Sådan Bliver Du En Nødplanlægger I 7 Trin

Sådan Bliver Du En Nødplanlægger I 7 Trin

Nødplanlæggere giver trin til at hjælpe mennesker og steder i krise. Hvis du kan lide at hjælpe andre, løse problemer og være organiseret, kan denne karriere være noget for dig. Mange nødplanlæggere følger lignende trin for at hjælpe dem med at nå deres karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvad en nødplanlægger er, hvad de gør, og giver dig en liste over trin, du kan tage for at komme i gang i branchen.

Hvad er en nødplanlægger?

En nødplanlægger udarbejder procedurer og dokumenter til at reagere på kriser som naturkatastrofer, ulykker og menneskeskabt kaos. Denne rolle adskiller sig fra førstehjælpspersonalets rolle som brandmænd, dispatchers, EMT'er eller politibetjente. Beredskabsplanlæggere skriver og udviklede sikkerhedsudviklingsplaner og -rapporter. De vurderer også risici på et bestemt sted og organiserer sikkerhedstræning og øvelser for andre. De kan forudse potentielle nødsituationer og finde måder at forhindre dem på eller mindske de tilknyttede omkostninger, oprydning og skader.

I nogle tilfælde kan beredskabsplanlæggere udvikle regeringens politik, beslutte at beordre åbning af krisecentre og evakueringer og deltage i pressekonferencer. De koordinerer ofte med embedsmænd i offentlig sikkerhed, offentlige myndigheder og nonprofitorganisationer for at udføre nødhjælpsoperationer.

Relateret: Hvad er en nødhandlingsplan? (Med tips)

Hvad gør beredskabsplanlæggere?

Beredskabsplanlæggere fokuserer på at forberede sig på de fire faser af beredskabshåndtering, som omfatter:

 • Afbødning: I denne fase reducerer nødplanlæggere risikoen for en krise, før den sker. Det omfatter forebyggelse, eller at stoppe en krise, før den opstår, og beskyttelse, som sikrer, at mennesker, steder og ting kan modstå en begivenhed, hvis den opstår.

 • Beredskab: Denne fase involverer at skabe en strategi, der skal bruges i en krise, hvis det bliver nødvendigt.

 • Svar: Dette segment involverer at reagere på og håndtere de umiddelbare eftervirkninger af en krise for at redde liv og ejendom.

 • Genopretning: Denne fase inkluderer de trin, der er taget for at bringe de berørte mennesker eller området tilbage til prækrisen eller forbedrede forhold.

De lærer også at klassificere og kategorisere unikke hændelser baseret på deres udløsere og sværhedsgrad. For de fleste mennesker kan en krise, nødsituation og katastrofe alle betyde det samme. For nødplanlæggere følger de definitioner som:

 • Nødsituationer: Disse hændelser er små katastrofer med begrænset påvirkning, såsom mindre bilulykker eller små brande.

 • Katastrofer: Disse hændelser er ødelæggende, dødbringende og forstyrrer hverdagen, såsom en stor brand, et jordskred eller et bygningskollaps.

 • Katastrofer eller katastrofer: Disse begivenheder er storstilede katastrofer med langsigtede konsekvenser, såsom orkaner, tornadoer eller omfattende oversvømmelser.

 • Naturlige farer: Disse er elementer produceret af jorden, som kan udløse krisehændelser, såsom atmosfæren, vejret eller sten.

 • Teknologiske farer: Disse er mekaniske eller menneskeskabte elementer, der kan udløse katastrofer, såsom maskiner, kemikalier, kraftværker og computernetværk.

 • Menneskeskabte farer: Disse er menneskeskabte handlinger, der fører til krisehændelser, såsom transportulykker.

Relateret: Hvad gør en beredskabsdirektør?

Beredskabsplanlægger færdigheder

Nødplanlæggere bruger en kombination af hårde og bløde færdigheder for bedst muligt at udføre deres opgaver. Hårde færdigheder er dem, du lærer fra træning på arbejdspladsen og fortsat praksis. Bløde færdigheder minder mere om personlighedstræk, der tager meget tid at udvikle. Nogle vigtige færdigheder for en nødplanlægger omfatter:

 • Evne til at betjene alarmsystemet for alarmering
 • Evner til kritisk tænkning
 • Beslutningsevner
 • Kendskab til regeringens politik
 • Kendskab til industri-brugt teknologi som to-vejs radioer
 • Ledelse
 • Mundtlig og skriftlig kommunikation

Arbejdsmiljø for en beredskabsplanlægger

Nødplanlæggere kan arbejde for en række forskellige organisationer og lokationer, såsom:

 • Byer og byer
 • Højskoler og universiteter
 • Føderale regeringsagenturer som Federal Emergency Management Agency (FEMA)
 • First responder teams
 • Hospitaler
 • Lokale og statslige myndigheder
 • Private virksomheder

Afhængigt af hvor du arbejder, kan du have mulighed for at deltage i del- eller fuldtidsopgaver. I ikke-krisesituationer kan nødplanlæggere arbejde almindelige 40-timers uger, mandag til fredag. Til tider kan de arbejde aftener og weekender for at holde møder. Nødplanlæggere er typisk på vagt efter arbejdstid, i weekender og på helligdage. Det betyder, at de reagerer på kriser, selv når de har fri. Overarbejde kan være nødvendigt for at overholde deadlines.

Nødplanlæggere kan arbejde i kontormiljøer og rejser ofte for at mødes med offentlige myndigheder, samfundsgrupper, borgere og virksomheder. De kan rapportere til stedet for en nødsituation eller katastrofe, selvom det er mere sandsynligt, at de besøger Emergency Operations Center (EOC). EOC er hovedkvarteret for indsatsen i forbindelse med en bestemt krise. Når de er ude i marken, kan nødplanlæggere bære beskyttelsesudstyr som støvler, masker, handsker og sikkerhedshjelme.

Relateret: 12 karrierer at overveje i beredskabshåndtering

Sådan bliver du nødplanlægger

Brug disse trin til at lære, hvordan du bliver nødplanlægger:

1. Opfyld kravene

Nødplanlæggere arbejder normalt med retshåndhævelse og medicinske teams. Ligesom disse erhverv er de ofte underlagt de samme former for foreløbige ansættelseskrav. De skal have et rent baggrundstjek og kan også deltage i narkotikatest, fingeraftryk og andre relaterede godkendelsestjek.

2. Optjen en grad

De fleste nødplanlæggere har gavn af at have en bachelorgrad. Beslægtede studieområder omfatter:

 • Regnskab
 • Computer videnskab
 • Strafferet
 • Beredskabsledelse
 • Finansiere
 • Informationsteknologi
 • Offentlig administration
 • Folkesundhed

Du kan tage hovedfag inden for et af disse felter og undervise i et andet for at få en bredere uddannelse. De fleste colleges og universiteter i hele USA tilbyder disse typer af uddannelser. Du kan muligvis gå i skole personligt eller online. Bacheloruddannelser tager typisk omkring fire års fuldtidsstudium at gennemføre.

3. Få erfaring

Det er en fordel at have erfaring inden for områder relateret til beredskabsplanlægning, såsom retshåndhævelse, brandsikkerhed, akutmedicin eller forretningsplanlægning. Overvej en betalt eller ulønnet praktik i løbet af din skoletid for at lære praktiske færdigheder og skabe netværksmuligheder. Du kan også overveje at være frivillig for organisationer, der laver krisearbejde. Dette kunne omfatte nonprofitorganisationer, frivillige brandvæsener og de militære reserver.

Du kan også overveje entry-level og andre betalte stillinger for at opbygge et CV. Du kan arbejde inden for retshåndhævelse, medicin eller socialt arbejde. Karrierer inden for regnskab, virksomhedsledelse og andre kontorjob kan også hjælpe dig med at opbygge lederskabs- og organisationsevner. Overvej at tage klasser som Community Emergency Response Training (CERT) eller American Red Cross CRP-kursus.

Relateret: Sådan skriver du et CV til nødhåndtering

4. Bliv certificeret

At blive certificeret i nødplanlægning eller -ledelse kan hjælpe med at få dit CV til at appellere til ansættelsesledere. Overvej certificeringer som Certified Emergency Manager (CEM)-betegnelsen fra International Association of Emergency Managers eller Certified Business Continuity Professional (CBCP) legitimationsoplysninger fra Disaster Recovery Institute International. Afhængigt af hvilken type organisation du arbejder for, kan du muligvis også finde certificeringer inden for andre specialområder.

5. Meld dig ind i en medlemsorganisation

At blive medlem af en medlemsorganisation for beredskabsplanlægning eller -ledelse kan hjælpe dig med at finde netværk og jobmuligheder. De fleste tilbyder også uddannelseskurser, information om bedste praksis på området og opdateringer om de nyeste teknikker. International Association of Emergency Managers er blot én gruppe, du kunne overveje at melde dig ind i. Mange medlemsorganisationer kræver blot en tilmeldingsformular og månedlige eller årlige kontingent for at deltage.

6. Overvej en kandidatgrad

Selvom det ikke er påkrævet for roller på entry-level, kan det at have en højere grad hjælpe dig med at komme videre til tilsynsstillinger. Du kan forfølge en kandidatgrad i discipliner svarende til dem, der anbefales til en bachelor. De fleste kandidatuddannelser tager omkring to års fuldtidsstudium at gennemføre. Du kan overveje personlige, online- eller hybridprogrammer for at balancere din uddannelse og en karriere.

7. Tag del i faglig udvikling

Selv efter du har sikret dig en stilling, kan det hjælpe at fortsætte din uddannelse. Lokale, statslige og føderale organisationer tilbyder kurser og klasser for at hjælpe dig med at udvikle nye færdigheder og gennemgå bedste praksis for de kritiske opgaver i din rolle. De fleste klasser er gratis, men overvej at bede din arbejdsgiver om at dække eventuelle gebyrer, hvis de findes. Du kan også bruge faglige udviklingskurser til at hjælpe med at forny dine certificeringer og holde dem opdaterede.

Løn og jobudsigt for en nødplanlægger

Bureau of Labor Statistics har ikke løn- og jobudsigtsdata for en beredskabsplanlægningsstilling. Men de laver den statistik for den relaterede beredskabschefrolle. I denne stilling kan medarbejderne forvente at tjene et gennemsnit på $76.250 om året. Beredskabscheffeltet kan vokse med omkring 4 % mellem 2019 og 2029, hvilket er lige så hurtigt som gennemsnittet sammenlignet med andre roller i USA.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de nævnte virksomheder er tilknyttet Bonjoures.

Victor Carlsen
Victor Carlsen Nødplanlæggere giver trin til at hjælpe mennesker og steder i krise. Hvis du kan lide at hjælpe andre, løse problemer og være organiseret, kan denne karriere være noget for dig. Mange nødplanlæggere følger lignende trin for at hjælpe dem med at nå deres karrieremål. I denne artikel diskuterer vi, hvad en nødplanlægger er, hvad de gør, og giver dig en liste over trin, du kan tage for at komme i gang i branchen.