Sådan Bliver Du Gymnasietræner

At træne gymnasiesport kan være en givende karriere, der appellerer til personer, der nyder at vejlede og vejlede studerende-atleter. Sportsentusiaster og tidligere atleter kan blive gymnasietrænere for at dele deres viden og passion med den næste generation af atleter. Hvis du beslutter dig for at være gymnasietræner, kan du tage skridt til at lære branchen og få erfaring, før du søger job. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du bliver gymnasietræner, og hvad du kan forvente af jobbet.

Hvad er en gymnasietræner?

En gymnasietræner organiserer og træner et hold af studerende-atleter i en bestemt sport. Nogle gange er træneren en lærer på skolen, som accepterer at arbejde ekstra i sportssæsoner, herunder nætter, weekender og ferier. De kan træne en eller flere sportsgrene i løbet af skoleåret afhængigt af deres stilling.

Hvad laver en træner på et gymnasium?

En gymnasietræner bør kende reglerne og reglerne for enhver sport, de ønsker at undervise i. De bestemmer, hvilke elever der kommer med på holdet ved at afholde prøver og træne atleter i løbet af preseason. Coachen tildeler eleverne bestemte positioner baseret på deres færdigheder. De organiserer spilstrategier og designer øvelser. Når sæsonen starter, deltager gymnasietræneren i hver kamp, ​​guider deres hold gennem matchups og identificerer områder, der skal forbedres.

En gymnasietræners yderligere ansvar kan omfatte:

 • At være støttende og tålmodig med eleverne
 • Har stærke lederevner
 • Kommunikerer effektivt med elever, forældre og skolepersonale
 • Foretage de nødvendige ændringer under spil

Relateret: Sådan bliver du coach

Sådan bliver du træner på et gymnasium

Hvis du ønsker at blive gymnasietræner, bør du lære sporten, overveje at blive lærer og få erfaring gennem frivillige og begynderjob. Her er trin, du kan følge for at blive træner på et gymnasium:

1. Lær sporten

En gymnasietræner bør forstå reglerne og reglerne for enhver sport, de ønsker at undervise i. Den bedste måde at lære om en sport er ved at spille og studere spillet. Du vil også gerne kende reglerne, før du spiller og underviser i sporten, så læs artikler og instruktionsvejledninger.

2. Uddan dig selv

Hvis du vil blive gymnasietræner, så overvej hvor meget uddannelse du har brug for. Selvom det er muligt at blive gymnasietræner med kun dit gymnasieeksamen eller GED, har de fleste personer i denne stilling en bachelor- eller mastergrad. Standard studieretninger inkluderer:

 • Idrætsvidenskab
 • Dyrke motion
 • Kinesiologi
 • Idræt
 • Fitness
 • Fysiologi

Relateret: 45 Sport Science Degree Jobs

3. Frivillig som hjælpetræner

Frivilligt arbejde som ulønnet assistent kan øge dine chancer for at blive gymnasietræner. Frivillige timer beviser, at du brænder for coaching og hjælper dig med at skille dig ud fra andre jobkandidater. Du kan også arbejde frivilligt med specielle hold eller spillere i specifikke positioner for at få ekspertise inden for et bestemt område af spillet.

4. Bliv lærer først

Skoler, der ikke har midlerne til at ansætte en fuldtidsprofessionel coach, kan bede akademiske lærere om at tage stillingen. For at blive lærer skal du have en universitetsgrad og en undervisningslegitimation. At arbejde som underviser er en af ​​de mest pålidelige måder at blive ansat som gymnasietræner på.

Relateret: Sådan bliver du lærer

5. Optjen din certificering

Som træner kan du blive certificeret gennem National Federation of State High School Associations ved at tage en række generelle og sportsspecifikke kurser, der underviser i lederskab, coachingfærdigheder, sportslovgivning, administration og sundhed og sikkerhed. Du kan vælge mellem tre certificeringstyper: Accredited Interskolastic Coach, Certified Interskolastic Coach eller Heads Up Football High School Coach-certificering. Hver enkelt øger dine færdigheder og viden og viser din dedikation til faget.

Du kan også overveje at melde dig ind i National High School Coaches Association, som tilbyder adgang til nyttige coachingressourcer og branchebegivenheder. Andre legitimationsoplysninger, som de fleste gymnasietrænere har brug for, er et kørekort til at transportere atleter mellem kampe og CPR og førstehjælpscertificering.

Relateret: Sådan beslutter du, om professionelle certifikater er det værd for din karriere

6. Søg job

Når du er klar til at søge arbejde, så lav et imponerende CV, der giver dig en fordel i forhold til andre kandidater. Medtag i dit CV:

 • Et individuelt hovedbillede
 • Et eller to action- eller spilbilleder
 • Trænererfaring eller atletiske højdepunkter
 • Sportsspecifikke færdigheder
 • Coaching certificeringer og medlemskaber

Forbered også en sessionsplan for at give arbejdsgiveren indsigt i din typiske praksis eller coachingstil.

7. Bestå et baggrundstjek

For at blive gymnasietræner skal du muligvis bestå et baggrundstjek af potentielle arbejdsgivere. En baggrundsvurdering kan omfatte en kontrol af straffeattesten og kræve, at du består en urinstofscreeningstest. Nogle gymnasier tjekker også dine referencer og eventuelle legitimationsoplysninger, du medtager i din ansøgning.

8. Vær forberedt på at indtage en position på lavere niveau

Hvis dit mål er at blive gymnasietræner, kan det at få erfaring hjælpe dig med at opnå det. Overvej først at tage en trænerstilling på lavere niveau, såsom på en mellemskole eller en lokal rekreativ liga, for at få erfaring, før du søger om at arbejde på gymnasieniveau.

Løn og jobudsigt

Ifølge Bonjoures Salaries er den gennemsnitlige grundløn for en gymnasietræner $29.076, og den gennemsnitlige grundløn for en gymnasielærer, der måske også træner, er $48.114. Lønninger varierer dog efter skole, distrikt og region, såvel som coachingerfaring og succes. Bureau of Labor Statistics anslår, at beskæftigelsen inden for coaching-området vil stige med 12% mellem 2019 og 2029.

Færdigheder for en gymnasietræner

Gymnasietrænere har brug for visse hårde og bløde færdigheder for at få jobsamtaler og tilbud og få succes på arbejdspladsen. Disse omfatter:

 • HLR og førstehjælp: Gymnasietrænere, der har HLR- og førstehjælpscertifikater, er meget efterspurgte, så de kan tage sig ordentligt af skadede eller syge atleter. Nogle stater kræver, at trænere har disse certificeringer for at blive ansat.

 • Mentorordning: En træner på et gymnasium gør mere end at lære eleverne at dyrke sport. De vejleder og vejleder studerende-atleter på mange områder, herunder akademikere og interpersonelle færdigheder. En træner skal være i stand til at motivere deres hold til at nå sit fulde potentiale og fungere som en rollemodel for god sportsånd og adfærd.

 • Lederskab: Inkluder enhver ledererfaring, du har, når du søger om at blive gymnasietræner for at vise din evne til at overvåge en stor gruppe af individer.

 • Rolighed: Gymnasietrænere bør reagere godt under pres under spil og bevare roen, når de arbejder med teenagere, som måske har andre meninger end dem.

 • Kommunikationsevner: Klar og effektiv kommunikation er en væsentlig del af det at være gymnasietræner. Træneren forklarer reglerne, vejleder eleverne og instruerer spillerne, hvad de skal gøre i deres positioner.

Mathilde Svane
Mathilde Svane At træne gymnasiesport kan være en givende karriere, der appellerer til personer, der nyder at vejlede og vejlede studerende-atleter. Sportsentusiaster og tidligere atleter kan blive gymnasietrænere for at dele deres viden og passion med den næste generation af atleter. Hvis du beslutter dig for at være gymnasietræner, kan du tage skridt til at lære branchen og få erfaring, før du søger job. I denne artikel diskuterer vi, hvordan du bliver gymnasietræner, og hvad du kan forvente af jobbet.