Sådan Bliver Du Kontraktkonsulent

Sådan Bliver Du Kontraktkonsulent

Hvis du har stærke forhandlings- og problemløsningsevner, så overvej at blive kontraktkonsulent. At vide, hvad denne stilling indebærer, kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den bedste karrieremulighed for dig. I denne artikel forklarer vi rolle, pligter, færdigheder, løn og jobudsigter for en kontraktkonsulent og lister trinene for at få en konsulentkontrakt.

Hvad er en kontraktkonsulent?

En kontraktkonsulent er professionel, der kontraktmæssigt yder rådgivning til virksomheder på et bestemt område. De bogfører hovedsagelig kontrakter med forskellige virksomheder, og hjælper dem med et bestemt område af deres ekspertise. Mens nogle kontraktkonsulenter arbejder lokalt, rejser andre verden rundt for at hjælpe virksomheder med at forbedre deres effektivitet. Det er også værd at bemærke, at du kan bruge denne karriere som din primære virksomhed eller bruge den som en ekstra indtægtskilde.

Relateret: Hvad er en konsulent?

Hvad laver en kontraktkonsulent?

Med fokus på vækst og diversificering hjælper kontraktkonsulenter virksomheder med at forbedre deres samlede effektivitet. Her er nogle af deres fælles pligter:

  • Hjælp med at forbedre en virksomheds effektivitet og drift
  • Giv virksomhederne nyttige råd
  • Hjælp en virksomhed med at lede efter nye forretningsmuligheder og kontraktansatte for at imødekomme dens behov
  • Søg efter kunder, der kunne finde en interesse i at arbejde med virksomheden, såvel som dem, der er i stand til at købe virksomhedens tjenester
  • Forklar virksomhedens tjenester til kunderne og hjælp dem med at se, hvordan virksomhedens tjenester kan hjælpe dem
  • Underskriv en forretningsaftale med kunder

Relateret: Lær om at være konsulent

Sådan bliver du kontraktkonsulent

For at blive en succesfuld kontraktkonsulent har du brug for færdigheder og viden til at få en kontrakt med en virksomhed i første omgang. Brug disse trin til at hjælpe dig med at få din første konsulentkontrakt:

1. Overvej dine ekspertiseområder

For at booke en kontrakt skal du vide, hvilke områder du kan træne i. Overvej dine tidligere erfaringer for at bestemme, hvad du nyder at lave, og hvad du har viden inden for. Lav derefter en liste over disse områder. Medtag så mange af disse områder som muligt. Oprettelse af denne liste giver dig en idé om den viden, du kan give en virksomhed som kontraktkonsulent, og kan hjælpe dig med at pitche dig selv bedre, når du mødes med virksomhedsejere.

2. Målret virksomheder i dit område

Da det er muligt, at du har en forbindelse med en lokal virksomhed, kan du overveje at starte lokalt som kontraktkonsulent. Med tiden kan du træne i forskellige lande. At starte lokalt kan dog hjælpe dig med at etablere dig i marken. At starte med en lokal virksomhed viser også, at du er en del af fællesskabet, og at du er forpligtet til at hjælpe dit fællesskab gennem godt arbejde.

3. Mød med ejeren

At starte lokalt giver dig også en større chance for at komme til at møde en virksomhedsejer direkte. Selvom det kan vise sig at være svært at få et møde med en verdensomspændende virksomhed, når du lige er startet, kan du ofte finde det nemmere at mødes med en lokal restaurant, bageri eller fabrik i byen.

Når du har bestemt dine ekspertiseområder, skal du undersøge virksomheder i dit lokalsamfund og finde ud af, hvilke der har et problem, du kan hjælpe med. Hvis en virksomhed har et problem, der for eksempel koster det en betydelig mængde penge, kan du tilbyde dem dine konsulentydelser for at hjælpe med at løse problemet. Når du har lavet din research, skal du kontakte ejeren og fortælle dem, at du vil vise dem, hvordan de taber penge. Overvej at møde dem til kaffe i 20-30 minutter.

4. Bevis din viden

Sørg for, at du ved, hvad du taler om, når du mødes med dem. Det er vigtigt at bevise, at du har ekspertisen til at hjælpe dem. Hold din forskning i tankerne for at hjælpe dig med at bevise over for dem, hvorfor du skal få kontrakten, og hjælpe dig med at bevise, at du kan hjælpe dem med at stoppe med at tabe penge. Brug i sidste ende mødet til at bevise, hvorfor du er den bedste person til jobbet.

5. Få kontrakten

Sørg for, at dit møde sætter dig i en god position til at få kontrakten. Overvej at betale en advokat for at udarbejde en kontrakt, der forklarer, hvad du vil gøre for virksomheden, og hvad de vil betale dig. Når du har underskrevet kontrakten, skal du begynde at arbejde.

6. Bed om en henvisning og udtalelse

Når du har fået din første kontrakt, skal du udføre kvalitetsarbejde og levere værdi til virksomheden. Gør du det, får du en større chance for at få en god anbefaling fra virksomhedsejeren. Sørg for, at virksomheden godkender dit arbejde. Bed dem derefter om en henvisning og en vidnesbyrd.

Relateret: Sådan bliver du konsulent

Kompetencer for en kontraktkonsulent

Som kontraktkonsulent er det vigtigt at have visse færdigheder for at hjælpe dig med at udføre dit arbejde mere effektivt. Her er de færdigheder, du har brug for som kontraktkonsulent:

  • Forhandlingsevner: Forhandlingsevner refererer til din evne til at nå til enighed med en anden part med beslutningen til din fordel. Som kontraktkonsulent har du brug for stærke forhandlingsevner for at forhandle priser.
  • Kommunikationsevner: Kommunikationsevner hjælper dig med at interagere med andre mennesker mundtligt eller skriftligt. Som kontraktkonsulent har du brug for denne evne til at præsentere dine svar på problemer mere tydeligt.
  • Problemløsningsevner: Denne færdighed refererer til din evne til at løse problemer strategisk. Kontraktkonsulenter bruger denne færdighed til at løse problemer, som en virksomhed står over for i forhold til dens effektivitet eller drift.

Relateret: 8 nøglerådgivningsevner værdsat af arbejdsgivere og kunder

Løn

En almindelig konsulent tjener en national gennemsnitsløn på $71.540 om året. Som kontraktkonsulent kan du dog godt have en anden løn. Derudover kan din løn variere afhængigt af dit erfaringsniveau, dine kompetencer, de virksomheder du konsulterer for og din geografiske placering.

Jobudsigt

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke rapporterer jobudsigter for kontraktkonsulenter, har det data for ledelsesanalytikere. Ifølge BLS kan ledelsesanalytikere forvente en vækst i beskæftigelsen på 11 procent fra 2019 til 2029 - en vækst meget hurtigere end gennemsnittet for alle andre job i arbejdsstyrken.

Anders Winther
Anders Winther Hvis du har stærke forhandlings- og problemløsningsevner, så overvej at blive kontraktkonsulent. At vide, hvad denne stilling indebærer, kan hjælpe dig med at afgøre, om det er den bedste karrieremulighed for dig. I denne artikel forklarer vi rolle, pligter, færdigheder, løn og jobudsigter for en kontraktkonsulent og lister trinene for at få en konsulentkontrakt.