Sådan Bliver Du En Videnskabelig Konsulent

Når virksomheder har brug for vejledning om videnskabelige spørgsmål, kan de søge en konsulent i stedet for at ansætte en ny medarbejder. Videnskabelige konsulenter arbejder ofte med en række forskellige virksomheder for at tilbyde rådgivning, lede eksperimenter, analysere data og præsentere information for en virksomheds medarbejdere. At arbejde som videnskabelig konsulent kan give dig en chance for at rejse, lære nye færdigheder og arbejde på en række forskellige projekter. I denne artikel forklarer vi, hvad en videnskabelig konsulent er, hvad de laver, hvordan du kan blive det, nødvendige færdigheder, gennemsnitsløn og jobudsigter.

Hvad er en videnskabelig konsulent?

En videnskabelig konsulent er en ekspert med en avanceret grad inden for et bestemt videnskabeligt område, som arbejder med en organisation for at rådgive eller bistå i videnskabelige forhold i virksomheden. For eksempel, hvis en virksomhed ønsker at udføre et eksperiment for at teste sit seneste produkt, kan den hyre en videnskabelig konsulent til at hjælpe sit forsknings- og udviklingsteam med at designe og fuldføre eksperimentet. Typisk arbejder videnskabelige konsulenter med virksomheder i en begrænset periode, såsom længden af ​​et projekt, før de går over til at arbejde for en anden virksomhed.

Hvordan er deres arbejdsmiljø?

Videnskabelige konsulenter kan arbejde selvstændigt, som en del af en konsulentgruppe eller gennem en personaleservice. De rejser ofte og arbejder mange timer, nogle gange over 60 timer om ugen. Dette kan variere afhængigt af virksomheden og arten af ​​det arbejde, konsulenten udfører. Nogle konsulenter kan arbejde på deres klients kontorlokaler, mens andre kan arbejde på deres eget kontor. Mange videnskabelige konsulenter følger videnskabelige gennembrud eller ny teknologi inden for deres felt for at forblive vidende.

Relateret: Q & A: Hvad er rådgivning?

Hvad laver en videnskabelig konsulent?

De daglige opgaver for en videnskabelig konsulent kan variere afhængigt af deres branche eller deres klient, og om de arbejder med et firma eller selvstændigt. Typisk udfører de mindst nogle af følgende opgaver i løbet af en typisk arbejdsdag:

 • Kommunikerer med kunder og kollegaer
 • Udfyldelse af rapporter
 • Præsentation af resultater for kunder
 • Møde med teammedlemmer eller ledelse i deres klients virksomhed
 • Analyserer data
 • Udførelse af eksperimenter
 • Vejledning af nye konsulenter eller andre teammedlemmer

Nogle industrier, der bruger videnskabelige konsulenter, omfatter ofte sundheds-, detail-, medicinal-, teknologi- og miljøvirksomheder.

Relateret: Sådan bliver du konsulent

Sådan bliver du en videnskabelig konsulent

At blive en videnskabelig konsulent kan betyde mange års studier for at have den nødvendige viden til at rådføre sig med kunder og give solid videnskabelig rådgivning. Hvis du er interesseret i at arbejde som videnskabelig konsulent, er her nogle trin, du kan følge:

1. Få en universitetsgrad

Mange virksomheder forventer måske, at en videnskabelig konsulent har mindst en kandidatgrad, men du kan også tage en doktorgrad. Du kan starte med at tage en bachelorgrad, gerne inden for det område, du gerne vil arbejde inden for, men du kan også tage en videnskabelig uddannelse, såsom biologi, kemi eller miljøvidenskab. Når du har afsluttet din bacheloruddannelse, fortsæt din uddannelse med en kandidatgrad og derefter din doktorgrad.

Hvis du forfølger en doktorgrad, kan du ofte vælge et studieområde relateret til din foretrukne branche. Arbejdsgivere kan bekymre sig om de analytiske og kritiske tænkningsevner, du lærer ved at gennemføre en doktorgrad i stedet for det specifikke studieforløb, du vælger. Se efter muligheder for at øve præsentationer eller tale offentligt, såsom gruppeprojekter eller organisationer på din skole. Overvej også at tilføje nogle klasser om erhvervslivet til din kursusbelastning, hvis du planlægger at arbejde som en uafhængig videnskabelig konsulent i fremtiden.

2. Søg praktik

Nogle konsulentfirmaer tilbyder sommerpraktik, der varer mellem 10 og 16 uger, hvilket kan være ideelt for studerende mellem semestre. Se efter praktikpladser hos virksomheder i den branche, du gerne vil arbejde i, så du kan få noget relevant erfaring og arbejde sammen med fremtidige potentielle kollegaer eller arbejdsgivere. Ethvert praktikophold, der hjælper dig med at praktisere præsentationer, offentlige taler, forskning eller analytisk tænkning, kan give dig chancen for at lære færdigheder, der er relevante for at være en videnskabelig konsulent i fremtiden.

3. Arbejde som forskningsassistent

Under eller efter dit studie kan du overveje at søge en stilling som forskningsassistent. Nogle arbejdsgivere kræver erfaring som assistent eller inden for forskning, før du kan begynde at arbejde som videnskabelig konsulent, så arbejdet som forskningsassistent kan forbedre dine chancer for at finde en fuldtidsstilling. En stilling som forskningsassistent kan også hjælpe dig med at forbedre dine færdigheder og udvide dit professionelle netværk.

4. Forbered dig på din første stilling

Før du søger stillinger, skal du øve dig i at besvare nogle potentielle spørgsmål til case-interview. Et case interview spørgsmål handler ofte om en detaljeret situation eller udfordring, som en interviewer vil bede dig om at analysere og tilbyde en løsning. Mange konsulentfirmaer stiller disse spørgsmål under jobsamtaler, fordi det kan vise intervieweren, hvordan du behandler et problem, overveje, hvordan du løser det, og give et svar baseret på den information, du har. Du kan se eksempler på spørgsmål online og øve dig i dine svar, før du interviewer et konsulentfirma for at forberede dig.

Relateret: 10 Case Interview Spørgsmål Eksempler

Færdigheder for en videnskabelig konsulent

Videnskabelige konsulenter arbejder sammen med kunder, andre eksperter og kolleger om en række opgaver, så de har ofte en række forskellige færdigheder til at udføre deres arbejde. Nogle almindelige færdigheder for en videnskabelig konsulent kan omfatte:

 • Forretningsviden
 • Meddelelse
 • Kunde service
 • Dataindsamling og analyse
 • Eksperimentdesign
 • Ledelse
 • Mentorskab
 • Netværk
 • Præsenterer
 • Problemløsning
 • Projektledelse
 • Forsker
 • Samarbejde

Videnskabelige konsulenter kan arbejde med forskellig teknologi, herunder forskellige software og maskiner. De kan have brug for flere forretnings- og netværkskompetencer, hvis de er uafhængige konsulenter, der finder deres egne kunder, mens en videnskabelig konsulent, der er en del af et konsulentfirma, kan fokusere mere på at vejlede andre konsulenter. Uanset deres branche eller arbejdsgiver fortsætter alle videnskabelige konsulenter med at studere inden for deres ekspertiseområde for at sikre, at de opretholder den aktuelle viden om enhver nylig udvikling inden for deres område.

Relateret: Analytiske færdigheder: Definitioner og eksempler

Gennemsnitsløn

Den gennemsnitlige nationale løn for en videnskabelig konsulent er ikke tilgængelig, men den gennemsnitlige nationale løn for en konsulent er $69.447 om året og kan afhænge af industrien, placeringen og andre faktorer som specialisering.

Jobudsigt

En videnskabelig konsulent kan forvente, at deres jobudsigter varierer afhængigt af den branche, de vælger. For eksempel forventer US Bureau of Labor Statistics en vækst frem til 2029 på kemiområdet på omkring 5 %, i miljøvidenskab på omkring 8 % og i biokemi på omkring 4 %. Både kemi og miljøvidenskab har højere forventede vækstrater end andre karrierer, mens BLS forventer, at biokemi vil vokse i samme takt som andre karrierer.

Lena Møller
Lena Møller Når virksomheder har brug for vejledning om videnskabelige spørgsmål, kan de søge en konsulent i stedet for at ansætte en ny medarbejder. Videnskabelige konsulenter arbejder ofte med en række forskellige virksomheder for at tilbyde rådgivning, lede eksperimenter, analysere data og præsentere information for en virksomheds medarbejdere. At arbejde som videnskabelig konsulent kan give dig en chance for at rejse, lære nye færdigheder og arbejde på en række forskellige projekter. I denne artikel forklarer vi, hvad en videnskabelig konsulent er, hvad de laver, hvordan du kan blive det, nødvendige færdigheder, gennemsnitsløn og jobudsigter.