Sådan Bliver Du Flytekniker I 4 Trin

Flyteknikere har vigtige roller inden for flyproduktion. Hvis du er interesseret i elektriske systemer, drift af fly og avancerede teknologier, kan det være en god karrierevej for dig at blive flytekniker. At lære at blive en flytekniker kan hjælpe dig med at afgøre, om du vil tage skridtene til at blive det. I denne artikel forklarer vi, hvad en flytekniker er, hvad de laver, hvilke færdigheder de almindeligvis bruger på jobbet og de trin, du kan tage for selv at blive flytekniker.

Hvad er en flytekniker?

En flytekniker er en luftfartsprofessionel, der arbejder på et flys elektriske system. De er ansvarlige for alle de elektriske ledninger og elektronik, såsom passagerunderholdning, radioer og autopilot på et fly. Flyteknikere fejlfinder elektriske problemer på et fly og servicerer eventuelle fejl. Deres arbejde er afgørende for flyvningen af ​​et fly, så dette kan være en vigtig og givende rolle.

Relateret: 18 job i luftfartsindustrien

Hvad laver en flytekniker?

En flytekniker vedligeholder forskellige typer fly med det fælles mål at sikre, at flyet, jetflyet eller helikopteren er i god stand til at flyve. Primære opgaver omfatter:

 • Udføre planlagt vedligeholdelse og evaluering af fly
 • Reparer eller udskift elektriske komponenter
 • Tilslut navigationsinstrumenter såsom højdemåler, lufthastighedsindikator og vertikal hastighedsindikator
 • Installer computer- og navigationssoftware og elektriske paneler
 • Diagnosticer funktionsfejl ved at læse flydata
 • Test udstyr og komponenter for kvalitet og funktion
 • Registrer al service og reparationer eller udskiftninger
 • Følg føderale regler

Trin til at blive flytekniker

Der er et par trin til at sætte dig på vej til at blive flytekniker:

1. Optjen en grad

Selvom det ikke er påkrævet, kan det hjælpe dig med at opnå en konkurrencefordel, mens du søger job. Flyteknikere studerer typisk flyelektronik, luftfartsvedligeholdelsesstyring, flyteknologi eller datalogi inden for luftfart. I et hvilket som helst af disse studieområder kan du lære mere om, hvordan fly fungerer, de systemer, der hjælper det med at gøre det, og de komponenter, du kan være ansvarlig for at reparere. Mange teknikere opnår en associeret grad, men du kan også tage en bachelorgrad, hvis du er interesseret i at fremme din karriere inden for flyteknologi og vedligeholdelse.

2. Optjen en certificering fra Federal Aviation Administration (FAA)

At blive certificeret af Federal Aviation Administration giver dig mulighed for at arbejde på fly. Du kan opnå denne certificering ved at gennemføre et program på en akkrediteret institution. Træning tager typisk 18 måneder og udgør omkring 1.900 timers træning. Ud over at være certificeret kræver FAA, at flyteknikere er 18 år og taler flydende engelsk. Du skal også bestå en skriftlig, mundtlig og praktisk eksamen, når du har gennemført programmet.

3. Vælg en specialitet

Der er tre typer flyteknikere, som fokuserer på forskellige områder inden for luftfartsreparationer og -drift. Her er de specialiseringer, du kan vælge, når du bliver flytekniker:

 • Systemfejlfinding: Denne tekniker diagnosticerer komplekse problemer og håndterer flyets mindre komponenter.
 • Linjeteknikere: Disse flyteknikere arbejder på stedet og inspicerer fly for at diagnosticere simple elektriske problemer. De fører ofte kabler gennem fly til elektriske systemer også.
 • Bænkteknikere: Denne type tekniker reparerer defekt udstyr eller elektriske komponenter på et værksted og returnerer derefter de reparerede dele til stedet for at blive geninstalleret.

4. Overvej yderligere certificeringer

Efter at have fået erfaring som flytekniker, kan du være berettiget til certificeringer, der kan øge din løn og udvide ledige jobmuligheder. ASTM's National Center for Aerospace & Transportation Technologies tilbyder fire relaterede certificeringer:

 • Flyelektroniktekniker
 • Aerospace/Aircraft Assembly
 • Fjernelse af fremmedlegemer
 • Vedligeholdelse af ubemandet flysystem

For at opnå nogen af ​​disse certificeringer skal du bestå en eksamen. Der er ingen yderligere krav til disse certificeringer, og de varer hele livet.

AET-certificeringen har også påtegninger:

 • Autonome navigationssystemer
 • Afhængige navigationssystemer
 • Radiokommunikationssystemer
 • Indbyggede kommunikations- og sikkerhedssystemer

Du er berettiget til at tage eksamen for hver påtegning, når du har din AET-certificering.

Gennemsnitlig løn og jobudsigter for flyteknikere

Den nationale gennemsnitlige løn for flyteknikere er $36.060 om året med $9.531 i overtidsbetaling. Placering, erfaring, uddannelse og certificeringer kan alle påvirke en flyteknikers løn. Feltet for vedligeholdelse af luftfart byder på mange muligheder, og Bureau of Labor Statistics projekterer, at beskæftigelsen for mekanikere og teknikere til fly- og flyudstyrsudstyr vil stige med 5 % fra 2019 til 2029, hvilket er hurtigere end gennemsnittet.

Færdigheder for en flytekniker

For at udmærke sig som flytekniker er her et par færdigheder, du kan udvikle:

 • Fejlfinding: Mange flyteknikere bruger det meste af deres dage på at bestemme forskellige elektriske problemer, og hvordan de løser dem. Fejlfindingsfærdigheder kan hjælpe dem med metodisk at teste forskellige komponenter for at finde en løsning.
 • Opmærksomhed på detaljer: Elektriske systemer kan være komplicerede, med mange enheder og ledninger, der skal fungere perfekt. Flyteknikere har brug for opmærksomhed på detaljer for at sikre, at de installerer hvert stykke korrekt.
 • Installation: Avionics-teknikere har brug for omfattende installationsviden for at identificere, hvor hver del skal placeres, og hvordan den fastgøres til resten af ​​systemet.
 • Kommunikation: For at kunne oprette rapporter og detaljere det arbejde, de har udført, bør flyteknikere have fremragende skriftlige kommunikationsevner. Kommunikation kan også hjælpe dem med at arbejde med piloter, der kunne beskrive de problemer, de oplevede.
 • Fysisk styrke: Noget installation og vedligeholdelse kan involvere at flytte eller løfte tunge dele for at nå det rigtige område. Flyteknikere bør være i god fysisk form til at udføre deres job.
 • Videnskab og matematiske færdigheder: Flyteknikere har brug for naturvidenskabelige og matematiske færdigheder til at fortolke tegninger, kontrollere for de korrekte spændinger og installere eller reparere kredsløb.
 • Tidsstyring: Mange flyteknikere arbejder efter stramme tidsplaner for at sikre, at de fuldfører alle deres reparationer, inspektioner eller installationer. Teknikere, der udfører reparationer, skal ofte udføre deres arbejde for forskellige fly, der også opererer efter stramme tidsplaner.
 • Behændighed: Elektriske systemer indeholder mange komponenter i små rum, hvilket gør behændighed til en vigtig færdighed at udvikle for flyteknikere.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Vera Hoffmann
Vera Hoffmann Flyteknikere har vigtige roller inden for flyproduktion. Hvis du er interesseret i elektriske systemer, drift af fly og avancerede teknologier, kan det være en god karrierevej for dig at blive flytekniker. At lære at blive en flytekniker kan hjælpe dig med at afgøre, om du vil tage skridtene til at blive det. I denne artikel forklarer vi, hvad en flytekniker er, hvad de laver, hvilke færdigheder de almindeligvis bruger på jobbet og de trin, du kan tage for selv at blive flytekniker.