of Science i logistik og supply chain management er et eksempel på en grad, der kan forberede dig godt til en stilling som logistisk analytiker. Enhver mastergrad i forsyningskædeledelse, driftsledelse eller logistik kan også give værdifulde uddannelseskvalifikationer til sådanne stillinger.

3. Få certificeringer

Logistiske analytikere behøver ikke at opnå nogen specifikke certificeringer for at arbejde for en organisation, men at gennemføre en eller flere relaterede certificeringer kan hjælpe med at øge dine kvalifikationer til sådanne stillinger. Certified Professional Logistician (CPL), Certified Logistics Technician (CLT), Certified Supply Chain Professional (CSCP) og Certified Master Logistician (CML) er alle eksempler på certificeringer, der er tilgængelige for dig, og som kan hjælpe dig med at kvalificere dig yderligere til logistikanalytikerstillinger.

Relateret: Sådan bruges søgeord effektivt i et dataanalytiker-CV

4. Få relateret erhvervserfaring

Mange virksomheder leder efter kandidater, der har mindst et par års relateret erfaring, når de ansætter logistiske analytikere. Erfaring som business manager, salgschef, logistikfunktionær, dispatcher, finansiel rådgiver eller revisor kan hjælpe med at kvalificere dig til logistikanalytikerroller, da mange af disse stillinger har ansvar, der også er en del af et logistisk analytikerjob. Derudover, hvis du arbejder i en beslægtet stilling, kan du finde ansættelse som logistisk analytiker gennem intern forfremmelse i samme organisation.

5. Udvikl dine færdigheder

Udvikling af færdigheder inden for beslutningstagning, kvantitativ analyse, kommunikation, teamwork, opmærksomhed på detaljer, ledelse og økonomi kan alle hjælpe med at kvalificere dig yderligere til logistiske analytikerstillinger. Du kan udvikle disse færdigheder ved at arbejde direkte på logistikprojekter, læse undervisningslitteratur og deltage i træning. Du kan fortsætte med at arbejde for at udvikle dine færdigheder gennem din professionelle og uddannelsesmæssige karriere.

Relateret: 13 logistikjob

Gennemsnitsløn for logistikanalytikere

Den gennemsnitlige løn for en logistisk analytiker er $60.014 om året. Logistiske analytikere modtager også almindeligvis kontante bonusser, som i gennemsnit $2.500 hvert år. Afhængigt af placeringen, din erfaring og branchen eller organisationen, kan du tjene en løn, der er højere end gennemsnittet.

Arbejdsmiljø for logistikanalytikere

Logistiske analytikere arbejder typisk på stedet på en organisations kontor, men kan arbejde eksternt eller bruge noget tid på at rejse til forsendelsescentre, kundesteder og andre steder, hvor produkter passerer igennem på deres vej til kunder. Besøg på disse lokationer kan give logistiske analytikere værdifuld indsigt, der kan hjælpe dem med at forbedre effektiviteten og omkostningseffektiviteten af ​​forsyningskæder. Hvis de f.eks. identificerer et problem med, hvordan detailbutikker opbevarer deres produkter, kan de arbejde direkte med forhandleren for at løse problemet.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de nævnte certificeringer er tilknyttet Bonjoures.

Carsten Boysen
Carsten Boysen Virksomhedsledere søger ofte måder at øge effektiviteten og omkostningseffektiviteten af deres forsyningskæde. Logistiske analytikere hjælper ledere med at nå disse mål gennem deres specialiserede viden og ekspertise inden for forsyningskæde og logistikstyring. At lære om logistikanalytikerstillinger kan hjælpe dig med at beslutte, om en sådan stilling er den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvordan man bliver logistisk analytiker, ansvaret for en og rollens gennemsnitlige løn og arbejdsmiljø.