Sådan Bliver Du En Teknisk Servicechef

Tekniske tjenester er afgørende for en organisations drift. En virksomheds tekniske servicechef hjælper med at opretholde dette serviceniveau ved at administrere opdateringer, sikre ny teknologi og overvåge andre it-professionelle. I denne artikel ser vi på, hvordan man bliver teknisk servicechef, hvad jobbet indebærer, og hvilken løn det normalt giver.

Hvad er en teknisk servicechef?

En teknisk servicechef fører tilsyn med fagfolk og ingeniører inden for informationsteknologi, opretter en teknisk supportstrategi for en virksomhed og implementerer eventuelle tekniske opdateringer eller forbedringer. De administrerer teknisk udstyr, budgetterer med forbedringer og holder sig opdateret med sikkerhed og udstyrsbehov og -tendenser. Tekniske servicechefer refererer generelt til en teknisk direktør eller lederen af ​​it-afdelingen.

Relateret: Hvad gør IT-afdelingen for at hjælpe en virksomhed?

Hvad laver en teknisk servicechef?

En teknisk servicechef har ofte ansvar i forhold til både it-systemer og personale. Her er nogle opgaver, som en teknisk servicechef kan udføre:

Teknisk ledelse

En teknisk servicechef køber, vedligeholder og opgraderer organisationens udstyr, hvilket kan omfatte:

 • Overvågningsudstyr og software for at sikre netværks- og datasikkerhed
 • Forsker i, hvordan man bruger udstyr til at optimere ydeevnen
 • Håndtering af kundeservice spørgsmål og forespørgsler
 • Oprettelse og præsentation af rapporter om hvordan IT-afdelingen klarer sig
 • Forhandling med leverandører om indkøb af nyt teknisk udstyr til virksomheden
 • Planlægning af hardware og software opgraderinger

Personaleledelse

Den tekniske servicechefs tilsynsansvar kan omfatte:

 • Oplæring af nye medarbejdere
 • Håndtering af personalebehov i IT-afdelingen
 • Ansættelse, vejledning, rettelse og afskedigelse af IT-medarbejdere
 • Planlægning af IT-medarbejdere og tildeling af arbejde

Relateret: De 10 hurtigst stigende tekniske job (og færdigheder, de kræver)

Sådan bliver du teknisk servicechef

Her er trinene til at blive teknisk servicechef:

1. Få en bachelorgrad

De fleste tekniske serviceledere har mindst en bachelorgrad i datalogi eller et beslægtet felt. Dette giver viden om individuelt udstyrsvedligeholdelse og sikkerhed samt netværksdrift, internetsikkerhed og problemløsningsteknikker.

Et hovedfag som datalogi eller informationsteknologi kan oversættes direkte til rollen som teknisk serviceleder ved at give en mere generel uddannelse om, hvordan computersystemer fungerer. En grad eller specialisering i systemanalyse eller cybersikkerhed kan hjælpe en teknisk servicechef i en branche som sundhedspleje eller finans, hvor bevogtning af følsomme data er en prioritet.

Læs mere: Top 8 Computer Science Majors

2. Overvej at tage en kandidatgrad

At tjene en Master of Business Administration (MBA)-grad kan gøre en kandidat mere konkurrencedygtig til et teknisk servicechefjob, da en teknisk servicechef bruger meget tid på ledelses- og administrative opgaver. MBA lærer ledelsesmæssige færdigheder, der supplerer den tekniske ekspertise opnået i en bacheloruddannelse. En MBA kan tage alt fra 18 måneder til 5 år afhængigt af, om det er et accelereret, deltids- eller fuldtidsprogram.

Nogle skoler tilbyder en kombination af MBA og datalogi kandidatuddannelser. Disse programmer tager normalt to til tre år at gennemføre med en fuldtids kursusbelastning. Andre partnerskabsprogrammer giver mulighed for at opnå en datalogisk bachelorgrad og en MBA på fem år, hvilket er kortere end de seks år, det normalt ville tage at gøre dem ét ad gangen.

Nogle organisationer kræver, at deres tekniske servicechefer har en MBA. Større virksomheder er mere tilbøjelige til at have dette krav end mindre. Du kan undersøge potentielle jobopslag for teknisk servicechef inden for dit felt og geografiske område for at hjælpe med at afgøre, om en MBA er det rigtige for dig.

Relateret: 21 forskellige typer it-job at udforske

3. Få brancheerfaring

Flere års relateret erfaring kan hjælpe dig med at få et job som leder. At arbejde som it-ingeniør eller en specialiseret teknisk stilling som en sikkerhedsanalytiker kan give både branchekendskab og værdifulde perspektiver, der er nyttige senere som leder. Ved at forstå det daglige arbejde for en it-professionel kan en leder bedre forstå, hvordan man planlægger og rummer dem, de fører tilsyn med.

Nogle stillinger beder om et til to års tilsynserfaring. Du kigger måske efter muligheder for at arbejde som et team eller skifte leder i en teknisk afdeling eller blive seniorudvikler for at få erfaring med at vejlede andre ingeniører. Selv udvikling af personlige mentorforhold kan hjælpe dig med at opnå lederskab og ledelsesevner.

4. Overvej certificering

At forfølge IT-certificering kan hjælpe dig med at komme videre til en stilling som teknisk servicechef. Det kan også hjælpe en leder med at komme videre til en chief technology officer-stilling eller lede en it-afdeling.

Nogle certificeringer er færdighedsbaserede, mens andre fokuserer på forskellige specialiseringer. Fælles færdighedsbaserede certificeringer for tekniske serviceledere omfatter:

 • Linux+
 • Sikkerhed+
 • Netværk+
 • CISCO CCNA
 • Systemsikkerhedscertificeret praktiker
 • Microsoft certificering

Faggrupper og foreninger tilbyder certificeringer til specialiseringer som:

 • Cybersikkerhed
 • Data beskyttelse
 • Risikostyring
 • Revision af informationssystemer
 • Skyen
 • Personligt teknisk udstyr

Læs mere: 16 datalogi-certificeringer, der hjælper med at lancere din it-karriere

Løn og jobudsigt

Den nationale gennemsnitlige løn for en teknisk servicechef er $94.273 om året. Ifølge US Bureau of Labor Services (BLS) er den forventede vækst i jobmuligheder for stillinger i informationssystemchef 10 % fra 2019 til 2029, hvilket kan betyde mere end 48.000 yderligere nye job ved udgangen af ​​denne periode.

Relateret: Eksempel på følgebrev for teknisk support

Karriereudviklingstips

Her er nogle tips til at få succes som teknisk servicechef:

Hold dig opdateret med den teknologiske udvikling

Datalogi er et område i konstant udvikling. Det er vigtigt for en teknisk servicechef at følge med i alle nye opbevarings- og sikkerhedspraksis. Dette kan omfatte efteruddannelse og læsning af brancheblade eller websteder.

Deltag i en professionel organisation

Du kan overveje at melde dig ind i en professionel organisation for at netværke og udvikle dine kompetencer. Nogle er åbne for en bred vifte af teknologiprofessionelle, mens andre fokuserer på specifikke specialiseringer. De forbindelser, du laver i disse organisationer, kan hjælpe dig med at identificere potentielle fremskridtsmuligheder.

Deltag i en konference

En konference kan være en spændende måde at opdage trends i teknologisektoren. Konferencer giver dig mulighed for at se den seneste udvikling personligt, netværke med andre fagfolk og høre fra de bedste teknologichefer i branchen. Enkelte virksomheder sponsorerer nogle af disse konferencer, mens andre er branchedækkende udstillingsvinduer af den seneste software- og hardwareudvikling.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Jenny Fuglsang
Jenny Fuglsang Tekniske tjenester er afgørende for en organisations drift. En virksomheds tekniske servicechef hjælper med at opretholde dette serviceniveau ved at administrere opdateringer, sikre ny teknologi og overvåge andre it-professionelle. I denne artikel ser vi på, hvordan man bliver teknisk servicechef, hvad jobbet indebærer, og hvilken løn det normalt giver.