Sådan Bliver Du En Succesfuld Talentmanager I 5 Trin

Hvis du er interesseret i at forfølge en rolle i underholdningsindustrien, hvor du kan bruge dine interpersonelle, lederskabs- og kommunikationsevner, så overvej at blive talentmanager. Disse fagfolk samarbejder tæt med talentfulde skuespillere, sangere, forfattere, modeller eller indflydelsesrige sociale medier for at hjælpe dem med at få flere jobmuligheder og få succes i underholdningsindustrien. At være talentmanager kan kræve at skabe forbindelser og forbedre dit branchekendskab for at give kunderne værdifuld rådgivning og vejledning. I denne artikel diskuterer vi, hvad en talent manager er, hvad de laver, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver en succesfuld talent manager.

Hvad er en talent manager?

En talent manager er en professionel i underholdningsindustrien, der arbejder med skuespillere, modeller og kunstnere for at hjælpe dem med at vokse deres fanskare, få flere job eller økonomiske muligheder og planlægge offentlige optrædener. Mange talent managers udvikler tætte relationer med kunder for at rådgive dem om kontraktforhandlinger, auditions eller produktpartnerskaber med forskellige virksomheder. De kan specialisere sig i en bestemt type underholdningsstyringsområde eller platform, såsom film og tv, bøger, sociale medier, musik eller teater. For at sikre, at de tilbyder effektiv vejledning til kunderne, har de fleste talentchefer avanceret viden og erfaring med at arbejde i underholdningsindustrien.

Relateret: Hvad er en musikmanager? Definition og hvordan man bliver én

Hvad laver en talent manager?

Talent managers kan finde deres egne kunder eller modtage tildelte kunder fra deres supervisorer. Når de søger efter nye kunder, kan de gennemgå porteføljer, læse film- eller tv-manuskripter eller deltage i talentfremvisninger. Efter talent managers giver kunderne muligheder, kan de modtage omkring 10% til 20% af disse overskud som deres kompensation. Andre almindelige ansvarsområder talent managers kan have kan omfatte:

  • Find potentielle talenter ved at gennemgå onlinearbejde eller overvære forestillinger
  • Pitching af deres tjenester og gebyrer til potentielle kunder
  • Udvikling af marketingstrategier for at hjælpe med at promovere kunder og opbygge deres platform
  • Forhandling af kontrakter og andre forretningsaftaler med produktionsselskaber eller påvirkende partnere
  • Booking af optrædener på medier som podcasts, radio, tv, reklamer og film for at hjælpe kunder med at forbedre deres brandbevidsthed og fanskare
  • Tilbyde støtte og rådgivning vedrørende kundernes karriere
  • Håndtering af kommunikation mellem kunder og andre virksomheder for at videregive vigtig information og krav til kommende samarbejder eller forestillinger

Relateret: Sådan bliver du manager for berømtheder (plus færdigheder og ansvar)

Sådan bliver du talentchef

Følg disse trin for at blive en effektiv talent manager:

1. Få din grad

Mange arbejdsgivere kan kræve, at du opnår et gymnasium, mens andre måske foretrækker en bachelorgrad. Du kan overveje at modtage din bachelorgrad inden for områder som kommunikation, marketing, PR, ledelse eller et beslægtet felt. At tjene denne grad kan give dig en klarere forståelse af, hvordan du administrerer andre og håndterer forretningstransaktioner eller kontraktforhandlinger, som er nogle få nøgleansvar i rollen. Du kan også potentielt være mindreårig eller opnå en separat grad i kunst, filmproduktion eller et relevant område for at øge din viden og forbindelser til underholdningsindustrien.

2. Få erfaring i underholdningsindustrien

Det kan være nemmere at rådgive eller administrere kunder i underholdningsindustrien, hvis du selv har erfaring med at arbejde eller optræde i den. Overvej at søge praktikpladser eller produktionsassistentroller for bedre at forstå, hvordan forskellige stillinger fungerer i feltet, da begge disse roller består i at understøtte forskellige stillinger på et sæt. De fleste arbejdsgivere føler sig måske mere trygge ved at ansætte erfarne talentchefer, fordi det kan tiltrække flere kendte kunder. Disse kunder kan føle sig opmuntret til at arbejde med etablerede talentmanagere, der forstår branchen og kan tilbyde dem vejledning om, hvordan man tjener højtlønnede job.

Relateret: Sådan bliver du en skuespiller uden erfaring

3. Netværk med branchefolk

Når du fortsætter med at arbejde i underholdningsindustrien, møder du muligvis andre fagfolk med flere års erfaring inden for underholdningsområdet, som du leder. Disse kan være medarbejdere i dit ledelsesbureau eller personer, der er interesserede i at ansætte dine kunder til muligheder. Prøv at møde så mange bemærkelsesværdige mennesker i branchen som muligt ved at opbygge effektive, varige relationer med dem. Disse fagfolk kan forbinde dig med andre etablerede medarbejdere, som måske tilbyder unikke muligheder til dine kunder. Overvej at opbygge relationer med andre ledere, da de kan give dig deres imponerende kunder, hvis de beslutter sig for at forfølge andre job.

Relateret: Sådan bliver du en talentagent

4. Bestem din niche

Nogle talent managers kan repræsentere kunder inden for alle dele af branchen. Andre kan fokusere på en specifik niche for at blive ekspert på det område for at finde mere målrettede muligheder. Hvis du har erfaring inden for alle områder af underholdning, kan du overveje at arbejde med mange kunder. For dem, der foretrækker at centrere sig om et område, kan du overveje at vælge et område, som du har størst erfaring med eller er mest relevant for din professionelle baggrund. For eksempel, hvis du har erfaring med marketing eller sociale mediekonti, kan du være ansvarlig for influencer-klienter som social media manager.

5. Deltag i en organisation for at få støtte

En professionel talentforvaltningsorganisation består typisk af erfarne medarbejdere i branchen, som måske deler ideer, ressourcer og råd med hinanden. Dette kan være en anden effektiv måde at netværke og forbinde med andre, som kan give dig selv og dine kunder muligheder. En potentiel organisation, du kan overveje at melde dig ind i, er Talent Managers Association, som tilbyder branchenyheder og et netværk af fagfolk til at holde dig orienteret om begivenheder, der finder sted i branchen.

Løn til talentchefer

Den nationale gennemsnitlige løn for en talentmanager er $52.344 om året ifølge Bonjoures Salaries. Dette beløb kan variere afhængigt af dine kunders popularitet, antallet af kunder, du repræsenterer og typen eller størrelsen af ​​den virksomhed, som beskæftiger dig. De fleste talent managers tjener alt fra 10 % til 20 % af det overskud, kunderne tjener, og kan dele en ekstra procentdel med bureauet. Nogle bureauer kan betale ledere en årsløn med en provision som yderligere kompensation. Andre ledere tjener kun kompensation gennem de provisioner, der er opnået fra kunder.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Robin Meldgaard
Robin Meldgaard Hvis du er interesseret i at forfølge en rolle i underholdningsindustrien, hvor du kan bruge dine interpersonelle, lederskabs- og kommunikationsevner, så overvej at blive talentmanager. Disse fagfolk samarbejder tæt med talentfulde skuespillere, sangere, forfattere, modeller eller indflydelsesrige sociale medier for at hjælpe dem med at få flere jobmuligheder og få succes i underholdningsindustrien. At være talentmanager kan kræve at skabe forbindelser og forbedre dit branchekendskab for at give kunderne værdifuld rådgivning og vejledning. I denne artikel diskuterer vi, hvad en talent manager er, hvad de laver, hvor meget de tjener, og hvordan man bliver en succesfuld talent manager.