Sådan Bliver Du En Optager

Sådan Bliver Du En Optager

Hvis du er en, der er musikalsk talentfuld, har du måske overvejet en karriere som pladekunstner. Ved at forfølge denne karriere kan du leve af det, du elsker, mens du deler din passion for musik med andre. Selvom dette karrierevalg kræver talent, har du også brug for nogle personlige brandingstrategier. I denne artikel forklarer vi, hvad denne karriere indebærer, sammen med hvordan man bliver en musiker.

Relateret: Musikkarrierer: Sådan forfølger du dem og forskellige typer

Hvad er en musiker?

En musiker er en musiker, der laver musikoptagelser i et studie. Afhængigt af deres speciale kan de enten synge eller spille instrumenter på disse optagelser. Nogle optagekunstnere gør endda begge dele. Når først de har indspillet deres musik, redigerer en producer disse filer og udgiver dem til sidst som en cd, musikfil eller nogle gange endda en vinylplade. Sammen med indspilning af deres musik er optagekunstnere ansvarlige for at skabe deres offentlige image for at få folk til at interessere sig for deres arbejde.

Relateret: Sådan bliver du musiker: Trin og ofte stillede spørgsmål

Hvad laver en musiker?

Mens hver enkelt optagers arbejdsopgaver kan variere en del, er her nogle generelle arbejdsopgaver for en person i dette erhverv:

  • Arbejd med et team af sangskrivere for at skabe tekster og musik til deres sange, eller vælg at udføre denne del af den kreative proces uafhængigt af deres speciale.
  • Mød producenterne for at bestemme det overordnede tema for et album.
  • Øv den musik, som de til sidst vil optage.
  • Deltag i studiesessioner for at optage forskellige muligheder at vælge imellem til deres endelige udgivelse.
  • Skab et offentligt billede af sig selv som pladekunstner for at tiltrække fans. De kan gøre dette gennem marketingkampagner, social media outreach, live interviews og magasinpublikationer.
  • Tag på en turné for at fremføre sange for et livepublikum.

Relateret: 12 job i musikbranchen

Sådan bliver du en musiker

Der er mange forskellige måder, du kan blive musiker på. For mange musikere kræver denne proces en del hårdt arbejde og held. Her er en generel liste over trin, du kan følge, når du forfølger denne kreative karriere:

1. Lær din passion

Hvis du vil blive en succesfuld pladekunstner, skal du brænde for det, du laver. Mange pladekunstnere begynder deres kærlighed til musik fra en ung alder. Jo før du kommer i gang, jo hurtigere kan du mestre dine musikalske evner. Begynd at udforske forskellige instrumenter eller sangteknikker. Til sidst vil du begynde at finde ud af, hvilken slags musikalske evner du har.

2. Øv dig konsekvent

Mens musikalsk talent kan komme naturligt, kræver det også en del øvelse. Overvej at tilmelde dig instrumentinstruktion eller sangundervisning for at forbedre dine musikalske evner. At arbejde med en instruktør eller stemmecoach er en væsentlig del af at fortsætte med at vokse som musikkunstner. De har erfaringen og viden til at hjælpe dig med at præstere bedre. Stemmecoacher kan også dele teknikker til at bevare din stemme, hvilket er vigtigt, når du går ind i lange optagelsessessioner.

3. Studer musik

Selvom det måske ikke er nødvendigt at tjene en grad for denne karriere, kan det åbne dig op for alle slags muligheder og hjælpe dig med at fortsætte med at forbedre dine musikalske evner. Hvis du vil lære om grundlæggende musik og udvikle dine færdigheder, kan du overveje at få din bachelorgrad i musik. Ud over at få en formel uddannelse er der masser af andre måder at lære om musik på. Overvej at se videotutorials, købe litteratur eller møde rigtige musikere. Du kan også lære en hel del ved at udforske forskellige musikgenrer.

Relateret: 22 karrierer for store musikere

4. Definer din stil

For at være en mindeværdig musiker skal du skabe et personligt brand for dig selv. Sammen med at vælge et instrument, sangstil eller musikgenre, kan du lave et billede. Bestem, hvordan du vil projicere dig selv til fans og offentligheden generelt. Du kan gøre dette udelukkende gennem din musik, selvom meget af dette involverer den måde, du handler, klæder eller markedsfører dit arbejde på.

5. Skab din musik

Før du bliver en signeret optagekunstner, skal du muligvis udleje pladestudier for at producere din egen musik. Nogle kunstnere skaber endda en form for optagestudie i deres eget hjem. Den kreative proces varierer baseret på hver enkelt optager. Nogle mennesker vælger at starte med at skrive deres tekster og så tilføje musik senere. Andre beslutter sig for at gøre det stik modsatte.

Når du begynder at skabe din musik, skal du muligvis få hjælp fra andre. Medmindre du kan gøre det selv, skal du muligvis arbejde med en lydtekniker eller producer. Optagelse af kvalitetsnumre kræver et indgående kendskab til at mixe, mastere og gemme musik. Igennem denne skabelsesproces kan du lære meget om din karrierebane. For eksempel kan du beslutte, at du vil være soloartist, eller du kan også finde ud af, at du vil danne en musikgruppe.

6. Få eksponering

Begynd at dyrke en tilhængerskare af lyttere ved at udgive noget af din musik. Overvej at booke livekoncerter for også at begynde at tiltrække en fanskare. Efterhånden som musikindustrien udvikler sig, skal du muligvis bruge internettet til at udvide din fanskare. Overvej at dele optagelser af din musik online gennem musikfora, streamingtjenester og sociale medier. Efterhånden som du får eksponering, kan du i sidste ende få muligheden for at blive medlem af et større pladeselskab.

Relateret: Hvordan musikere tjener penge

7. Udvikle sig som kunstner

I løbet af din karriere som pladekunstner kan dit håndværk udvikle sig. At få feedback fra kunstnere eller fans, du beundrer, er en fantastisk måde at fortsætte med at vokse som kunstner. Hvis du logger på et pladeselskab, får du adgang til et team af kreative, der kan hjælpe dig med at skabe ny musik. Da dette er sådan en kreativ proces, kan du beslutte, hvad du startede med at gøre, er meget anderledes, end hvad du håber at fortsætte med at gøre.

Ole Espersen
Ole Espersen Hvis du er en, der er musikalsk talentfuld, har du måske overvejet en karriere som pladekunstner. Ved at forfølge denne karriere kan du leve af det, du elsker, mens du deler din passion for musik med andre. Selvom dette karrierevalg kræver talent, har du også brug for nogle personlige brandingstrategier. I denne artikel forklarer vi, hvad denne karriere indebærer, sammen med hvordan man bliver en musiker.