Sådan Bliver Du Gartner I 5 Trin: Med Ofte Stillede Spørgsmål

Sådan Bliver Du Gartner I 5 Trin: Med Ofte Stillede Spørgsmål

Havebrug er et bredt karriereområde med mange plantefokuserede applikationer. Fagfolk inden for dette felt kan arbejde i industrielle og kommercielle omgivelser, landbrug og endda fødevarevidenskab. Hvis du er interesseret i at blive gartner, er der flere krav, du skal opfylde. I denne artikel undersøger vi, hvad en gartner er, hvad de laver, og hvordan man bliver gartner, sammen med nogle ofte stillede spørgsmål for at hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige karrierevej for dig.

Hvad er en gartner?

En gartner arbejder med planter og bruger praksis fra biologi, botanik, plantefysiologi og miljøvidenskab til at pleje og vedligeholde plantesundhed og vækst. De arbejder ofte i kommercielle omgivelser, hvor de studerer planternes livscyklus for at udvikle mere effektive forædlings- og udvælgelsesprocesser. Gartnere anvender ofte deres færdigheder i kommerciel landskabspleje, hvor de rådgiver og rådfører sig med organisationer i udvælgelse, arrangement og pleje af planter. Disse fagfolk forstår også frugt- og grøntsagsplanters fysiologi og kan arbejde sammen med fagfolk i landbruget om at udvælge og opformere fødevareafgrøder.

Relateret: Hvad er en landbrugs- og fødevareforsker? Definition og krav

Hvad laver gartnere?

Gartnere fører tilsyn med forædling, formering, udvælgelse og produktion af planter. Uanset jobområdet er gartnere dog almindeligvis ansvarlige for opgaver som:

  • Forskning og indsamling af data om planter, herunder madafgrøder
  • Overvågning af jordens sundhed og næringsstoftæthed
  • Udvælgelse af plantearter til formering i miljøet, handels- og boliglandskaber og byområder
  • Rådgivning af kommercielle landmænd, landskabsudviklere og gartnere om sikker og miljørigtig gødnings- og skadedyrsbekæmpelsespraksis
  • Dyrkning af planter og afgrøder
  • Håndtering af kommercielle og byområder som byparker, offentlige rekreative områder og golfbaner

Relateret: 14 job i havebrug og gartneri

Sådan bliver du gartner

Følgende trin giver en skitse til at forfølge en karriere som gartner:

1. Få din bachelorgrad

Gartnere opnår en bachelorgrad som minimum for at komme ind i feltet. Studerende i en bacheloruddannelse har typisk hovedfag i gartneri, biologi, botanik eller et andet relateret område. Under dit uddannelsesprogram har kurser et stort fokus på biovidenskaberne, herunder økologi, miljøvidenskab, botanik og organisk kemi. Nogle programmer inkluderer også studier i havebrugs- og landbrugsvidenskab, plantegenetik og jordbundsvidenskab. Mens det meste af kurserne i et gartneriprogram er akademiske, studerer studerende ofte koncepter i et laboratorium for at udvikle anvendelig forskning, eksperimenter og tekniske færdigheder.

2. Gennemfør et praktikophold

Et praktikophold kan være en del af en bacheloruddannelse i gartneri, men studerende, hvis uddannelser ikke omfatter praktik, kan forfølge dem frivilligt. At gennemføre et praktikophold giver dig mulighed for at anvende dine færdigheder og viden i et professionelt miljø. Overvej at søge praktikpladser hos kommercielle planteavlere, anlægsgartnervirksomheder og planteskoler. Nonprofitorganisationer som plantebeskyttelse, miljøbeskyttelse og samfundsorganisationer er også gavnlige miljøer for at få praktisk erfaring.

3. Få erhvervserfaring

Udover praktikophold giver entry-level roller værdifulde muligheder for at udvikle din professionelle erfaring. Overvej roller, der hjælper dig med at få mere erfaring inden for det område, du ønsker at specialisere dig i. Søg for eksempel efter stillinger i kommercielle gårde, hvis dit gartnerispeciale vedrører forædling og dyrkning af fødevareafgrøder. Entry-level roller kan også føre til karrierefremskridt og muligheder for at anvende din gartneriekspertise til mange applikationer.

Relateret: 15 job i plantevidenskab at overveje

4. Forfølge certificering

Nogle stater kan kræve særlig licens eller certificering for gartnere, så det er vigtigt at forstå de kriterier, som din stat forventer, at du opfylder for licensering. Der er også frivillige certificeringer for gartnere, der vælger at forfølge yderligere legitimationsoplysninger. American Society for Horticultural Science (ASHS) tilbyder Associate Professional Horticulturist (APH)-certificering til nyuddannede og gartnere på begynderniveau.

Certified Professional Horticulturist (CPH)-legitimationen er også tilgængelig, hvilket er det højeste niveau af certificering, som ASHS tilbyder, og som er tilgængeligt for gartnere, der har eller forfølger avancerede legitimationsoplysninger. CPH-certificeringen giver gartnere mulighed for at arbejde i konsulentroller for kommercielle, industrielle og offentlige projekter, og begge niveauer af certificering kræver efteruddannelse for at forny.

5. Overvej en kandidatgrad

Selvom det ikke er et krav for beskæftigelse, er det en fordel at forfølge en kandidatgrad for at fremme din karriere. Hvis du forfølger avanceret certificering som gartner, kan en kandidatgrad dog være et krav for at kvalificere dig. Typisk opnår kandidatstuderende deres Master of Science i havebrug, hvor kurser fokuserer på komplekse anvendelser af plante- og jordvidenskab, kemi, plantepatologi, botanik og plantegenetik.

Kandidatuddannelser i gartneri dækker også forretningsmæssige og kommercielle aspekter, herunder fødevareproduktion og kvalitet, biologisk forskning, planteskoleforvaltning og afgrødedyrkning. Kandidatuddannelser kræver normalt et speciale, som består af forskning og dokumentation af et emne, der er relevant for havebrugsvidenskab.

Relateret: Lær hvordan du bliver en arborist

Ofte stillede spørgsmål om arbejde i gartneri

Overvej de ofte stillede spørgsmål nedenfor for yderligere indsigt i at blive gartner:

Hvad er gennemsnitslønnen for gartnere?

Gartnere tjener en gennemsnitlig løn på $39.636 om året, selvom dette indkomstniveau kan variere. For eksempel tjener gartnere i lederstillinger, konsulentroller eller videnskabelige og forskningsmæssige roller ofte højere indkomster end gennemsnittet. Dine kvalifikationer og erfaring kan også forårsage variationer i indtjeningspotentiale, og din arbejdsplads og placering kan også påvirke indkomsten.

Hvilke færdigheder har du brug for i gartneri?

Gartneri kombinerer videnskab, teknologi og innovation for at udvikle bæredygtige og økologisk levedygtige havebrugsmetoder. I denne karriere er dine hårde færdigheder inden for botanik, biologi og kemi vigtige for at udføre mange videnskabelige og tekniske job. Dine computerfærdigheder er også gavnlige, da gartnere ofte bruger dataanalysesoftware og andre programmer til at kompilere og organisere forskning. Kritisk tænkning, effektiv kommunikation og interpersonelle færdigheder er også afgørende, da gartnere ofte arbejder sammen med forskere, videnskabsmænd og erhvervsfolk for at løse udfordringer, der involverer dyrkning og landskabsdesign.

Relateret: Farmer Skills: Definition og eksempler

Hvordan er arbejdsmiljøet for gartnere?

Havebrug kan være en hurtig karrieremulighed, hvor du arbejder i en række forskellige miljøer. Professionelle inden for gartneri kan arbejde i laboratorier og forskningsfaciliteter, kommercielle virksomheder, nonprofitorganisationer og offentlige myndigheder. Uanset dit ansættelsessted, kan du dog forvente at arbejde med planter regelmæssigt, både udendørs og i overdækkede og indendørs faciliteter. På grund af dette bruger gartnere ofte deres arbejdstimer mellem kontorer, laboratorier, planteskoler og afgrødemarker. Denne kombination af kontor og feltarbejde betyder, at havebrug kan være en aktiv karriere.

Hvordan kan gartnere fremme deres karriere?

Gartnere har mange muligheder for at fremme deres karriere. Bortset fra at opnå en kandidatgrad og professionelle certificeringer, kan gartnere avancere til ledelsesroller, herunder planteskole- og landbrugsledelse. Du kan også avancere til andre områder, der understøtter gartnerividenskab, såsom forretningsudvikling og administration. En doktorgrad er en anden mulighed for at fremme din karriere og arbejde med forskning og udvikling eller akademikere.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Gunnar Pedersen
Gunnar Pedersen Havebrug er et bredt karriereområde med mange plantefokuserede applikationer. Fagfolk inden for dette felt kan arbejde i industrielle og kommercielle omgivelser, landbrug og endda fødevarevidenskab. Hvis du er interesseret i at blive gartner, er der flere krav, du skal opfylde. I denne artikel undersøger vi, hvad en gartner er, hvad de laver, og hvordan man bliver gartner, sammen med nogle ofte stillede spørgsmål for at hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige karrierevej for dig.