Sådan Bliver Du General Manager Of Operations

Hvis du leder efter et tempofyldt og konkurrencedygtigt erhverv med et utroligt indtjeningspotentiale, kan det være ideelt for dig at blive general manager. Rollen som general manager er afgørende i næsten enhver organisation og branche, hvilket gør dette til en fremragende karriere med uendelige muligheder. I denne artikel forklarer vi, hvad en daglig leder af operationer er, og hvad de gør, udforsker den gennemsnitlige løn og jobudsigter, lister færdigheder, der er essentielle i dette job, og giver dig trin, du kan tage for at blive en daglig leder.

Hvad er en daglig leder af driften?

En general manager (GM) af operationer fører tilsyn med en virksomheds daglige drift, herunder organisationens personale og økonomi. Du kan finde general managers i alle brancher og arbejdsmiljøer, herunder engros-, forsikrings-, marketing-, sundheds-, mad- og drikkevare-, detail-, teknologi- og kundeservicebrancher. Professionelle i denne rolle varetager en bred vifte af ansvarsområder med det primære mål at øge en organisations effektivitet og effektivitet.

Relateret: Lær om at være General Manager

Hvad laver en daglig leder?

En daglig leders specifikke ansvar kan variere baseret på deres branche og arbejdsgiver. Nogle af de mest almindelige ansvarsområder for denne rolle omfatter:

 • Uddelegere opgaver
 • Udarbejdelse af arbejdsplaner
 • Ansættelse og oplæring af nye medarbejdere
 • Etablering af salgsmål og strategier for at nå dem
 • Udvikling og implementering af nye procedurer og politikker
 • Behandle kundeklager og levere en løsning
 • Analyse af salgsrapporter for at forstå en virksomheds overskud og tab
 • Udførelse af bogføringsopgaver og håndtering af kontanter

Relateret: Hvad kan man forvente i en jobbeskrivelse for en General Manager

Løn og jobudsigt for daglig leder

Selvom lønnen for en general manager kan variere afhængigt af deres uddannelse, geografiske placering, års erfaring og arbejdsgiver, tjener de et gennemsnit på $52.905 om året i USA. Hvert år tjener general managers en gennemsnitlig ekstraindkomst på $10.000 i bonusser, $17.750 i provision og $7.500 i overskudsandele. Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes den samlede beskæftigelse for alle generelle og driftsledere at vokse med 6% mellem 2019 og 2029.

Daglig leder af driftskompetencer

Som med enhver lederstilling skal daglige ledere have en bred vifte af hårde og bløde færdigheder. Nogle af de vigtigste færdigheder for denne rolle inkluderer:

 • Tekniske færdigheder: De fleste generaldirektørstillinger kræver mindst grundlæggende computerfærdigheder. Ledere er typisk afhængige af en række forskellige computerprogrammer, såsom tekstbehandlings-, bogholderi- og planlægningsprogrammer, når de udfører deres daglige ansvar. De bruger også e-mail, når de korresponderer med deres kunder, øverste ledelse og medarbejdere.
 • Organisatoriske færdigheder: Generelle ledere er ansvarlige for at udvikle procedurer, der maksimerer deres teams effektivitet. Organisatoriske færdigheder hjælper dem med at skabe effektive systemer og styre deres lange liste af andre ansvarsområder.
 • Multitasking-evner: Professionelle i denne rolle håndterer ofte flere problemer på én gang. Det gælder især på travle arbejdspladser. For at kunne imødekomme deres teams og/eller virksomheds behov skal de være i stand til at prioritere bestemte opgaver og uddelegere andre.
 • Økonomiske færdigheder: Generelle ledere skal forstå grundlæggende økonomiske begreber, såsom hvordan organisationer får overskud og håndterer udgifter, så de kan opstille budgetter, analysere daglige indtægter og arbejdsomkostninger og håndtere virksomhedens bogføring.
 • Analytiske færdigheder: En daglig leder arbejder ofte på at nå bestemte mål fra deres vejledere, såsom salgsmål. For at nå disse mål skal en god GM være i stand til at genkende, hvilke systemer der fungerer, og hvilke de bør ændre. For eksempel kan den daglige leder af en restaurant sænke priserne i håb om, at de vil tiltrække flere kunder.
 • Kundeservicefærdigheder: Generelle ledere interagerer regelmæssigt med kunder, håndterer kundeklager og adresserer en bred vifte af kundebehov. GM'er leder deres team med et godt eksempel og viser dem den rigtige måde at interagere med kunder på i en række forskellige situationer.
 • Lederevner: En daglig leder fører tilsyn med et team af medarbejdere og styrer deres arbejdsindsats. For at få succes i denne rolle, skal de være i stand til at motivere deres team, opnå deres respekt og udvikle deres færdigheder.

Relateret: Ledelsesevner: Definition og eksempler

Sådan bliver du daglig leder

Du kan følge disse enkle trin for at begynde din karriere som general manager for operationer:

1. Få en bachelorgrad

Selvom nogle arbejdsgivere accepterer et gymnasieeksamen og relevant erhvervserfaring, kræver de fleste stillinger en bachelorgrad eller højere. At studere ledelse eller business administration er ideelt, men ethvert forretningsrelateret felt kan være gavnligt, såsom økonomi, marketing og finans. Hvis du forfølger en bachelor of science (BS) i ledelse eller business administration, kan kurser dække emner som:

 • Driftsledelse
 • Ledelseskommunikation
 • Modellering af markedsresultater og forretningsbeslutninger
 • Organisatorisk ledelse
 • Tværkulturel ledelse
 • Organisatorisk adfærd

2. Få relevant erfaring

Du kan begynde at få erfaring inden for et relevant felt før, under eller efter din bachelorgrad. Mange daglige ledere begynder deres karriere i entry-level stillinger, så de kan sætte sig ind i den daglige drift, stillinger og udfordringer. Efter at have opnået succes i en entry-level rolle, kan du ansøge om en assisterende lederrolle.

3. Overvej en kandidatgrad

Arbejdsgivere kræver sjældent, at daglige ledere har en kandidatgrad, men at have denne legitimation på dit CV kan gøre dig til en mere konkurrencedygtig kandidat. En Master of Business Administration (MBA) kan hjælpe dig med at udvikle nøgleledelsesevner, opbygge et omfattende professionelt netværk og udvikle din forretningsekspertise. De fleste MBA-programmer giver dig mulighed for at vælge mellem generaliserede studier eller en koncentration, såsom:

 • Bæredygtighed
 • Supply chain management
 • Markedsføring
 • International ledelse
 • Innovation iværksætteri
 • Teknologistyring
 • Sundhedsledelse
 • Finansiere

Relateret: Er en MBA det værd?

4. Forfølge yderligere uddannelse

Mange general managers udvikler deres færdigheder og styrker deres CV ved at opnå professionelle certificeringer. Dette kan hjælpe med at sikre, at din ansøgning skiller sig ud fra konkurrenterne ved at demonstrere din branchekendskab og engagement i din karriere. Du ønsker måske at forfølge en certificering, der er specifik for den branche, du arbejder i, men der er også legitimationsoplysninger, der dækker bedste praksis for ledelse, såsom:

 • Certificeret leder (CM)-certificering: Institute of Certified Professional Managers (ICPM) tilbyder denne legitimation, som viser potentielle arbejdsgivere, at du har væsentlig ledelsesuddannelse og erfaring. For at opnå denne certificering skal du bestå en serie på tre tests.
 • American Management Association Certified Professional in Management (AMA-CPM): Denne certificering dækker nøgleemner, såsom analyse, bedste forretningsmetoder, relationsstyring og professionalisme.

Uanset hvilke certificeringer du opnår, er der normalt krav til efteruddannelse, som du skal opfylde for at bevare din legitimation. Disse gencertificeringskrav sikrer, at ledere er opdateret på den seneste brancheudvikling og -tendenser.

Per Christensen
Per Christensen Hvis du leder efter et tempofyldt og konkurrencedygtigt erhverv med et utroligt indtjeningspotentiale, kan det være ideelt for dig at blive general manager. Rollen som general manager er afgørende i næsten enhver organisation og branche, hvilket gør dette til en fremragende karriere med uendelige muligheder. I denne artikel forklarer vi, hvad en daglig leder af operationer er, og hvad de gør, udforsker den gennemsnitlige løn og jobudsigter, lister færdigheder, der er essentielle i dette job, og giver dig trin, du kan tage for at blive en daglig leder.