Sådan Bliver Du Kollisionsestimator

Kollisionsestimatorer udfører en vigtig formidlerrolle mellem bilejere, autoværksteder og forsikringsbureauer. Ved at undersøge skaden på et køretøj hjælper kollisionsestimatorer med at sikre, at bilejere ikke betaler mere, end de behøver. Hvis du kan lide at arbejde med biler og har et ønske om at hjælpe mennesker, har du måske en interesse i at arbejde som kollisionsestimator. At vide, hvad dette job indebærer, kan hjælpe dig med at bestemme, om du vil forfølge denne karriere eller ej. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kollisionsestimator gør, og lister de trin, du skal følge for at blive det.

Hvad er en kollisionsestimator?

En kollisionsestimator, også kendt som en auto body estimator, er en person, der analyserer et beskadiget køretøj og bestemmer de omtrentlige omkostninger for at reparere det. Kollisionsestimatorer arbejder enten for forsikringsbureauer, hvor de hjælper med at bestemme, hvor meget en bilforsikring dækker, eller for et autoværksted, hvor de giver kunderne et skøn over reparationsomkostninger. De har erfaring med autoreparationer og vurderer skader ved hjælp af visuelle inspektioner og løbende test.

Relateret: Lær om at være automekaniker

Hvad gør en kollisionsestimator?

Kollisionsestimatorer inspicerer et køretøj ofte, efter at det har modtaget skade fra en trafikulykke eller en naturkatastrofe. Hvis en kollisionsestimator arbejder for et autoværksted, inspicerer de de biler, som kunderne bringer ind. Bilkarosserivurderinger, der arbejder for et forsikringsbureau, modtager opgaver fra agenturet, og møder derefter bilen enten hos kunden eller på autoværkstedet. .

Uanset hvor de arbejder, udfører kollisionsestimatorer typisk nogle af følgende funktioner:

  • Foretag en fuldstændig inspektion af køretøjet ved hjælp af en foruddefineret tjekliste
  • Registrer eventuelle skader, der er opdaget i køretøjet, såsom buler, knust glas eller mekaniske problemer
  • Bestem et estimat for reparationsomkostninger baseret på den samlede skades størrelse og typen af ​​skade
  • Beregn, hvor meget af reparationerne forsikringen dækker
  • Diskuter reparationsmuligheder med kunden
  • Forklar kunderne, hvordan de har fastsat de samlede reparationsomkostninger

Færdigheder i en kollisionsestimator

Kollisionsestimatorer har brug for en række færdigheder, herunder:

Bil reparation

Kollisionsestimatorer bruger deres autoreparationsfærdigheder til at vurdere, hvor meget det koster at reparere et køretøj. Da de selv ved, hvordan man reparerer biler, kan de bestemme omkostningerne ved reparationen for autoværkstedet. Kollisionsestimatorer kan identificere problemer med et køretøj enten gennem test eller visuel inspektion og bestemme den bedste metode til at reparere det.

Relateret: Sådan bliver du mekaniker

Matematik

Kollisionsestimatorer bruger deres matematiske færdigheder til at beregne de samlede omkostninger ved reparationer af et beskadiget køretøj. Dette inkluderer beregning af, hvor meget det koster at reparere et køretøj, og hvor meget af det, forsikringsselskabet kan dække. Kollisionsestimatorer udfører ofte matematiske operationer enten på en lommeregner eller i deres hoved og kan beregne summer og procenter.

Læs mere: Grundlæggende matematiske færdigheder: definition, eksempler og hvordan man kan forbedre dem

Meddelelse

Bil reparation estimatorer kommunikerer regelmæssigt, både mundtligt og skriftligt. De bruger deres kommunikationsevner til at interagere med både forsikringsselskabers kunder og autoreparationsteknikere og kommunikerer de forventede omkostninger ved reparationer og hvor meget forsikringspolicen dækker. Kollisionsestimatorer indsender og kommunikerer også med andre fagfolk via e-mail.

Detaljeorienteret

Kollisionsestimatorer bruger deres opmærksomhed på detaljer til at inspicere beskadigede køretøjer. De udfører en detaljeret analyse af et køretøj og registrerer alt, hvad de finder. Kollisionsestimatorer inspicerer alle aspekter af køretøjet for at sikre, at de ikke går glip af noget.

Kollisionsestimatorer bruger også denne færdighed til at give detaljerede skriftlige rapporter om skaden på et køretøj. De inkluderer alt, hvad de opdagede sammen med de forventede omkostninger. Forsikringsselskaber er afhængige af disse detaljerede rapporter fra deres estimatorer for at give den rette mængde ydelsesdækning.

Relateret: Opmærksomhed på detaljer: Definition og eksempler

Tidsadministration

Kollisionsestimatorer har ofte flere inspektioner på en enkelt dag. De bruger denne færdighed til at opdele deres tid i en overskuelig tidsplan. Dette giver dem mulighed for at fuldføre deres inspektioner inden for en vis tid og komme hurtigt til deres næste aftale. Mange bilreparationer fortsætter ikke, før kollisionsestimatoren afslutter deres inspektion, hvilket gør det afgørende for bilejeren, at kollisionsestimatoren har fremragende tidsstyringsevner.

Sådan bliver du kollisionsestimator

Følg disse trin for at få arbejde som kollisionsestimator, uanset om det er på et autokarosseriværksted eller et forsikringsagentur:

1. Få en post-sekundær grad

De fleste arbejdsgivere kræver kollisionsestimatorer med en associeret grad. Se efter en grad i bilkarosserireparationsteknologi på en lokal community college eller teknisk skole. Dette program lærer dig, hvordan du reparerer køretøjer, ofte gennem praktisk træning, og tager grundlæggende matematikkurser for at forberede dig til din rolle som kollisionsestimator. Du kan også forvente at tage nogle computer-relaterede kurser, da kollisionsestimatorer udfører mange af deres opgaver på en computer.

2. Få relaterede erfaringer

For at gøre dig selv til en mere attraktiv kandidat for arbejdsgivere hjælper det at få erfaring relateret til at arbejde som kollisionsestimator. Overvej at søge en praktikplads inden for dette felt. Nogle forsikringsbureauer og autokarosseriværksteder tilbyder praktikpladser, hvor du kan skygge en eksisterende kollisionsestimator. Gennem disse praktikophold kan du lære mere om rollen og få erfaring med at udføre nogle af de basale opgaver, der er involveret.

Du kan også søge et job relateret til kollisionsreparation. For eksempel giver et job med at udføre grundlæggende reparationer på et autoværksted erfaring med at arbejde på køretøjer. Derudover kan du overveje at arbejde for en vejhjælpstjeneste, hjælpe folk, når deres biler går i stykker, eller når de er ude for en ulykke. Dette giver dig en anden måde at bruge den viden og de færdigheder, du har opnået under din uddannelse, samtidig med at du får erfaring relateret til autokollisioner.

3. Få certificering

Selvom det ikke altid er nødvendigt, kan det at opnå en relateret certificering hjælpe med at gøre dig til en mere attraktiv jobkandidat. Overvej at opnå en certificering fra en organisation, der giver en certificering i kollisionsestimering. At opfylde kravene til disse kurser giver dig mulighed for at tilføje dette til dit CV. Det hjælper dig også med at få mere viden og erfaring, hvilket kan vise sig nyttigt, når du først starter.

4. Søg jobmuligheder

Ansøg om kollisionsestimator-stillinger hos autoværksteder eller forsikringsbureauer. Forbered dig på at besvare spørgsmål om, hvad du har lært under din akademiske uddannelse, og til at diskutere enhver af dine relaterede erfaringer. Hvis arbejdsgiveren beslutter sig for ikke at ansætte dig, så følg høfligt op og spørg, hvordan du kan forbedre dine chancer for fremtiden. Arbejdsgivere kan give dig specifikke måder at forbedre dit CV på, som du derefter kan arbejde på for at få en rolle som kollisionsestimator i fremtiden.

Alex Jespersen
Alex Jespersen Kollisionsestimatorer udfører en vigtig formidlerrolle mellem bilejere, autoværksteder og forsikringsbureauer. Ved at undersøge skaden på et køretøj hjælper kollisionsestimatorer med at sikre, at bilejere ikke betaler mere, end de behøver. Hvis du kan lide at arbejde med biler og har et ønske om at hjælpe mennesker, har du måske en interesse i at arbejde som kollisionsestimator. At vide, hvad dette job indebærer, kan hjælpe dig med at bestemme, om du vil forfølge denne karriere eller ej. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kollisionsestimator gør, og lister de trin, du skal følge for at blive det.