Sådan Bliver Du En LNA

Sådan Bliver Du En LNA

En autoriseret sygeplejerske er en læge, der hjælper RN i kliniske opgaver. At blive en autoriseret sygeplejerske kræver specifik træning i medicinsk praksis og patientpleje. En typisk LNA vil bringe færdigheder som empati og medfølelse til stillingen. I denne artikel dækker vi alt, hvad du behøver at vide om at blive en LNA.

Hvad er en LNA?

En LNA eller autoriseret sygeplejerske er en medicinsk professionel. LNA'er arbejder generelt under RN for at hjælpe med at tage sig af patienter og udføre rutinemæssig pleje af den medicinske facilitet. LNA-titlen kan udskiftes med "CNA", som er en certificeret sygeplejerske. De to er stort set det samme job, modtager den samme uddannelse og har de samme krav til at arbejde i marken.

LNA'er arbejder ofte i hospitalsmiljøer, langtidsplejefaciliteter som plejehjem og mere. De bruger størstedelen af ​​deres tid på at interagere direkte med patienter.

Relateret: Medicinsk assistent vs. plejeassistent: Hvad er forskellen

Hvad gør en LNA?

En typisk LNA vil have en række kliniske ansvarsområder. Disse kan omfatte:

 • Badende patienter. LNA vil bade patienter regelmæssigt i overensstemmelse med deres hygiejnebehov. LNA'er vil bruge korrekt udstyr og observere sikkerhedsteknikker, mens de bader patienter.
 • Bespisning og betjening af patienter. LNA'er er typisk ansvarlige for at bringe patienterne måltider og fodre dem, hvis det er nødvendigt. LNA vil også observere særlige diætbehov og assistere, hvor det er nødvendigt.
 • Strømpeforsyninger. LNA'er vil hente forsyninger fra skabe eller caches og distribuere dem efter behov. Disse forsyninger kan være PPE-genstande som handsker eller kasketter eller andre medicinske forsyninger.
 • Rengøring eller sterilisering af udstyr. LNA'er kan også være ansvarlige for rengøring og sterilisering af visse typer udstyr, men dette afhænger af anlægget. Nogle medicinske faciliteter kræver specifikt personale til steriliseringsprocessen.
 • Skift af sengetøj og tøj: Patientbehandling indebærer skift af sengetøj/linned og tøj. En LNA vil hjælpe patienter med at skifte til tøj og levere snavset tøj eller vasketøj til vaskefaciliteterne eller de rigtige beholdere.
 • Observer patienter: LNA'er vil være ansvarlige for at observere patienter og rapportere alle pludselige ændringer eller alarmerende adfærd/symptomer. De vil interagere med patienter på daglig basis, hvilket gør dem til de første til at bemærke eventuelle pludselige ændringer.

Relateret: Komplet guide til sygeplejerskekvalifikationerne

Sådan bliver du en LNA

For at blive en LNA er der flere specifikke trin, der skal følges, herunder at opnå en certificering. De fleste stater og arbejdsgivere vil kræve et baggrundstjek. Andre krav kan variere fra stat til stat, men dette er en typisk karrierevej for en LNA:

1. Gennemfør et LNA-uddannelseskursus

For at blive en LNA skal kandidater typisk have særlig certificering i deres stat. Forudsætningerne for at deltage i et LNA-kursus er en gymnasieeksamen eller GED. Der er hundredvis af online muligheder tilgængelige for kurser, og nogle arbejder i dit eget tempo programmer. Et typisk kursus kan tage alt fra seks til 18 måneder, afhængigt af institutionen. LNA-kurset vil lære dig det grundlæggende i patientbehandling, medicinsk terminologi og andre færdigheder, der er nødvendige for jobbet. LNA-kurser skal være akkrediteret af CCNE (Commission on Collegiate Nursing Education).

2.Bestå din eksamen

At bestå LNA- eller CNA-eksamenen er normalt påkrævet for at praktisere som LNA. Afhængigt af din stat vil testen enten være en multiple choice-test eller en mangesidet test med skriftlige krav. Når du har bestået eksamen, vil du modtage din certificering og kan praktisere som LNA. De fleste stater kræver en fornyelse af licenser, så tjek med din stats sundhedsprofessionelle krav for at lære mere om gebyrer og gencertificering.

3. Vaccinationer og sundhedstjek

Som LNA vil du arbejde tæt på patienter, der kan være medicinsk sårbare. De fleste stater vil kræve, at LNA'er modtager flere obligatoriske vaccinationer og et fysisk helbredstjek, før de begynder at arbejde. Dette er for at sikre sikkerheden for både patienter og LNA, da nogle fysiske problemer kan diskvalificere en LNA fra at udføre opgaver som tunge løft.

4. Kriminel baggrundstjek

Arbejdsgivere kræver normalt et kriminelt baggrundstjek for nyansættelser inden for det medicinske område. Denne proces tager normalt kun et par dage at fuldføre, afhængigt af organisationen. Denne foranstaltning er også på plads for at hjælpe med at holde patienter og andre sundhedsprofessionelle sikre.

Relateret: 10 certificeringer, der hjælper dig med at komme videre i sundhedsfaget

Færdigheder til en LNA

En LNA vil bringe visse bløde færdigheder til stillingen og lære hårde færdigheder under træning. Her er nogle færdigheder, som en typisk LNA skal bruge eller lære:

 • Empati og medfølelse: Empati og medfølelse er to af de vigtigste færdigheder, en sundhedsmedarbejder har brug for. Empati hjælper en LNA til fuldt ud at forstå virkningen af ​​en patients tilstand og familiens bekymring. Medfølelse går hånd i hånd med empati.
 • Tålmodighed: At arbejde med patienter kan belaste sind og krop, så LNA'er kan drage fordel af tålmodighed.
 • Kommunikationsevner** :** Da LNA'er arbejder sammen med RN, er gode kommunikationsevner et krav. Du skal være i stand til nøjagtigt at beskrive patientens symptomer og adfærd og forstå instruktioner fra RN og andre sygeplejersker.
 • Medicinsk terminologi: Under din LNA-uddannelse lærer du medicinsk terminologi for at hjælpe dig med bedre at forstå kroppen og dens dele. Dette vil hjælpe med papirarbejde og beskrivelse af symptomer.
 • Vitale tegn: Du lærer, hvordan du måler vitale tegn som puls, blodtryksmåling og mere under din træning.

Læs mere : CNA-færdigheder: Definition og eksempler

Løn og jobudsigt

LNA'er betragtes som sundhedsprofessionelle på begynderniveau. Afhængigt af erfaringsniveauet og den stat, du arbejder i, kan lønningerne variere. Den gennemsnitlige nationale løn for en LNA er omkring $34.920 om året.

COVID-19-pandemien har skabt stor efterspørgsel efter sundhedspersonale, herunder LNA'er og CNA'er. Arbejdsmarkedet har vist vækst og vil fortsætte med at vokse gennem 2029. BLS anslår, at der var 1,5 millioner job i 2019, med yderligere 119.000 i vente. Det svarer til en vækst på 8 % over det næste årti, hvilket er meget hurtigere end gennemsnittet.

LNA'er kan avancere fra deres entry-level position med videreuddannelse inden for sygepleje eller andre sundhedsområder. Nogle LNA'er fortsætter med at blive RN'er eller endda læger.

Frank Pihl
Frank Pihl En autoriseret sygeplejerske er en læge, der hjælper RN i kliniske opgaver. At blive en autoriseret sygeplejerske kræver specifik træning i medicinsk praksis og patientpleje. En typisk LNA vil bringe færdigheder som empati og medfølelse til stillingen. I denne artikel dækker vi alt, hvad du behøver at vide om at blive en LNA.