Sådan Bliver Du En Kreativ Forfatter I 9 Trin

Kreative forfattere er ansvarlige for at fængsle og underholde publikum ved at lave materiale, der fortæller en historie, deler information eller inspirerer til refleksion. Uanset om de skriver til scene, film eller tryk, finpudser kreative forfattere deres håndværk gennem disciplineret praksis. At forfølge en kreativ skrivekarriere begynder med at forstå rollen og hvordan forfattere finpudser deres håndværk. I denne artikel forklarer vi trinene til at blive en kreativ forfatter, måder at blive ved med at forbedre og diskutere jobudsigterne og lønforventninger til kreative forfattere.

Hvad er en kreativ forfatter?

En kreativ forfatter er en person, der formidler information, følelse eller fortælling uden for rammerne af akademisk, forretningsmæssig eller teknisk skrivning. Kreative forfattere følger regler for skrivestruktur kombineret med fantasi for at skabe historier eller poesi, der underholder eller på anden måde engagerer læseren. De kan omfatte detaljerede forklaringer af faktiske begivenheder eller steder, hvilket gør kreative forfattere dygtige til at sammenflette fakta med fiktion.

Ikke kun bogforfattere, kreative forfattere arbejder også i underholdningsindustrien. Fjernsyn kræver, at kreative forfattere laver ugentlige historier og dialog, scenen fremviser en dramatikers arbejde, og manuskriptforfatternes pennefortællinger udspillet i biografer eller tv.

Kreative forfattere skriver generelt i en bestemt klasse eller kategori, kendt som en genre. Genrer står typisk alene, selvom kombinationer af genrer kan give interessante værker, såsom en science fiction-fortælling om en hemmelig romantik.

Generelt falder genrer i en af ​​flere kategorier:

 • Science fiction
 • Action og eventyr
 • Fantasi
 • Rædsel
 • Romantik
 • Litterær skønlitteratur

Relateret: Spørg en karrierecoach: "Hvordan bliver jeg freelanceskribent?"

Hvad laver en kreativ forfatter?

En kreativ forfatter kan bruge en del af dagen på at organisere noter og planlægge, hvad de vil skrive om. Afhængigt af projektstatus, eller hvilke emner der kræver deres øjeblikkelige opmærksomhed, tildeler kreative forfattere tid til at skrive, redigere og revidere,

Her er nogle andre opgaver, som kreative forfattere udfører:

 • Udfør research om deres emner
 • Kommunikere projektstatus med agenter
 • Tilpas materiale i henhold til ønskede ændringer eller revisioner
 • Indsend materiale til litterære tidsskrifter, magasiner eller forlag

Relateret: Den kreative skriveproces

Sådan bliver du en kreativ forfatter

Succesfulde kreative forfattere læser og skriver ofte og accepterer feedback for at forbedre deres færdigheder. Her er en liste over ni andre trin og strategier til at blive en kreativ forfatter:

1. Forstå dit emne

Når du ved, hvilken type skrift der appellerer til dig, kan du læse bøger af mange forskellige forfattere for at blive fortrolig med dine valgte stilarter. Læg mærke til, hvordan en forfatter griber dialogen an, hvordan de løser et problem eller løser en konflikt. Overvej at kombinere genrer for at fortælle en velafrundet historie, der også åbner mulighed for at udgive i mere end én genre. Nogle mulige kombinationer:

 • Science fiction mysterium
 • Fantasy action og eventyr
 • Horror og romantik

Når du skriver kreativ faglitteratur, skal du studere dit emne på forskellige måder. Observer personen eller situationen for at se, hvordan de opfører sig. Gennemfør interviews for fuldt ud at relatere dit emnes oplevelse gennem memoirer eller biografi.

2. Kend dit publikum

Det næste skridt til succesfuld kreativ skrivning er at vide, hvem dit publikum er. Kreative forfattere har normalt til hensigt historier til enten børn, teenagere eller voksne. Skrivestil, sprog, beskrivelser og resultater afhænger af at vide, hvem læseren er, og hvad de kan forvente. Situationer og konflikter ændrer sig på tværs af generationer og bør passe til den valgte genre. For eksempel kan en roman skrevet til teenagere centreret om ulykkelig kærlighed finde sted i et magisk kongerige eller kvarterets kaffebar.

3. Brug lokale ressourcer

For skriveråd og feedback, tjek med dine lokale community colleges for skriveworkshops eller seminarer med gæsteforfattere. Overvej at tilmelde dig et kreativt skrivekursus eller -kursus. Lokale biblioteker kan indeholde gæsteforfattere eller vært for skriveklubber. Tjek dine lokale afdelinger for, hvordan du deltager eller tilmelder dig den næste skriverelaterede workshop.

Hvis seminarer eller workshops tilbyder spørgsmål og svar-sessioner, så hav en liste med spørgsmål klar til at stille forfatteren, udgiveren eller forfatteren.

4. Tag et onlinekursus eller brug prompter

Søg efter online kreative skrivekurser, der giver vejledning og feedback gennem hele kurset. Selvom du måske ikke opnår et certifikat eller en grad med de fleste onlinekurser, bliver de typisk undervist af forfattere, der tilbyder masser af nyttig information og inspirerer andre ved at dele, hvordan de fik succes.

Søg online efter skriveprompter, som er små inspirationer, der får skribenten til at planlægge og skabe. At skrive prompter kan være i form af et spørgsmål, ord eller situation:

 • Hvordan ville noget ændre sig, hvis du havde truffet et andet valg?
 • Undskylde
 • Beskriv dit nærmiljø

5. Sæt en tidsplan

En af de mest effektive måder at sikre, at du afsætter tid til at skrive, er ved at oprette en tidsplan. Nogle forfattere kan sætte sig mål for at nå et bestemt ordantal eller sigte efter at skrive i en tildelt tidsperiode. Vælg et miljø, der fremmer skrivning, og forpligt dig til en planlagt skrivesession. Du kan starte med en eller to dage og derefter forpligte dig til yderligere dage, efterhånden som du udvikler dig.

6. Rediger og omskriv

Som kreativ forfatter er redigering og omskrivning nødvendig for at forbedre dit håndværk. Udkastet er den første skrivningsrunde, og mange forfattere fuldfører dette trin uden hensyn til grammatik, stavning eller detaljer, da de går tilbage og forfiner under redigeringsfasen.

Redigering kan betyde, at du fjerner dele af historien, du kan lide, eller helt omskriver en scene. Redigering og omskrivning er den proces, hvor forfatteren får historien til at hænge sammen, fjerner passager, der mangler retning eller polerer stykket fra start til slut.

Inden du begynder redigeringsfasen, skriv et par sider eller mød dit ordtal, og overvej derefter at træde væk fra din skrivning for en kort tid for at lægge afstand mellem dig og dit projekt. Denne strategi kan hjælpe dig med at være mere objektiv, når du redigerer.

7. Fortsæt med at øve dig

Du kan øve dig i at skrive, selv når du ikke arbejder på et kreativt stykke. Her er et par måder at blive ved med at skrive på forkant med din daglige tidsplan:

 • Før en dagbog og beskriv din dag i detaljer.
 • Noter interessante samtaler til fremtidig dialoginspiration.
 • Studer mennesker og noter manerer, talemønstre og adfærd.

8. Gå til print

Kreative forfattere har flere muligheder for at se deres arbejde på tryk:

 • Find en agent. Søg efter agenter, der arbejder med forfattere af din genre. Agenter arbejder for at finde udgivere, levere bogomslagstjenester og hjælpe med at promovere dit arbejde. Agenter er især nyttige for manuskriptforfattere og dramatikere, da agenter ofte har kontakter i underholdningsindustrien for at få værkerne bemærket.
 • Indsend et manuskript. Søg efter udgivere i din genre, og søg efter oplysninger om, hvordan du indsender dit arbejde. De fleste udgivere lægger retningslinjer for forfattere, der forklarer, hvad de skal sende, hvordan det skal sendes, og hvad de kan forvente af udgiveren.
 • Udgiver selv . I dette scenarie opretter du bogen (inklusive omslag) og udgiver den fysisk eller på en digital platform. Selvudgivelse betyder, at du er ansvarlig for promovering og markedsføring af dit arbejde.

9. Forfølge en grad

Selvom det ikke er en forudsætning for kreative forfattere, kan du overveje at forfølge en grad. Kreative forfattere kan opnå en bachelor- eller mastergrad i kunst eller en ph.d. i kreativ skrivning. Denne rute kan tage alt fra fire til 10 år, selvom kreative forfattere kan skrive, mens de lærer.

Læs mere: Spørgsmål og svar: Hvad kan du gøre med en grad i kreativ skrivning?

Tips til kreative forfattere

For at finpudse dit håndværk yderligere, overvej disse fire tips til effektiv kreativ skrivning:

 • Lav en disposition. Bestem den generelle vej for din historie ved at skitsere hele plottet, og opdel det derefter i kapitler og scener.

 • Tegn en karakterskitse. Beskriv dine karakterer i detaljer, såsom hvor de voksede op, hvor de gik i skole eller arbejde og detaljer om deres udseende.

 • Opsøg nye oplevelser. Tilføj dybde og dimension til dit arbejde ved at opsøge nye oplevelser for dig selv. For eksempel kan du optage detaljer om en tur, du tog, koncert, du har deltaget i, eller anden oplevelse, som du kan genfortælle i overbevisende detaljer.

 • Vis frem for at fortælle. I stedet for at forklare, hvordan noget er, så vis det i stedet. For eksempel, i stedet for at en karakter blot siger: "Vi skal ud i byen i aften," forklar processen med at klæde sig på, foregribe aftenen og de syn og lyde, din karakter oplever.

Relateret: 15 tips til at blive en bedre forfatter

Færdigheder hos kreative forfattere

Kreative forfattere besidder en bred vifte af færdigheder, herunder:

 • Nærlæsning: Kreative forfattere læser på tværs af mange genrer og stilarter for at få inspiration og retning. De indsamler information og ideer til at inkorporere i deres egne historier eller manipulere dem, så de matcher deres genre.

 • Observation: Kreative forfattere har iagttagelsesevne, der lader dem notere detaljer, som andre kan gå glip af. De bruger ofte oplevelser fra den virkelige verden til at lave historier, og observation hjælper dem med at beskrive et sted eller en situation nøjagtigt.

 • Notering: Notering er en effektiv måde at arkivere og gemme oplysninger til senere brug. De fleste kreative forfattere bærer notesbøger eller bruger enhedsapps til at skrive ideer eller observationer ned.

 • Forskning: Selvom fantasi er nøglen til kreativ skrivning, skal detaljer i den virkelige verden være faktuelle. For eksempel, hvis du skriver om Notre Dame, bliver du nødt til at undersøge den berømte kirke for nøjagtigt at formidle detaljer om dens arkitektur eller historie.

Relateret: Hvor meget tjener tv-forfattere? Liste over lønninger efter stat

Kreativ forfatter løn og jobudsigt

Den gennemsnitlige løn for en kreativ forfatter er $61.211 om året . Bureau of Labor and Statistics rapporterer, at kreative skribenter i trykte medier kan forvente et fald i beskæftigelsen på 2 % mellem 2019 og 2029. Men starten på internetpublicering og sociale medieplatforme giver kreative skribenter en fordel sammen med flere muligheder for selvpublicering og freelance arbejde.

Helene Møller
Helene Møller Kreative forfattere er ansvarlige for at fængsle og underholde publikum ved at lave materiale, der fortæller en historie, deler information eller inspirerer til refleksion. Uanset om de skriver til scene, film eller tryk, finpudser kreative forfattere deres håndværk gennem disciplineret praksis. At forfølge en kreativ skrivekarriere begynder med at forstå rollen og hvordan forfattere finpudser deres håndværk. I denne artikel forklarer vi trinene til at blive en kreativ forfatter, måder at blive ved med at forbedre og diskutere jobudsigterne og lønforventninger til kreative forfattere.