Sådan Bliver Du En Rehabiliteringsrådgiver: Uddannelseskrav Og Licens: Plus Job Outlook

Sådan Bliver Du En Rehabiliteringsrådgiver: Uddannelseskrav Og Licens: Plus Job Outlook

Rådgivere giver folk de værktøjer, de har brug for til at forbedre deres liv, og de er ofte specialiserede i særlige problemer. Rehabiliteringsrådgivere yder specifikt støtte til personer med forskellige handicap, hvilket gør dette til en fremragende karrierevej for dem, der håber at gøre en forskel i folks liv. I denne artikel forklarer vi, hvordan man bliver rehabiliteringsrådgiver og giver mere indsigt i dette voksende felt.

Hvad er en rehabiliteringsvejleder?

En rehabiliteringsvejleder er en professionel, der arbejder med personer, der har fysiske, psykiske, udviklingsmæssige eller følelsesmæssige handicap. På trods af en lignende stillingsbetegnelse arbejder rehabiliteringsrådgivere ikke med personer med stof- eller alkoholafhængighed; i stedet er deres fokus at hjælpe folk med at overvinde forhindringer, der hindrer deres uafhængighed, selvom de også kan arbejde i andre aspekter af psykoterapi i enten gruppe- og individuelle rammer. Rehabiliteringsrådgivere modtager deres certificering fra Commission on Rehabilitation Counselor Certification (CRC), som giver dem mulighed for at yde tjenester og vejledning til deres patienter.

Rehabiliteringsrådgivere hjælper individer med at tilegne sig nye færdigheder og nå deres mål. De arbejder også på at fjerne forhindringer, som disse personer kan stå over for i samfundet, uddannelsessystemet eller arbejdsstyrken. Rehabiliteringsrådgivere har mange roller, og de kan arbejde inden for specifikke områder eller adressere alle en klients behov. De arbejder tæt sammen med deres klienter for at skabe en individualiseret behandlingsplan, og de samarbejder ofte med bureauer og andre sundhedsprofessionelle for at tilbyde yderligere støtte.

Relateret: 26 grunde til at blive rådgiver

Hvor arbejder rehabiliteringsvejledere?

Rehabiliteringsrådgivere arbejder i flere sektorer, herunder samfunds- og erhvervstjenester, individuelle og familiemæssige tjenester eller regeringen. De kan lede private praksisser eller arbejde i en regeringsledet afdeling for menneskelige tjenester. Typiske arbejdspladser omfatter skolekontorer, handicapcentre, plejehjem, arbejdsløshedskontorer, rehabiliteringscentre og hospitaler, for blot at nævne nogle få.

Relateret: 12 rådgivnings-karriereveje at overveje

Sådan bliver du rehabiliteringsrådgiver

Rehabiliteringsrådgivning er en karrierevej, der kræver uddannelse og træning inden for de relaterede samfundsvidenskaber, så du bedst muligt kan imødekomme dine klienters behov. Med det i tankerne skal du følge disse fem trin for at blive en rehabiliteringsrådgiver:

1. Gennemfør en bachelorgrad i en relateret adfærdsvidenskab

Det første skridt til at blive rehabiliteringsvejleder er at gennemføre din bacheloruddannelse, gerne inden for rehabiliteringstilbud, rehabiliterings- og handicapstudier, psykologi eller sociologi. Disse studieprogrammer lærer dig om emner som menneskelig udvikling og adfærd, rådgivningsmetoder og etik samt videnskaben om hjernen.

Nogle stater tillader rehabiliteringsrådgivere kun at arbejde med en bachelorgrad. Rehabiliteringsvejledere med kun en bachelorgrad kan dog ikke diagnosticere patienter, hvilket begrænser deres praksis. Uden en kandidatgrad vil du sandsynligvis finde arbejde som rehabiliteringsrådgiver, hvilket indebærer at blive overvåget af en certificeret rehabiliteringsrådgiver.

Relateret: 16 job i udviklingspsykologi (med løn og pligter)

2. Få en kandidatgrad i rehabiliteringsrådgivning

De fleste stater kræver en mastergrad i rehabiliteringsrådgivning for at blive licenseret. Dette kandidatprogram giver dybdegående uddannelse om det arbejde, rehabiliteringsrådgivere udfører, og hvordan man støtter og taler for klienter. Du bør vælge en skole, der er akkrediteret af Council for Accreditation of Counseling and Related Educational Programs (CACREP), organisationen, der sikrer, at rådgivningsprogrammer overholder undervisningsstandarder og forbereder eleverne til licens.

3. Få den nødvendige praktikerfaring

En fordel ved at gennemføre en kandidatuddannelse, der er akkrediteret af CACREP, er, at du får rådgivningserfaring under dine kandidatstudier. Hvis du gennemfører et uakkrediteret program, skal du gennemføre mellem 2.000 og 3.000 timers superviseret rådgivningserfaring inden for to år efter eksamen, før du kan få din licens.

4. Bestå krævede licenseksamener

For at vurdere og diagnosticere patienter skal du have en licens, som i det mindste kræver, at du består Certified Rehabilitation Counselor eksamen. Hver stat kan ellers have forskellige krav for at blive en autoriseret rådgiver og kan kræve yderligere eksamener, såsom National Counselor Examination eller National Clinical Mental Health Counseling Examination.

5. Bevar din certificering og fortsæt din uddannelse

Når du er blevet licenseret, kan du vælge eller blive bedt om at søge yderligere certificering for at starte din praksis. Du skal også arbejde for at vedligeholde din licens, da dette felt hele tiden ændrer sig og forbedres. Du skal gennemføre 100 timers efteruddannelse inden for fem år efter at have opnået din licens.

Relateret: FAQ: Hvilken uddannelse har en mental sundhedsrådgiver brug for?

Revalideringsrådgiver løn og jobudsigt

Faktisk har Salaries ikke i øjeblikket lønoplysninger tilgængelige for rehabiliteringsrådgivere, men den nationale gennemsnitlige løn for en erhvervsrettet rehabiliteringsrådgiver - en type rådgiver, der arbejder med voksne i alle aldre for at løse beskæftigelsesmæssige udfordringer - er $59.104 om året.

Bureau of Labor Statistics (BLS) forventer, at ansættelsen af ​​rehabiliteringsrådgivere vil vokse med 10 % i 2029. BLS tilskriver denne vækst den stigende ældre befolkning, som vil kræve flere rehabiliteringsrådgivere for at hjælpe med at holde dem aktive.

Relateret: Sådan bliver du en erhvervsrådgiver (med trin)

Bent Ibsen
Bent Ibsen Rådgivere giver folk de værktøjer, de har brug for til at forbedre deres liv, og de er ofte specialiserede i særlige problemer. Rehabiliteringsrådgivere yder specifikt støtte til personer med forskellige handicap, hvilket gør dette til en fremragende karrierevej for dem, der håber at gøre en forskel i folks liv. I denne artikel forklarer vi, hvordan man bliver rehabiliteringsrådgiver og giver mere indsigt i dette voksende felt.