Sådan Bliver Du En Professionel Organisator

Sådan Bliver Du En Professionel Organisator

En professionel arrangør kan hjælpe med at organisere og reducere ejendele for at hjælpe deres kunder med at få mest muligt ud af deres plads. Efterhånden som tingene akkumuleres, kan det blive sværere for nogen at organisere dem på en praktisk måde. Det er her, en professionel arrangør kan hjælpe. I denne artikel forklarer vi de færdigheder, certificeringer og karrieretrin, du skal tage for at blive en professionel arrangør.

Hvad er en professionel arrangør?

En professionel organisator er en person, der har opnået betydelige kompetencer i organisation og anvender den viden til at hjælpe andre med at blive mere organiserede. En professionel arrangør hjælper deres kunder med at skabe en mere effektiv tilgang til organisation og nedskæringer. Arrangøren analyserer kundens organisatoriske behov, herunder antallet af genstande, hvor meget der skal gå, og hvor de kan gøre mere plads. Dette kan være i kundens hjem eller opnås ved at bruge en opbevaringsenhed. Mange arrangører fungerer som uafhængige konsulenter eller entreprenører, men nogle finder arbejde i en professionel kapacitet, der arbejder for en eller flere virksomheder.

Hvad laver en professionel arrangør?

Mens en professionel arrangørs pligter er forskellige for hver klient, er der nogle standardansvar, du kan forvente af at arbejde i marken. Nogle af disse ansvarsområder kan omfatte:

 • Organisering og mærkning af varer i beholdere eller skabe eller opbevaringsrum
 • Kommunikerer med kunden om kort- og langsigtede organisationsbehov
 • Udarbejdelse af en langsigtet plan for klienten for at forblive organiseret
 • Organisering af individuelle rum og rum eller hele bygninger eller hjem
 • At finde og udnytte ekstra plads i et miljø til opbevaringsbehov
 • At lette bortskaffelse, genbrug eller donation af uønskede eller overskydende genstande

Nogle gange kan organisering af personligt rum betyde at flytte, donere eller genbruge genstande, der har følelsesmæssig betydning. En uddannet arrangør bør have færdighederne til at trøste deres klient og hjælpe dem med at navigere i aflæsningsprocessen. Sentimentale ting kan være svære at skille sig af med, så du har brug for empati for at forstå deres holdning og komme til et kompromis. Dette indebærer ofte at arbejde tæt sammen med klienten for at finde ud af, hvad der er bedst for dem, og at formulere en handlingsplan for at hjælpe dem med at nå deres mål.

Selv virksomheder har nogle gange brug for hjælp til at organisere deres rum og kan hyre en professionel arrangør for at skabe et mere harmonisk arbejdsmiljø. I en forretningsmæssig egenskab kan en arrangør fungere som konsulent eller deltage aktivt i organisationsprocessen.

Relateret: Forståelse af ledelsesmæssig organisation

Sådan bliver du en professionel arrangør

Følg disse trin for at starte en karriere som professionel arrangør:

1. Gennemfør træning og uddannelse

Ikke alle professionelle arrangører har certificeringer eller uddannelse. Nogle af dem er simpelthen mennesker, der har et talent for at organisere og ønsker at låne deres færdigheder til at hjælpe andre. Minimumskravet er dog normalt en gymnasial eksamen. Når det er sagt, er der andre veje, du kan tage for at opnå en professionel certificering og legitimere disse færdigheder.

2. Optjen en CPO-certificering

Professionelle arrangører har mulighed for at opnå en CPO-certificering fra The National Association of Productivity and Organizing Professionals som en ekstra legitimation til deres CV. Denne certificering er ikke en nødvendighed, men den giver en vis tillid til dine evner som arrangør og hjælper med at adskille dig fra konkurrenterne.

For at få en certificering skal du typisk have en skoleeksamen eller tilsvarende. NAPO kræver, at potentielle arrangører indsender bevis for mindst 1.500 timers lønnet arbejde i de sidste fem år som arrangør i en professionel egenskab. En professionel arrangør skal også overholde et strengt etisk kodeks og bestå en skriftlig eksamen, som består af 125 multiple-choice spørgsmål.

Individuelle medlemmer forventes at betale et årligt medlemsgebyr til NAPO, som er omkring $275. Husk, at dette er valgfrit, men også er noget, der kan hjælpe med fremtidsudsigter.

3. Få kundekreds

Når du har afsluttet din uddannelse og opnået en CPO-certificering, kan du tilbyde dine færdigheder til nye kunder. Måske har du et familiemedlem eller en ven, der trænger hårdt til organisation. Du kan starte med at etablere et navn til dig selv med gratis konsultationer. Dette er en god måde at komme i kontakt med nye kunder og vise dem, hvilke færdigheder du tilbyder.

Kompetencer du skal bruge til jobbet

Potentielle arrangører vil gerne bringe et sæt grundlæggende færdigheder til branchen, som omfatter:

 • Organisationsevner: Evnen til at identificere organisationsproblemer, formulere en handlingsplan og hjælpe med at gennemføre denne handlingsplan. En professionel arrangør vil afspejle disse færdigheder i både arbejds- og privatliv, have et organiseret hjem/kontor og udnytte pladsen korrekt.
 • Problemløsningsevner: En professionel arrangør bruger meget af deres tid på at løse problemer for klienten, så gode problemløsningsevner er fordelagtige for en arrangør. Evnen til at identificere problemet og foreslå en effektiv løsning kan hjælpe en PO med at skille sig ud fra konkurrenterne.
 • Empati: Empati er en vigtig færdighed, fordi den hjælper med at bygge bro mellem mennesker. Professionelle arrangører vil gerne have empati med deres kunders behov og forstå, hvorfor det er svært at flytte, genbruge eller donere bestemte ting. Empati hjælper en PO med at forstå modstand fra klienten og kan hjælpe med at facilitere mere effektive mål.
 • Opmærksomhed på detaljer: En god professionel arrangør har et fremragende øje for detaljer, og ser ofte ting, som andre måske er gået glip af. En sådan færdighed hjælper med at adskille den professionelle arrangør fra den daglige hjemmearrangør.
 • Kommunikationsevner: Evnen til at kommunikere effektivt med klienter er afgørende for den professionelle organisator. Kommunikation hjælper både klienten og PO bedre med at forstå projektets behov og mål og kan forhindre konflikter eller misforståelser.
 • Kreativitet: Nogle problemer kræver kreativitet for at løse dem effektivt. Professionelle arrangører viser et godt niveau af kreativitet i deres problemløsning og sans for detaljer.

Relateret: 10 eksempler på organisation på arbejdspladsen

Jobvækst og lønudsigter

I takt med at de utallige indkøbsmuligheder vokser, og nethandelen fortsætter med at stige, er behovet for professionelle arrangører vokset. Mange arrangører går ind på området som selvstændige entreprenører eller konsulenter, hvilket betyder begrænset adgang til fordelspakker, men med større fleksibilitet og plads til udvidelse. Mange af landets topprofessionelle arrangører har skabt et helt brand ud fra deres organisatoriske kompetencer.

En professionel arrangørs lønsats vil sandsynligvis afhænge af deres erfaringsniveau. Derudover kan det at få en certificering fra NAPO give arrangøren nye muligheder eller øget løn. Den gennemsnitlige løn for en arrangør er omkring $45.023 om året.

Fordele ved at forfølge en karriere som professionel arrangør

At blive en professionel arrangør giver mange fordele, herunder:

 • Muligheden for at hjælpe andre med at organisere deres rum bedre
 • En mulighed for at hjælpe kunder med at løse mentale problemer ved at rydde op i rod og organisere deres opholds-/arbejdsrum
 • Planlægning og organisering af lokaler, boliger eller virksomheder på en sådan måde, at de fremmer et bestemt resultat (kreativitet, produktivitet, afslapning osv.)
 • Hjælper kunder med at forstå styrken i organisationen

Mange arrangører vælger området for at bruge deres unikke organisatoriske færdigheder til at hjælpe andre.

Bruno Hammer
Bruno Hammer En professionel arrangør kan hjælpe med at organisere og reducere ejendele for at hjælpe deres kunder med at få mest muligt ud af deres plads. Efterhånden som tingene akkumuleres, kan det blive sværere for nogen at organisere dem på en praktisk måde. Det er her, en professionel arrangør kan hjælpe. I denne artikel forklarer vi de færdigheder, certificeringer og karrieretrin, du skal tage for at blive en professionel arrangør.