Sådan Bliver Du Indretningsarkitekt: Med Trin

Sådan Bliver Du Indretningsarkitekt: Med Trin

Boligindretning er et sjovt, spændende felt, der giver dig mulighed for at bygge dit erhverv ud fra dine kreative færdigheder. Indretningsarkitekter har mulighed for at føre deres kunders visioner ud i livet ved at skabe ændringer, der forbedrer deres hjem. Hvis du er passioneret og har de kreative evner til at vælge specifikke møbler eller omarrangere boliger, er det vigtigt at forstå, hvordan du begynder at arbejde som indretningsarkitekt. I denne artikel diskuterer vi, hvad en indretningsarkitekt er, lister deres ansvar og forklarer, hvordan man bliver indretningsarkitekt.

Hvad er en indretningsarkitekt?

En indretningsarkitekt er en professionel, der kombinerer deres kreative og tekniske færdigheder for at nå kundens mål. Indretningsarkitekter giver deres kunders hjem tilbehør ved at bruge specifikke materialer som tekstiler, stoffer og maling til at forskønne og forbedre deres miljø. En indretningsarkitekt har en anden rolle end en indretningsarkitekt. De ændrer ikke et hus arkitektur, som indretningsarkitekter gør, såsom at tage vinduer eller vægge ud.

Hvad laver en indretningsarkitekt?

En indretningsarkitekt kommer med løsninger til at forbedre deres kunders levevilkår og kultur. De kommer med designs, der koordinerer med bygningsstrukturen og placeringen af ​​projektet. Indretningsarkitekter stræber også efter at opnå de ønskede resultater for deres kunder inden for et budget. Andre opgaver kan omfatte:

 • Analysere og undersøge kundens mål og krav
 • Udvikling af prøvedesign
 • Verifikation af, at designkoncepter og rumplaner er sikre, æstetisk tiltalende, funktionelle og opfylder alle folkesundhedsstandarder
 • Valg af stoffer, farver og andre materialer, der passer til designkoncepter
 • Fastlæggelse af omkostningerne ved projektet ved oprettelse af et budget
 • Valg af specifikke møbler til at dekorere et rum

Sådan bliver du indretningsarkitekt

Indretningsarkitekter har nogle af de samme ansvarsområder, som en indretningsarkitekt har. Men hvis du vil blive indretningsarkitekt, behøver du hverken en omfattende uddannelse eller en bachelorgrad. Her er trin til at forfølge en karriere inden for boligindretning:

1. Udvikl dine færdigheder

Som indretningsarkitekt skal du have stor viden om stoffer, materialer og rumplanlægning. Du skal også arbejde med forskellige personligheder, som har forskellig stil og smag. Nogle af de vigtigste færdigheder du kan udvikle er:

 • Kunstneriske og kreative færdigheder: Det er vigtigt at kende farve, tekstur og hvordan man bruger belysning i et rum. Disse færdigheder er grundlaget for boligindretning.
 • Kommunikationsevner: Som indretningsarkitekt er det vigtigt for dig at være opmærksom på, hvad dine kunder siger. Det er vigtigt at lytte nøje til, hvad de ønsker og forstå deres personlighed for at lette processen. Det er også vigtigt for dig at udtrykke dine tanker klart over for kunderne.
 • Organisatoriske færdigheder: Når indretningsarkitekter påbegynder et projekt, skal de præsentere en visuelt detaljeret plan, som kunderne vil være i stand til at forstå. Så det er vigtigt at lære, hvordan du organiserer din designplan, der viser din kundes fremtidige resultater.

Læs mere: Sådan udvikler du dit færdighedssæt for at fremme din karriere

2. Overvej at få en bachelorgrad

Det er ikke en forudsætning for at få en bachelorgrad, men at få en uddannelse i boligindretning kan hjælpe dig med at få yderligere viden til at blive en succesfuld indretningsarkitekt. Det kan også give dig en nem overgang til en stilling som indretningsarkitekt i fremtiden. Mange gymnasier og universiteter tilbyder programmer inden for boligindretning, herunder designinstitutter. Emner du kan studere inkluderer:

 • Computerstøttet udkast: Eleverne lærer at bruge computersoftware, der hjælper med analyse, oprettelse, ændring og optimering af et design.

 • Oprettelse af specifikationer for indvendigt byggeri: Eleverne lærer om de detaljerede produktspecifikationer og materialer, der kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken type produkter eller materialer, der passer til forskellige hjem.

 • Etik: Du får viden om de moralske principper, der hjælper dig med at fremme dine klienters sikkerhed og velfærd.

 • Grafisk kommunikation: Du lærer, hvordan visuelle materialer relaterer sig til skitser, fotografier, tegninger og meget mere.

 • Farvelære: Eleverne lærer, hvordan primære, sekundære og tertiære farver interagerer med hinanden og forskellige metoder til at gengive forskellige farver.

 • Indretnings-/arkitekturhistorie: Dette vil lære dig om det forhold, design har haft gennem kultur og historie. Du lærer også at identificere udvendige og indvendige arkitektoniske stilarter fra bestemte perioder.

 • Rumplanlægning: Eleverne lærer procedurerne for rumplanlægning, der involverer at lære at organisere rummet og møblerne for at imødekomme dine kunders behov.

Hvis du vælger at tage en bachelorgrad i boligindretning, er det vigtigt at sikre dig, at den er certificeret af National Association of Schools of Art and Design og Council for Interior Design Accreditation.

Relateret: 41 højest betalte job med kun en bachelorgrad

3. Få træning

Selvom du måske har talentet, kan uddannelse give dig mere troværdighed, især hvis du vælger ikke at tage en uddannelse i boligindretning. Der er online kurser, der kan træne dig til at blive en professionel indretningsarkitekt. Et eksempel er New York Institute of Art and Design. Institutionen tilbyder online kurser, der uddanner dig om historie og designtendenser, farveteori, belysning og møbelstile. Disse kurser er certificeret af Certified Interior Decorators International. Efter kursets afslutning kan du:

 • Giv eksempler på møbelstile, forskellige stoffer og designtendenser.
 • Brug de færdigheder, du har lært i alle professionelle omgivelser.
 • Beskriv farveteori.

Når du undersøger andre kurser, er det vigtigt at tjekke, om Certified Interior Decorator International akkrediterer det.

4. Få erfaring

At få erfaring er et krav for ethvert job. Det hjælper dig med at få yderligere færdigheder, mens du bygger din portefølje. Der er produktive måder, du kan få erfaring på. Du kan starte med at hjælpe din familie og venner med at dekorere deres hjem eller melde dig frivilligt til at dekorere rum ved indflydelsesrige begivenheder. Du kan også søge efter en start-level stilling ved at hjælpe en succesfuld dekoratør. At blive assistent kan hjælpe dig med at få anbefalinger, som kan føre til faste jobmuligheder.

Læs mere: Sådan får du joberfaring (med tips)

5. Byg din portefølje

For at opbygge din portefølje skal du tage billeder af de projekter, du har gennemført, og dine nuværende projekter for at vise din ekspertise til fremtidige kunder. Der er grupper på Flickr og andre designwebsteder, der giver dig muligheder for at fremvise dit arbejde. Du kan også netværke med andre dekoratører på disse sider, som kan give dig troværdige råd om, hvordan du etablerer din karriere. Forskellige måder du kan bygge din portefølje på inkluderer:

 • Frivilligt at arbejde gratis.
 • Oprettelse af en hjemmeside, der viser dine prøver og arbejde.
 • Udnyttelse af sociale medieplatforme som Pinterest, Instagram og Facebook til at engagere dit publikum.

Læs mere: Sådan laver du en digital portefølje, der får dig ansat

6. Få en erhvervslicens

Enhver virksomhed kræver en virksomhedslicens. Det er vigtigt at få en erhvervslicens fra det sted, du ønsker at drive din indretningsvirksomhed. Hvis du beslutter dig for at arbejde hjemmefra, er det vigtigt at tjekke kravene til virksomhedslicens for at sikre, at du driver din virksomhed lovligt.

Når du får de rigtige licenser til din virksomhed, kan du få rabatter på materialer og opnå troværdighed som en formel virksomhed. De fleste indretningsarkitektvirksomheder har en erhvervslicens. Dette er en licens, som din lokale regering udsteder, som tillader enkeltpersoner at drive en virksomhed efter at have sikret sig, at de opfylder alle standarderne. Du kan få licensen fra din kommune og by.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Silas Vinther
Silas Vinther Boligindretning er et sjovt, spændende felt, der giver dig mulighed for at bygge dit erhverv ud fra dine kreative færdigheder. Indretningsarkitekter har mulighed for at føre deres kunders visioner ud i livet ved at skabe ændringer, der forbedrer deres hjem. Hvis du er passioneret og har de kreative evner til at vælge specifikke møbler eller omarrangere boliger, er det vigtigt at forstå, hvordan du begynder at arbejde som indretningsarkitekt. I denne artikel diskuterer vi, hvad en indretningsarkitekt er, lister deres ansvar og forklarer, hvordan man bliver indretningsarkitekt.