Sådan Bliver Du En Softwareudviklingschef

Softwareudviklingsledere er førende i teknologiindustrien. De er ansvarlige for at udvikle software samt at lede og styre det team, der er involveret i udviklingen. Hvis dit karrieremål er at arbejde som softwareudviklingschef, så er det vigtigt at forstå de tekniske evner, arbejdsgivere kan kræve, og den træning, du kan modtage for at forberede dig til denne rolle. I denne artikel undersøger vi, hvad en softwareudviklingschef gør, og hvordan man bliver det.

Hvad er en softwareudviklingschef?

Softwareudviklingsledere fører tilsyn med teams af teknologiprofessionelle i deres organisation og er ansvarlige for planlægning og koordinering af alle softwarerelaterede aktiviteter. De har erfaring og formel uddannelse i datalogi og teknologi, og de skifter ofte fra roller som softwareudviklere eller ingeniører til denne lederstilling. De kan også vælge at specialisere sig i visse industrier, såsom medicinsk forskning eller spil og underholdning.

Relateret: Sådan bliver du softwareingeniør

Hvad laver en softwareudviklingschef?

De primære ansvarsområder for softwareudviklingsledere omfatter:

 • Planlægger at designe ny software og webapplikationer
 • Overvågning af fremskridt gennem hele designprocessen
 • Ansættelse og uddannelse af softwareudviklere på holdet
 • Opstilling af mål for softwareudviklingsteamet
 • Indsendelse af forslag og statusrapporter til den øverste ledelse
 • Overvåge budgettering af nye projekter
 • Skabe og vedligeholde et sundt arbejdsmiljø
 • Forklaring af applikationsbrug til kunder

Sådan bliver du softwareudviklingschef

Hvis du ønsker at blive softwareudviklingschef, er her de trin, du kan følge:

1. Få en bachelorgrad

En bachelorgrad er minimumsuddannelseskravet for softwareudviklingsledere. Overvej at forfølge en grad i datalogi, informationsteknologi eller computerteknik for at få et fundament i matematik og teknologi og lære at konfigurere forskellig software. I løbet af din uddannelse kan du måske lære om:

 • Projektledelse
 • Gendannelse af datatab
 • brugergrænseflade
 • Programmeringssprog
 • Kryptografi

Relateret: Valg af den bedste softwareingeniørskole for dig

2. Forfølge en kandidatgrad

Når du har et fundament i softwareudvikling, så overvej at opnå en kandidatgrad i en teknologidisciplin, såsom en Master of Science i Software Management, som kan give dig de specialiserede færdigheder til at forberede dig til lederrollen. For eksempel kan du lære principperne for softwaretestning, en færdighed, som du muligvis har brug for for at analysere, hvordan din software fungerer, og softwaredesign, en færdighed, der kan hjælpe dig med at implementere nye programmer.

Du kan også tage en Master of Business Administration (MBA), som kan lære dig, hvordan du leder medarbejdere effektivt. At have en kandidatgrad er valgfri, men det kan give dig yderligere viden og færdigheder og hjælpe dig med at skille dig ud blandt andre kandidater, når du søger job.

3. Få erfaring

For at blive softwareudviklingschef skal du typisk have erfaring som softwareudvikler, softwareingeniør eller en anden lignende rolle inden for teknologiområdet. Mens du optjener dine grader, kan du overveje at finde en praktikplads, der kan give dig mulighed for at anvende dine klasseværelsesfærdigheder til virkelige arbejdsmiljøer. Når du er færdiguddannet, skal du kigge efter fuldtidsstillinger, der giver muligheder for at deltage i softwaredesignprocessen.

Relateret: Almindelige informationsteknologiinterviewspørgsmål

Færdigheder for softwareudviklingsledere

Her er nogle eksempler på færdigheder, som softwareudviklingsledere bruger på daglig basis:

Meddelelse

Med klar, specifik kommunikation kan softwareudviklingsledere opbygge positive relationer til deres udviklingsteam og alle andre, de måtte arbejde med. For eksempel skal softwareudviklingsledere under samtaler med virksomhedsledere være klare over deres fremskridt og specifikke om, hvilke ressourcer de kan have brug for. Under træningssessioner med nye medarbejdere er ledere ansvarlige for at sætte klare forventninger og levere specifikke anbefalinger. Derudover skal ledere under interaktioner med kunder være klare over, hvad deres software gør og tilbyde specifikke instruktioner til, hvordan de skal bruges.

Ledelse

Det er vigtigt for softwareudviklingsledere at vide, hvordan man træner udviklere og ingeniører på deres team for at sikre, at de kan håndtere deres daglige ansvar. Her er nogle måder, hvorpå disse ledere kan bruge lederevner i denne stilling:

 • Delegering: Softwareudviklingsledere tildeler opgaver til medarbejderne, som kan forbedre produktiviteten på arbejdspladsen og tilskynde teamet til at udvikle deres færdigheder.
 • Præstationsevaluering: Ledere vurderer kvaliteten af ​​deres medarbejderes arbejde og giver ros og konstruktiv kritik. De gennemgår også deres teams arbejde som helhed og laver strategier for at forbedre præstationen.
 • Målsætning: For at inspirere deres teammedlemmer fremmer ledere organisationens mål og fremhæver værdien af ​​hver enkelt medarbejders arbejde. De sætter også mål, som teamet realistisk kan opnå, og tilbyder vejledning efter behov for at nå disse mål. For eksempel, hvis målet er at oprette og sælge en ny mobilapplikation inden årets udgang, kan lederen minde teammedlemmer om målet under møder eller via e-mails.
 • Problemløsning: Det er lederens ansvar at udtænke løsninger til at løse konflikter på arbejdspladsen og træffe svære beslutninger. For eksempel, hvis et softwaredesigninitiativ overstiger budgettet, kan softwareudviklingschefen forklare den øverste ledelse, hvordan designet kan gavne organisationen.

Tekniske færdigheder

Sammen med deres bløde færdigheder har softwareudviklingsledere branchespecifikke færdigheder, som de bruger til at bygge og teste teknologi. Her er eksempler på programmeringssprog, som arbejdsgivere måske foretrækker, at jobkandidater kender:

 • Java
 • JavaScript
 • Unix
 • HTML
 • SQL
 • .NET
 • PHP
 • ASP
 • C++

Relateret: 7 certificeringer til at booste din softwareudviklingskarriere

Analytiske evner

Når de udvikler nye produkter, er softwareudviklingsledere ansvarlige for at analysere deres teams succes. Eksempler på opgaver, der kan kræve analytisk tænkning omfatter:

 • Bestemmelse af formålet med softwaren og de personer, der bruger den
 • At finde ud af, hvilke værktøjer de skal bruge til at designe softwaren
 • Identifikation af problemer i softwaren og hvordan de løses
 • Fortolkning af resultaterne af fejlfinding og fejlfinding
 • Gennemgang af computerkoder

Arbejdsmiljø for softwareudviklingsansvarlige

Softwareudviklingsledere arbejder typisk i kontormiljøer. Men fordi de fleste af deres opgaver involverer en computer, kan de muligvis også arbejde eksternt. De arbejder normalt 40 timer om ugen, og dette kan omfatte nætter og weekender, hvis de arbejder på et særligt projekt eller forsøger at overholde stramme deadlines. De arbejder ofte for organisationer, der fremstiller teknologiprodukter eller sælger software.

Jobudsigt og løn for softwareudviklingschefer

Ifølge US Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen inden for softwareudviklingsområdet at vokse med 22 % mellem 2019 og 2029. Efterhånden som teknologien fortsætter med at udvikle sig, kan der være efterspørgsel efter flere udviklingsprofessionelle i branchen.

Den nationale gennemsnitlige løn for softwareudviklingsledere er $148.045 om året. Denne løn kan dog variere afhængigt af din placering, erfaring og uddannelsesniveau.

Thorvald Vester
Thorvald Vester Softwareudviklingsledere er førende i teknologiindustrien. De er ansvarlige for at udvikle software samt at lede og styre det team, der er involveret i udviklingen. Hvis dit karrieremål er at arbejde som softwareudviklingschef, så er det vigtigt at forstå de tekniske evner, arbejdsgivere kan kræve, og den træning, du kan modtage for at forberede dig til denne rolle. I denne artikel undersøger vi, hvad en softwareudviklingschef gør, og hvordan man bliver det.