Sådan Bliver Du Gulvdirektør

Rollen som floor director er mangefacetteret, tempofyldt og krævende. Gulvdirektører spiller en afgørende rolle i at sikre, at hver afdeling udfører deres del af produktionen efter planen. Kendskab til de forskellige roller i branchen og deres ansvar er nødvendig for at forstå ansvaret for de teammedlemmer, du vil arbejde med, og hvordan man bedst bruger ressourcer, når man planlægger en produktion. I denne artikel definerer vi rollen som en gulvdirektør, diskuterer den gennemsnitlige løn for denne stilling og giver dig de skridt, du kan tage for at forfølge denne karrierevej.

Hvad er en floor director?

En floor director er en professionel, der koordinerer alle aspekter relateret til tv, reklame, video eller filmproduktion. De sikrer, at arrangementer går efter planen, og at alle involverede klart forstår deres rolle, og hvordan den passer ind i produktionen. Floor directors kommunikerer mellem producenten og deltagerne på settet, herunder produktionsteamet, cast, gæster og publikum. De arbejder typisk i studier eller lydscener.

Relateret: Sådan kommer du ind i filmindustrien: trin, fordele og typiske job

Hvad laver en gulvdirektør?

En floor director overvåger arbejdet i flere afdelinger på et tv- eller filmapparat og sikrer, at hver afdeling udfører deres del af produktionen efter planen. De sikrer, at sæt, rekvisitter og teknisk udstyr er sikkert, klar til brug og i de rigtige positioner før optagelser. Ansvar kan variere afhængigt af projektets specifikationer, men omfatter typisk:

 • Assistere direktøren med at planlægge og forberede produktionen
 • Test af alt udstyr for at sikre funktionalitet
 • Løsning af tekniske problemer
 • Sikre at alle rekvisitter og dødbolde er på plads
 • Styring af prøver
 • Ledelse af studiepersonale
 • Briefing talent, gæster, oplægsholdere
 • Holder instruktøren og produceren informeret om handling uden for kameraet
 • Videregivelse af signaler og tid tæller til oplægsholdere, gæster og publikum
 • Overvågning af lys- og lydafdelingen

Hvor meget tjener en floor director?

US Bureau of Labor Statistics rapporterer, at den nationale gennemsnitlige løn for producenter og instruktører er $74.420 om året. Flere faktorer kan påvirke din potentielle indtjening, herunder den specifikke branche, du arbejder i, arbejdsgiver, erfaringsniveau og placering.

Sådan bliver du gulvdirektør

Der er flere veje, du kan tage for at blive gulvdirektør. Her er nogle trin, du kan tage for at blive gulvdirektør:

1. Overvej at tjene en bachelorgrad

Selvom det ikke er et standardkrav for denne rolle at have en grad, kan det at forfølge en bachelorgrad i et medierelateret område give dig specialiseret viden og hjælpe dig med at udvikle relevante færdigheder inden for et eller flere områder af branchen. Specifikke programmer og kurser varierer fra institution til institution, men relaterede hovedfag og kursusfag omfatter:

 • Medievidenskab
 • Digitalt medie
 • Audiovisuel kommunikation
 • Kinematografi
 • Filmstudier, herunder film- eller videoproduktion
 • Radio- og tv-udsendelser
 • Dokumentarproduktion

At engagere sig i filmklubber eller -foreninger på din skole kan give muligheder for at arbejde med elevproduktion eller lokale medieprojekter.

Relateret: 15 job, du kan få med en filmuddannelse

2. Gennemfør et praktikophold

At gennemføre et praktikophold er en måde at få praktisk, praktisk erfaring inden for dit felt. Praktikophold kan også give muligheder for at arbejde med etablerede fagfolk i din branche, som kan hjælpe dig med at navigere denne karrierevej. Hvis du beslutter dig for at forfølge en grad, kan dit program tilbyde et praktikophold som en del af læseplanen. Der er også mange praktikmuligheder uden for en skole. Du kan søge en praktikplads hos lokale produktionsselskaber eller store sendenetværk.

Læs mere: Sådan finder du en praktikplads

3. Få praktisk brancheerfaring

At sikre sig et job som floor director kræver forudgående erhvervserfaring i radio- og mediebranchen. At arbejde som produktionsløber, assisterende floor manager eller i en teknisk rolle, såsom lyd og lys, giver dig mulighed for at få viden fra forskellige processer i hele branchen. At forstå ansvaret for hver afdeling, der er involveret i produktionen, kan gøre det nemmere at styre og uddelegere opgaver. Du kan søge disse stillinger på branchespecifikke jobsteder eller generelle beskæftigelsessteder.

4. Byg dit netværk

Broadcasting og medier kan være netværksdrevne industrier. Opbygning af et netværk kan sætte dig i kontakt med etablerede fagfolk, der giver dig vejledning, støtte og kundeemner om jobmuligheder. Et godt sted at netværke er på din skole eller universitet. Alumni kan muligvis forbinde dig med nøglekontakter, som kan være gavnlige for din karriere. At deltage i filmklubber og deltage i arrangementer giver mulighed for at møde ligesindede personer, som du måske ender med at arbejde sammen med i fremtiden. At holde kontakten med tidligere chefer fra praktikophold og stillinger er en anden måde at opbygge et netværk på.

Relateret: Professionelt netværk: Hvad det er, og hvordan man mestrer det

5. Udvikl dine færdigheder

Etagedirektører har brug for et kernesæt af færdigheder for at kunne opfylde rollens krav. Disse færdigheder kan læres og udvikles under uddannelse og praktisk erhvervserfaring. Her er nogle færdigheder, du har brug for som gulvdirektør:

Tekniske færdigheder

Gulvdirektører er ofte ansvarlige for at vedligeholde udstyr og løse tekniske problemer. At have en grundig forståelse af udstyrets forskellige tekniske funktioner, herunder kamerabetjening og belysning, er afgørende for at sikre, at alt fungerer korrekt og klar til brug på sættet.

Kommunikationsegenskaber

Stærk kommunikation er en nøglekomponent i denne rolle for at sikre, at hver opgave udføres korrekt. Floor directors er i konstant kommunikation med producenten og alle deltagere på settet, hvilket nogle gange inkluderer et live publikum. De er ansvarlige for at videresende søde sager til oplægsholdere og gæster ud over at forberede og kontrollere publikum under en liveoptagelse. Der er branchespecifikke, ikke-verbale signaler, gulvdirektører bruger til at kommunikere med oplægsholdere og gæster under liveshows.

Organisation

Gulvdirektører overvåger flere processer og afdelinger involveret i produktionen. Stærke organisatoriske færdigheder er afgørende for at holde alle besætningsmedlemmer og projektet på sporet. Etagedirektører opretter tidsplaner og opdaterer jævnligt besætningsmedlemmer om deres ansvar, hvor de skal være og eventuelle ændringer i sidste øjeblik.

Problemløsning

Gulvdirektører skal planlægge og forudse potentielle tilbageslag for at sikre, at produktionen fortsætter inden for den givne tidsramme. Når der opstår uforudsete problemer, skal gulvdirektører være i stand til at løse problemer hurtigt. Afhængigt af sættet og projektet kan der være strenge tidsbegrænsninger, der giver minimal plads til fejl. Stærke problemløsningsevner kan hjælpe dig med hurtigt at løse og holde produktionen på sporet.

Julius Holm
Julius Holm Rollen som floor director er mangefacetteret, tempofyldt og krævende. Gulvdirektører spiller en afgørende rolle i at sikre, at hver afdeling udfører deres del af produktionen efter planen. Kendskab til de forskellige roller i branchen og deres ansvar er nødvendig for at forstå ansvaret for de teammedlemmer, du vil arbejde med, og hvordan man bedst bruger ressourcer, når man planlægger en produktion. I denne artikel definerer vi rollen som en gulvdirektør, diskuterer den gennemsnitlige løn for denne stilling og giver dig de skridt, du kan tage for at forfølge denne karrierevej.