Sådan Bliver Du Immunolog

Sådan Bliver Du Immunolog

Når du beslutter dig for at forfølge en karriere som læge, er der en række specialer, du kan vælge imellem, som giver dig mulighed for at udforske et område inden for medicin, der interesserer dig. Immunologer specialiserer sig i at diagnosticere og behandle patienter, der har tilstande relateret til et dysfunktionelt immunsystem. At lære mere om immunologer og deres jobkrav kan hjælpe dig med at etablere en plan for at nå dine karrieremål.

I denne artikel definerer vi immunologer, fremhæver immunologers jobansvar, viser, hvordan man bliver det, og giver yderligere oplysninger om lønforventninger og jobudsigter for immunologer for at hjælpe dig med at afgøre, om du vil forfølge det som en karriere.

Relateret: Hvad er en allergiker?

Hvad er en immunolog?

En immunolog, også kaldet en allergiker, er en type læge, der har specialiseret sig i at diagnosticere, behandle og forske i sundhedstilstande, der skyldes problemer med ens immunsystem. Dette omfatter fødevareallergier, autoimmune sygdomme og andre tilstande.

Relateret: Færdigheder, som enhver læge har brug for: Definition og eksempler

Hvad gør immunologer?

Immunologer udfører patientvurderinger for at bestemme en diagnose og behandlingsplan for en autoimmun-relateret tilstand. Her er nogle yderligere eksempler på de typer jobopgaver, immunologer udfører:

 • Diagnosticering af patienter med tilstande som leddegigt, astma, allergier, lupus og andre autoimmune sygdomme
 • Undervisning af patienter om årsager, symptomer, behandlingsmuligheder og forventet levetid for deres tilstande
 • Udskrivning af medicin eller medicinsk udstyr til patienter for at hjælpe dem med at leve et normalt, sundt liv
 • Demonstrerer, hvordan patienter skal bruge inhalatorer, epiPens og andet medicinsk udstyr, hvis de oplever allergiske reaktioner i hjemmet
 • Bestilling af laboratorieprøver, biopsier, lungeprøver og ultralyd til deres patienter for at bekræfte en diagnose baseret på deres symptomer
 • Gennemgang af resultaterne af deres patienters laboratorier for at påvise antistoffer mod forskellige autoimmune tilstande eller allergener
 • Udførelse af uafhængig forskning for at fremme deres forståelse af immunsystemlidelser og deres virkninger på den menneskelige krop
 • Gennemgang af en patients sygehistorie for at identificere tidligere sygdomme eller klager over deres helbred, der kunne tyde på en helbredstilstand
 • Taler med patienter og deres patienters kære for at berolige dem om en diagnose og give dem yderligere vejledning om, hvordan de kan understøtte en patients behov derhjemme
 • Se flere patienter i løbet af arbejdsdagen for at overholde tidsplaner
 • At tage en patients vitale tegn ved at lytte til deres hjerte og lunger, teste deres blodtryk, måle deres højde og vægt til lægejournaler og hjælpe med diagnoser

Relateret: Typer af læger: 25 lægespecialer i høj efterspørgsel

Hvordan bliver man immunolog

For at kvalificere dig til at arbejde som immunolog skal du opnå den nødvendige uddannelse og erhvervserfaring inden for området. Sådan bliver du immunolog:

1. Få din bachelorgrad

Det første skridt til at blive immunolog inkluderer at deltage i en fire-årig bacheloruddannelse og dimittere med en uddannelse inden for et relevant område. Gradmuligheder, der gavner potentielle immunologer, omfatter præmedicin, biologi, folkesundhed, sygepleje eller biokemi.

2. Gå på en medicinsk skole

I løbet af dine sidste to år på en bacheloruddannelse kan du begynde at søge ind på medicinstudier, der matcher dine økonomiske behov og studieinteresser. Før du kan kvalificere dig til medicinsk skole, skal du tage og bestå MCAT-eksamenen. Efter at være kommet ind på medicinstudiet gennemfører du typisk to års undervisning i klassen efterfulgt af to års kliniske rotationer i en række forskellige sundhedsmiljøer.

3. Gennemfør United States Medical Licensing Examination (USMLE)

Før du dimitterer fra medicinsk skole, skal du tage og bestå United States Medical Licensing Examination (USMLE). Dette er en tredelt, multiple choice-eksamen, der inkluderer et afsnit om biologi og kemi, psykologi og kritisk analyse. Denne eksamen gør det muligt for enkeltpersoner at opnå bestyrelsescertificering fra ét område af medicin. Et eksempel på dette vil omfatte at opnå bestyrelsescertificering gennem American Board of Internal Medicine (ABIM). Denne bestyrelsescertificering kvalificerer potentielle immunologer til at gennemføre et opholdsprogram, hvor de lærer at diagnosticere og behandle interne sygdomme eller sygdomme.

Her er nogle yderligere eksempler på bestyrelsescertificeringsspecialiteter, som enkeltpersoner opnår, før de forfølger et opholdsprogram:

 • Obstetrik og gynækologi
 • Pædiatri
 • Psykiatri
 • Neurologi
 • Generel kirurgi
 • Familiemedicin
 • Diagnostisk radiologi
 • Akut medicin
 • Anæstesiologi

4. Deltag i et opholdsprogram

Et opholdsprogram består af tre til fire års klinisk erfaring, hvor kandidater fra medicinske skoler hjælper læger, kirurger og andre ledende læger med at diagnosticere og behandle patienter. I løbet af denne tid har deltagerne mulighed for at finpudse deres kliniske færdigheder og udforske forskellige områder af medicin for at hjælpe med deres speciale. For immunologer giver et opholdsprogram dem mulighed for at gennemføre klinisk træning, før de forfølger et immunologistipendium.

5. Deltage i et immunologisk stipendium

Stipendier til allergi- og immunologispecialiteter tager omkring to år at gennemføre. I løbet af det første år af stipendiet arbejder kandidater med kvalificerede immunologer for at udføre patientaftaler i et klinisk miljø. I løbet af det andet år af stipendiet balancerer kandidater typisk klinisk arbejde med forskningsaktiviteter for at forbedre deres viden inden for et eller flere områder af immunologi.

6. Få certificering til at praktisere gennem ABAI

Efter afslutningen af ​​et immunologistipendium kvalificerer du dig til bestyrelsescertificering gennem American Board of Allergy and Immunology. For at ansøge om certificering skal du muligvis levere udskrifter fra din tid på medicinstudiet og producere referencebreve fra en læge eller kvalificeret læge, du arbejdede med under dit opholds- og stipendieprogrammer. Du skal muligvis også demonstrere din certificering fra ABIM eller pædiatrisk bestyrelse for at kvalificere dig.

Relateret: Sådan vælger du en specialitet i medicin

Lønforventninger til immunologer

Den nationale gennemsnitsløn for reumatologer, en lignende beskæftigelse som immunologer, er $258.652 om året , så potentielle immunologer kan modtage en løn, der er på linje med dette gennemsnit. Men andre faktorer kan påvirke indtjeningen, herunder en immunologs erfaringsniveau, deres arbejdsgiver og placeringen af ​​deres ansættelse.

Relateret: Hvad er den gennemsnitlige løn for en læge

Jobudsigt for immunologer

Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) kan jobudsigterne for læge- og kirurgerstillinger forvente at se en stigning på 4 % mellem 2019 og 2029. Så jobudsigterne for immunologer stemmer sandsynligvis overens med vækstprocenten for læger og kirurger.

Svend Vester
Svend Vester Når du beslutter dig for at forfølge en karriere som læge, er der en række specialer, du kan vælge imellem, som giver dig mulighed for at udforske et område inden for medicin, der interesserer dig. Immunologer specialiserer sig i at diagnosticere og behandle patienter, der har tilstande relateret til et dysfunktionelt immunsystem. At lære mere om immunologer og deres jobkrav kan hjælpe dig med at etablere en plan for at nå dine karrieremål.