Sådan Bliver Du Finanschef: Trin Til At Opbygge Din Karriere

Hvis du er engageret i en karriere inden for finans, så kan du være interesseret i at arbejde som økonomichef. Med den rigtige kombination af uddannelse, erfaring og færdigheder kan du finde succes i denne karriere og opnå arbejdsglæde. Der er visse trin til at blive økonomichef for en organisation, og det er vigtigt at lære mere, så du kan planlægge, hvordan du skal gribe karrieren an i denne rolle.

I denne artikel forklarer vi, hvad en økonomichef er, og hvad de laver, deler de vigtige kompetencer, økonomichefer har, giver den gennemsnitlige løn og jobudsigt for rollen og forklarer, hvordan man bliver en økonomichef.

Relateret: Din guide til karrierer inden for finans

Hvad er en økonomichef?

En økonomichef er en professionel, der er ansvarlig for at overvåge, hvordan en organisation klarer sig økonomisk. De arbejder med virksomhedsejere, ledere og ledere for at dele mere om virksomhedens økonomiske sundhed gennem præsentationer, rapporter og budgetter. Økonomiske ledere arbejder typisk i et kontormiljø i normal arbejdstid, selvom de muligvis også skal arbejde længere timer, især i travle tider af året, som skattesæsonen. Selvom finansforvaltere kan arbejde i den finansielle industri, som for banker og investeringsselskaber, finder de også beskæftigelse på mange områder, fra forsikring til det offentlige.

Hvad laver en økonomichef?

En økonomichef har flere ansvarsområder, herunder:

 • Udarbejdelse af finansielle rapporter og erklæringer til den øverste ledelse, direktører og virksomhedsejere
 • Deling af organisationens økonomiske sundhed baseret på trends og data
 • Forudsigelse af virksomhedens økonomiske behov og indkomst
 • Opdagelse af muligheder for virksomheden for at reducere omkostninger, tjene mere og nå langsigtede økonomiske mål
 • Gennemgang af markedstendenser for at forstå mere om branchen og identificere måder at udvide virksomheden på
 • Brug af økonomiske rapporter og data til at rådgive ledelsen om vigtige økonomiske beslutninger
 • Overvåge ydeevnen for andre medarbejdere, der arbejder med regnskab eller økonomi for organisationen
 • Holde organisationen i økonomisk overholdelse

Grundlæggende færdigheder for en økonomichef

Hvis du ønsker at blive økonomichef, er der visse færdigheder, du sandsynligvis vil drage fordel af at udvikle, så du kan finde succes i din karriere, herunder:

 • Detaljeorienteret
 • Meddelelse
 • Matematik, herunder regnskab
 • Analytiske evner
 • Organisation
 • Præsentation
 • Ledelse og ledelse
 • Finansiel analyse
 • Data indsamling
 • Regnskabsaflæggelse

Relateret: 10 bedste færdigheder at inkludere på et CV (med eksempler)

Økonomichef løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige løn for økonomichefer i USA er $97.747 om året, men afhængigt af hvor du bor, kan du opnå en anden årlig indtjening. For eksempel rapporterer økonomichefer i San Jose, Californien, at tjene et gennemsnit på $137.854 om året, mens de i samme stilling, som bor i Atlanta, Georgia, rapporterer om en årlig indtjening på $95.797 om året. Dit erfaringsniveau og din uddannelse kan også påvirke, hvor meget du tjener i denne rolle.

Som en del af din kompensationspakke kan du modtage disse almindelige fordele fra din arbejdsgiver:

 • Refusion af undervisning
 • Sygesikring
 • Betalt fri
 • Forældreorlov
 • Medarbejderrabat
 • Faglig udviklingsbistand
 • Tandlægeforsikring
 • Medarbejderhjælpsprogram
 • 401(k)
 • Invalideforsikring

Ifølge US Bureau of Labor Statistics er jobudsigterne for økonomichefer positive, da agenturet forventer, at denne rolle vil vokse med 15 % frem til 2029, hvilket er meget hurtigere end gennemsnittet for alle andre karrierer.

Sådan bliver du økonomichef

Overvej disse trin for at blive økonomichef:

1. Få en gymnasieeksamen

En gymnasieeksamen eller tilsvarende er det første skridt mod at blive økonomichef. Fordi de fleste arbejdsgivere kræver et minimum af en bachelorgrad inden for et beslægtet område, kan du overveje at gennemføre kurser i erhvervs- og økonomi samt varierende matematiktimer, så du kan starte din viden om branchen før college. Du har muligvis også mulighed for at deltage i interessegrupper i skolen, som kan forberede dig til det arbejde, du gennemfører på et universitets hovedprogram.

2. Få en bachelorgrad eller højere

Udforsk dine uddannelsesmuligheder på det kollegium eller universitet, du vælger, og tænk på at vælge hovedfag i finans, regnskab, forretningsadministration, økonomi eller en relateret uddannelse. Det er sandsynligt, at arbejdsgivere vil kræve en af ​​disse grader for ansættelse som økonomichef. Når du deler din uddannelse på dit CV, så overvej at inkludere nogle af de mest relevante kurser for rollen, som kan omfatte værdipapirer, finansiel planlægning, mikroøkonomi og generel forretning.

Du kan også vælge at få din kandidatgrad inden for et af disse felter, hvilket kan få dig til at føle dig mere rustet til din valgte karriere og adskille dig fra andre kandidater ved at appellere til at ansætte ledere. Ved at opnå en kandidatgrad viser du din avancerede viden og færdigheder inden for vigtige emner for branchen. Fælles kurser for kandidatuddannelser i et finansrelateret felt omfatter finansiel modellering, globale markeder, finansiel teori og finansprincipper.

Læs mere: Finansgrader: Hvad er dine muligheder?

3. Få erfaring inden for området

Et andet afgørende skridt til at blive økonomichef er at få relevant erhvervserfaring. Mens du arbejder på at blive økonomichef, kan du begynde med at arbejde med økonomi i en virksomhed, uanset om du arbejder som bankkasse eller er en del af din virksomheds debitorteam. Du kan endda overveje at arbejde med forsikringssalg, som forsikringsgiver eller i stillingen som låneansvarlig, budgetanalytiker eller personlig finansiel rådgiver.

Relateret erfaring forbereder dig ikke kun til den rolle, du ønsker at arbejde i, men den hjælper dig også med at opfylde kravene til certificering. Erfaring udsætter dig også for fagfolk i branchen, der kan fungere som din guide, besvare spørgsmål og rådgive, og som måske kan give dig indsigt i branchen og skrive dine anbefalingsbreve.

Læs mere: Erhvervserfaring og din karriere: Definition, betydning og tips

4. Gennemfør et certificeringsprogram

Selvom de arbejdsgivere, du ansøger hos, muligvis ikke kræver, at du har nogen certificeringer, kan du muligvis se denne kvalifikation under deres foretrukne liste over kandidaterfaring. Certificeringer er en god idé, hvis du vil sikre dig, at ansættelsesledere ved, at du har kompetencen til at få succes i rollen. Der er en række certificeringer, du kan opnå på dette felt, men nogle af de mest populære er:

 • Chartered finansanalytiker (CFA)
 • Certificeret treasury professional (CTP)
 • Autoriseret revisor (CPA)

For at vælge den certificering, du ønsker at forfølge, skal du undersøge mere om kravene for at gå til eksamen, og hvilken karrierevej der er bedst tjent med certificeringen. For eksempel, hvis du i sidste ende ønsker at arbejde for et investeringsselskab som finanschef, så kan CFA-certificeringen være en, du bør overveje kraftigt. Hver certificering kommer med sit eget sæt kvalifikationer, du skal opfylde, før du prøver eksamen. Det er almindeligt at have brug for mindst en bachelorgrad inden for området og et vist antal års erfaring.

Helge Hammer
Helge Hammer Hvis du er engageret i en karriere inden for finans, så kan du være interesseret i at arbejde som økonomichef. Med den rigtige kombination af uddannelse, erfaring og færdigheder kan du finde succes i denne karriere og opnå arbejdsglæde. Der er visse trin til at blive økonomichef for en organisation, og det er vigtigt at lære mere, så du kan planlægge, hvordan du skal gribe karrieren an i denne rolle.