Sådan Bliver Du En Radio-dj

Hvis du leder efter et mangfoldigt og konkurrencepræget erhverv, der giver dig mulighed for at interagere med andre, kan en karriere som radio-DJ være ideel for dig. Radiodiskjockeys kombinerer teknisk viden med interpersonelle færdigheder for at give deres lyttere musik, nyheder og underholdning. I denne artikel forklarer vi, hvad præcis en radiodiskjockey er, og hvad de gør, udforsker de trin, du kan tage for at blive det, gennemgår gennemsnitslønnen for en radio-DJ og lister de nødvendige færdigheder til denne karriere.

Relateret: Musikkarrierer: Sådan forfølger du dem og forskellige typer

Hvad er en radio DJ?

En radio disc jockey, mere almindeligt kendt som en radio DJ, vælger og udsender musik til deres lyttere. De arbejder for broadcast-, internet- og satellitradiostationer, hvoraf mange har specialiseret sig i en bestemt musikgenre. Udover at spille den musikgenre, som lytterne forventer på en bestemt station, specialiserer radio-DJ's sig ofte i en bestemt type musik, såsom alternativ, blød rock, country, rap, R & B, pop eller rock-and-roll. Ud over at spille musik leverer radio-dj's ofte lokale trafik- og vejrrapporter, udfører interviews i luften og kommenterer aktuelle begivenheder, såsom sport, popkultur eller politik.

Når de først begynder deres karriere, arbejder radiodiskjockeys ofte skæve timer, som tidlig morgen eller sen aften.

Hvad laver en radio DJ?

Radiodiscjockeys er værter for temaradioshows med det mål at underholde og informere deres publikum. Ind imellem introduktion og afspilning af sange, radio-djs:

 • Diskuter musik
 • Fortælle historier
 • Modtag opkald fra lyttere
 • Gennemfør interviews
 • Tal om aktuelle begivenheder
 • Giv lokale vejr- og trafikrapporter
 • Udfør reklamer på vegne af showet eller stationens sponsorer

Disse broadcast-professionelle skal forblive opdaterede på de seneste musikhitlister og trends på sociale medier. Nogle gange repræsenterer de deres radiostation ved at deltage i lokale arrangementer eller koncerter.

Tidligere kuraterede radio-dj'er al musikken til deres shows. Selvom der er nogle radiodiskjockeys, der stadig kan vælge den musik, de spiller, specifikt dem, der arbejder på en uafhængig radiostation eller universitetsradiostation, forsyner de fleste kommercielle radiostationer deres DJ'er med musikafspilningslister, som et program eller en musikdirektør har udarbejdet. De vælger normalt sangene på disse afspilningslister baseret på markedsundersøgelser.

Relateret: Job for musikelskere: 15 job, hvor du kan lave, arbejde med og lytte til musik

Sådan bliver du en radiovært DJ

For at begynde din karriere som radio-DJ kan du følge disse enkle trin:

1. Få en bachelorgrad

Selvom uddannelseskravene kan variere afhængigt af arbejdsgiveren, har mange radio-DJ'er en bachelorgrad i kommunikation, radio- og tv-virksomhed eller journalistik. På grund af dette kan optjening af din bachelorgrad hjælpe med at gøre dig til en konkurrencedygtig kandidat, når du begynder din karriere. Derudover kan de kurser, som disse hovedfag tilbyder, give dig et stærkt fundament ved at lære dig væsentlige færdigheder. Nogle nøglekurser, der ofte er dækket af disse bachelorprogrammer, inkluderer:

 • Medieforskning
 • Broadcast skrivning
 • Nyhedsrapportering
 • Tale
 • Radio annoncering

Broadcasting klasser hjælper typisk eleverne med at udvikle en viden om ting, der er afgørende for denne karriere, såsom softwareredigeringsprogrammer, retningslinjer fra Federal Communications Commission (FCC) og udsendelsesudstyr.

2. Gennemfør et praktikophold

Erfaring er typisk lige så værdifuldt som en formel uddannelse til en radio-DJ, hvorfor det er så vigtigt at gennemføre et praktikophold. Udover at udsætte dig for en radiostations indre funktioner, giver praktikophold dig også en chance for at netværke og møde branchefolk. Universiteter og gymnasier hjælper ofte med at lette praktikophold for studerende, der er interesserede i radioudsendelser.

3. Få erfaring

Gymnasier og universiteter kan give studerende praktisk erfaring gennem deres campusradiostationer. College radiostationer tilbyder studerende værdifuld erfaring bag kulisserne og eksponering i luften. Fordi de ofte sender 24 timer i døgnet, kan du lære de bedste måder at engagere lyttere på om dagen og om natten. Udover at have chancen for at komme i luften, udsætter campusradiostationer dig også for ting som:

 • Station programmering
 • Personaleledelse
 • Udsendelsesret og etik
 • FCC regler

4. Opret en rulle

Når du leder efter et job som radiodiskjockey, beder radiostationer normalt om, at du indsender en rulle med dit CV. Spoler giver radiostationer mulighed for at evaluere, hvordan en kandidat kommunikerer med deres publikum og lyder i luften. Fordi de er sådan en nøglekomponent i en potentiel arbejdsgivers ansættelsesproces, er det vigtigt, at du sammensætter en rulle, der viser dit bedste arbejde.

5. Udvikl din on-air personlighed

Det er en god idé at starte din karriere som radio-DJ på et mindre marked, før du forfølger et job på en stormarkedsstation. Faktisk fremmer branchefolk ofte deres karriere ved at flytte til en stor markedsstation. At begynde din karriere på et mindre marked giver dig en chance for at udvikle dine færdigheder, opbygge dit omdømme og finpudse din personlighed i luften. Derudover gennemgår mange store stationer en radiodiskjockeys vurderinger, når de vurderer kandidater.

Du kan udnytte din tid på at arbejde på et mindre marked og gøre dig selv til en mere attraktiv kandidat for store arbejdsgivere ved at få erfaring inden for forskellige områder. For eksempel kan du:

 • Lav salgsfremmende optrædener
 • Opdater sociale medieplatforme
 • Sælg sendetid til annoncører

Relateret: 22 karrierer for store musikere

Radio disc jockey løn

Selvom en discjockeys løn kan variere baseret på deres års erfaring, publikumsstørrelse, vurderinger, arbejdsgiver og geografisk placering, er gennemsnitslønnen for en DJ i USA $53.655 om året.

Færdigheder til en radio DJ

Succesfulde radiodiskjockeyer besidder ofte visse nøglefærdigheder, som:

 • Interpersonelle færdigheder: Radiopersonligheder interagerer med lyttere, medværter, producenter og mere, så det er nøglen til dette erhverv at have veludviklede interpersonelle færdigheder. De skal udvikle et forhold til deres publikum og gøre dem forståede, underholdte og komfortable.
 • Talefærdigheder: For at få succes som radio-DJ skal du være i stand til at kommunikere klart og trygt. Selvom de udfører størstedelen af ​​denne rolles ansvar i et privat studie, optræder radio-dj's ofte offentligt på stedet, når de promoverer stationen eller en annoncør.
 • Forskningskompetencer: Som radio-DJ skal du kunne forske i trends og aktuelle begivenheder, så du kan skabe et program, der er relevant og engagerende.
 • Tekniske færdigheder: Radiodiskjockeys bruger en bred vifte af computere og programmer, herunder forskellige tavler og udsendelsesudstyr.

Mogens Møller
Mogens Møller Hvis du leder efter et mangfoldigt og konkurrencepræget erhverv, der giver dig mulighed for at interagere med andre, kan en karriere som radio-DJ være ideel for dig. Radiodiskjockeys kombinerer teknisk viden med interpersonelle færdigheder for at give deres lyttere musik, nyheder og underholdning. I denne artikel forklarer vi, hvad præcis en radiodiskjockey er, og hvad de gør, udforsker de trin, du kan tage for at blive det, gennemgår gennemsnitslønnen for en radio-DJ og lister de nødvendige færdigheder til denne karriere.