Sådan Bliver Du En Professionel Chauffør I 6 Trin: Plus Færdigheder

Hvis du kan lide hurtighed og konkurrence, kan en karriere som professionel racerkører være passende for dig. Professionel kørsel er en motorsport, der kræver dedikation og træning. Hvis du gerne vil forfølge denne karriere, er det vigtigt at forstå, hvad jobbet indebærer, og hvad du skal gøre for at realisere dit mål. I denne artikel definerer vi rollen som en professionel chauffør, diskuterer vigtige færdigheder og kvalifikationer, der er nødvendige for jobbet, forklarer, hvordan du kan komme ind i erhvervet og ser på, hvor meget du kan forvente at tjene om året.

Hvad er en professionel chauffør?

Udtrykket "professionel kører" refererer generelt til en racerkører. Racerbilskørsel er en motorsport, hvor kørere konkurrerer om at komme først eller i den hurtigste tid. Der er forskellige undertyper af professionelle chauffører. De mest almindelige er:

  • Open-wheel: Open-wheel racere kører køretøjer med åbne toppe og synlige hjul, typisk på racerbaner eller gadekredsløb. Formel 1- og IndyCar-kørere falder ind under denne kategori.

  • Sportsvogn: Disse chauffører betjener sportsvogne kendt som Grand Tourers eller sportsprototypekøretøjer på lukkede spor. Bilerne i denne klasse har to sæder og lukkede hjul.

  • Touring car: Touring car racere bruger produktionskøretøjer, eller masseproducerede modeller, der er blevet modificeret til ydeevne. Nogle touring car races kan vare så længe som 24 timer og tester udholdenheden af ​​føreren, besætningen og køretøjet.

  • Produktion: Produktionsracere, også kendt som showroom stock racere, bruger produktionskøretøjer, der er umodificerede eller kun let modificerede. For at sikre, at konkurrencen er lige, er der begrænsninger for, hvordan bilister kan modificere deres biler.

  • Lagerbiler: Lagerbiler ser ud til at være produktionsbiler, men er faktisk specialbygget til racerløb. NASCAR er den mest kendte sammenslutning for racerbiler.

  • Rally: Rally er en form for racerløb, hvor føreren og en co-driver forsøger at gennemføre separate etaper af en bane så hurtigt som muligt. Rallyracere konkurrerer ikke head-to-head mod andre kørere, men sammenligner i stedet deres tider.

  • Drag: Drag-racere konkurrerer head-to-head i en lige bane, der normalt er en kvart mile lang. Hvert løb har to kørere, og vinderen er den, der krydser målstregen først.

Bortset fra ovenstående er der også mindre almindeligt kendte typer af professionelle autoracere, der konkurrerer på forskellige terræner og i forskellige køretøjstyper. Disse omfatter offroad-racere, der kører med specielt modificerede køretøjer i miljøer som ørkener, og kart-racere, der kører små og lavthængende racerkøretøjer.

Hvad laver en professionel chauffør?

Ud over at konkurrere i og vinde løb har professionelle racerkørere adskillige ansvarsområder. Disse omfatter:

Uddannelse

Professionelt racerløb introducerer kroppen til ekstreme forhold som intens varme, g-kræfter og stress. For at udholde disse forhold har mange bilister et træningsprogram for at forbedre deres fysiske kondition. Kardiovaskulær træning, såsom cykling eller løb, hjælper med at konditionere deres kroppe til at modstå belastningen af ​​et langt løb. Kost- og modstandstræning er også vigtige, da de giver førere mulighed for at holde vægten nede og lette belastningen i køretøjet. Sejren af ​​et løb har ofte kun en gevinst på et splitsekund på en anden konkurrent, så minimering af belastningen kan forbedre en kørers chancer for at vinde.

Ikke alle professionelle racerkører har en fysisk træningsrutine, men de øver sig regelmæssigt i kørsel. Bilister, der har adgang til en bane, må køre runder på daglig basis. Ellers kan de bruge realistiske køresimulatorer, der kan akklimatisere dem til forskellige banetyper. Køreøvelser af denne art hjælper disse bilister med at bevare deres færdigheder, reflekser og mentale styrke.

Promotion og markedsføring

Professionelle racerkørere tjener mange af deres penge gennem sponsorater og påtegninger fra store virksomheder, hvis logoer pryder kørernes køretøjer og outfits. Som en del af de aftaler, de har med selskaberne, optræder chaufførerne til pressekonferencer og andre arrangementer, der giver offentligheden besked om et kommende løb og giver selskaberne mulighed for at markedsføre deres brand.

Vedligeholdelse af køretøjer

Et køretøj er et nødvendigt værktøj i autoracersporten, så føreren, sammen med andre medlemmer af deres besætning, arbejder konstant på at opretholde dens funktionalitet. Under træning kan de bemærke fejl i køretøjets ydeevne. De kommunikerer disse problemer til deres mekanikere, som de samarbejder med om at finjustere bilen og gøre den klar til konkurrence.

Relateret: Lær om at være automekaniker

Rejse

Løb og væddeløbsrelaterede begivenheder finder sted rundt om i verden. Afhængigt af den type væddeløb, de laver, og det niveau, de konkurrerer på, kan racerkørere være nødt til at rejse som en del af deres job. Mange racere har begrænsede rejsekrav, da deres begivenheder kan være inden for deres stat eller en nærliggende stat. Andre skal muligvis flyve med hele deres besætning til et andet land.

Relateret: 14 job, der involverer rejser

Vigtige færdigheder for professionelle chauffører

Følgende er nogle af de vigtigste færdigheder og egenskaber for professionelle racerkørere at have:

Køreevne

Kørsel er en grundlæggende færdighed for professionelle racerkørere. Succesfulde chauffører kan håndtere et køretøj ved høje hastigheder, nogle gange over 200 miles i timen for visse typer løb. Til kredsløb skal du være i stand til at lave hurtige, hyppige sving og samtidig bevare kontrollen. I andre løbstyper skal du kunne styre gennem ujævnt og varieret terræn, såsom jord, stenede veje, sand, mudder og glatte overflader.

Læs mere: Kørefærdigheder: Definition og eksempler

Mekanisk viden

En professionel racerkører med veludviklet mekanisk viden er sandsynligvis bedre i stand til at forstå, hvordan deres køretøj fungerer, hvordan de kan vedligeholde det, og hvad de kan gøre for at optimere dets ydeevne. Før og under løb giver en dyb forståelse af, hvordan køretøjet skal føles og lyde, føreren og besætningen til at løse vedligeholdelsesproblemer, der kan bremse køretøjet eller bringe føreren i fare. Denne viden hjælper føreren med både at vinde løb og forblive sikker.

Fysisk kondition og reflekser

Fremragende fysisk kondition gør det muligt for en chauffør at udholde høje hastigheder. I de hurtigste køretøjer oplever føreren varierende høje niveauer af g-kraft, som hurtigt kan dræne kroppen for energi. Vedligeholdelse af et højt niveau af fysisk kondition kan minimere den effekt, som løb har på kroppen. Hurtige reflekser er gavnlige for kroppen, idet de kan forhindre fejl, der fører til ulykker. Velafstemte reflekser giver en kører mulighed for at reagere på de konstant skiftende krav i et løb, hvilket hjælper dem med at undgå kollisioner samt at vinde på konkurrenterne i head-to-head racing.

Tillid

Når man kører for stærkt på spor eller gennem ujævnt terræn i længere perioder, står bilisterne over for adskillige muligheder for at begå fejl. Derfor er det vigtigt for professionelle racerkørere at have tillid til deres evner. Tillid giver troen på, at dine færdigheder er gode og finpudset nok til ikke kun at give dig mulighed for at afslutte et løb sikkert, men også til at præstere godt mod konkurrenter.

Beslutningstagning

Beslutningstagning er evnen til at bestemme de bedste valg og vælge den, du føler, der er størst sandsynlighed for at føre til succes. Hvert billøb involverer adskillige muligheder for at træffe vigtige beslutninger, der kan føre dig til sejr. Chaufføren har meget lidt tid til at træffe disse beslutninger, så de bør være i stand til at overveje deres valg og forpligte sig til en mulighed så hurtigt som muligt.

Læs mere: Beslutningsevner: Definition og eksempler

Samarbejde

Billøb er typisk en individuel sport, men teamwork spiller en vigtig rolle på forskellige måder. Eksempelvis kan der ved stock car kørsel være flere kørere, der kører efter samme ejer og dermed tilhører samme hold. Ofte arbejder disse individuelle kørere sammen for at sikre, at den, der har størst chance for at vinde, kommer foran. I rallyløb arbejder føreren og co-driveren konstant sammen for at sikre, at de gennemfører etaperne korrekt og hurtigt.

Chauffører arbejder normalt med en stor besætning, der består af mekanikere, ingeniører og andre specialister. Under løb forbliver disse medlemmer i kommunikation via radio og giver hinanden information, der kan forbedre førerens præstation.

Sådan bliver du professionel chauffør

Du kan følge disse trin for at blive en professionel racerkører:

1. Udvikl dine kørefærdigheder

For at konkurrere mod professionelle racerkørere skal du have fremragende køreevner. Der er et par måder, hvorpå du kan arbejde med de færdigheder, der er nødvendige for at køre ved høje hastigheder. En måde er at tage karting op. Karts har en lignende konstruktion som åbne hjul, og de kører med høje hastigheder i forhold til deres størrelse og strukturen af ​​banerne og konkurrencen er næsten identisk. Når du føler, at dine færdigheder er blevet forbedret nok, kan du konkurrere i karting-løb for at se, hvordan du måler dig mod andre.

En anden mulighed er at tilmelde sig en racerskole. Der er forskellige typer af skoler i hele landet, nogle med speciale i en bestemt form for væddeløb. Gennem formaliseret læring kan du få viden fra erfarne kørere og øve dine racerfærdigheder på rigtige baner. Overvej at søge efter en velrenommeret racerskole i nærheden af ​​dig og spørg om kravene.

2. Meld dig ind i en racerklub

Medlemskab i en veletableret racerklub kan hjælpe dig med at holde dig informeret om racerbegivenheder, du kan konkurrere i, og endda give dig ressourcer til at komme i gang med din karriere. En af de mest kendte klubber, du kan overveje, er Sports Car Club of America, eller SCCA, som er vært for løb af forskellige typer rundt om i landet. SCCA tilbyder online ansøgninger og variable satser afhængigt af faktorer som alder og militærtjeneste.

3. Anskaf et køretøj og udstyr

Det kræves af alle succesrige kørere at have et pålideligt, raceregnet køretøj. Hvis du har råd til at købe dit eget køretøj, så overvej en umodificeret model, som du kan lave dine egne tilpasninger til. Du kan muligvis også leje et køretøj til racing, hvilket kan være et mere gennemførligt valg, når du opbygger dine midler til at købe dit eget køretøj. I begge tilfælde kan medlemmerne og officials i din racerklub give vejledning, så du vælger et køretøj, der passer til dine behov.

Racerudstyr og sikkerhedsudstyr er også påkrævet for at konkurrere i løb. Dette inkluderer tøj og tilbehør såsom en brandsikker racerdragt, hjelm og handsker. Når du har fået det nødvendige udstyr, skal du få det undersøgt af en klubfunktionær for at sikre, at det er op til standarden.

4. Få en konkurrencelicens

Når du starter i din racerklub, er du en novice. Du skal have en konkurrencelicens for at konkurrere i events. Den racerklub, du tilhører, er det sanktionsorgan, der udsteder licensen, og den kvalificerer dig generelt til arrangementer i alle racerklubber. Rådfør dig med din klub for at bestemme de specifikke krav til licens, da de sandsynligvis vil være forskellige. For eksempel omfatter SCCA's krav løb tre gange inden for to år.

5. Øv og træne

Øvelse er nødvendig for at blive god nok til at konkurrere på det professionelle niveau. Hvis det er muligt, sigt efter at arbejde på dine færdigheder på en bane eller en simulator mindst fem gange om ugen, og konkurrere også regelmæssigt. Det kan også være nyttigt at udvikle et træningsprogram, der inkluderer kardiovaskulær og modstandstræning. At konditionere din krop kan forbedre din evne til at modstå sportens fysiske udfordringer. Overvej desuden at studere professionelle løb og analysere de bedste køreres teknikker. Du kan inkorporere deres manøvrer i dit færdighedssæt.

6. Se efter et hold eller en sponsor

Hvis du har præsteret godt i dine løb, kan du tiltrække opmærksomhed fra hold og sponsorer. Alternativt kan du proaktivt komme i kontakt med dem for at diskutere vilkår. Hold og sponsorer yder finansiering til din karriere i bytte for forskellige afkast - henholdsvis en del af dine gevinster og tilladelse til at annoncere på dit køretøj. Med deres støtte kan du deltage i store løb som professionel kører.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Elias Gregersen
Elias Gregersen Hvis du kan lide hurtighed og konkurrence, kan en karriere som professionel racerkører være passende for dig. Professionel kørsel er en motorsport, der kræver dedikation og træning. Hvis du gerne vil forfølge denne karriere, er det vigtigt at forstå, hvad jobbet indebærer, og hvad du skal gøre for at realisere dit mål. I denne artikel definerer vi rollen som en professionel chauffør, diskuterer vigtige færdigheder og kvalifikationer, der er nødvendige for jobbet, forklarer, hvordan du kan komme ind i erhvervet og ser på, hvor meget du kan forvente at tjene om året.