Sådan Bliver Du En Wellness-coach

En wellnesscoach hjælper deres klienter ved at give vejledning og støtte til at nå sunde livsstilsmål. Disse fagfolk har en række viden og færdigheder inden for sundhed, wellness og ofte ernæring, så de kan give indsigt i teknikker og strategier, der hjælper klienter med at opnå optimal wellness. Hvis du er interesseret i at forfølge en trænerkarriere, kan en karriere som wellnesscoach være en glimrende mulighed. I denne artikel diskuterer vi, hvad en wellness-coach gør, hvordan man bliver en wellness-coach, og hvilke færdigheder du har brug for for at få succes i din karriere.

Hvad er en wellness coach?

En wellnesscoach, livscoach eller sundhedscoach arbejder med klienter for at vejlede dem i at opnå en sund livsstil og generel velvære. Mange wellness-coacher har baggrunde inden for ernæring, sundhedsvidenskab, diætetik eller fitnesscoaching og arbejder inden for sundheds- og fitnessbranchen. De kan arbejde i sundhedsklinikker, fitnesscentre, rehabiliteringsfaciliteter og endda i virksomhedsmiljøer for at hjælpe virksomheder med at integrere wellness-programmer for medarbejdere. De kan også vælge at blive selvstændige, hvor de kan arbejde i forskellige miljøer for at hjælpe enkeltpersoner og grupper med at udvikle, skabe og opnå positive sundheds- og velværeresultater.

Relateret: Hvad er et Corporate Wellness-program? (Med eksempler og tips)

Hvad laver en wellnesscoach?

Wellness coaches påtager sig en række jobopgaver, afhængigt af deres arbejdsmiljø. I sidste ende er deres primære ansvar dog at hjælpe deres klienter med at lære om sundhed og velvære, sætte klare sundhedsmål og anvende livsstilsændringer for at nå positive resultater. Yderligere arbejdsopgaver wellness coaches udfører inkluderer:

  • Vejlede klienter i at identificere nøgleområder i deres livsstil, der kræver forbedringer
  • At hjælpe kunder med at sætte målbare og opnåelige wellness-mål for at forbedre livsstil, mental og fysisk velvære
  • Evaluering af enkeltpersoner for at afgøre, om klienter har brug for yderligere coaching med ernæring eller kost og anbefale passende ressourcer til yderligere støtte
  • Støtte kunder i at udvikle passende wellness-planer, der skitserer kortsigtede mål for at hjælpe kunder med at nå langsigtede mål
  • Uddanne og rådgive kunder om effektive teknikker til at foretage sunde livsstilsændringer

Relateret: Sådan bliver du en god træner på arbejdet

Sådan bliver du en wellness coach

Der er et par måder, du kan blive wellnesscoach på, og de følgende trin giver indsigt i de uddannelsesveje, du kan tage for at starte din karriere:

1. Optjen en grad

Selvom det er muligt at gå ind i din karriere som wellnesscoach uden en uddannelse, kan det at have en associeret eller bachelorgrad inden for et område som sundhed eller ernæring øge dine jobmuligheder og troværdighed som coach. Nogle arbejdsgivere kan også kræve, at du har en uddannelse. For eksempel kan det at arbejde som wellness-coach for et sundhedsfirma kræve, at du mindst har en associeret grad inden for et relevant område.

Selvom der ikke er ét program, der fokuserer specifikt på wellness coaching, kan kurser inden for områder som ernæring, fitness, adfærdsvidenskab, biologi og psykologi understøtte din udvikling. Derudover omfatter flere bachelorgrader, der kan gælde for din karriere som wellnesscoach:

  • Associate eller bachelor i sundhedsvidenskab
  • associeret eller bachelor i ernæring
  • Associate's i sundhed og velvære

2. Få din certificering

Uanset om du vælger at tage en uddannelse, skal du have en certificering for at arbejde som wellness-coach. Nogle wellness-coacher vælger at gennemføre et certificeringsprogram, så de kan begynde at arbejde hurtigt og derefter afslutte en bachelorgrad senere. I begge scenarier er professionel certificering et krav til jobbet, og mange arbejdsgivere leder efter certificering gennem American College of Sports Medicine (ACSM), som godkender Wellcoaches-certificeringen. Du skal gennemføre et træningsprogram og bestå en certificeringseksamen for at kvalificere dig til ACSM-certificeringen.

Ud over certificering gennem ACSM tilbyder American Fitness Professionals and Associates (AFPA) Health and Wellness Coach Certification. Dette certificeringsprogram giver en dybdegående undersøgelse af ernæring, sundhedsvidenskab og coachingteknikker for at hjælpe med at forberede dig til din karriere.

3. Få erfaring

Overvej at deltage i et praktikophold, hvor du kan anvende de færdigheder, du lærer som wellness-coach i virkelige applikationer. Efterhånden som du afslutter din uddannelse, kan du også kigge efter praktik- og jobskyggemuligheder for at understøtte din kompetenceudvikling. Ud over praktikophold kan du overveje at tage en start- eller assistentstilling i et sundheds- eller fitnesscenter for at få erfaring og komme videre i din karriere.

4. Fortsæt din uddannelse

Hvis du vælger at gennemføre et certificeringsprogram, før du forfølger din grad, skal du overveje at fortsætte din uddannelse. Hvis du fuldfører en bachelorgrad ud over din certificering, skal du overveje en kandidatgrad i sundhedsvidenskab, ernæring, psykologi, diætetik eller et andet relateret område for at øge dine karrieremuligheder og indtjeningspotentiale.

Relateret: Sådan bliver du en livscoach

Topkompetencer til at få succes som wellness coach

Wellness coaches er afhængige af flere nøglefærdigheder på jobbet, herunder:

Sundheds- og ernæringsledelse

De vigtigste færdigheder, som disse fagfolk udvikler i deres træning og på jobbet, omfatter typisk dybdegående viden om sundhedskoncepter, psykologi og rådgivningsteknikker, ernæringsplanlægning og -ledelse og nogle gange fitnessviden. Disse rollespecifikke færdigheder er nødvendige for at give sikker og effektiv coachingstøtte og sikre præcise klientevalueringer, når man individualiserer wellnessplaner.

Problemløsningsevner

Wellness coaches motiverer og giver opmuntring til deres klienter, når de integrerer langsigtede wellness-planer og skal være i stand til at hjælpe klienter med at løse udfordringer og overvinde forhindringer. At hjælpe kunder med at identificere løsninger, der understøtter sundhed, velvære og livsstilsforbedringer er en integreret del af jobbet. Stærke problemløsningsevner og evnen til at træffe sunde og etiske beslutninger er nødvendige for at være en effektiv coach.

Relateret: 10 måder at forbedre dine kreative problemløsningsevner

Interpersonelle færdigheder

Interaktion med forskellige individer er en stor del af jobbet, og wellness coaches skal have empati og medfølelse for at forbinde og opbygge relationer med klienter. Teamsamarbejde er et andet vigtigt aspekt af dine interpersonelle færdigheder, som du har brug for i din karriere. Wellness coaches arbejder ofte sammen med andre fagfolk på området for bedre at udvikle teknikker og coachingstrategier for at give bedre kundesupport.

Organisation og tidsstyring

Wellness coaches arbejder ofte med flere klienter og grupper og skal være organiserede og effektive med deres tid. Mange coaches er ansvarlige for at planlægge coaching sessioner og opfølgninger, møde nye kunder, organisere kundekartoteker og udføre andre administrative opgaver. Derudover, hvis du overvejer selvstændig virksomhed, kan din tidsstyring og organisatoriske færdigheder hjælpe med at sikre, at din virksomhed fungerer effektivt.

Kommunikationsegenskaber

At foretage telefonopkald, sende e-mails, evaluere kunder og møde kunder er flere almindelige opgaver, der kræver dine kommunikationsevner. Wellness-coacher mødes med grupper og enkeltpersoner, uddanner og instruerer, giver feedback til andre og transskriberer ideer til personlige wellness-planer. Aktiv lytning giver coaches mulighed for at forstå klienters behov og implementere forslag til bedre at levere støtte og vejledning.

Naja Krog
Naja Krog En wellnesscoach hjælper deres klienter ved at give vejledning og støtte til at nå sunde livsstilsmål. Disse fagfolk har en række viden og færdigheder inden for sundhed, wellness og ofte ernæring, så de kan give indsigt i teknikker og strategier, der hjælper klienter med at opnå optimal wellness. Hvis du er interesseret i at forfølge en trænerkarriere, kan en karriere som wellnesscoach være en glimrende mulighed. I denne artikel diskuterer vi, hvad en wellness-coach gør, hvordan man bliver en wellness-coach, og hvilke færdigheder du har brug for for at få succes i din karriere.