Sådan Bliver Du ESL-lærer

Sådan Bliver Du ESL-lærer

At arbejde som ESL-lærer og undervise ikke-engelsktalende, hvordan man taler engelsk, kan være en meget givende karriere. Aspirerende ESL-lærere har mulighed for at undervise elever i deres eget land eller i udlandet, og mange har fleksibiliteten til at arbejde eksternt via deres computere, uanset hvor de vælger. At lære om de forskellige ansvarsområder og krav til denne rolle kan hjælpe dig med at vurdere, om denne karrierevej kan være den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ESL-lærer gør, de trin, du kan tage for at blive et og de mest almindelige krav. Vi besvarer også nogle af de oftest stillede spørgsmål om at være ESL-lærer.

Relateret: 14 job, der involverer rejser

Hvad laver en ESL-lærer?

En ESL-lærer uddanner elever, hvis førstesprog ikke er engelsk. De kan arbejde med studerende eller voksenstudier i alle aldre og fra forskellige baggrunde. ESL, som står for engelsk som andetsprog, indebærer at instruere eleverne i at læse, skrive og hvordan man kommunikerer effektivt. De bruger ofte kontekst fra det virkelige liv til at hjælpe eleverne med bedre at forstå sprogets kompleksitet. ESL-lærere, der arbejder i det offentlige skolesystem, kan arbejde med elever i alle aldre og tager dem ofte fra deres almindelige klasser for at arbejde med dem individuelt eller i små grupper for at forbedre deres engelsktalende færdigheder.

ESL-lærere er ansvarlige for at udarbejde lektionsplaner, tilpasse deres lektioner til at imødekomme forskelle i læringsstil og udarbejde fremskridtsrapporter. Disse lærere bruger ofte aftener eller weekender på at bedømme papirer, mødes med forældre eller andre medlemmer af skolens fakultet eller planlægge lektioner. ESL-lærere, der især arbejder med voksne elever, er ofte forpligtet til at arbejde uden for arbejdstiden for at imødekomme arbejdsplanen for deres fuldt ansatte elever. De skal være fleksible i deres undervisningsstil for effektivt at arbejde med elever på alle niveauer. Nogle af deres primære ansvarsområder omfatter:

 • Præsentation af undervisningsmateriale for elever
 • Forbliver vidende om forskelle i kultur
 • Evaluering af elevernes fremskridt
 • At hjælpe eleverne med at overvinde vanskeligheder, når det er muligt

Relateret: 50 Spørgsmål og svar til lærerinterview, der hjælper dig med at forberede dig

Sådan bliver du ESL-lærer

Her er de grundlæggende trin, du kan tage for at blive ESL-lærer:

 1. Få en bachelorgrad.
 2. Overvej at træne i et andet sprog.
 3. Få ESL-uddannelse.
 4. Få en licens.
 5. Overvej en kandidatgrad.

1. Få en bachelorgrad

Alle ESL-lærere er forpligtet til at have et minimum af en bachelorgrad, fortrinsvis i uddannelse, skrivning, engelsk eller undervisning i engelsk som fremmedsprog. Studerende bør gennemføre kurser om emner som, hvordan man motiverer voksne elever, udvikle lektionsplaner, arbejde med mennesker med indlæringsvanskeligheder, undervise i forskellige kulturer og bruge teknologi til at undervise.

2. Overvej uddannelse i et andet sprog

Selvom dette ikke er et påkrævet trin, foretrækkes det, at ESL-lærere lærer et andet sprog. Aspirerende ESL-lærere kunne forfølge et certifikat, en bachelorgrad eller en masteruddannelse på et andet sprog for bedre at ruste sig til at kommunikere med ikke-engelsktalende studerende.

3. Få ESL-uddannelse

Efter at have afsluttet deres bachelorgrad, skal lærere gennemføre et ESL-uddannelsesprogram. Dette vil lære dem, hvordan man vurderer en elevs sprogfærdigheder, øver samtalefærdigheder og underviser i engelsksproget grammatik. Det vil også give dem mulighed for at opfylde kravene til licens.

4. Få en licens

Som med andre lærere skal ESL-lærere have en licens for at kvalificere sig til en professionel stilling. Fordi kravene kan variere internationalt og efter stat, er det vigtigt at undersøge kravene til din geografiske placering.

5. Overvej en kandidatgrad

Selvom det ikke er påkrævet, kan en kandidatgrad øge dine beskæftigelsesmuligheder og kvalificere dig til mere avancerede, højere betalte stillinger. Kursusaktiviteter, som du kan udforske i en kandidatuddannelse, omfatter udvikling af læse- og skrivefærdigheder, lingvistik og akademisk engelsk.

Relateret: 17 kernekompetencer til at inkludere på dit CV

Fælles krav til ESL-lærere

Der er en række krav til ESL-lærere, herunder:

En bachelorgrad

De fleste skoler foretrækker, at lærere har en fireårig uddannelse i uddannelse eller et andet nært beslægtet felt.

TEFL/TESOL certificering

Disse certificeringer er den mest almindeligt anerkendte kvalifikation til undervisning i engelsk til ikke-modersmålstalere. TESOL er designet til at undervise i engelsk til andetsprogstalende i et engelsktalende land, mens TEFL er for dem, der skal undervise i ESL i et ikke-engelsktalende land. Mange stillinger vil dog behandle certificeringerne som ækvivalente.

IT-færdigheder

ESL-lærere er ofte forpligtet til at undervise online og skal derfor være dygtige til en computer.

Stærke skriftlige og mundtlige kommunikationsevner

For at hjælpe eleverne med at mestre det engelske sprog i både skriftlig og mundtlig form, skal ESL-lærere have exceptionelle skriftlige og mundtlige kommunikationsevner.

Relateret: Hvad er fjernarbejde?

Ofte stillede spørgsmål om at blive ESL-lærer

Her er et par af de mest almindelige spørgsmål om at være ESL-lærer:

Er ESL-lærere efterspurgte?

De forventede karriereudsigter for læse- og skrivefærdigheder for voksne og andre lignende karrierer, såsom ESL-lærere, forventes at være seks procent, omtrent det samme niveau som alle andre erhverv.

Hvor meget tjener en ESL-lærer?

Den nationale gennemsnitlige løn for ESL-lærere er $18,97 i timen og varierer fra $960 til $29,75 i timen.

Hvad er de bedste færdigheder, som ESL-lærere har brug for for at være mest effektive i deres roller?

Der er en række færdigheder, som ESL-lærere har brug for for at få succes, herunder:

 • Interpersonel kommunikation: En succesfuld lærer bør have en positiv indstilling og være i stand til at motivere eleverne til at inspirere dem til at ville lære sproget bedre.

 • Kulturel bevidsthed: ESL-lærere skal være følsomme over for kulturelle traditioner og forskelle.

 • Fremmedsprogsfærdigheder: Dette er ikke påkrævet, men eleverne kan ofte lære bedre, hvis læreren har lært sproget på de elever, de underviser.

 • Problemløsningsevner: Fordi hver elev lærer forskelligt, skal ESL-lærere være gode problemløsere for at finde effektive metoder til at undervise elever, når de har problemer med at forstå materialet.

 • Tidsstyring: At undervise i ESL-klasser effektivt kræver, at lærere er i stand til at administrere deres tid effektivt, da de administrerer en tidsplan, planlægger klasser og bevæger sig gennem materialet rettidigt.

Mette Christensen
Mette Christensen At arbejde som ESL-lærer og undervise ikke-engelsktalende, hvordan man taler engelsk, kan være en meget givende karriere. Aspirerende ESL-lærere har mulighed for at undervise elever i deres eget land eller i udlandet, og mange har fleksibiliteten til at arbejde eksternt via deres computere, uanset hvor de vælger. At lære om de forskellige ansvarsområder og krav til denne rolle kan hjælpe dig med at vurdere, om denne karrierevej kan være den rigtige for dig. I denne artikel diskuterer vi, hvad en ESL-lærer gør, de trin, du kan tage for at blive et og de mest almindelige krav. Vi besvarer også nogle af de oftest stillede spørgsmål om at være ESL-lærer.