Sådan Bliver Du En Mesterelektriker

Mesterelektriker yder det højeste niveau af arbejde og service inden for det elektriske område. Fra at drive deres egne virksomheder til at overvåge andre elektrikere, er elektrikermestere vigtige på det elektriske område, fordi de uddanner andre elektrikere og leder store projekter. At forstå rollen og kravene til en elektrikermester kan hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige karrierevej for dig. I denne artikel forklarer vi vejen til at blive elektrikermester, de nødvendige færdigheder for at få succes, gennemsnitslønnen for en elektrikermester og jobudsigten.

Hvad er en mesterelektriker?

En mesterelektriker er kvalificeret til at udføre elektrisk arbejde, udarbejde tegninger til elektriske systemer og lede teams, der udfører elektrisk systemarbejde, og har det højeste niveau af licens inden for det elektriske område. De er over både lærlinge og svende, som er elektrikere, der kan arbejde uden opsyn for en virksomhed og til sidst blive elektrikermester, hvis de vælger det. Der er mange krav for at blive mesterelektriker i USA, som varierer fra stat til stat. I gennemsnit tager det syv års uddannelse under en elektrikermester at blive det, hvor du skal bestå flere eksamener.

Relateret: Lær om at være elektriker

Hvad laver en elektrikermester?

Mesterelektriker kan drive deres egen el-virksomhed, overvåge og uddanne andre elektrikere og arbejde som autoriseret entreprenør. Mesterelektrikere arbejder i bolig-, erhvervs-, produktions- eller landbrugslandskabet. Deres daglige opgaver omfatter:

 • Giver rådgivning
 • Uddelegering af opgaver til svende og lærlinge
 • Sikring af medarbejdernes produktivitet
 • Planlægning af installationer
 • Fejlfinding af systemfejl
 • Evaluering af energieffektivitet

En virksomhed, et statsligt organ eller en anden gruppe vil kræve en mesterelektrikers ekspertise til alle projekter, der involverer tilladelser, komplekse systeminstallationer og reparationsprojekter. Hvis en klient ønsker at udarbejde tegninger eller mekaniske planer, hyrer de en mesterelektriker. Elselskaber kan konsultere en mesterelektriker om problemer i større skala, såsom strømafbrydelser.

Hvilke færdigheder har en elektrikermester brug for?

Mesterelektrikere er ofte i ledelsesstillinger, og på grund af deres tilsynsroller er bløde færdigheder lige så vigtige som tekniske færdigheder. Nogle færdigheder, som en mesterelektriker har brug for, kan omfatte:

 • Ledelse
 • Meddelelse
 • Samarbejde
 • Delegation
 • Kritisk tænkning
 • Problemløsning
 • Styrke
 • Udholdenhed

Relateret: Bløde færdigheder: Definitioner og eksempler

Sådan bliver du en mesterelektriker

Du kan følge disse trin for at blive en mesterelektriker:

1. Få dit gymnasieeksamen eller GED

Hvis du i øjeblikket går på gymnasiet eller ikke har et gymnasium, er dit første skridt til at blive en mesterelektriker at tage eksamen fra gymnasiet eller få din GED. Nogle stater kan også kræve bevis for færdigheder i matematik, såsom en høj karakter i et algebrakursus på gymnasieniveau.

2. Overvej at melde dig ind på en handelsskole

At blive elektrikermester kan begynde med handelsskolen. Hvis du vælger at tilmelde dig en handels- eller teknisk skole, uddanner kvalificerede instruktører dig i el-grundlæggende og jobsikkerhed. Mens du uddanner dig til at blive elektrikerlærling, gennemfører du mindst 144 timers undervisning i klassen og 2.000-4.000 timers erfaring inden for området. Handelsskolen for elektrikere varer typisk 48 uger.

Der er også elektriske præ-lærlingeprogrammer, der kan involvere praktisk læring med instruktører. De fleste el-fagskoler arbejder tæt sammen med arbejdsgivere om at placere elever efter endt uddannelse, hvor de fortsætter med at arbejde som lærling i op til to år.

3. Overvej at forfølge en bachelor- og kandidatgrad

Selvom licens som mesterelektriker ikke kræver en universitetsgrad, kan det reducere den tid, der er nødvendig for at kvalificere sig til elektrikermesterstatus. Du kan vælge kun at tage en bachelorgrad eller fortsætte din uddannelse for at opnå en kandidatgrad. En kandidat med en bachelorgrad inden for et beslægtet felt behøver muligvis kun tre et halvt års erfaring på jobbet, mens en kandidat med en kandidatgrad måske kun har brug for to. Nogle hovedfag relateret til det elektriske felt inkluderer:

 • Luftfartsteknik
 • Computerteknik
 • Energisystemteknik
 • Miljøteknik

4. Ansøg om læreplads

Læreuddannelsen er den første fase af en elektrikeruddannelse. I løbet af denne tid overvåger en kvalificeret elektriker lærlingen, som ofte deltager i undervisning i klasseværelset om grundlæggende elektriske procedurer. Mange nye elektrikere giver afkald på handelsskolen og begynder deres karriere i lærlingeuddannelser, der tilbydes af fagforeninger eller entreprenørforeninger. Elektriske entreprenører kan også tilbyde lærlingeuddannelser, der typisk varer i fire til fem år.

Relateret: 9 populære handelsjob

5. Få licens som svend

Når du har 8.000-10.000 timers erfaring med handelsskole og erfaring eller en læreplads, er du klar til at søge om svendestatus. En elektrikersvend udfører de fleste elektriske procedurer og forstår, hvordan man læser elektriske tegninger. Rejsemænd er vidende og kompetente på området og kan udføre mange procedurer, men er ikke så kvalificerede som elektrikermester.

Statslige og føderale feltbestemmelser kan kræve, at du tager både en skriftlig og en praksiseksamen for at blive godkendt som svend. Rejsemænd fortsætter med at arbejde under mesterelektrikere i to år mere. De kan tjene op til 17.500 timers erfaring med at arbejde som elektriker, før de søger til mesterelektrikereksamenen.

6. Få licens som mesterelektriker

For at blive autoriseret som elektrikermester skal du bestå skriftlige og praktiske prøver, der dækker el-kompetencer. Mesterelektrikere skal vise beherskelse i oprettelse af blueprint, forståelse for elektrisk udstyr og komplekse elektriske systemer.

I de fleste tilfælde gennemgår ansøgere et baggrundstjek, før de modtager deres licens. Nogle stater kan også kræve, at ansøgere har "god moralsk status", hvilket betyder, at du muligvis skal give referencer eller anbefalingsbreve. Når du har fået dit elektrikerbrev, har du muligvis muligheder, der ikke er råd til dig som svend.

Relateret: Sådan bliver du elektriker

Løn og jobudsigt

Den nationale gennemsnitlige løn for en elektrikermester er $74.457 om året, med yderligere potentielle fordele, herunder betalt fri, invalideforsikring, sygeforsikring og professionel udviklingsbistand.

US Bureau of Labor Statistics (BLS) forventer, at det elektriske felt vil vokse med 8 % frem til 2029. Denne hastighed er meget hurtigere end den gennemsnitlige jobvækst i USA, og BLS forventer, at industrien vil have 62.200 nye job i 2029.

Gustav Brink
Gustav Brink Mesterelektriker yder det højeste niveau af arbejde og service inden for det elektriske område. Fra at drive deres egne virksomheder til at overvåge andre elektrikere, er elektrikermestere vigtige på det elektriske område, fordi de uddanner andre elektrikere og leder store projekter. At forstå rollen og kravene til en elektrikermester kan hjælpe dig med at beslutte, om det er den rigtige karrierevej for dig. I denne artikel forklarer vi vejen til at blive elektrikermester, de nødvendige færdigheder for at få succes, gennemsnitslønnen for en elektrikermester og jobudsigten.