Sådan Bliver Du En MR-tekniker I 6 Trin

En MR-teknolog hjælper med at støtte patienter i medicinsk behov, mens han arbejder med sofistikeret videnskabelig teknologi. MR-teknikere er blandt de højere betalte erhverv inden for den allierede sundhedsindustri, som er den industri, der er involveret i at identificere og analysere medicinske tilstande. Folk med interesse i at yde sundhedspleje, arbejde direkte med patienter eller tage videnskabelige billeder vil måske overveje at blive en MR-tekniker.

I denne artikel vil vi diskutere, hvad en MR-teknolog gør, hvordan man bliver en MR-tekniker, færdigheder, potentielle MR-teknikere bør udvikle og de nuværende jobudsigter for MR-teknologer.

Hvad er en MR-teknik?

En MR-tekniker er en læge, der tager billeder med en MR-scanner af en patients organer og væv. MR, eller magnetisk resonansbilleddannelse, bruger radiobølger og magnetiske felter til at tage billeder af indersiden af ​​en patients krop. Patienter, der modtager MRI'er, gør det typisk efter anmodning fra deres læge. MR'er kan hjælpe patienter med at få diagnoser af medicinske tilstande såsom cyster og tumorer.

Relateret: 14 job for medicinske teknologer

Hvad gør en MR-tekniker?

En MR-tekniker driver en MR-scanner på patienter, typisk på et hospital eller en klinik. MR-teknikere taler gennem MR-proceduren, mens den sker for at hjælpe patienter med at vide, hvad de kan forvente. Andre ansvarsområder for en MR-tekniker omfatter:

 • Placering af patienter på en måde, der gør det muligt at fotografere klare billeder
 • Følger den anmodende læges anvisninger om den nødvendige type billeder
 • Flytning af billedparametre under scanningen for at forbedre billedkvaliteten
 • Hjælper patienter med at forblive afslappede under MR-proceduren
 • Giver patienter kontrastmiddel gennem IV'er for at forbedre billedsynlighed
 • Hjælper læger med at undersøge billederne for at finde ud af diagnoser

Sådan bliver du en MR-tekniker

Her er de seks trin til at hjælpe med at starte din karriere som MR-tekniker:

1. Få en associeret grad

De fleste MRI-programmer og certificeringer kræver en associeret grad. Studerende kan studere ethvert felt for deres associerede grad. De fleste håbefulde MR-teknologer beslutter sig for at tage hovedfag i biologi, anatomi, fysik eller et beslægtet emne.

Relateret: Top 10 entry-level Associate of Science Degree job

2. Tilmeld dig et MR-teknologiprogram

MRI-certificeringsprogrammer kræver, at kandidater først gennemfører et MRI-teknologiprogram. Aspirerende MR-teknologer bør sikre sig, at en legitim organisation har akkrediteret ethvert MR-program, de ansøger om. Legitime MRI-akkrediteringsorganisationer omfatter American Registry of Magnetic Resonance Imaging Technologists (AMRIT), Joint Review Committee on Education in Radiologic Technology (JRCERT) eller Commission on Accreditation of Allied Health Education Programs (CAAHEP).

MR-teknologiprogrammer kombinerer typisk traditionel akademisk undervisning med direkte træning i MR-procedurer og værktøjer. Studerende tager klasser i MR-fysik, tværsnitsanatomi, patientbehandlingsprocedurer, MR-billedanalyse og relaterede emner.

3. Få klinisk erfaring

MR klinisk erfaring giver håbefulde MR-teknologer mulighed for at få faktisk erhvervserfaring på en klinik eller et hospital. Nogle studerende kan modtage en klinisk læreplads som en del af deres MR-program, mens andre måske søger klinisk erfaring på egen hånd. Kliniske lærepladser giver den enkelte mulighed for at arbejde sammen med en rigtig MR-tekniker og videreudvikle deres færdigheder.

4. Optjen certificering

Alle MR-teknologer skal modtage certificering fra en legitim organisation. Certificering fra American Registry of Radiologic Technologists (ARRT) er mest almindelig. Imidlertid tildeler American Registry of Magnetic Resonance Imaging Technologist (ARMRIT) også MRI-certificeringer. Professionelle kan forfølge denne certificering efter at have gennemført et MRI-teknologiprogram og opnået erhvervserfaring.

Relateret: 14 karrierer i anatomi og fysiologi

5. Modtag statslicens

Nogle stater kræver, at MRI-teknologer modtager licenser. Sørg for at undersøge de juridiske krav i din særlige stat, før du ansøger om MR-job.

6. Forfølge mere uddannelse eller certificeringer

MR-teknologer interesseret i avancerede eller tilsynsførende stillinger bør overveje yderligere faglige udviklingsmuligheder. Nogle individer kan beslutte at tage klasser og få certificeringer til andre typer medicinske tekniker roller, såsom sonografi eller radiografi. Andre kan vælge at opnå en bachelor- eller mastergrad i radiologisk teknologi, kemi, nuklearmedicinsk teknologi, billedvidenskabelige videnskaber eller et beslægtet område.

Færdigheder til MR-teknikere

Udover at have dygtig viden om billeddannelsesvidenskab, MR-værktøjer og relaterede emner, bør MR-teknologer fokusere på at udvikle følgende evner:

 • Kommunikationsegenskaber. MR-teknikere skal tydeligt forklare MR-procedurer og forventninger til patienterne på hvert trin af processen. Hvis patienter har spørgsmål om et trin eller værktøj, bør MR-teknologer kunne give enkle svar.
 • Detaljeorienteret. MR-teknologer skal være meget opmærksomme på detaljer, når de optager MR-scanninger. En MR-tekniker håndterer billedets opløsning, vinkel, farve og andre faktorer, der påvirker, hvor godt lægen kan analysere potentielle diagnoser. MR-teknologer hjælper også ofte læger med at tolke MR-billeder.
 • Empati. Nogle MR-patienter kan være bekymrede over selve MR-proceduren, de fremtidige resultater af deres MR-test eller begge dele. Andre patienter kan have eksisterende fysisk ubehag, der fik deres læge til at anbefale en MR. I begge tilfælde bør MR-teknologer forsøge at være empatiske over for patienterne.
 • Matematiske færdigheder. MR-teknikere har nogle gange brug for at give patienter kontrastmidler gennem IV'er for at forbedre et billedes synlighed. En MR-tekniker bruger matematiske evner til at beregne, hvor meget kontrastmiddel en patient skal modtage.
 • Kritisk tænkning. MR-teknikere bestemmer, hvordan man tager billeder af en patients organer eller væv. De skal være i stand til at afveje flere faktorer, når de beslutter sig for den bedste tilgang til at tage kvalitetsbilleder, såsom lægens behov og den anatomiske struktur af det område, de fotograferer.

Læs mere: 7 tips til forbedring af kommunikationsevner

Arbejdsmiljø for MR-teknikere

De fleste MR-teknologer arbejder på hospitaler i røntgenafdelingen. MR-teknikere kan også finde beskæftigelse på klinikker, universiteter, billeddiagnostiske centre og andre sundhedsfaciliteter.

Løn og jobudsigt

Fra 2021 er den gennemsnitlige årsløn for en MR-teknolog i USA $82.013. Løn for MR-teknikere varierer afhængigt af mange faktorer, såsom års erfaring, geografisk region og ansættelsessted.

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forudsiger, at jobmuligheder for MRI-teknikere kan stige med syv procent mellem 2019 og 2029, hvilket er en større stigning end de fleste erhverv. Denne forventede stigning i MRI-teknologijobs skyldes til dels en forventet stigning i medicinske problemer, såsom demens eller kræft, der bruger diagnostisk billeddannelse.

Esben Riis
Esben Riis En MR-teknolog hjælper med at støtte patienter i medicinsk behov, mens han arbejder med sofistikeret videnskabelig teknologi. MR-teknikere er blandt de højere betalte erhverv inden for den allierede sundhedsindustri, som er den industri, der er involveret i at identificere og analysere medicinske tilstande. Folk med interesse i at yde sundhedspleje, arbejde direkte med patienter eller tage videnskabelige billeder vil måske overveje at blive en MR-tekniker.