Sådan Bliver Du Hospitalsleder

Hvis du vil arbejde bag kulisserne på en medicinsk facilitet, så overvej at forfølge en karriere som hospitalsleder. Selvom du ikke arbejder direkte med patienter, kan du forbedre patientbehandlingen gennem forskellige politikker. At forstå, hvad denne rolle indebærer, kan hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige valg for dig. I denne artikel forklarer vi rollen som en hospitalsleder og en hospitalsleders pligter, lister trinene for at blive hospitalsleder, giver dig jobudsigten for dette erhverv, forklarer nogle relaterede roller og besvarer ofte stillede spørgsmål vedrørende hospitalsledere.

Relateret: Hvad er sundhedspleje?

Hvad er en hospitalsleder?

Hospitalsledere koordinerer et hospitals sundhedsydelser. Gennem deres forskellige opgaver sikrer de en effektiv pleje af alle patienter. Hospitalsledere følger også med i nye love og regler, organiserer eventuelle facilitetsserviceregistre og kan repræsentere et hospital foran en bestyrelse.

Relateret: Lær om at være sundhedsadministrator

Sygehusleder job opgaver

Hospitalsledere har en række forskellige opgaver gennem deres arbejdsdag. Mens deres nøjagtige pligter afhænger af deres niveau, kan en generel idé om, hvad de laver hver dag, fortælle dig, hvad du kan forvente af dette erhverv. Overordnet set involverer jobbet som hospitalsleder en del planlægning og koordinering. Her er de almindelige pligter for en hospitalsleder:

 • Arbejde sammen med hospitalslæger.
 • Træf sygehuspolitiske beslutninger.
 • Overvåge og forbedre effektiv patientbehandling.
 • Overvåge hospitalets budgettering og regnskab.
 • Opret kvartalsvise og årlige budgetter.
 • Lede markedsføringsindsatsen for at sikre, at hospitalerne fungerer gnidningsløst.
 • Overvåg teamets initiativer.
 • Udarbejd arbejdsplaner.
 • Opret rapporter for at analysere hver afdelings effektivitet.
 • Tilstræbe at nå økonomiske mål og fastholde hospitalets budget.
 • Hold dig opdateret om nye sundhedslove, regler og medicinske og teknologiske fremskridt.
 • Opret og implementer politikker for operationelle procedurer.
 • Kommuniker politikopdateringer til sundhedspersonalet.
 • Håndtere forretningsdrift og medicinske behov.
 • Uddanne nye medarbejdere.
 • Besvar spørgsmål fra sundhedspersonalet.

Sådan bliver du hospitalsleder

For at blive sygehusleder skal du opfylde jobkvalifikationerne. Selvom hvert hospital kan have et andet sæt kvalifikationer, kan det øge dine chancer for beskæftigelse at kende de almindelige krav til et hospitalslederjob. Brug disse trin til at forfølge en karriere som hospitalsleder:

1. Få en bachelorgrad

Tilmeld dig et universitet og få en Bachelor of Science-grad for dette erhverv. Overvej at forfølge en Bachelor of Science i sundhedsadministration eller sundhedsydelser, da en af ​​disse har læseplaner for at hjælpe dig med at få succes som hospitalsleder.

Mens du forfølger din bachelorgrad, skal du sørge for at tjekke kravene til din kommende kandidatuddannelse. Nogle uddannelser kræver, at du har en vis relevant erhvervserfaring ud over at opnå din bachelorgrad.

2. Forfølge en kandidatgrad

Da mange arbejdsgivere kræver, at du har en Master of Health Administration eller en Master of Business Administration, kan du overveje at tage en af ​​disse avancerede grader. Begge uddannelser lærer dig de færdigheder, du skal bruge for at udføre din rolle som sundhedschef med succes. Nogle færdigheder, du vil lære med disse programmer, omfatter ledelse af menneskelige ressourcer og ledelse af sundhedsorganisationer.

3. Gennemfør et praktikophold

Gennemfør et praktikophold for at få praktisk erfaring på dette område. De fleste arbejdsgivere kræver, at du har professionel erhvervserfaring for at få et job som hospitalsleder. Faktisk kræver nogle kandidatuddannelser, at du gennemfører et praktikophold eller ophold.

4. Få job som administrativ assistent

De fleste potentielle sundhedsledere starter deres karriere som administrative assistenter i en sundhedsfacilitet. Overvej at forfølge dette erhverv for at hjælpe dig med at få relevant erfaring.

Herfra kan du avancere til andre stillinger baseret på din præstations- og erfaringsniveau. Jo mere du avancerer, jo flere ansvar får du, og jo større chance har du for at få ansættelse som sundhedschef. Husk, at nogle stater kræver licens eller certificering for administrative stillinger. Sørg for, at du opnår disse kvalifikationer, hvis det er nødvendigt.

Jobudsigt

Mens US Bureau of Labor Statistics (BLS) ikke rapporterer en jobudsigt for hospitalsledere specifikt, rapporterer de udsigter for læge- og sundhedstjenestechefer. Ifølge BLS kan ledere af læge- og sundhedstjenester forvente en beskæftigelsesvækst på 32 procent fra 2019 til 2029. Disse erhverv tilbyder en meget hurtigere beskæftigelsesvækst sammenlignet med alle andre erhverv i arbejdsstyrken.

Beslægtede roller

Roller relateret til en hospitalsleders roller omfatter en personalechef og en social- og samfundsservicechef. Personalechefer koordinerer en virksomheds administrative funktioner. Ved at arbejde med menneskelige ressourcer fører de tilsyn med ansættelse og træning af nye medarbejdere og arbejder med organisationens ledende ledere vedrørende strategisk planlægning.

Til sammenligning håndterer social- og samfundsserviceledere de administrative aspekter af programmer og organisationer, der fokuserer på et samfunds velvære. De rådfører sig med medlemmer af lokalsamfundet og interessenter for at finde sociale programmer, tjenester og samfundsorganisationer og bruger data til at evaluere et programs succes.

Relateret: 17 typer hospitalsjob at udforske

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du seriøst overvejer at beskæftige dig med professionen som hospitalsleder, skal du henvise til følgende ofte stillede spørgsmål og svar for at hjælpe dig med at beslutte:

Hvilke kompetencer har hospitalsledere brug for?

Hospitalsledere har brug for stærke ledelsesevner og en forståelse af hospitalsøkonomi, menneskelige ressourcer og arbejdsforhold. For at interagere med hospitalspersonale har hospitalsledere også brug for stærke interpersonelle og kommunikationsevner. Derudover hjælper det at have problemløsende, tekniske, organisatoriske og lederskabsevner til at udføre deres opgaver med lethed.

Relateret: Ledelsesevner: Definition og eksempler

Hvor meget tjener en hospitalsleder?

Hospitalsledere tjener en national gennemsnitsløn på $65.265 om året, selvom lønoplysningerne ofte opdateres om Bonjoures Salaries. Hvis du udøver dette erhverv, kan din løn variere afhængigt af din erfaring, færdigheder og geografiske placering.

Hvordan er et skift for en hospitalsleder?

Hospitalsledere arbejder typisk lange timer, inklusive weekender. De er også typisk på vagt ved akutte problemer. Mens de arbejder på et hospital, har deres pligter dem til at arbejde i mange forskellige hospitalsmiljøer, såsom kliniske og menneskelige ressourcer.

Harald Gregersen
Harald Gregersen Hvis du vil arbejde bag kulisserne på en medicinsk facilitet, så overvej at forfølge en karriere som hospitalsleder. Selvom du ikke arbejder direkte med patienter, kan du forbedre patientbehandlingen gennem forskellige politikker. At forstå, hvad denne rolle indebærer, kan hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige valg for dig. I denne artikel forklarer vi rollen som en hospitalsleder og en hospitalsleders pligter, lister trinene for at blive hospitalsleder, giver dig jobudsigten for dette erhverv, forklarer nogle relaterede roller og besvarer ofte stillede spørgsmål vedrørende hospitalsledere.