Sådan Bliver Du En Rumfartsingeniør

Sådan Bliver Du En Rumfartsingeniør

Luftfartsteknik er et felt, der tilbyder fremragende lønninger, fordele og arbejdsglæde. Det er også et meget teknisk område, som ofte kræver træning og ekspertise. Hvis du har en interesse for rumfartsteknik eller rumflyvning, og du leder efter en tilfredsstillende og udfordrende karriere, kan dette være en glimrende mulighed at overveje. I denne artikel definerer vi, hvad rumfartsingeniører er, og hvad de laver, lister 10 trin, du kan tage for at begynde denne karrierevej, diskuterer de nødvendige færdigheder og giver den gennemsnitlige løn og jobudsigter for rumfartsingeniører.

Hvad er en rumfartsingeniør?

En rumfartsingeniør er en kvalificeret ingeniør, der arbejder inden for luft- eller rumfartssektoren for at designe og teste fly eller rumfartøjer. De opretholder fremragende kvalitetskontrol for at sikre sikkerheden for alle, der rejser i luften eller i rummet. Et job som rumfartsingeniør er en meget ansvarsfuld stilling, der kræver et højt kompetenceniveau og tekniske færdigheder.

Relateret: Hvad er rumfartsteknik?

Hvad laver en rumfartsingeniør?

Luftfartsingeniører designer, bygger og tester fly, rumfartøjer, satellitter, missiler og fremdriftssystemer. Luftfart er et stramt reguleret område, så det er afgørende for rumfartsingeniører at forstå føderale sikkerhedsstandarder og anvende dem i praksis. De skriver også rapporter og formidler deres arbejde til andre, både i og uden for deres organisation. På seniorniveauer kan rumfartsingeniører have betydelige ledelsesopgaver såsom at tage ansvar for arbejdet i et helt ingeniørteam.

Sådan bliver du en rumfartsingeniør i ti trin

Da rumfartsteknik er et teknisk krævende felt, skal rumfartsingeniører være højt kvalificerede. Her er trinene for at komme ind i denne karriere:

1. Tag avancerede matematik- og naturfagstimer i gymnasiet

Forbered dig på din fremtid som rumfartsingeniør ved at tage matematiske og naturvidenskabelige kurser på højt niveau såsom fysik, trigonometri, calculus, computerprogrammering og kemi. At tjene høje karakterer i disse klasser kan hjælpe dig med at forbedre dine chancer for optagelse på en uddannelse.

Hvis du allerede har afsluttet gymnasiet, og du leder efter et karriereskifte, skal du muligvis tage voksenundervisningsklasser for at sikre, at du har den rigtige viden og færdigheder til at gå ind i en passende uddannelse. Din nuværende arbejdsgiver kan endda tilbyde sponsorat for at hjælpe din karriereudvikling. Prøv at spørge ledelsen eller de menneskelige ressourcer for at finde ud af, hvad der er tilgængeligt.

Relateret: Sådan går du tilbage til skolen som voksen

2. Vælg passende hobbyer og fritidsaktiviteter

Forfølge hobbyer og fritidsaktiviteter, der relaterer sig til rumfartsområdet. De rette hobbyer og interesser hjælper dig med at udvikle gode analytiske og problemløsningsevner og hjælper dig med at få videnskabelig viden og erfaring. Overvej strategispil, opgaveløsning, ingeniørprojekter og computerprogrammering. Udnyt desuden enhver lejlighed til at deltage i ingeniørklubber eller sommerlejre.

3. Få en bachelorgrad i rumfartsteknik

De fleste arbejdsgivere kræver en bachelorgrad i rumfartsteknik. Forfølge denne fire-årige grad og tjen den fra et universitet, der er akkrediteret af Accreditation Board for Engineering and Technology (ABET). For dem, der allerede er i beskæftigelse, tilbyder nogle universiteter deltidskurser. Hvis du allerede har stor erfaring med at arbejde i sektoren, kan du kvalificere dig til at flytte til ingeniør med et lavere kvalifikationsniveau. Diskuter dine muligheder med din arbejdsgiver.

4. Vælg et passende bifag

Vælg et relevant bifag for at forbedre din beskæftigelsesegnethed. Det er også vigtigt at tage ekstra klasser efter behov for at forbedre dine færdigheder. Skrive- og forretningsfærdigheder kan forbedre din beskæftigelsesegnethed i et konkurrencepræget område, da du forventes at skrive rapporter og forstå forretningspraksis på dette område.

5. Gennemfør et praktik- eller samarbejdsprogram

Selvom det ikke er nødvendigt, er et praktikophold hos en rumfartsvirksomhed en værdifuld oplevelse, der kan forbedre dine færdigheder og dit CV. Overvej at gennemføre et praktikophold og begynd at opbygge et netværk af kontakter inden for rumfartsindustrien. Mange uddannelser samarbejder med regionale virksomheder for at tilbyde muligheder for erhvervserfaring. For dem, der allerede er i beskæftigelse, afgør, om du kan skygge en ingeniør for at få en større forståelse af deres job.

6. Få en kandidatgrad i rumfartsteknik

Selvom du ikke har brug for en kandidatgrad, kan du overveje at tjene denne avancerede grad for at forbedre din beskæftigelsesegnethed. Nogle gymnasier tilbyder en kombineret femårig bachelor- og kandidatuddannelse. Du kan muligvis flytte ind på en kandidatuddannelse i rumfartsteknik, hvis du allerede har en bachelorgrad i et beslægtet fag som fysik.

7. Søg indgangsstillinger og lærepladser

Forfølge entry-level stillinger og lærepladser for at styrke dine kvalifikationer. Overvej at søge hos den virksomhed, hvor du har været i praktik eller samarbejdsprogram. Det er også værd at overveje regionale og nationale rumfartsvirksomheder og offentlige myndigheder. For at arbejde for et offentligt agentur som NASA skal du have amerikansk statsborgerskab eller for at kvalificere dig som fastboende. For at arbejde i forsvaret, herunder på forsvarsrelaterede kontrakter inden for den private sektor, skal du have en sikkerhedsgodkendelse.

Relateret: Sådan får du en sikkerhedsgodkendelse

8. Arbejde i et relateret job

Hvis du ikke kan sikre dig den ingeniørstilling, du ønsker med det samme, så prøv at arbejde i et relateret job. Luftfartsteknik er meget krævende, så du får muligvis ikke beskæftigelse med det samme. Imidlertid kan et relateret job som det for en rumfartstekniker hjælpe dig med at opbygge din erfaring og kontakter i branchen. Efter et par års værdifuld erfaring kan du kvalificere dig til en stilling som luftfartsingeniør.

9. Deltag i en professionel organisation

Overvej at blive medlem af en professionel organisation relateret til dette felt. At blive medlem af American Institute of Aeronautics and Astronautics, for eksempel, lader dig drage fordel af mange muligheder for uddannelse og netværk.

10. Få din licens

Selvom det er unødvendigt for en entry-level position, så tjen en statslicens for at komme videre i din karriere og blive en professionel ingeniør. De præcise krav varierer fra stat til stat, men du har typisk brug for en grad fra et ABET-akkrediteret ingeniørprogram, en bestået score på Fundamentals of Engineering-eksamenen og en bestået score på Professional Engineering-eksamenen. Du har også brug for relevant erhvervserfaring. Typisk har du brug for mindst fire år.

Færdigheder for en rumfartsingeniør

Luft- og rumfartsingeniør kræver en række færdigheder til deres arbejde. Her er nogle færdigheder, du skal bruge for at få succes i denne karriere:

  • Talefærdigheder: Talefærdigheder refererer til din evne til at bruge matematik til at løse hverdagsproblemer. Luftfartsingeniører bruger denne færdighed til deres forskellige opgaver, såsom modellering af former og design på en computer. De bruger det også til at fejlfinde deres arbejde.
  • Analytiske færdigheder: At have analytiske færdigheder betyder, at du er i stand til at forenkle information til mindre informationsbidder for at drage forskellige konklusioner. Luftfartsingeniører bruger denne færdighed til at identificere designelementer, der muligvis ikke opfylder et projekts krav, og til at finde alternative løsninger.
  • Forretningsfærdigheder: Dette refererer til din evne til at forstå både forbrugernes og organisatoriske adfærd og bruge denne viden til at fremme en virksomheds succes. Luftfartsingeniører bruger deres forretningsfærdigheder til at hjælpe dem med at opfylde føderale regeringsstandarder. For at opfylde disse standarder skal du kende standard forretningspraksis og kommerciel lovgivning.

Relateret: Tekniske færdigheder: Definitioner og eksempler

Luftfartsingeniør løn og jobudsigt

Luftfartsingeniører kan arbejde i enten den offentlige sektor for statslige agenturer som NASA og forsvarsministeriet eller for private virksomheder i rumfartssektoren som f.eks. flyproducenter. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) tjener rumfartsingeniører en gennemsnitlig årsløn på $118.610 om året. BLS rapporterer også om stabile jobudsigter for denne karriere med en forventet vækst i beskæftigelsen på 3% - en vækst, der er omkring den samme sats for andre stillinger på arbejdsmarkedet.

Ulrikke Ladefoged
Ulrikke Ladefoged Luftfartsteknik er et felt, der tilbyder fremragende lønninger, fordele og arbejdsglæde. Det er også et meget teknisk område, som ofte kræver træning og ekspertise. Hvis du har en interesse for rumfartsteknik eller rumflyvning, og du leder efter en tilfredsstillende og udfordrende karriere, kan dette være en glimrende mulighed at overveje. I denne artikel definerer vi, hvad rumfartsingeniører er, og hvad de laver, lister 10 trin, du kan tage for at begynde denne karrierevej, diskuterer de nødvendige færdigheder og giver den gennemsnitlige løn og jobudsigter for rumfartsingeniører.