Sådan Bliver Du En Modekøber: Med Trin

Sådan Bliver Du En Modekøber: Med Trin

Modekøbere har betydelige roller i modeindustrien. De træffer beslutninger, der hjælper virksomheder med at holde sig ajour med modetrends og forsyne dem med varer. Modebranchen er meget konkurrencedygtig, og det kan være en udfordring at blive modekøber. I denne artikel diskuterer vi, hvad en modekøber er, hvad de gør, hvordan man bliver en modekøber, færdigheder, løn og jobudsigt.

Hvad er en modekøber?

En modekøber er en person, der arbejder med en tøjforhandler eller et modefirma for at hjælpe dem med at træffe købsbeslutninger, der promoverer deres brand. En modekøber spiller en vigtig rolle i stormagasiner og virksomhedskontorer - deres valg kan påvirke virksomhedens omsætning, promovere dets brand og påvirke salget. Virksomheder og detailbutikker er afhængige af, at de kommer med lager, der kan nå deres mål.

Hvad laver en modekøber?

En modekøber er ansvarlig for at opdage de seneste trends sammen med opdatering og styring af produktlageret for at tilbyde kundetilfredshed og tilfredsstille kundernes behov. Modekøbere pendler også til forskellige produktionssteder og udstillingslokaler for at lede efter nye produkter at købe og forhandle med leverandører om omkostningerne. Andre ansvarsområder omfatter:

 • Fastsættelse af detailpriser for produkterne
 • Udvikling af salgsstrategier
 • Følger med i branchens tendenser og konkurrence
 • Opbygning af relationer til leverandører
 • Sikre at leverandører overholder deadlines
 • Kræsne købstendenser
 • Afgive bud på tøj og tilbehør
 • Inspicering af produkter
 • Overvågning af budgetter

Sådan bliver du en modekøber

Der er forudsætninger, der kan øge dine chancer for at bryde ind i modebranchen. Disse forudsætninger er:

1. Opnå en gymnasieeksamen

Der er virksomheder, der kræver en bachelorgrad med karriere relateret til detailhandel, mens andre kræver en gymnasieeksamen eller en GED. Tag kurser i regnskab, matematik og business for at forberede dig til en karriere inden for modekøb. Deltag også i enhver aktivitet, der kan udvikle dine interpersonelle færdigheder.

Relateret: 21 godt betalte job, du kan få med et gymnasieeksamensbevis

2. Få en bachelorgrad

En bachelorgrad kan give dig flere muligheder, mens en gymnasial eksamen i nogle tilfælde kun kan give dig et startjob. Store virksomheder kræver, at modekøbere har en bachelorgrad, fordi de foretrækker, at deres medarbejdere har viden inden for marketing. Grader, der tilbyder kurser i statistisk analyse, regnskab, økonomisk teori og forbrugeradfærd er fordelagtige. Her er nogle grader, du kan vælge at forfølge:

 • Bachelor of Science i Merchandising: Denne grad udstyrer dig med viden om produktudvikling, kommunikation og fremstillingsprocesser.
 • Bachelor of Science in Marketing: Denne grad forbereder dig til job relateret til reklame, public relations og marketing.
 • Bachelor i modedesign: Denne grad giver dig viden om modeindustrien, beklædningskonstruktion og modeillustration.
 • Bachelor of Science i erhvervsadministration: Denne grad uddanner dig til regnskab, ledelse og økonomi.

Relateret: 9 fordele ved at gå på college

3. Få kendskab til modebranchen

Som modeindkøber skal du følge med i branchens tendenser og forstå kundernes behov. Viden er dit største aktiv, så læringen stopper aldrig. Gør en indsats for at studere modeindustrien, læs modeblogs og magasiner for at få ekstra information. Derudover kan du besøge indkøbscentre og observere tøjstile udstillet og observere folks stilpræferencer.

Relateret: 15 populære karrierer i modeindustrien

4. Få erfaring

Du skal bruge dine færdigheder i praksis, og at få erfaring kan hjælpe dig med at genkende dine styrker og svagheder. Her er måder, hvorpå du kan få erfaring:

 • Ansøg om modepraktik: Nogle virksomheder ansætter folk, efter de har afsluttet deres praktikophold. Undersøg hjemmesider for modevirksomheder, der har praktikpladser, eller kontakt et stormagasin for at se eventuelle ledige stillinger.
 • Få en entry-level-stilling: Du kan finde en entry-level-stilling som assisterende køber, detailsælger eller indkøbsassistent. Disse job kan uddanne dig om lagerbeholdning, forhandling af priser og de processer, der er involveret i salgssystemer.
 • Tilmeld dig en organisation: Der er organisationer som American Purchasing Society (APS) og National Retail Federation (NRF), der tilbyder netværksmuligheder, træning, stipendier og faglig udvikling. Disse organisationer informerer også deres medlemmer om aktuelle branchetendenser. Folk med forskellige karriereniveauer kan tilslutte sig disse organisationer.

Hvis du ikke ved, hvor du skal begynde for at lede efter muligheder, så kig efter professionelle rekrutteringsbureauer, der hjælper dig med at finde tilgængelige muligheder for modekøbere hos deres forhandlerkunder. Bureauerne arrangerer en samtale for dig med virksomheden, når de finder et match.

Relateret: Erhvervserfaring og din karriere: Definition, betydning og tips

5. Få en certificering

Der er certificeringer, der kan øge din viden om modebranchen og booste dit CV. Nogle af disse certificeringer er:

 • National Retail Federation (NRF): Denne certificering hjælper dig med at udvikle matematiske færdigheder til at hjælpe med salgstransaktioner og grundlæggende kundeservicefærdigheder, salgsoplysninger og kundeservice. Minimumsalderen er 18 år.
 • The American Purchasing Society (APS): APS giver fem forskellige certificeringer, der inkluderer Certified Purchasing Manager (CPPM), Certified Purchasing Professional (CPP), Certified Green Purchasing Professional (CGPP), Certified Professional in Distribution and Warehousing (CPDW). ) og Certified Professional Purchasing Consultant (CPPC). Den anbefalede certificering for en modekøber er Certified Purchasing Professional (CPP). Du skal have tre års erfaring eller en bachelorgrad for at være berettiget til CPP-eksamenen.

6. Forbered dig til samtalen

Før du laver et interview, skal du undersøge virksomhedens kultur ved at se på deres hjemmesider og profiler på sociale medier. Dette hjælper dig med at sætte dig ind i virksomhedens stil. Derudover, hvis du vil gøre indtryk, er det vigtigt at klæde delen på. Sørg for, at dit outfit viser din forståelse af aktuelle trends, professionalisme og personlig stil.

Relateret: 21 Jobsamtaletips: Sådan gør du et godt indtryk

Færdigheder for en modekøber

At blive modekøber kræver, at du har en bred vifte af færdigheder. Her er færdigheder for en modekøber:

 • Viden i matematik: Du skal have matematiske færdigheder for at udføre beregninger og sammenligne forskellige priser fra forskellige leverandører. Du skal også sikre dig, at virksomheden får den bedste pris eller rabatter.
 • Organiseret: Modekøbere håndterer en masse information og opgaver. Du skal have evnen til at forblive organiseret.
 • Forhandlingsevner: Du skal have evnen til at forhandle med leverandører om kontraktaftaler, håndtere andre formaliteter og finde de bedste tilbud til virksomheden.
 • Beslutningsevner: Du skal have evnen til at træffe købsbeslutninger på vegne af virksomheden og beslutte, hvilket produkt der er attraktivt for kunderne.
 • Analytiske evner: Som modekøber skal du gøre gode indkøb, der er rentable for forhandleren. At have evnen til at analysere kvaliteten, prisen og rentabiliteten af ​​varerne hjælper med at træffe informerede beslutninger.
 • Interpersonelle færdigheder: Du skal have evnen til at opbygge professionelle og stærke relationer med leverandører og kolleger for at forhindre fremtidige problemer og også opretholde en god arbejdsgang.

Relateret: Top svære færdigheder at sætte på et CV (og hvordan man kan forbedre dine)

Løn og jobudsigt

Ifølge US Bureau of Labor Statistics vil en fremskrivning af omkring 36.600 job være tilgængelige for købere og indkøbsagenter årligt fra 2019 til 2029. Den gennemsnitlige løn for en modekøber er $32.082 om året ($13,87 i timen).

Rune Christiansen
Rune Christiansen Modekøbere har betydelige roller i modeindustrien. De træffer beslutninger, der hjælper virksomheder med at holde sig ajour med modetrends og forsyne dem med varer. Modebranchen er meget konkurrencedygtig, og det kan være en udfordring at blive modekøber. I denne artikel diskuterer vi, hvad en modekøber er, hvad de gør, hvordan man bliver en modekøber, færdigheder, løn og jobudsigt.